Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Cast Moj RTV Televizija MMC Radio Kazalo

Arhiv - Arhiv

Kaj dogaja? Poletna specialka

3. 6. 2023

Zadnja epizoda Kaj dogaja? v spomladanski sezoni bo res nekaj posebnega, saj bo oddajo ekskluzivno prevzela nova vladna ekipa, a kljub temu boste seveda izvedeli vse. Kako dopustujejo avtorji oddaje, kako se izšolati za stanje v gneči in katera je zadnja beseda tedna pred poletjem? O poletni modi vam bo svetoval naš stalni občasni modni guru Fešn Tony, v telenoveli Palomar pa izveste vse o poletnih načrtih opozicije. Seveda se z novo staro garnituro vrača tudi zimzeleni Marcel Š., ki bo skupaj z novim voditeljskim parom poskusil rešiti vse vaše težave. Na Malo teraso pa za konec prihaja prav poseben gost, prekmurski raper Levopold I., ki bo predstavil svoj novi hit Kinderšpil II.

Kaj dogaja? Darja Groznik

27. 5. 2023

V oddaji Kaj dogaja? tokrat o sodnikih, zdravnikih in bolnikih. Na terenu smo preverjali, kako poteka lov na nutrije in kako poteka desni bojkot določenih blagovnih znamk. V Redni rubriki se bo Mojca M. podala čez tire in nam predstavila življenje potnikov na vlakih, v telenoveli Palomar pa izvemo vse o težavah in novih usmeritvah Levice. V Glas ljudstva se vrača strokovnjak za skoraj vse dr. Krek, naša gostja pa bo predsednica ZPMS Darja Groznik, ki ji bomo pomagali zbirati sredstva za letovanje otrok z dobrodelno akcijo Pomežik soncu. Na Mali terasi vas bodo tokrat zabavali Goran Zredin in etno zasedba Šenkar.

Kaj dogaja? Masayah

20. 5. 2023

V oddaji Kaj dogaja? tokrat o tem, kako v Prekmurju mečejo denar v zrak, povsod drugod po Sloveniji pa stran. Na terenu smo spremljali snovanje novega spomenika z umetno inteligenco, v Redni rubriki pa nam trot Robi daje izgovor za nepokošene zelenice in travnike. Kljub bolniški odsotnosti magistra Baltića bomo spoznali novo besedo tedna, ki jo bo tokrat predstavil mladi asistent Petan. Telenovela Palomar prinaša vse o neuslišani ljubezni šerifa Zorana, v Glasu ljudstva pa v najbolj znani slovenski areni razpravljamo o ideološkem ozadju sladolednih okusov. Naša gostja bo z zlato piščaljo nagrajena novinka leta, reperka Masayah, na Mali terasi pa nas bo na poletno sezono pripravil najlepši glas Dalmacije Dnavor Uborno s svojim hitom Inflacija.

Kaj dogaja? Barbara Pipan

6. 5. 2023

V oddaji Kaj dogaja? tokrat o upokojencih, uporabnikih in upornikih. Na terenu smo dokumentirali težave lokalnih menjalnic denarja na slovensko-hrvaški meji, v Redni rubriki pa spoznamo glavne predstavnike slovenske žar scene. Magister Baltić v Besedi tedna obračuna s prvomajstri, v telenoveli Palomar pa se sprašujejo, kje vse se bo slikala Tina in kdo je začel prvi. V rubriki Glas ljudstva vam svetuje eden največjih umov zahoda Slavoj Ž., naša gostja pa bo doktorica, genetičarka in vrtičkarica Brigita Pipan, s katero smo se pogovarjali o izzivih sodobnega in slovenskega kmetijstva. Na Mali terasi tokrat zagodejo Kolovaji z novo že ponarodelo biciklistično himno “Kolesarijo!”.

Kaj dogaja? Leopold I.

22. 4. 2023

V oddaji Kaj dogaja? tokrat govorimo o teku, računih in sistematičnih pregledih. Na terenu smo obiskali društvo za integracijo medvedov v družbo, v Redni rubriki pa smo znova podprli preventivno akcijo slovenske policije. Naš glavni jezikač magister Baltić se je tokrat posvetil besednim zagatam slovenske diplomacije, v telenoveli Palomar pa vlada dobi nepričakovano pomoč iz Štajerske. Naš gost bo prvak prekmurskega repa Leopold I., v rubriki Glas ljudstva pa vam svetuje nacionalni koordinator za prvomajske praznike Jelko K. Na Mali terasi bo skupina Let 4 slavila nove nabave slovenske vlade z evrohitom “Marjan, ŠPRIC!".

Kaj dogaja? Timon Šturbej

15. 4. 2023

V Kaj dogaja tokrat še o odstrelu medvedov in dodatnega zdravstvenega zavarovanja. Na terenu smo preverili posledice kibernetičnega napada na MZZ, kolegi iz športne redakcije pa so v Ljubljani našli Luko Dončića. V Redni rubriki vam športni vaditelj Aerobi predstavi nekaj vaj za zmanjševanje posledic velikonočnega nažiranja, v telenoveli Palomar pa se končno srečata največji divi slovenske politike. Naš gost bo mladi zvezdnik lanskega Berlinala, ki trenutno navdušuje v novem slovenskem filmu Jezdeca, igralec Timon Šturbej. Na Mali terasi pa tokrat zimzeleni Dr. Ropret in zdaj že ponarodela pesem “Vem, da zrihtal bo Loredan”.

Kaj dogaja? Žiga Jelar

8. 4. 2023

V oddaji Kaj dogaja? tokrat poročamo o obisku Urške Klakočar v Afriki in dvigu cene dodatnega zavarovanja. Na terenu smo spremljali odštevanje do konca alkoholnega posta, v Redni rubriki pa bomo spoznali novo slovensko subkulturo - vriskače. Naš dežurni jezikolovec magister Baltić se je tokrat spopadel z jezikovnimi posebnostmi velikonočnih praznikov, v telenoveli Palomar pa smo dobili obisk iz tujine. V rubriki Glas ljudstva vam tokrat svetuje najšarmantnejši član igralskega klana Cavazza, naš gost v studiu pa bo skakalec, letalec in glasbenik Žiga Jelar, ki se nam je pridružil tudi na Mali terasi, saj bo skupaj z Vilijem zapel ponarodelo skladbo Na skoke me pust'.

Kaj dogaja? Rok Gumzej

1. 4. 2023

V oddaji Kaj dogaja? tokrat o tem, kako se zadevajo v največjih slovenskih mestih, in o reformah, ki jih ne bo. Na terenu smo preverjali novo ponudbo Tedna restavracij, v Redni rubriki pa je v hišnem podkastu gostoval abrahamovec Jan Plestenjak. Naš reporter Admir je pod drobnogled vzel prihajajočo sezono maturantskih plesov, v telenoveli Palomar pa končno spoznamo novo prvo damo. Ob prvem aprilu ima za vas nekaj dobrih predlogov stari dobri Jonas Ž., naš gost pa bo Rok Gumzej, voditelj nove oddaje o videoigrah Good Game. Na Mali terasi pa o težavah kmetov in metuljev na Barju poje skupina Lajbarjah.

Kaj dogaja? Anita Horvat

25. 3. 2023

V oddaji Kaj dogaja? tokrat izveste vse o podražitvi vojaških projektov in pocenitvi cepiva proti covidu. Na terenu smo spremljali odzive na ukinitev birmanskih botrov, naš jezikoslovec magister Baltić pa se je posvetil definiciji sovražnega govora. V Redni rubriki nas dežurni reševalec Robi nauči postopke prve pomoči oživljanja bank, v telenoveli Palomar pa se fantje tokrat posvetijo “tistim” dnevom v mesecu. Naša gostja bo srebrna tekačica z zadnjega evropskega prvenstva Anita Horvat, ob materinskem dnevu pa bo zaskrbljenemu gledalcu svetovala Zvezdana M. Na Mali terasi skupaj pojejo prvaki koalicije, združeni v bendu Novci posili. Predstavili bodo svoj prvi singel Za nova davčna bremena.

Kaj dogaja? Ajda Smrekar

18. 3. 2023

V Kaj dogaja? tokrat govorimo o praznih bankah, osvobojenem Bavčarju in prometu na Baliju. Na terenu smo raziskovali nova razmerja na trgu delovne sile, naš analitik Admir pa se je lotil slovenskih športnih uspehov. V Redni rubriki smo gostili najbolj kul tehno matematika ta hip, ki nam je predstavil število pi, v telenoveli Palomar pa smo končno našli vir vse korupcije v domači politiki. Naša gostja bo izvrstna mlada gledališka in filmska igralka Ajda Smrekar. Na Mali terasi pa svoje vozniške sposobnosti brani legendarni Stari Smolar s hitom Jaz ne grem na trolo.

Kaj dogaja? Jure Longyka

11. 3. 2023

V oddaji Kaj dogaja? tokrat govorimo o sodnikih, zdravnikih in lastnikih vrtov. Obiskali bomo novi klicni center za podporo uporabnikom zdravstvenega sistema, kjer je seveda zaposlen tudi dr. Vedeževalec Vlaž. V Redni rubriki bosta posledice podražitve vrtcev skozi glasbo predstavila Robi & Trobi, magister Baltić pa se je tokrat posvetil najbolj zloglasni črki tega tedna. V telenoveli Palomar izvemo, kdo vse Janeza kliče po telefonu (in kdo ne), naš gost pa bo oče Izštekanih in stari znanec z radijskih valov Jure Longyka. Na Mali terasi pa bosta Vladni Kreslin in Avstrijska banda zapela staro dobro “Daj nam, Magna, pejneze nazaj”.

Kaj dogaja? Marija Jakopin

4. 3. 2023

V oddaji pa tokrat seveda ne govorimo samo o Planici, ampak tudi o slabem obisku v Planici in o težavah organizatorjev prvenstva … v Planici. Obiskali smo župana Jankovića, ki je v kleti občinske stavbe odprl nov karate klub, v naši Redni rubriki pa je študenta Robija na informativne dneve seveda pospremila mama. Telenovela Palomar tokrat razkriva zakulisje boja za bodečo nežo, s feminizmom pa se spopada tudi naš dežurni jezikoslovec Magister Baltić. Naša gostja bo gozdarka, lovka in matematičarka Marija Jakopin, ki nam bo razložila vse, kar je treba vedeti o gozdovih in posekih. Na Mali terasi pa se tokrat odpravljamo tja, kamor Slovenci zadnje čase ne hodijo preveč radi – v Planico, seveda!

Kaj dogaja? Nik Škrlec

25. 2. 2023

V oddaji Kaj dogaja? tokrat govorimo o premierjevih zamudah, sodniških odločitvah in seveda o protestih. Obiskali smo Agencijo Protestop, ki je z organizacijo teh našla novo tržno nišo, naš dežurni analitik Admir pa je posebej za vas pod drobnogled vzel odločitev ustavnega sodišča. V Redni rubriki je naš reporter tako kot vsak teden prisluhnil “Mislim z ulice”, v telenoveli Palomar pa spoznamo pravo ozadje združevanja med Kanglerjem in Janšo. Naš gost bo igralec, žongler, akrobat, voditelj in od nastanka tega besedila verjetno še kaj – Nik Škrlec, ki bo s seboj prinesel tudi nekaj izzivov iz svoje nove predstave Zdrava pamet. Na Mali terasi pa bo za naše najmlajše nastopila skupina ŠČuki s svojo uspešnico So, so, so.

Kaj dogaja? Urška Djukić

18. 2. 2023

V prvi oddaji nove sezone bomo zapeli kar dvakrat, vmes pa bomo analizirali razmere na političnem parketu in razmerje med premierjem in lepo lobistko. Na terenu smo na delu ujeli specialno enoto za povrnitev Prešernove nagrade Svetlani Makarovič, naš občasno redni profesor Magister Baltić pa bo predstavil čisto svežo Besedo tedna. Kaj se v resnici dogaja za zaprtimi vrati poslanskih pisarn, nam bo tudi tokrat izdala politična telenovela Palomar, premierno pa se bo predstavil naš novi sodelavec Robert Petan v Redni rubriki, ki bo tokrat posvečena prihrankom. Naša gostja bo multinagrajena režiserka in scenaristka Urška Djukić, kako zaslužiti s prodajo rabljene robe, pa nam bo izdal Borut P. Na Mali Terasi bo zapel sam vodja opozicije, ki bo v pesmi podal svoj akcijski načrt za postavitev novega muzeja.

Kaj dogaja? Kaj dogaja?

31. 12. 2022

Silvestrska oddaja Kaj dogaja? bo z dvojnim odmerkom zabave, glasbe in gostov spet pripomogla, da bo marsikdo novo leto z veseljem pričakal doma. Za glasbeni del bodo poskrbeli izjemna Nuška Drašček, odlični Kranjci in vedno izvrstni Dej š'en litro. Admir Baltić pripravlja rubriko Beseda leta, in če se sprašujete, kako praznovati v slogu, vam bo nekaj nasvetov ponudil Fashion Tony. V oddaji bomo gostili predsednico Republike Slovenije Natašo Pirc Musar, in to v vlogi, v kateri je nismo videli že kar nekaj časa. Od nas pa se bo v čustvenem videospotu poslovil donedavni predsednik Borut Pahor. Ljubitelji napetih kriminalk si bodo lahko premierno ogledali odlomek iz izvirne serije Inšpektor Brenko, v zakulisje političnih spletk pa bomo pogledali v napovedniku za politični triler Palomar – Gnezdo. Praznično razpoložena bo tudi Svetlana M., ki bo otrokom pripovedovala o pravem pomenu božiča. Vse to in še več ob 20.00 na 1. programu TV Slovenija.

Kaj dogaja? Anita Ogulin

17. 12. 2022

V zadnji redni oddaji Kaj dogaja? v letošnjem letu pa govorimo še o varovanju, zaupanju in nagradah iz predala predsednika republike. Na terenu smo obiskali novi muzej covidne zgodovine, raziskovalni novinar Admir pa je analiziral, česa vsega v novem letu ne bomo več videli. O zakulisju političnih intrig tudi tokrat izvemo več v telenoveli Palomar, Angelca L. pa nam bo predstavila svoj tradicionalni recept za praznično “patičko”. Naša gostja v studiu bo humanitarka in vodja projekta Botrstvo Anita Ogulin, na Mali Terasi pa se bomo od ravnega trebuha poslovili z rokerji Big Fat Mama in njihovim hitom Neki sladkega.

Kaj dogaja? Robert Petan

10. 12. 2022

V Kaj dogaja? pa tokrat še o odstopu ministrice za notranje zadeve in posledicah drugega kroga županskih volitev. Na terenu smo preverjali domnevne nepravilnosti, ki jih je zagrešila štajerska volilna komisija, pogovarjali pa smo se tudi s človekom, ki bojkotira svetovno prvenstvo v nogometu. Magister Baltić je nove besede tokrat iskal pod jelko, v telenoveli Palomar izvemo, kaj se je v resnici dogajalo na sestanku med Orbanom in Golobom, v rubriki Glas ljudstva pa vam svetuje naš največji pesnik France P. Naš gost v studiu bo muzikantavtor Robert Petan, ki bo na Mali terasi predstavil posebno glasbeno darilo, narejeno posebej za ustvarjalce oddaje.

Kaj dogaja? Vlado Poredoš

3. 12. 2022

V Kaj dogaja? tokrat govorimo o pomanjkanju zdravnikov in pogajalski komunikaciji, vodja opozicije pa bo zapel eno o govoricah. Na terenu smo dokumentirali tegobe volilnih odvisnikov, naš raziskovalni novinar pa bo predstavil nekaj nasvetov, kako se spopasti z veselim decembrom. V telenoveli Palomar končno izvemo, kdo so pravi poraženci referenduma, naši zvesti gledalki pa tokrat odgovarja sam katarski šejk. Gost v studiu bo letošnji prejemnik Ježkove nagrade Vlado Poredoš, ki bo s skupino Znorlek seveda zapel tudi na Mali terasi.

Kaj dogaja? Goran Hrvaćanin

26. 11. 2022

V oddaji Kaj dogaja? tokrat govorimo o rezultatih lokalnih volitev in o tem kako, ljubljanski župan rešuje vprašanje manjkajočih zdravnikov. Obiskali smo aktiviste, ki protestirajo proti novoletnim lučkam, v Glasu ljudstva pa nam tokrat svetuje Štajerec z najbolj debelimi lubenicami Franc K. Magister Baltić je nove besede za analizo tokrat našel na svetovnih finančnih trgih, v telenoveli Palomar pa izvemo, kdo so pravi zmagovalci volilne nedelje. Naš gost v studiu bo ustvarjalec nore filmske komedije Pr’ Hostar 2 promila Goran Hrvaćanin, na Malo teraso pa se vrača legendarna skupina Popust design, ki tokrat opozarja na nevarnosti čezmernega nakupovanja.

Kaj dogaja? Vinci Vogue Anžlovar

19. 11. 2022

V Oddaji Kaj dogaja? tokrat vse o rezultatih predsedniške bitke, o izpustih nevarnih plinov in o tem, kaj bo po volitvah počel Anže Logar. Gostili bomo dve legendi slovenskega nogometa in se z njima pogovorili o prihajajočem svetovnem prvenstvu, karte za Katar pa bodo glavna tema tudi v telenoveli Palomar. Naš gost v studiu bo režiser prvega slovenskega celovečerca Vinči Vogue Anžlovar, na Mali terasi pa bo o novi predsednici države zapel Ansambel bratov Logar. Oddaja Kaj dogaja? tokrat tudi praznuje, saj jo boste na TV-sprejemnikih spremljali že stotič.

Stran 1 od 6
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov