Gledamo
slice
Filmska recenzija: Poletje s Sangaile
Film se ukvarja tudi z vprašanji socialnega okolja glavnih junakinj, 29. avgust 2016 ob 14:49 Filme, ki nam ponudijo kompleksno, razvejano, a hkrati še vedno kompaktno in skrbno dodelano pripovedno strukturo, imamo seveda radi.
Elegantne drobtine: O filmu Kavarniška gospoda
1
28. avgust 2016 ob 16:49 Jean Renoir je že zdavnaj opazil, da vsak režiser vedno znova snema enak film. Nič ni narobe s tem, če režiser izpelje variacijo na svoje stalne teme.
Filmska recenzija: Vojni psi
10
26. avgust 2016 ob 19:15 Režiser trilogije Prekrokana noč je v temnem zakulisju orožarske industrije in iraške vojne našel navdih za to, kar počne najbolje: testosteronsko, epsko "bromanco".
Filmska recenzija: Julieta
1
21. avgust 2016 ob 20:04 Z niansirano zgodbo o žalovanju, ki vnese razkol med mamo in hčerko, se Pedro Almodóvar po ponesrečeni letalski frivolnosti komedije Ljubimci nad oblaki v svojem 20. filmu vrača k resnejšim ...
Filmska recenzija: Skrivno življenje hišnih ljubljenčkov
8
12. avgust 2016 ob 19:31 Kaj počneta Rex in Koki, ko vsako jutro (ne brez slabe vesti) zaloputnemo vrata za seboj in se odvlečemo v službo?
Moj Bog! To je Jason Bourne! Štirinajst let po prvem filmu franšize in devet let po zadnjem nastopu v vlogi je spet med nami Matt Damon kot odpadniški ameriški agent Jason Bourne.
9
Filmska recenzija: Kapitan Fantastični Če je družina osnovna celica družbe, kot je pred več kot dvema tisočletjema zapisal Aristotel, je oče eden njenih nosilnih stebrov, čeprav je kot kulturna institucija v zadnjih desetletjih brez ...
20
Filmska recenzija: Odred odpisanih Odred odpisanih je obetal anarhijo, razdejanje in razvrat pod taktirko več kot solidnega režiserja: razočaranje je bilo neizogibno.
63
Filmska recenzija: Maggie ima načrt Maggie ima načrt je eden tistih neškodljivih, dobronamernih ameriških indie filmov, s katerimi so natrpani netekmovalni sporedi velikih filmskih festivalov.
1
Filmska recenzija: Komuna Erik in Anna sta par srednjih let srednjega razreda sredi 70. let na Danskem.
Romantizirana Evropa ali ko se Michael Moore skozi rožnata očala zazre čez ocean Če se je Hunter S. Thompson v iskanju ameriškega sna sicer v svojstveni maniri pred več kot štiridesetimi leti podal v samo srce tega (beri: v Las Vegas) in ugotovil, da je ta sen že zdavnaj ...
34
Filmska recenzija: Izganjalci duhov Ko govorimo o najnovejšem filmu v franšizi Izganjalcev duhov, ne moremo mimo slovenskega prevoda naslova.
98
Filmska recenzija: Očiščenje - Volitve Vzporednice med distopično franšizo Očiščenje in umazano predvolilno bitko, ki se v ZDA šele dobro začenja, so v tretjem delu očitne in namerno poudarjene.
5
Zemeljski užitki Ane Jagodic Umetnica mlajše generacije Ana Jagodic material za svoja dela pogosto najde na nakupovalnih policah drogerij.
Filmska recenzija: Mesto zločina Potlačeni spomini iz preteklosti se vam bodo v sedanjosti grdo maščevali - in to dobesedno, bi lahko na kratko povzeli zgodbo drugega celovečerca avstralskega režiserja in scenarista Michaela ...

Gledamo
link
Filmska recenzija: Poletje s Sangaile
29. avgust 2016 ob 14:49 Filme, ki nam ponudijo kompleksno, razvejano, a hkrati še vedno kompaktno in skrbno dodelano pripovedno strukturo, imamo seveda radi.
Več novic ...
Filmske recenzije
A B C Č D E F G H I
J K L M N O P Q R S
Š T U V W X Y Z Ž 0-9
Kazalo