Marko Radmilovič
Kdor poje, zlo ne misli
Tedenska glosa Vala 202, 18. april 2017 ob 17:18 Danes pa o Thompsonovem koncertu v Mariboru. Hrvaški pevec, ki se sliši kot znamka zunajkrmnega motorja, je pošteno razburkal štajersko in tudi slovensko javnost.
7
Čakajoč na varnost
2
11. april 2017 ob 17:55 "Kdor čaka, dočaka," je bil popularen izrek na slovenskih mejah v preteklih dneh.
Agro kaj ...
6
4. april 2017 ob 17:25 So stvari, ki se jih v življenju ni mogoče znebiti. Ena izmed njih je Mercator. Mercator je nekaj, proti čemur bi morali uvesti cepljenje.
Elektro epitaf
3
28. marec 2017 ob 17:15 Če ne drugega, se je pretekle dni končala digitalna revolucija. Kar je pa tudi nekaj. Skupina podjetnikov je v Mariboru, kje pa drugje, predstavila digitalni nagrobnik.
Begunski referendum
21
21. marec 2017 ob 17:00 Končajmo to veliko komedijo enkrat za vselej. Tole z begunci namreč. Kako se usode nesrečnežev izkoriščajo za vaje v slogu domačega čudaštva, je postalo nespodobno.
Mama je ena sama
2
14. marec 2017 ob 17:11 Marca prepotrebno pozornost posvečamo materam. Mamicam in mamam. Nekateri 8. marca, nekateri za materinski dan.
Pet predlogov z bambusom in gobicami
1
7. marec 2017 ob 17:24 Kar nekaj nejasnosti – natančno pet – se jih ob obisku predsednika Evropske komisije postavlja družbeno zvedavemu Slovencu oziroma Evropejcu.
Vi gec Za kar nekaj razburjenja je poskrbela novica, da se bo rojakom v Avstriji zgodila krivica. In to velika. Ne le njim. Krivica se bo zgodila vsem nam, ki čutimo in govorimo slovensko.
1
Generacija xyz Zadnje dni se je dogajalo toliko različnega, da je popolnoma nemogoče vse skupaj stlačiti v en koš. "Različni v enotnosti," je bojni krik novih generacij in prav o njih bo tekla beseda.
4
Kavni servisi in kristalne vaze Ob velikih protestih proti korupciji v Romuniji se je oglasila tudi naša protikorupcijska komisija.
1
Ljudje medvedi Na vladni seji prejšnji teden so sprejeli odlok, s katerim so dali usmrtit 113 medvedov. In še kakšnega volka povrhu. No, ni šlo tako vsakdanje.
21
Zima, zima bela, je tako bolela! Danes še vroča tema sredi hladne zime. O hladni zimi. Nekaj skrajno nenavadnega se je zgodilo ob prvem letošnjem sneženju. Država je doživela skoraj kolaps.
8
Varnosti prednost Ker smo staro leto zapustili pesimistično, se spodobi, da v novega vstopimo pesimistično. Za teroriste, fanatike, vlade in vseh vrst elite koledarska prelomnica ne pomeni ničesar.
2
Prekleto leto 2016 Še zadnji primerno skromen in seveda pietetno kratek zapisek za poslavljajoče se leto 2016. Ki bo šlo, pravijo znanilci pogube, v zgodovino kot tisto, ki je pomorilo svetovno estrado.
2
Športna legenda Danes pa zelo na kratko, ker je praznični čas v zenitu. Ob sarmi nas bo prihodnje dni čez letvice časa prekobalil šport. Slovenski športniki, dika našega drevesa, so ponovno dvignili lestvico.
7
Pahor na ograji Ob zadnjem razburjenju, ki ga je povzročil domotožni predsednik republike, še nekaj hitrih, površnih in brez dvoma napačnih ugotovitev z naše strani.
10
Kako smo se sporazumeli o ničemer Ob velikem navdušenju redkih poslušalcev nadaljujemo pamflet o zdravniški stavki.
Nina doživljenjsko Zdaj pa nekaj brezsramnega privatiziranja javnega medija: "Nina, čestitke ob novinarski nagradi za življenjsko delo še iz naše skromne redakcije." Konec privatiziranja javnega medija.
3
Ustavna pravica vode Modri možje so nam nekoč priporočili, naj se ustava spreminja s tresočo se roko. No, tokrat smo jo spremenili z mokrimi rokami. A cinizem in nadrealizem na stran!
2
Trumpovo močvirje Ker se analize uspeha Donalda Trumpa na ameriških volitvah počasi končujejo, moramo skočiti še na zadnji vagon, da tudi nad našo glavo zasveti sij političnega analitika.
27
Kazalo