Marko Radmilovič
Begunski referendum
Kolumna Marka Radmiloviča, 21. marec 2017 ob 17:00 Končajmo to veliko komedijo enkrat za vselej. Tole z begunci namreč. Kako se usode nesrečnežev izkoriščajo za vaje v slogu domačega čudaštva, je postalo nespodobno.
17
Mama je ena sama
2
14. marec 2017 ob 17:11 Marca prepotrebno pozornost posvečamo materam. Mamicam in mamam. Nekateri 8. marca, nekateri za materinski dan.
Pet predlogov z bambusom in gobicami
1
7. marec 2017 ob 17:24 Kar nekaj nejasnosti – natančno pet – se jih ob obisku predsednika Evropske komisije postavlja družbeno zvedavemu Slovencu oziroma Evropejcu.
Vi gec
1
21. februar 2017 ob 17:55 Za kar nekaj razburjenja je poskrbela novica, da se bo rojakom v Avstriji zgodila krivica. In to velika. Ne le njim. Krivica se bo zgodila vsem nam, ki čutimo in govorimo slovensko.
Generacija xyz
4
14. februar 2017 ob 18:41 Zadnje dni se je dogajalo toliko različnega, da je popolnoma nemogoče vse skupaj stlačiti v en koš. "Različni v enotnosti," je bojni krik novih generacij in prav o njih bo tekla beseda.
Kavni servisi in kristalne vaze
1
7. februar 2017 ob 20:23 Ob velikih protestih proti korupciji v Romuniji se je oglasila tudi naša protikorupcijska komisija.
Ljudje medvedi
21
24. januar 2017 ob 17:38 Na vladni seji prejšnji teden so sprejeli odlok, s katerim so dali usmrtit 113 medvedov. In še kakšnega volka povrhu. No, ni šlo tako vsakdanje.
Zima, zima bela, je tako bolela! Danes še vroča tema sredi hladne zime. O hladni zimi. Nekaj skrajno nenavadnega se je zgodilo ob prvem letošnjem sneženju. Država je doživela skoraj kolaps.
8
Varnosti prednost Ker smo staro leto zapustili pesimistično, se spodobi, da v novega vstopimo pesimistično. Za teroriste, fanatike, vlade in vseh vrst elite koledarska prelomnica ne pomeni ničesar.
2
Prekleto leto 2016 Še zadnji primerno skromen in seveda pietetno kratek zapisek za poslavljajoče se leto 2016. Ki bo šlo, pravijo znanilci pogube, v zgodovino kot tisto, ki je pomorilo svetovno estrado.
2
Športna legenda Danes pa zelo na kratko, ker je praznični čas v zenitu. Ob sarmi nas bo prihodnje dni čez letvice časa prekobalil šport. Slovenski športniki, dika našega drevesa, so ponovno dvignili lestvico.
7
Pahor na ograji Ob zadnjem razburjenju, ki ga je povzročil domotožni predsednik republike, še nekaj hitrih, površnih in brez dvoma napačnih ugotovitev z naše strani.
10
Kako smo se sporazumeli o ničemer Ob velikem navdušenju redkih poslušalcev nadaljujemo pamflet o zdravniški stavki.
Nina doživljenjsko Zdaj pa nekaj brezsramnega privatiziranja javnega medija: "Nina, čestitke ob novinarski nagradi za življenjsko delo še iz naše skromne redakcije." Konec privatiziranja javnega medija.
3
Ustavna pravica vode Modri možje so nam nekoč priporočili, naj se ustava spreminja s tresočo se roko. No, tokrat smo jo spremenili z mokrimi rokami. A cinizem in nadrealizem na stran!
2
Trumpovo močvirje Ker se analize uspeha Donalda Trumpa na ameriških volitvah počasi končujejo, moramo skočiti še na zadnji vagon, da tudi nad našo glavo zasveti sij političnega analitika.
27
Filipides iz zgodnje Šiške Čeprav je od dogodka minilo že nekaj dni, so šele zadnja spoznanja potrdila, da si zaplet na ljubljanskem maratonu zasluži tudi pozornost teorije.
3
Suvereni državljani enotne samostojnosti Zelo na kratko o današnjem prazniku, dnevu suverenosti. Dobili smo ga sicer že lani, a šele letos ga lahko praznujemo v polni formi.
4
Propadli infrastrukturni projekti s števniki Pretekle dni se je v Sloveniji zgodilo nekaj težko verjetnih dogodkov. Orel je napadel sprehajalca in njegovega psa in letalo je zbilo peško.
15
Trava je pol zdravja "Prihodnost ne raste iz enega samega dogodka kot roža ali drevo, temveč je stkana iz različnih neodvisnih, celo naključnih dogodkov, ljudi in dejanj."
6
Kazalo