Direktor Urada za varnost in zaščito je nesrečo povzročil s službenim avtomobilom, alkotest pa je pokazal, da je vozil vinjen. Foto: MMC RTV SLO
Direktor Urada za varnost in zaščito je nesrečo povzročil s službenim avtomobilom, alkotest pa je pokazal, da je vozil vinjen. Foto: MMC RTV SLO

Tudi generalni direktor mi ne more pomagati.

Silvo Vrbančič
Policijskega funkcionarja "odnesla" nesreča

Generalni direktor policije Janko Goršek je odstop Silva Vrbančiča že sprejel, so sporočili iz službe za odnose z javnostmi pri policiji.

"Jaz sem povzročil prometno nesrečo, tega ne morem zanikati in to seveda sprejemam s polno odgovornostjo in glede na okoliščine, ker sem vozil vozilo, ki je v lasti mojega delodajalca," je novinarjem povedal Vrbančič.

Vrbančič je po nesreči poklical "svojega šefa", generalnega direktorja policije Janka Gorška in na vprašanje, ali ga je klical, da bi nanj vpliv odgovoril: "Ne, daleč od tega, ker tudi generalni direktor mi ne more pomagati.". Klic Goršku kot nadrejenemu naj bi bil standardni postopek.

Policijo poklicala Pahorjeva poslanka
Vrbančič je Gorška poklical šele ko so na kraj dogodka prispeli policisti, ki pa jih ni poklical sam, ampak poslanka Melita Župevc (SD), ki se je s prijateljico peljala mimo kraja nesreče.

Zaradi neprilagojene hitrosti trčil v avtomobil pred seboj
Po podatkih PU-ja Ljubljana se je nesreča z materialno škodo zgodila v petek okoli 22.00 na avtocesti Ljubljana-Kranj v bližini Vodic. Direktor Urada za varnost in zaščito je s službenim vozilom vozil iz Ljubljane proti Kranju in domnevno zaradi neprilagojene hitrosti trčil v pred seboj vozeči avtomobil, ki ga je v isti smeri vozil 32-letni voznik.
Vozilo 32-letnika je po trčenju odbilo desno prek odstavnega pasu, nato je zdrsnilo s ceste. Vozilo Vrbančiča pa je drselo ob odbojni ograji, nato pa obstalo na prehitevalnem pasu. Dele vozil na cesti je tik po trčenju prevozila še 33-letna voznica osebnega avtomobila.

Alkotest pokazal 0,65 miligrama alkohola
Policisti so ugotovili, da je direktor urada Vrbančič vozil v vinjenem stanju, saj je alkotest pokazal 0,65 miligrama alkohola na liter izdihanega zraka, kar je nad zakonsko določeno mejo. Ker se Vrbančič z rezultatom alkotesta ni strinjal, je opravil še strokovni pregled. Rezultati niso bili znani takoj, zato direktor urada ni bil pridržan, so mu pa policisti prepovedali vožnjo.

Verbančič tako od torka ne bo več vodil Urada za varnost in zaščito, kot pojasnjujejo na policiji, pa bo javnost v kratkem seznanjena z imenom njegovega naslednika.

Tudi generalni direktor mi ne more pomagati.

Silvo Vrbančič
Policijskega funkcionarja "odnesla" nesreča