Je šla ministrica z zamenjavami predaleč? Foto: MMC RTV SLO/Marko Weilguny
Je šla ministrica z zamenjavami predaleč? Foto: MMC RTV SLO/Marko Weilguny
Interpelacija zoper Radićevo?

Za interpelacijo naj bi se najbolj ogrevali krogi iz Šaleške doline, od koder je tudi vodja poslanske skupine SD-ja Bojan Kontič, ki naj bi bil tudi pobudnik zbiranja desetih poslanskih podpisov, ki jih potrebujejo za vložitev interpelacije, je za TV Slovenija poročala Petra Bezjak.

Ministrici naj bi nekateri v stranki očitali, da želi ustaviti naložbo v šesti blok Termoelektrarne Šoštanj, ki je tudi najdražja naložba v slovenski energetiki. Ves čas se napovedujejo tudi kadrovske zamenjave v TEŠ-u.

Poslanci: Pahor naj ustavi kadrovske zamenjave
Bojan Kontič je za zdaj povedal le, da bo dogajanje komentiral v ponedeljek, torej po volitvah. Tedaj naj bi se po neuradnih informacijah poslanci SD-ja sestali tudi s premierjem in predsednikom stranke Borutom Pahorjem, od katerega naj bi zahtevali, naj Radićeva preneha izvajati kadrovske zamenjave.

Znano je, da je Radićeva v četrtek sporočila zamenjavo nadzornega sveta Holdinga Slovenske elektrarne. Interpleacija bi sicer lahko resno ogrozila odnose v koaliciji, saj je Radićeva pred kratkim postala podpredsednica druge največje vladne stranke Zares.

Interpelacija zoper Radićevo?