Črna kronika
slice
V streljanju v Portorožu ranjen 38-letnik
21. april 2018 ob 20:47 Okoli 19.30 je bil v streljanju v Portorožu poškodovan 38-letni moški, ki so ga odpeljali v bolnišnico. Postavljene so blokadne točke, policisti storilca še iščejo.
2
Višje sodišče Kryžanowskemu potrdilo obsodilno sodbo
14
21. april 2018 ob 11:53 Tik pred zastaranjem je višje sodišče pritrdilo sodbi prvostopenjskega sodišča, da je nekdanji šef Petrola Marko Kryžanowski zlorabil notranje informacije pri nakupu delnic družbe.
Stefanu Cakiću za uboj Gašperja Tiča osem let in pol zapora
1
20. april 2018 ob 17:27 Okrožno sodišče v Ljubljani je odločilo, da je Stefan Cakić kriv uboja igralca Gašperja Tiča, in ga obsodilo na osem let in pol zapora. Tožilstvo je zanj sicer zahtevalo 12 let zaporne kazni.
Višje sodišče naj bi v primeru jeseniške deklice zavrnilo pritožbe
20. april 2018 ob 19:22 Višje sodišče v Ljubljani je po informacijah obrambe potrdilo sodbo Okrožnega sodišča v Kranju in zavrnilo pritožbe zagovornikov Sande Alibabić in Mirzana Jakupija v primeru jeseniške deklice.
Tihotapec devetih prebežnikov iz Turčije v priporu
28
20. april 2018 ob 12:23 Koprski kriminalisti so na zaslišanje privedli 43-letnega državljana Kosova, ki so ga že v soboto zvečer bistriški policisti ustavili pri prevozu devetih ilegalnih prebežnikov, državljanov Turčije.
V prometni nesreči je umrl 19-letni motorist Na Cesti Dolomitskega odreda v Ljubljani se je v sredo zvečer zgodila prometna nesreča, v kateri je umrl 19-letni motorist.
14 let in pol kazni za uboj in povzročanje splošne nevarnosti Okrožno sodišče v Ljubljani je odločilo, da je Bojan Kajfež, ki je 17. aprila lani streljal na 38-letnico in jo ubil, kriv uboja in povzročitve splošne nevarnosti, ter mu izreklo skupno 14 let in ...
Cakićev zagovornik: Če bi bil Stefan ženska, bi ga šteli za žrtev Z zaključnimi besedami se je na Okrožnem sodišču v Ljubljani končala glavna obravnava v sojenju Stefanu Cakiću, ki ga obtožnica bremeni uboja igralca Gašperja Tiča.
Izsiljeval prednost, avtomobil odbilo v starejšo žensko, ki je umrla V Murski Soboti se je popoldne zgodila prometna nesreča, v kateri je voznik avtomobila izsiljeval prednost, za posledicami nesreče pa je umrla 85-letna ženska.
UKC nekrivdno odpustil korupcije osumljenega Smiljića Univerzitetni klinični center (UKC) Ljubljana je odpustil Uroša Smiljića, ki so ga oktobra 2016 pridržali zaradi suma korupcijskih kaznivih dejanj, povezanih s preskakovanjem čakalnih vrst v UKC-ju ...
15
Uslužbenka, ki naj bi sodišče oškodovala za 80.000 evrov, izgubila službo Uslužbenka okrajnega sodišča v Škofji Loki si je v letih 2012—2017 pridobila za okoli 80.000 evrov protipravne premoženjske koristi.
20
Zaradi nesreče pri delu v Pamečah umrl 31-letni delavec V podjetju v Pamečah pri Slovenj Gradcu se je v ponedeljek zgodila nesreča pri delu, zaradi posledic katere je na kraju nesreče umrl 31-letni delavec.
Izredna odpoved zaposlitve Ivanu Radanu je bila zakonita Vrhovno sodišče je zavrnilo revizijo zoper pravnomočnost sodbe o nezakonitosti izredne odpovedi pogodbe o zaposlitvi Ivanu Radanu, ki mu sodijo zaradi štirih umorov na nevrološki kliniki UKC-ja ...
13
Usoden padec s traktorja na Tolminskem Pri Tolminu je v soboto popoldne s traktorja padel 77-letnik, ki je med vožnjo stal na priklopnem drogu. Zaradi hudih poškodb je pozneje umrl.
11 ponesrečencev v trčenju dveh osebnih vozil V trčenju dveh osebnih vozil v soboto ponoči pri Lukovici je bilo poškodovanih 11 ljudi.
10

Kazalo