Gledamo
slice
Filmska recenzija: Birdman
Prvi režiserjev film, po katerem ne boste še dva dni potrti, 23. november 2014 ob 19:57 Alejandro Gonzáles Iñárritu, temačni vizionar distopičnih zgodb o smrti, trpljenju in ljubezni, je približno zadnji režiser, ki bi mu človek pripisal, da se bo lotil zafrkantske črne komedije, ki ...
3
Filmska recenzija: V kleti
6
16. november 2014 ob 18:51 " V čem je razlika med Slovenci in Avstrijci? V tem, da imamo Slovenci v kleteh spravljeno vino."
Filmska recenzija: Ostrostrelec
21
24. februar 2015 ob 15:59 Ostrostrelec je biografska zgodba o najuspešnejšem oziroma najsmrtonosnejšem ostrostrelcu v zgodovini ameriške vojske, Chrisu Kylu.
Tvoj original
19. februar 2015 ob 14:15 Neprecenljivost scenskega eksperimenta je v tem, da odpira prostor in čas premisleka, ki lahko poteka neobremenjeno, ravno zaradi odločitve, da si vzamemo čas in prostor zanj.
Filmska recenzija: 50 odtenkov sive
80
18. februar 2015 ob 11:22 Film, glede katerega si ni nihče delal pretiranih iluzij o kakovosti, a je imel najagresivnejšo oglaševalsko kampanjo, kar jih pomnim, je v Sloveniji v prvih štirih dneh drlo gledat skoraj 50 tisoč ...
Kako se ne izgubiti v koordinatah oblasti Po Procesu (SNG Drama Ljubljana, 2001) in Ameriki (Drama SNG Maribor, 1995) je Grad tretja pomembna Kičeva režija Kafke v Sloveniji.
1
Utelešenje stare duše v novem telesu otroka mladega para Uprizoritev novega dramskega teksta mlade slovenske dramatičarke prepleta dve zgodbi.
Filmska recenzija: Še vedno Alice "Želim si, da bi imela raka." Ko najverjetnejša dobitnica letošnjega oskarja za glavno žensko vlogo izreče tako nepojmljivo željo, je jasno, kaj ima v mislih.
6
Prepletenost, zapletenost in odpletenost treh iger Vitomila Zupana Poskus oživitve dramatike Vitomila Zupana na Malem odru ljubljanske Drame prinaša nekakšen konglomerat treh Zupanovih iger, iz katerega seva duh polpretekle zgodovine, zavit v cigaretni dim, ...
Do zadnjega diha med zdaj in nekdaj Prenos filmske klasike, ki slovi predvsem po svoji režiji in montaži, na oder je precej velikopotezen zamah, medtem ko je prenos v sedanjost precej logičen korak.
Filmska recenzija: Čas za improvizacijo Prav zdaj minevajo štiri leta od takrat, ko smo na temo improvizacije, njene narave in prakse, dobili knjižni prevod.
Strahopetnost: premislek po filmu Višja sila Nedvomno je, da se od moških pričakuje pogum, ko so soočeni z nevarnostjo. To je kulturni imperativ, in ko je kršen, imamo občutek, da je kršen osnovni red, nekakšna kozmična harmonija.
8
Teorija vsega Naslov je morda malenkost zavajajoč: Teorija vsega je klasično navdihujoča zgodba o zmagi duha nad telesnimi omejitvami, za "teorije" pa v njej ni pretiranega prostora.
5
Iliada Jerneja Lorencija: izstop iz subjektivnega v kolektivno Iliada v režiji Jerneja Lorencija je točno to, kar je o njej zapisal režiser; prvi ep, pratemelj Evrope in MTV hkrati. Je antika in sodobnost, v enem zamahu združeni na odru Gallusove dvorane.
19
Igra imitacije Igra imitacije je zgodba o genialnem matematiku, državnih skrivnostih, koreninah sodobnega računalništva in vohunstvu. Kljub temu ni nobene nevarnosti, da česa v filmu ne bi razumeli.
10

Gledamo
link
Filmska recenzija: Birdman
3
23. november 2014 ob 19:57 Alejandro Gonzáles Iñárritu, temačni vizionar distopičnih zgodb o smrti, trpljenju in ljubezni, je približno zadnji režiser, ki bi mu človek pripisal, da se bo lotil zafrkantske črne komedije, ki ...
Več novic ...
Filmske recenzije
A B C Č D E F G H I
J K L M N O P Q R S
Š T U V W X Y Z Ž 0-9
Kazalo