Marko Radmilovič
Bližajo se volitve
Tedenska glosa Vala 202, 23. maj 2017 ob 17:11 Danes pa nekaj v obrambo olike in zdrave pameti. Bližajo se volitve. Kot ste zagotovo opazili.
2
Mi gradimo ceste, proge ...
4
16. maj 2017 ob 17:05 Danes pa na kratko, kajti mudi se. Zastavili si bomo temeljno vprašanje razvoja in s tem prihodnosti te države: "Zakaj v Sloveniji ni mogoče ničesar več zgraditi?"
Enajst sekir in petnajst macol
4
9. maj 2017 ob 17:48 Saga o veleposlaniku v Španiji, ki je med letoma 2007 in 2010 na veliko kupoval gospodinjske pripomočke in orodje, se počasi približuje koncu.
S samomorom do mature
27
5. maj 2017 ob 16:42 "Včeraj je nova generacija maturantov začela maturo z esejem pri slovenščini.” Takšen naslov vsako leto prekopirajo površni mediji in povzame ga tiskovna agencija, a za tokratnim se skriva nekaj, ...
Jabolka in hruške
1
2. maj 2017 ob 17:38 Prejšnje dni smo imeli polna usta dela. In uživali v brezdelju. Med obojim je nekakšna smešna korelacija. Več o delu govoriš, manj ga opravljaš.
Einstein na plaži
2
25. april 2017 ob 17:07 Pretekle dni je bila v ospredju znanost.
Kdor poje, zlo ne misli
7
18. april 2017 ob 17:18 Danes pa o Thompsonovem koncertu v Mariboru. Hrvaški pevec, ki se sliši kot znamka zunajkrmnega motorja, je pošteno razburkal štajersko in tudi slovensko javnost.
Čakajoč na varnost "Kdor čaka, dočaka," je bil popularen izrek na slovenskih mejah v preteklih dneh.
2
Agro kaj ... So stvari, ki se jih v življenju ni mogoče znebiti. Ena izmed njih je Mercator. Mercator je nekaj, proti čemur bi morali uvesti cepljenje.
6
Elektro epitaf Če ne drugega, se je pretekle dni končala digitalna revolucija. Kar je pa tudi nekaj. Skupina podjetnikov je v Mariboru, kje pa drugje, predstavila digitalni nagrobnik.
3
Begunski referendum Končajmo to veliko komedijo enkrat za vselej. Tole z begunci namreč. Kako se usode nesrečnežev izkoriščajo za vaje v slogu domačega čudaštva, je postalo nespodobno.
21
Mama je ena sama Marca prepotrebno pozornost posvečamo materam. Mamicam in mamam. Nekateri 8. marca, nekateri za materinski dan.
2
Pet predlogov z bambusom in gobicami Kar nekaj nejasnosti – natančno pet – se jih ob obisku predsednika Evropske komisije postavlja družbeno zvedavemu Slovencu oziroma Evropejcu.
1
Vi gec Za kar nekaj razburjenja je poskrbela novica, da se bo rojakom v Avstriji zgodila krivica. In to velika. Ne le njim. Krivica se bo zgodila vsem nam, ki čutimo in govorimo slovensko.
1
Generacija xyz Zadnje dni se je dogajalo toliko različnega, da je popolnoma nemogoče vse skupaj stlačiti v en koš. "Različni v enotnosti," je bojni krik novih generacij in prav o njih bo tekla beseda.
4
Kavni servisi in kristalne vaze Ob velikih protestih proti korupciji v Romuniji se je oglasila tudi naša protikorupcijska komisija.
1
Ljudje medvedi Na vladni seji prejšnji teden so sprejeli odlok, s katerim so dali usmrtit 113 medvedov. In še kakšnega volka povrhu. No, ni šlo tako vsakdanje.
21
Zima, zima bela, je tako bolela! Danes še vroča tema sredi hladne zime. O hladni zimi. Nekaj skrajno nenavadnega se je zgodilo ob prvem letošnjem sneženju. Država je doživela skoraj kolaps.
8
Varnosti prednost Ker smo staro leto zapustili pesimistično, se spodobi, da v novega vstopimo pesimistično. Za teroriste, fanatike, vlade in vseh vrst elite koledarska prelomnica ne pomeni ničesar.
2
Prekleto leto 2016 Še zadnji primerno skromen in seveda pietetno kratek zapisek za poslavljajoče se leto 2016. Ki bo šlo, pravijo znanilci pogube, v zgodovino kot tisto, ki je pomorilo svetovno estrado.
2
Kazalo