Črna kronika
slice
Staršev otrok iz zavoda Kengurujčki Furs ne bo kaznoval
Preiskava se nadaljuje, 23. oktober 2018 ob 15:02 Furs staršev otrok, ki so storitve zasebnemu zavodu Kengurujček plačevali brez računov, ne bo kaznoval.
40
Sojenje Janši zaradi žaljenja novinark
153
23. oktober 2018 ob 13:36 Na celjskem okrožnem sodišču se je začelo sojenje predsedniku SDS-a Janezu Janši zaradi žaljenja novinark Televizije Slovenije Eugenije Carl in Mojce Šetinc Pašek.
Zaradi posledic prometne nesreče umrl 61-letni voznik
23. oktober 2018 ob 13:16 Zaradi posledic prometne nesreče, ki se je zgodila 22. septembra na Ravnah na Koroškem, je v bolnišnici umrl 61-letni povzročitelj nesreče.
Tožilka za Ivana Radana predlaga 20 let zapora
49
22. oktober 2018 ob 19:49 Na ljubljanskem okrožnem sodišču je tožilka Katarina Bergant več ur pojasnjevala očitke Ivanu Radanu, med drugim je navedla, da je obtoženi štirih ubojev glede na potek sojenja stalno spreminjal ...
Sodišče: Marko in Vojteh Volk ter Martin Kovač Pomurko oškodovali za pol milijona evrov
9
22. oktober 2018 ob 12:50 Sodišče v Murski Soboti je nekdanjemu poslovodstvu oz. nadzornikom Pomurke, Marku in Vojtehu Volku ter Martinu Kovaču, naložilo plačilo skoraj pol milijona evrov.
Na vipavski hitri cesti umrl 24-letni državljan Makedonije Ponoči je vozilo na vipavski hitri cesti zapeljalo zunaj vozišča. Dva človeka sta lažje poškodovana, en huje, en človek pa je za posledicami nesreče umrl.
Afera Radan: sodišče po treh letih tik pred odločitvijo Predvidoma v ponedeljek bodo izrečene zaključne besede v sojenju zdravniku Ivanu Radanu, ki mu tožilstvo med drugim očita uboj štirih bolnikov. O aferi Radan so mediji prvič poročali januarja 2015.
15
V prometni nesreči v Paki pri Velenju umrl 32-letni motorist Nekaj pred 17. uro se je v Paki zgodila prometna nesreča, v kateri je umrl 32-letni motorist. To je deveta letošnja smrtna žrtev na območju PU-ja Celje.
Večkratni nasilnež zaradi poskusa uboja za sedem let v zapor Na sedem let in sedem mesecev zapora je bil obsojen 25-letni Martin Brezar, ker je lani z nožem zabodel kočevskega občinskega svetnika, 34-letnega Saša Petka.
9
Krašovec oproščen v zadevi Betnava Na vnovičnem sojenju je celjsko okrožno sodišče nekdanjega ekonoma mariborske nadškofije Mirka Krašovca oprostilo vseh obtožb v primeru Betnava.
180
Slovenija je varna: število umorov zelo nizko Slovenija je na področju umorov izrazito varna država, leta 2016 je bilo tako umorjeno deset ljudi. Ta teden na podkastu Številke govorimo o umorih in kaznovanju.
25
Bel prah, ki se je v DZ-ju usul iz ovojnice, ni nevaren Snov iz pisemske pošiljke, ki so jo zjutraj odprli v vložišču državnega zbora, ni nevarna za življenje in zdravje ljudi, je pokazala prva analiza snovi, ki jo je opravil inštitut za mikrobiologijo ...
43
Radan zdaj obtožen ubojev, ne več umorov Tožilstvo je pred napovedanim končanjem sojenja spremenilo obtožnico za nekdanjega zdravnika Ivana Radana, in sicer jo je prekvalificiralo iz kaznivega dejanja umora v blažjo obliko kaznivega ...
29
Po štiriurni zapori je štajerska avtocesta proti Mariboru spet odprta Štajerska avtocesta je bila zaradi prometne nesreče zaprta od 10. do 14. ure med priključkoma Celje zahod in Celje center proti Mariboru.
29
Zbil kolesarja, ustavil, pogledal, kaj se je zgodilo, in se odpeljal V prometni nesreči, ki se je zgodila v noči na soboto, je na Opekarski cesti v Ljubljani umrl 50-letni kolesar.

Kazalo