Za osumljenca so policisti odredili tudi krvno preiskavo zaradi morebitne vinjenosti, ki še ni končana. Foto: RTV SLO
Za osumljenca so policisti odredili tudi krvno preiskavo zaradi morebitne vinjenosti, ki še ni končana. Foto: RTV SLO
Kraj tragedije
Otroke umorjene je prevzel center za socialno delo. Foto: MMC RTV SLO

Umorjena 27-letna ženska iz Mihovcev pri Ormožu je 32-letnega morilca, ki je bil njen nekdanji partner, sama spustila v stanovanje, je povedal vodja sektorja mariborske kriminalistične policije Marjan Fank. Kriminalisti, ki so prišli na kraj umora, so ugotovili, da je osumljenec v nočnih urah prišel v stanovanje umorjene, kjer je najprej prišlo do prepira med njo in nekdanjim partnerjem, potem sta se sprla tudi njen novi 25-letni partner in nekdanji partner.

Novi partner je med prepirom zbežal na streho stanovanjskega bloka, osumljeni pa je potem v kuhinji s kuhinjskim nožem večkrat zabodel svojo nekdanjo partnerico, s katero je prej živel v istem stanovanju. Policisti so osumljenca prijeli pred blokom, v katerem je živela umorjena.

Spori med nekdanjima partnerja se vlečejo 3 leta
Prva preiskava je po Fankovih besedah pokazala, da so spori med osumljencem in umorjeno trajali že od leta 2005, kazenska ovadba zoper osumljenca pa je bila podana šele letos. Sodišče ga je obsodilo nasilništva, a je bil obsojen le pogojno. Novembra letos mu je bil izrečen tudi ukrep prepovedi približevanja nekdanji partnerici, s katero je imel štiriletnega sina.

Od izreka tega ukrepa je osumljeni 32-letnik storil dva prekrška prepovedi približevanja, enkrat je celo nasilno vdrl v stanovanje nekdanje partnerice. Ta ga takrat ni ovadila, čeprav bi policija v tem primeru lahko presodila, ali je osumljeni znova storil kaznivo dejanje. Ali je policija v tem primeru ravnala pravilno, pa bo pokazal izredni strokovni nadzor, ki ga je uvedel direktor mariborske policijske uprave.

Prostost odvzeli tudi zdajšnjemu partnerju
Osumljenca bo danes zaslišal preiskovalni sodnik, mariborski kriminalisti pa so ga ovadili kaznivega dejanja storitve umora. Novemu partnerju umorjene so policisti odvzeli prostost zaradi suma uživanja prepovedane droge marihuane, pri njem so opravili tudi hišno preiskavo.

Za oba otroka umorjene je poskrbel center za socialno delo v Ormožu.

C. R.