Marko Radmilovič
Igre na olimpijadi
Tedenska glosa Vala 202, 20. februar 2018 ob 17:32 Olimpijske igre, ki trenutno polnijo medijski prostor, so skrajno nenavadne. Zdi se, kot da imajo veselje z njimi le mediji in oglaševalci.
Surfarji stavkovnega vala
5
13. februar 2018 ob 17:15 Danes pa nekaj o teoriji in praksi stavkovnega vala. Če hočemo plimovanje dobro razumeti, ga je treba izsušiti do samih molekul vode.
Riomare
4
6. februar 2018 ob 13:20 Danes pa nekaj o piranskih ribičih. Če bomo že šli v ljuti boj zanje, jih je treba bolje spoznati! Izvedeti, za koga bomo proti sovragu nastavili junaške prsi.
Seznam društev, ki financirajo terorizem
5
23. januar 2018 ob 18:36 Danes pa nekaj malega o nevarnostih terorizma in pranja denarja ter kako oboje preprečiti. »I kako? Z registrom dejanskih lastnikov, menda!« vzklikne poštenjak.
Zapisi iz močvirja: Neodločeno po krivici
3
16. januar 2018 ob 16:54 Današnji zapis ima predzgodbo. Najprej je nastal kot nekaj drugega in je govoril o nečem drugem. Potem je bila rokometna tekma Slovenija : Nemčija.
Zapisi iz močvirja: Dosti tekočine in vitamina C
3
10. januar 2018 ob 17:37 Pa smo v novem letu nazaj. A je malo manjkalo, da ne bi bili. Kajti statistično je lahko prav vsak Slovenec, tako tudi ustvarjalci tega pamfleta, žrtev ošpic. In slišimo tudi oslovskega kašlja.
Koliko je teh ur?
8
12. december 2017 ob 18:43 Ker ne priznavamo božične histerije pred božično histerijo, se vrnimo k realni politiki. Oziroma k običajnem življenju. In kaj je bolj realpolitičnega, kot pranje umazanega perila v tujini.
Zasebni šolarji Če hočemo problem javnega financiranja zasebnega šolstva pravilno razumeti, ga moramo razbiti. Razbiti v prafaktorje, kot bi se izrazili s subatomsko fiziko v javni rabi.
3
Med oglasnimi bloki ali reklamokracija Danes pa na kratko zaorjimo med enim in drugim oglasnim blokom … Kot trdijo politiki, neuspešni športniki in pevci z vprašljivim posluhom, smo vsega krivi mediji.
4
Klinc vas gleda Danes pa o zastrupljeni klimi na delovnem mestu, skaljenih medsebojnih odnosih in kar je podobnih izrazov, ki opisujejo staro dobro kregarijo na šihtu! Prepirajo se kolektivi v vseh poklicih.
Zločin in kazen po slovensko Danes pa razmišljanje o teoriji in praksi kaznovanja. A za uspešno analizo najprej potrebujemo predzgodbo.
2
Mravljičarji in čeladarji na gradbišču No, čeladar, to je druga sorta, maraton odprtih kart, brez ogrevanja nabada, ker obvlada nizki štart.
6
Ko na mladih svet stoji Danes pa nekaj o mladosti, mladini in mladih. Na vsem od naštetega stoji naša prihodnost. Ali pa ne stoji. Eden izmed udarnejših argumentov mlajšega izmed predsedniških kandidatov je to, da je mlad.
3
2030 Velika izbira očeta naroda in njena medijska pravila ter omejitve so nam nekoliko zožili izbiro primernih tem za današnjo analizo.
2
Maslo in topovi Da smo pečeni in da svet stoji na robu prepada, ni več nobena novica. A pretekle dni so temni obeti apokalipse dobili tudi povsem stvarne dokaze.
6
Andrej in Miro pred cesarico Kljub pomembnim dogodkom sodobnosti se prestavimo nekaj dni nazaj, ko sta se premierja Slovenije in Hrvaške ob robu sestanka voditeljev držav Evropske unije v Estoniji ločeno srečala z nemško ...
2
Druga priložnost drugega tira Po referendumskem koncu tedna se dežela prebuja v referendumski teden. In kot že tolikokrat se dneve po referendumih sprašujemo eno in isto stvar. Zakaj in čemu referendumi?
1
Ni Sloven'c, hej hej hej! Danes pa zelo na kratko, kajti vsi skupaj še vedno slavimo košarkarsko zlato. A na drugi dan novega štetja se že lahko vprašamo malo bolj vsebinsko: "Kaj pa je onkraj zmage?"
17
Žan in kulturni boj Pa smo nazaj. Resnici na ljubo bi v redakciji vaše priljubljene analitične oddaje, verjamemo na splošno zadovoljstvo, še mirovali teden ali dva, ko bi ne šlo za nujne zadeve.
3
Pokaži nam, Miro Te dni je premier Miro Cerar pospešeno poudarjal, kako je njegova vlada uspešna. Da je državo stabilizirala finančno in politično. In da gre vladi in državi na splošno dobro.
7
Kazalo