Evropske volitve
slice
Pahor nizko udeležbo pripisuje vtisu volivcev, da so njihovi glasovi brez vpliva
Tretje volitve v Evropski parlament v Sloveniji, 25. maj 2014 ob 19:36 Vsi kandidati na evropskih volitvah so ob oddaji glasu izražali prepričanje o svojem uspehu. Predsednik Pahor nizko udeležbo pripisuje vtisu, da posameznik ne more vplivati na evropsko politiko.
41
Milijonska kazen Geoplinu zaradi oviranja preiskave
2
12. julij 2014 ob 15:25 Družba Geoplin mora plačati skoraj milijon evrov kazni zaradi oviranja preiskave.
Francoska politična tektonika
61
27. maj 2014 ob 20:07 Po Evropi in še posebej v Franciji še naprej krepko odmeva zmaga desničarske Nacionalne fronte.
Slovenski evroposlanci pri splavu razdeljeni, pri materinstvu enotni
143
23. maj 2014 ob 08:29 Glede enakosti spolov in pravic žensk je bilo glasovanje slovenskih poslank in poslancev v EP pozitivno, ko je šlo za splošna načela, ko pa je šlo za konkretne pravice žensk, je slika drugačna, ...
VB iz EU? Spet?
21
30. december 2012 ob 06:53 Razprave o tem, da naj bi Velika Britanija izstopila iz Evropske unije so prenagljene in komaj resne.
"EU je odlična in nujna ideja" " EU je odlična in nujna ideja ," je vsem evroskeptikom v MMC-jevi spletni klepetalnici na srce položil Miha Brejc, evroposlanec v odhodu.
34
Število mandatov se ne more več spremeniti Državna volilna komisija je sprejela uradne delne volilne izide, saj dokončnih zaradi ponovitve volitev v Argentini še ne more. Kljub temu argentinski glasovi ne morejo spremeniti ničesar.
1
Naknadne volitve za Slovence v Argentini Državna volilna komisija je ugotovila, da glasovanje po pošti za volitve v EP za Argentino ni bilo opravljeno. Za 5. julij je razpisala naknadne volitve.
37
Kdo, kako in zakaj usmerja delo EP-ja? V novem Evropskem parlamentu bo sedelo 736 poslancev. Večina bo razporejena v sedem političnih skupin, 91 pa jih bo neodvisnih.
1
V Argentini ostali brez glasovnic? Po navedbah kandidata NSi-ja na evropskih volitvah Klemna Žumerja naj bi slovenski volivci v Argentini ostali brez glasovnic.
7
Pahor: Prvi na potezi Golobič, nato vsi skupaj " Mislim, da je prav, da se sam najprej odloči, in potem se bomo odločili vsi skupaj ," je na vprašanje, ali Gregor Golobič ostaja v vladi ali ne, odgovoril Borut Pahor.
162
Kako se delijo mandati za EP? Mnogi se sprašujejo, kako je SDS-u z več kot 26 odstotki podpore uspelo dobiti le dva mandata, Zaresu z 9,8 odstotki enega, DeSUS-u s 7,2 odstotka pa nobenega.
96
Glasovi po pošti niso spremenili ničesar Državna volilna komisija je preštela tudi glasove, prejete po pošti. Razdelitev mandatov ostaja nespremenjena.
17
Prvi dohodninski izračuni bodo poslani v začetku aprila Finančna uprava bo v začetku aprila začela pošiljati prve informativne izračune dohodnine za leto 2014. Zavezanci, ki izračunov ne bodo dobili aprila, jih lahko pričakujejo junija.
Merklova zanika, da si na čelu Evropske komisije želi Christine Lagarde Tiskovni predstavnik nemške kanclerke Angele Merkel je zanikal navedbe, da je kanclerka s francoskim predsednikom Francoisom Hollandom govorila o možnosti, da bi direktorica Mednarodnega denarnega ...
19

Osebne izkaznice držav EU-ja

Vprašajte kandidate
Imate vprašanje za kandidata za evropskega poslanca, pa ne veste, kako bi mu ga postavili? Več ...
Anketa: 8. junij 2009 ob 13:34

Ali ste zadovoljni z rezultatom evropskih volitev?

Da.
Ne.
Ne vem.
Ne spremljam.
Arhiv
Kazalo