Marko Radmilovič
Ni Sloven'c, hej hej hej!
Tedenska glosa Vala 202, 19. september 2017 ob 17:09 Danes pa zelo na kratko, kajti vsi skupaj še vedno slavimo košarkarsko zlato. A na drugi dan novega štetja se že lahko vprašamo malo bolj vsebinsko: "Kaj pa je onkraj zmage?"
12
Žan in kulturni boj
3
12. september 2017 ob 17:18 Pa smo nazaj. Resnici na ljubo bi v redakciji vaše priljubljene analitične oddaje, verjamemo na splošno zadovoljstvo, še mirovali teden ali dva, ko bi ne šlo za nujne zadeve.
Pokaži nam, Miro
7
27. junij 2017 ob 17:03 Te dni je premier Miro Cerar pospešeno poudarjal, kako je njegova vlada uspešna. Da je državo stabilizirala finančno in politično. In da gre vladi in državi na splošno dobro.
Davkoplačevalci in žalujoči preostali
2
20. junij 2017 ob 17:28 Danes pa, nekaj minut pred pričakovanim vročinskim valom, še nekaj za hladne glave.
Usodni "da" pod zastavo
5
13. junij 2017 ob 20:39 Ne bomo sicer odkrili tople vode, a nekaj pojasnil z nedavno pobudo predsednice Nove Slovenije je le treba dati.
Tretja svetovna vojna
3
6. junij 2017 ob 19:06 Ena izmed nerodnosti trenutnega dogajanja po svetu je dejstvo, da celotna morija nima imena.
Pop na pošti
8
30. maj 2017 ob 17:27 Danes pa o dogodku, ki ima v histerično drvečem času že precejšnjo brado, a si zaradi pomembnosti vse rabote na našo sedanjost zasluži podrobnejšo analizo.
Bližajo se volitve Danes pa nekaj v obrambo olike in zdrave pameti. Bližajo se volitve. Kot ste zagotovo opazili.
2
Mi gradimo ceste, proge ... Danes pa na kratko, kajti mudi se. Zastavili si bomo temeljno vprašanje razvoja in s tem prihodnosti te države: "Zakaj v Sloveniji ni mogoče ničesar več zgraditi?"
4
Enajst sekir in petnajst macol Saga o veleposlaniku v Španiji, ki je med letoma 2007 in 2010 na veliko kupoval gospodinjske pripomočke in orodje, se počasi približuje koncu.
4
S samomorom do mature "Včeraj je nova generacija maturantov začela maturo z esejem pri slovenščini.” Takšen naslov vsako leto prekopirajo površni mediji in povzame ga tiskovna agencija, a za tokratnim se skriva nekaj, ...
27
Jabolka in hruške Prejšnje dni smo imeli polna usta dela. In uživali v brezdelju. Med obojim je nekakšna smešna korelacija. Več o delu govoriš, manj ga opravljaš.
1
Einstein na plaži Pretekle dni je bila v ospredju znanost.
2
Kdor poje, zlo ne misli Danes pa o Thompsonovem koncertu v Mariboru. Hrvaški pevec, ki se sliši kot znamka zunajkrmnega motorja, je pošteno razburkal štajersko in tudi slovensko javnost.
8
Čakajoč na varnost "Kdor čaka, dočaka," je bil popularen izrek na slovenskih mejah v preteklih dneh.
2
Agro kaj ... So stvari, ki se jih v življenju ni mogoče znebiti. Ena izmed njih je Mercator. Mercator je nekaj, proti čemur bi morali uvesti cepljenje.
6
Elektro epitaf Če ne drugega, se je pretekle dni končala digitalna revolucija. Kar je pa tudi nekaj. Skupina podjetnikov je v Mariboru, kje pa drugje, predstavila digitalni nagrobnik.
3
Begunski referendum Končajmo to veliko komedijo enkrat za vselej. Tole z begunci namreč. Kako se usode nesrečnežev izkoriščajo za vaje v slogu domačega čudaštva, je postalo nespodobno.
21
Mama je ena sama Marca prepotrebno pozornost posvečamo materam. Mamicam in mamam. Nekateri 8. marca, nekateri za materinski dan.
2
Pet predlogov z bambusom in gobicami Kar nekaj nejasnosti – natančno pet – se jih ob obisku predsednika Evropske komisije postavlja družbeno zvedavemu Slovencu oziroma Evropejcu.
1
Kazalo