Gledamo
slice
Iliada Jerneja Lorencija: izstop iz subjektivnega v kolektivno
Predstava leta in njene večplastne razsežnosti, 28. januar 2015 ob 07:33 Iliada v režiji Jerneja Lorencija je točno to, kar je o njej zapisal režiser; prvi ep, pratemelj Evrope in MTV hkrati. Je antika in sodobnost, v enem zamahu združeni na odru Gallusove dvorane.
17
Filmska recenzija: Igra imitacije
8
27. januar 2015 ob 21:03 Igra imitacije je zgodba o genialnem matematiku, državnih skrivnostih, koreninah sodobnega računalništva in vohunstvu. Kljub temu ni nobene nevarnosti, da česa v filmu ne bi razumeli.
Filmska recenzija: Ritem norosti
3
15. november 2014 ob 19:21 Genij je en odstotek navdiha in 99 odstotkov prelitega potu, je vedel že Thomas Edison.
Filmska recenzija: Višja sila
5
14. november 2014 ob 22:41 Višja sila ne prikazuje socialnega dna, vojn, tragedij ali roba družbe. Prav nasprotno, protagonista filma sta par, ki ima na videz vse.
Filmska recenzija: Mamica
3
21. november 2014 ob 17:46 Xavier Dolan je svoj prvenec, Ubil sem svojo mamo, posnel pri 19 letih.
Filmska recenzija: 20.000 dni na Zemlji Ne vem, ali bi bilo sploh mogoče, temno, biblično intenziteto sveta, ki ga v svojih pesmih in prozi gradi Nick Cave, v vsej njeni razsežnosti ujeti na film.
1
Filmska recenzija: Šuplje priče Spletna serija v štirih delih Šuplje priče se je na YouTubu začela poleti 2011 in v hipu postala spletni hit.
7
Filmska recenzija: Neuklonljiv Drugi režijski poskus Angeline Jolie skuša biti epski, navdihujoč film stare šole.
15
Ko je otrok bil otrok in njegova večna vprašanja Ko je otrok bil otrok, je bil to čas naslednjih vprašanj. Zakaj sem jaz jaz in ne ti? Zakaj sem tu in ne tam? Kdaj se je začel čas in kje se konča prostor? Ali življenje pod soncem niso le sanje?
1
Filmska recenzija: Zgodbe iz hoste Pazi, kaj si želiš, nam šepetajo Zgodbe iz hoste, kajti pravljičnih koncev v življenju ni. In hej, očitno jih ni niti v pravljicah.
5
Filmska recenzija: Žurerka Fascinantno delo, ki je prejelo številne festivalske nagrade, med drugim tudi zlato kamero za najboljši prvenec na festivalu v Cannesu. Poklic eksotične plesalke v nočnih kl
1
Filmska recenzija: Marina Življenjske zgodbe posameznikov, ki jim je kljub nenaklonjenemu okolju in številnim preprekam, a z neomajno vero v svoje sposobnosti in s strastjo v srcu uspelo uresničiti svoje sanje, so bile od ...
1
Gotska okna v Studiu MGL: intima poezije Daneta Zajca Tik preden so božično-novoletni prazniki dosegli svoj vrhunec, je v Studiu MGL-a potekala premiera uprizoritve cikla osmih pesmi Daneta Zajca Gotska okna v režiji Barbare Pie Jenič, režiserke in ...
Filmska recenzija: Annabelle Kot večina filmov, ki stavijo na rentabilnost že vzpostavljene franšize, je tudi Annabelle precej konvencionalen izdelek, ki na nobeni točki ne skuša redefinirati ali razširiti podžanra "zakletih ...
2
Filmska recenzija: Zimsko spanje Zimsko spanje, zasluženi dobitnik zlate palme na lanskem festivalu v Cannesu, je dobre tri ure dolga karakterna študija ljudomrzneža, ki se prek dolgih, meandrastih pogovorov, pa naj bo o ...
6

Gledamo
link
Iliada Jerneja Lorencija: izstop iz subjektivnega v kolektivno
17
28. januar 2015 ob 07:33 Iliada v režiji Jerneja Lorencija je točno to, kar je o njej zapisal režiser; prvi ep, pratemelj Evrope in MTV hkrati. Je antika in sodobnost, v enem zamahu združeni na odru Gallusove dvorane.
Več novic ...
Filmske recenzije
A B C Č D E F G H I
J K L M N O P Q R S
Š T U V W X Y Z Ž 0-9
Kazalo