Črna kronika
slice
V čelnem trčenju v Senožečah umrl 52-letnik
Nočna kronika, 20. januar 2017 ob 08:46 V četrtek ob 21.15 se je v Senožečah zgodila prometna nesreča, v kateri je umrl 52-letni voznik iz Postojne. Policisti so v zadnjih 24 urah obravnavali 86 prometnih nesreč.
V Trstu v nesreči zaradi burje umrl Slovenec
19. januar 2017 ob 21:57 Burja je v Trstu povzročila nesrečo, v kateri je umrl slovenski državljan, ki so ga v glavo zadela zadnja vrata tovornjaka, s katerega so raztovarjali blago.
Ledena plošča zdrsnila s tovornega vozila in povzročila hudo nesrečo
38
19. januar 2017 ob 12:26 Led, ki je zdrsel s tovornega vozila na cesti med Mojstrano in Kranjsko Goro, je prebil steklo na avtomobilu. Pri tem je bil voznik lažje poškodovan, sopotnik pa huje.
Ministrstvo za zdravje kazensko ovadilo nekdanjega ministra Tomaža Gantarja
12
19. januar 2017 ob 18:07 Zaradi domnevno nezakonitega podeljevanja koncesij je ministrstvo za zdravje ovadilo svojega nekdanjega vodilnega, Tomaža Gantarja. Ovadeni potezo razume kot "nagajanje".
Izlitje taline in požar v Acroniju
18. januar 2017 ob 14:23 V jeseniškem Acroniju je ponoči zaradi prodora goreče taline zagorelo. Gasilci so talino ohlajevali in pogasili goreče predmete v okolici. Poškodovanih ni bilo.
Nestrpnost do beguncev: ravnatelju mariborske šole prerezali gume Neznanci so ravnatelju mariborske Osnovne šole Martina Konšaka Damirju Orehovcu prerezali gume na dveh avtomobilih, ob tem pa so se v okolici omenjene šole na več mestih znašli žaljivi plakati na ...
128
V Ljubljani na postaji tovorni vlak do smrti zbil moškega Na železniški postaji Ljubljana Stegne se je okoli poldneva zgodila nesreča – tovorni vlak je do smrti povozil moškega. Po podatkih Uprave zaščite in reševanje se je nesreča zgodila ob 12.14.
V potoku Lokavšček v Ajdovščini umrl 61-letni moški Že pred prihodom policistov so 61-letnega moškega iz struge potoka Lokavščka v Ajdovščini potegnili mimoidoči domačini in ga skupaj z gasilci oživljali, a žal neuspešno.
Požar v garažah ljubljanskega LPP-ja, več avtobusov v plamenih Nekaj po 13. uri so bili na Policijski upravi Ljubljana obveščeni, da je zagorelo v garažah Ljubljanskega potniškega prometa (LPP). Posredovali so gasilci iz ljubljanske brigade.
21
Zagorela piščančja farma, škode za 100 tisoč evrov Zgodaj zjutraj je zagorelo v praznih prostorih piščančje farme v vasi Njiverce v občini Kidričevo. Požar so opazili sosedje, ki so takoj obvestili gasilce in pritekli na pomoč.
4
Zaradi starih zamer zabodel rojaka Gorenjski kriminalisti so v sredo na kranjsko sodišče s kazensko ovadbo zaradi poskusa uboja privedli državljana Kosova, ki je v ponedeljek popoldne z nožem želel ubiti moškega. Poškodovani je prav ...
15
V Osilnici naj bi moški umrl zaradi podhladitve V naselju Strojiči v Osilnici so popoldne našli mrtvega starejšega moškega, ki naj bi umrl zaradi podhladitve. Moškega so nekaj po 14.30 našli gasilci, potem ko so odprli vrata stanovanjske hiše.
Lopuhova: Radan obvoda ni mogel izvesti Priča tožilstva Mateja Lopuh je na sojenju zdravniku Ivanu Radanu na infuzijski črpalki prikazala, da obvod, s katerim naj bi Radan dosegel, da kalij ni stekel v bolnika, ni mogoč.
32
Nemška izvedenka: Trije delci z Novičevega plašča skladni z najdenim tulcem Sestava treh delcev, najdenih na plašču Milka Noviča, ustreza sestavi delcev, najdenih na tulcu, a ni nujno, da prihajajo prav z omenjenega tulca, je na sojenju dejala nemška izvedenka Edith Gebhart.
39
Oropal črpalko na Ravbarkomandi, ujeli so ga opitega za volanom Policisti so ponoči obravnavali rop na bencinskem servisu na Ravbarkomandi - moški je z nožem v roki od blagajničarke zahteval denar.
10

Kazalo