Prava ideja je poslovno-podjetniška oddaja, namenjena vsem, ki jih zanimajo podjetništvo, kreativnost, inovacije, aktualno dogajanje na gospodarskem področju in finance.

Na spodbuden in atraktiven način želimo od leta 2008 predstaviti različne zgodbe o uspehu. Za uspeh je pomembna ne le dobra, ampak predvsem prava ideja, taka, ki dobi svojo vrednost na trgu.

Na gospodarsko dogajanje bomo gledali z očmi podjetnika, kaj lahko pričakuje od države, politike, svetovnih domačih gospodarskih gibanj, trendov.

V oddaji bomo gostili tako tiste podjetnike in poslovneže, ki so s pravo idejo in trdim delom že uspeli in bodo lahko dali vrsto napotkov, naukov in spodbud, kot tudi tiste, ki s svojim inovativnim in ustvarjalnim delom veliko obetajo. Potrudili se bomo, da bodo gledalci dobili vtis, kakšno je vzdušje v uspešnih podjetjih in kako se znajdejo v različnih političnih in makroekonomskih domačih in svetovnih razmerah.

Pišite nam: pravaideja@rtvslo.si

Najdete nas tudi na Facebooku.

Lahko se lahko naročite na podcast.

Ekipa

Edita Cetinski Malnar
urednica in voditeljica oddaje

Jolanda Kolar
redaktorica in novinarka

Taja Zuccato
novinarka

Nagrade in priznanja

2013 je oddajo Prava ideja za družbeno odgovorno prepoznala tudi 32 članska komisija v organizaciji Inštituta za razvoj družbene odgovornosti in Slovenskega društva za odnose z javnostmi pod pokroviteljstvom predsednika države.

Ekipa Prave Ideje je prejela glavno nagrado za najboljši novinarski prispevek o inovacijah za leto 2009, ki jo podeljuje Vibacom v sodelovanju z Univerzo Stanford. Prava Ideja se je na tekmovanje za najbolj inovativne prispevke InJo prijavila z oddajo, v kateri je nastopilo podjetje Bisol. Pobudnica nagrade je Violeta Bulc, ki je leta 2006 koncept inovacijskega novinarstva prenesla iz te ameriške univerze v Slovenijo.

Oddaja Prava ideja je prejemnica nagrade Zavoda Y za MediY leta 2011.

Prava ideja je dobitnica priznanja RTV Slovenija za leto 2010.

Prava ideja je dobitnica Žurnalove nagrade TV oddaja leta 2010.

Oddaja je dobitnica glavne nagrade za inovacijsko novinarstvo za leto 2010.

Oddaja je dobitnica glavne nagrade za inovacijsko novinarstvo za leti 2009 in 2010.