Črna kronika
slice
Kolesar po padcu umrl
Oživljanje ni pomagalo, 26. februar 2017 ob 08:57 V nesreči na kolesarski stezi v bližini Levca v občini Žalec je v soboto umrl 56-letni kolesar, so sporočili z Generalne policijske uprave.
Zadeva Beltinci: soobtoženi Železnikar priznal krivdo, dobil pogojno kazen
7
24. februar 2017 ob 15:56 Družba Železnikar Control in Vladimir Železnikar sta po sporazumu s tožilstvom priznala krivo za zlorabo položaja pri poslih Luke Koper v Beltincih. Robert Časar krivde ne priznava.
Pripor za 22-letnico, ki je z nožem ubila svojega partnerja
24. februar 2017 ob 13:47 Policisti so ovadili 22-letno dekle, ki je v začetku februarja v Ljubljani zabodla 30-letnega partnerja v predel prsnega koša in ga pri tem tako poškodovala, da je pozneje v bolnišnici umrl.
Popovič se mora javno opravičiti Vejsilu Hotu
24
23. februar 2017 ob 16:39 Koprski župan Boris Popovič mora portoroškemu podjetniku Vejsilu Hotu plačati 10.000 evrov odškodnine zaradi izjav, ki jih je med zadnjo volilno kampanjo izrekel na njegov račun.
US ne vidi težav z zakonom o odvzemu nezakonito pridobljenega premoženja
13
23. februar 2017 ob 16:04 Ustavno sodišče je zavrglo zahtevo za oceno ustavnosti zakona o odvzemu premoženja nezakonitega izvora, ki jo je vložilo višje sodišče, ko se je pri obravnavi tožbe, s katero država za odvzem ...
V Braziliji razbili mrežo prostitucije in prijeli dva Slovenca Iz Brazilije prihaja vest, da je tamkajšnja policija prejšnji teden razbila mednarodno mrežo, ki se je ukvarjala s trgovino z ljudmi in prostitucijo.
145
Razbili mednarodno združbo tihotapcev ljudi, sodelovala tudi slovenska policija Policisti iz več evropskih držav so v sodelovanju z Europolom razbili organizirano kriminalno združbo, ki se je ukvarjala s tihotapljenjem ljudi iz Madžarske v Italijo.
8
Kujundžič priznal, da je hotel župana zbiti, ne pa tudi ubiti Začelo se je sojenje Blažu Kujundžiču, ki ga obtožnica bremeni poskusa uboja škofjeloškega župana Mihe Ješeta. Kujundžič je priznal, da je Ješeta namerno zbil, ni pa ga nameraval ubiti.
21
V požaru v poljski kuhinji umrl 84-letni moški Zjutraj je zagorela kuhinja v vasi Grabe (Središče ob Dravi). Kljub hitremu posredovanju je 84-letni moški, ki je bil v času požara v stavbi, umrl.
Zaradi pogodb s hrvaškimi anesteziologi tri ovadbe Policisti so zaradi spornega sklepanja pogodb o sodelovanju z reškimi anesteziologi ovadili tri fizične osebe, med njimi tudi nekdanjega direktorja UKC-ja Maribor Gregorja Pivca.
9
Nizke zaporne kazni za novačenje romunskih prostitutk v Gornji Radgoni Mariborsko sodišče je po maratonskem sojenju na nekajletne zaporne kazni zaradi trgovine z ljudmi obsodilo tri ljudi, četrtoobtoženi pa izreklo pol leta hišnega zapora.
9
44-letni Mariborčan uničeval sosedovo lastnino in s sekiro napadel policiste Mariborski policisti so v nedeljo odvzeli prostost pobesnelemu moškemu, ki se je najprej spravil nad sosedovo dvorišče, potem pa s sekiro še nadnje.
30
Sojenje zdravniku Radanu: tožilstvo umaknilo obtožbo za dva umora Na ljubljanskem okrožnem sodišču se je po daljšem premoru nadaljevalo sojenje zdravniku Ivanu Radanu, sprva obtoženemu, da je šest bolnikov umoril iz morilske sle.
20
Pri Podbrezjah umrl kolesar, v Markovščini 16-letna sopotnica V soboto je v prometni nesreči na cesti Podbrezje-Zvirče umrl kolesar, v nedeljo zgodaj zjutraj pa je na cesti Markovščina—Materija osebno vozilo trčilo v drevo, pri čemer je umrl en človek, drugi ...
Pogrešana Janja Liber iz Šmartnega pri Slovenj Gradcu Pogrešano 48-letno Janjo Liber iz Šmartnega pri Slovenj Gradcu so nazadnje videli v četrtek okoli 18.30 v Slovenj Gradcu, ko je odhajala iz službe.
1

Kazalo