Na slovenskem zunanjem ministrstvu so potrdili, da so prejeli obvestilo o smrti slovenskega državljana v Zadru. Foto: BoBo
Na slovenskem zunanjem ministrstvu so potrdili, da so prejeli obvestilo o smrti slovenskega državljana v Zadru. Foto: BoBo
Umrl slovenski podjetnik Robert Rotar

Časopis Zadarski list je izvedel, da je osumljenemu Robertu Rotarju v soboto zjutraj v njegovi zaporniški celici postalo slabo, zaradi česar je padel in si pri tem poškodoval glavo.

Na pomoč so mu najprej priskočili sojetniki v celici, ki so takoj skušali ustaviti krvavitev, potem pa tudi pazniki, ki jim ga je do prihoda nujne medicinske pomoči uspelo oživiti in vzpostaviti stik, a je nato umrl na poti do bolnišnice.

Kot še navaja časopis na svoji spletni strani, je imel 47-letnik že nekaj časa zdravstvene težave, prijeli pa so ga, ko so v vili v kraju Diklo pri Zadru, ki jo je nekoč uporabljal, našli "tovarno" za izdelavo ponarejenega denarja in dokumentov. Sam je trdil, da gre za opremo, s katero je opravljal grafične storitve.

Več informacij še ni znanih
Časopis dodaja, da bodo v ponedeljek izvedli obdukcijo, po kateri bo znan vzrok smrti.

Na slovenskem zunanjem ministrstvu so za STA povedali le, da so "prejeli obvestilo o smrti slovenskega državljana v Zadru". Za več informacij pa se je treba obrniti na tamkajšnje pristojne organe. Na zadrski policiji do zdaj STA-ju še ni uspelo dobiti odziva. S Slovenske policije pa sporočili, da uradno s strani varnostnih organov Republike Hrvaške o smrti slovenskega državljana še niso bili obveščeni.

Rotar je sicer v Sloveniji znan po tem, da mu je kot lastniku podjetja Mirage morala slovenska država pred leti izplačati odškodnino zaradi enostranske odpovedi pogodbe glede registracijskih nalepk za motorna vozila.

Umrl slovenski podjetnik Robert Rotar