Foto: TV Slovenija/zajem zaslona
Foto: TV Slovenija/zajem zaslona

Pomočnik direktorja PU-ja Novo mesto Andrej Zbašnik je pojasnil, da sta policistka in policist PU-ja Novo mesto preverjala cestni promet v naselju Šmarjeta. Zaradi suma vožnje pod vplivom alkohola sta odredila alkotest 62-letnemu vozniku in ta je imel v krvi 0,61 miligrama alkohola na liter. Odvzela sta mu vozniško dovoljenje, prepovedala nadaljnjo vožnjo, sam pa si je uredil prevoz domov.

Policista sta nato še naprej opravljala nadzor cestnega prometa. Čez nekaj časa sta opazila, da se je voznik, ki sta mu pred slabe pol ure odvzela vozniško dovoljenje in mu prepovedala nadaljnjo vožnjo, pripeljal nazaj.

"Voznik je stopil iz vozila, segel po orožju na zadnjem sedežu in začel streljati po policistih. Policistka je bila ranjena v ramo, policist pa ni bil poškodovan. Policista tudi nista uporabila strelnega orožja. Čez dobrih deset minut smo bili obveščeni, da se je kršilec cestnoprometnih predpisov in strelec na policista sam poškodoval doma s strelnim orožjem," je navedel Zbašnik in pojasnil, da je strelec po navedbah napadanega policista streljal s puško.

Napadalec je trenutno v bolnišnici

"Srečal sem se s policistko in policistom, ki sta bila neposredno napadena s strelnim orožjem. Policistka je dobila površinske poškodbe desne rame in obema sta pri policiji zagotovljeni psihološka pomoč in podpora. V nadaljevanju bodo s psihologom dogovorjeni ukrepi za zagotavljanje psihološke podpore, psihološke pomoči in morebitni nadaljnji ukrepi za uspešno okrevanje policistov," je povedal v. d. generalnega direktorja policije Senad Jušić.

Moški streljal na policista