Anthony Hopkins se je prebil že skozi skoraj 100 scenarijev. Foto: EPA
Anthony Hopkins se je prebil že skozi skoraj 100 scenarijev. Foto: EPA
Nicole Kidman in Anthony Hopkins v filmu Človeški madež
Si Hopkins želi še ene težke vloge, da bi se še enkrat izkazal kot odličen igralec? Foto: Kolosej

Hopkins, ki je upodobil ostarelega kralja iz Shakespearove tragedije, je priznal, da s svojim nastopom ni bil povsem zadovoljen. Filmski veteran si zato želi priložnost, da bi kralja Leara upodobil tudi na velikem platnu in tako popravil vtis, potem pa bi se morda poslovil od igralskega sveta. Igralec želi namreč v filmski različici tragedije preveriti, kaj lahko še da od sebe, in se prepričati, da še vedno ni za staro šaro ter da lahko ponudi prepričljivo igro, s katero je toliko časa navduševal ljubitelje sedme umetnosti.

Kralj med ostrimi skalami
Kot pravi Hopkins, je že našel nekaj producentov, ki se zanimajo za projekt (iz produkcijske hiše Miramax), sam pa ima tudi nekaj zamisli, kakšna naj bi bila podobe filmske različice Shakespearovega dela. Tragedijo bi se mu zdelo zanimivo postaviti v dansko okolje ali morda v skalnato britansko območje. Snemali naj bi pozimi blizu obale in tako pričaralo vzdušje temačnega srednjega veka.

Če se bo Hopkins resnično odločil za končno slovo, bodo v Zvezi tujih novinarjev v Hollywoodu tako ravno ob pravem času poskrbeli za poseben poklon njegovi karieri, ki ga bo zaznamovala nagrada Cecila B. DeMilla za življenjsko delo na bližajoči se podelitvi zlatih globusov.

Bo dosegel število 100?
V Walesu rojeni Hopkins, ki je nastopil že v približno sto filmih, je bil za zlati globus nominiran že šestkrat, med drugim za vloge v filmih Nixon, Ostanki dneva in Magic. Najbolj je zagotovo znan po vlogi Hannibala Lecterja, ki ga je upodobil v filmu Ko jagenjčki umolknejo. Za vlogo grozljivega morilca, ki mu je delala družbo mlada Jodie Foster, pa je leta 1992 prejel tudi oskarja.