Marko Radmilovič
Pokaži nam, Miro
Tedenska glosa Vala 202, 27. junij 2017 ob 17:03 Te dni je premier Miro Cerar pospešeno poudarjal, kako je njegova vlada uspešna. Da je državo stabilizirala finančno in politično. In da gre vladi in državi na splošno dobro.
7
Davkoplačevalci in žalujoči preostali
2
20. junij 2017 ob 17:28 Danes pa, nekaj minut pred pričakovanim vročinskim valom, še nekaj za hladne glave.
Usodni "da" pod zastavo
5
13. junij 2017 ob 20:39 Ne bomo sicer odkrili tople vode, a nekaj pojasnil z nedavno pobudo predsednice Nove Slovenije je le treba dati.
Tretja svetovna vojna
3
6. junij 2017 ob 19:06 Ena izmed nerodnosti trenutnega dogajanja po svetu je dejstvo, da celotna morija nima imena.
Pop na pošti
8
30. maj 2017 ob 17:27 Danes pa o dogodku, ki ima v histerično drvečem času že precejšnjo brado, a si zaradi pomembnosti vse rabote na našo sedanjost zasluži podrobnejšo analizo.
Bližajo se volitve
2
23. maj 2017 ob 17:11 Danes pa nekaj v obrambo olike in zdrave pameti. Bližajo se volitve. Kot ste zagotovo opazili.
Mi gradimo ceste, proge ...
4
16. maj 2017 ob 17:05 Danes pa na kratko, kajti mudi se. Zastavili si bomo temeljno vprašanje razvoja in s tem prihodnosti te države: "Zakaj v Sloveniji ni mogoče ničesar več zgraditi?"
Enajst sekir in petnajst macol Saga o veleposlaniku v Španiji, ki je med letoma 2007 in 2010 na veliko kupoval gospodinjske pripomočke in orodje, se počasi približuje koncu.
4
S samomorom do mature "Včeraj je nova generacija maturantov začela maturo z esejem pri slovenščini.” Takšen naslov vsako leto prekopirajo površni mediji in povzame ga tiskovna agencija, a za tokratnim se skriva nekaj, ...
27
Jabolka in hruške Prejšnje dni smo imeli polna usta dela. In uživali v brezdelju. Med obojim je nekakšna smešna korelacija. Več o delu govoriš, manj ga opravljaš.
1
Einstein na plaži Pretekle dni je bila v ospredju znanost.
2
Kdor poje, zlo ne misli Danes pa o Thompsonovem koncertu v Mariboru. Hrvaški pevec, ki se sliši kot znamka zunajkrmnega motorja, je pošteno razburkal štajersko in tudi slovensko javnost.
8
Čakajoč na varnost "Kdor čaka, dočaka," je bil popularen izrek na slovenskih mejah v preteklih dneh.
2
Agro kaj ... So stvari, ki se jih v življenju ni mogoče znebiti. Ena izmed njih je Mercator. Mercator je nekaj, proti čemur bi morali uvesti cepljenje.
6
Elektro epitaf Če ne drugega, se je pretekle dni končala digitalna revolucija. Kar je pa tudi nekaj. Skupina podjetnikov je v Mariboru, kje pa drugje, predstavila digitalni nagrobnik.
3
Begunski referendum Končajmo to veliko komedijo enkrat za vselej. Tole z begunci namreč. Kako se usode nesrečnežev izkoriščajo za vaje v slogu domačega čudaštva, je postalo nespodobno.
21
Mama je ena sama Marca prepotrebno pozornost posvečamo materam. Mamicam in mamam. Nekateri 8. marca, nekateri za materinski dan.
2
Pet predlogov z bambusom in gobicami Kar nekaj nejasnosti – natančno pet – se jih ob obisku predsednika Evropske komisije postavlja družbeno zvedavemu Slovencu oziroma Evropejcu.
1
Vi gec Za kar nekaj razburjenja je poskrbela novica, da se bo rojakom v Avstriji zgodila krivica. In to velika. Ne le njim. Krivica se bo zgodila vsem nam, ki čutimo in govorimo slovensko.
1
Generacija xyz Zadnje dni se je dogajalo toliko različnega, da je popolnoma nemogoče vse skupaj stlačiti v en koš. "Različni v enotnosti," je bojni krik novih generacij in prav o njih bo tekla beseda.
4
Kazalo