Zabava
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 4.8 od 11 glasov Ocenite to novico!
Pero Lovšin
Pero Lovšin je skozi kariero krmaril med Pankrti in samostojno potjo. Foto: MMC RTV SLO
Pankrti
Naslov zadnjega albuma Pankrtov je Totalna revolucija, nov album pa je napoved koncerta, ki ga bodo Pankrti organizirali oktobra drugo leto v Stožicah. Foto: BoBo

"Pero, ali se danes še komu sploh ljubi biti revolucionar?"

Gost MMC-jeve klepetalnice je bil Pero Lovšin
29. november 2016 ob 20:33,
zadnji poseg: 30. november 2016 ob 11:25
Ljubljana - MMC RTV SLO

"Se bo kar treba potruditi, lahko pa si tudi mirno mazohist ali pa si misliš, da gledaš samo slab futurističen film," je na vprašanje iz naslova v MMC-jevi klepetalnici odgovoril udarniški roker Pero Lovšin.

Naslov zadnjega albuma Pankrtov je namreč Totalna revolucija, novi album pa je napoved koncerta, ki ga bodo Pankrti organizirali oktobra 2017 v Stožicah.

Uporabnika zigzaga je zaskrbelo, ali bo tam z njimi bobnal tudi Slavc Colnarič, saj pravi, da ga na fotografijah s predstavitve ni opazil. Lovšin ga je pomiril, da seveda bo, in se posmejal, da je na tisto novinarsko konferenco zgolj zamudil, saj ni vedel, da bo okoli nje tak pomp.

Rokenrol - vera, ki združuje
Kaj imajo Moste, česar Šiška nima - zakaj so imeli Pankrti prvi koncert v Mostah, ne pa v Šiški, vas je prav tako zanimalo. "Moste imajo gimnazijo, ki sem jo sam obiskoval. Imeli smo pa tudi prve fane tam, saj smo bili bend z bližnjega Kodeljevega," je pojasnil naš gost.

Kje pa leži vzrok, da so tudi mladi navdušeni nad njegovo glasbo, je zanimalo našo bralko Polono. "Skrivnost je edini bog, ki ga skupaj častimo. Rokenrol. Edina vera, ki združuje mlade in stare, leve in desne, skine in hipije, fuzbalske navijačice in udarniške delavce ...," je pojasnil Lovšin.

Priznal je, da tudi po vseh teh letih še vedno uživa v nastopanju. "Mogoče je bilo pred leti nekaj zasičenosti, zdaj pa ugotavljam, da se sploh več ne pritožujem čez svojo službo," je dodal.

Še vedno niso rekli zadnje
Kaj pa bi danes sam poslušal na slovenski sceni, če bi odraščal zdaj? "Imamo za naše razmere, ko se totalno izgublja nacionalni naboj, kar fajn muzko. Seveda bi začel z BFM in njihovo rock generacijo a vedno bi si vzel čas tudi za Orleke, Magnifica, Fake Orkestra, Iztoka Mlakarja, Tinkaro Kovač, pa mlajše bende, ki jih je kar nekaj, saj jih srečujem na špilih, a jih tisti, ki vrtijo 99-odstotkov tuje muzike pač ne opazijo..."

In s čim se trenutno ukvarja? "Zaenkrat se osredotočam predvsem na delo na mojem novem albumu Območje medveda, kjer pa bodo gostje poleg Big Foot Mame tudi Pankrti. Z njimi zdaj delam tudi na novem komadu, prvem skupnem po tridesetih letih. S Sokoli pa tudi še nismo rekli zadnje a več o tem čez leto, dve," je pojasnil in dodal, da še vedno sodeluje tudi z Vladom Kreslinom in Zoranom Predinom - letos so skupaj nastopili v Velenju. "Definitivno smo vedno pripravljeni za akcijo v pravem času in na pravem mestu."

Desetletja na sceni
Na glasbenem prizorišču je Lovšin sicer že skoraj 40 let, začel je s skupino Pankrti, nato pa nadaljeval samostojno glasbeno pot.

V samostojni karieri se je podpisal pod ponarodele uspešnice Hiša nasprot sonca, Najboljši par, Julita, Najboljš je bit zadet, Sam en majhen poljub, ... Leta 2000 pa je a Kreslinom in Predinom posnel najbolj prepoznavno slovensko športno himno Slovenija gre naprej, za katero je napisal tudi besedilo.

Celoten klepet si lahko preberete spodaj!T. H.
Prijavi napako
Komentarji
seba goričan
# 29.11.2016 ob 20:46
đek
kiliboy
# 29.11.2016 ob 21:01
...."Mama nam je kuhala, radio igrov',
imeli smo tud' mačka,
vse dneve je prespov."... (Adijo Ljubljana-Pankrti)

Tip je še vedno legenda. Fakt.
Kapitan Kljuka
# 29.11.2016 ob 22:41
Ni večje legende v slovenskem rock and rollu! Pero, zdravja obilo!
Torzo
# 30.11.2016 ob 07:30
Se spomnim ko je Jonas napovedal koncert Nietov in obujal spomin, kako je blo pred 25-imi leti. Tkole je rekel: Tamle zadi se je pa Pero Lovšin, rekli smo mu Perči Gnus, mečkal z eno bejbo, k je bla še bl grda od njega.

https://youtu.be/x5ulXpl7fic?t=72
IchIch
# 29.11.2016 ob 21:27
Perči, pridem jutri zvečer prebrat poste. Glej, da boš kreativen !!!
Pozdrav Borutu in Darji.
Voly
# 30.11.2016 ob 12:23
Pero je unikat, njegov raskav glas, njegova pojava, seveda tudi malo pofuša, no to pri njegovi glasbi in pojavi enostavno paše!
Nazadnje sem bil na njegovem koncertu pred 2 leti v Tivoliju na praznovanju neke obletnice Union pivovarne. Publiko je očaral, ko mu je prireditelj rekel, da je njegov čas potekel, da je konec koncerta, ga je enostavno poignoriral in pel naprej. Noro!
JurcJ
# 30.11.2016 ob 11:32
"Zadnje čase Leonarda Cohena. Grozno me je potrla vest, da ga ni več z nami. V zadnjih letih sem ga gledal trikrat v živo, nazadnje na enkratnem koncertu v pulskem amfiteatru in imel sem občutek, da če bo kdo živel večno, bo to on. Tko da zdaj vem definitivno, da konec je."

To je to!
Matjaz82
# 30.11.2016 ob 12:31
Eden redkih na čigar koncertih zdržim več kot dve uri, kdaj pa doda še kakšno. Tko se to dela.
JurcJ
# 30.11.2016 ob 11:29
Perota rad poslušam ob toplih večerih ali med vožnjo, ko kaj razmišljaš, ali ti gre kaj na živce... ima take komade, katere zgodbe, kot da so ti pisane na kožo. To kar se vrti po radijih je le vrh ledene gore.
Janx
# 30.11.2016 ob 11:54
Odličen tekstopisec.
Otman
# 30.11.2016 ob 10:45
Stara zgodba ... Kadarkoli kaj vprašam, vedno me ignorirajo.
Mancica
# 30.11.2016 ob 11:38
Perči...

se vidimo v Cankarju...
sirus
# 30.11.2016 ob 12:59
Zelo rad ga poslušam na avtocesti in pazim na radarje.
Cvetača
# 30.11.2016 ob 00:43
Težko bolj fušaš kot Pero. Mrbit se mu Žare od Zmelkoow lahko približa. Drugače pa Pero no.1 v tem segmentu.
#MMCklepet

Uporaba
Za sodelovanje v klepetalnici ni potrebna prijava. V največjem oknu lahko spremljate potek klepeta. Svoje vprašanje lahko oddate z vpisom v manjše okno, vpisati morate tudi vzdevek, ki bo prikazan ob vašem vprašanju. Vprašanje pošljete s klikom na gumb Objavi!.

Odgovarjanje na vprašanja
Spletne klepete moderirajo novinarji Uredništva za nove medije. Gostje klepetalnice ne izbirajo vprašanj, odgovarjajo na vsa vprašanja, ki jim jih posredujejo v odgovarjanje moderatorji. Vprašanja, ki niso primerna ali se ne nanašajo na tematiko klepeta, ne bodo posredovana gostu v odgovarjanje.
Zaradi omejitve časa spletnega klepeta gostje pogosto ne morejo odgovoriti na vsa vprašanja, ki jih posredujejo uporabniki.
Uporabniki lahko pošiljajo vprašanja za goste klepetalnice že pred začetkom klepeta, ko moderator klepet aktivira.

Kazalo