Gledamo
slice
Filmska recenzija: Strelec - Krvava pogodba
Film, s katerim je kolute spet zavrtel Kino Bežigrad, 29. marec 2015 ob 22:01 Kar nekaj let je že minilo, odkar smo Seana Penna videli v čisto pravi glavni vlogi. A zakaj si je za vrnitev izbral najbolj formulaično politično-akcijsko srhljivko, kar si jih lahko zamislite?
2
Filmska recenzija: Citizenfour
6
26. marec 2015 ob 21:02 Dokumentarec Laure Poitras danes, skoraj dve leti po tem, ko je svet prvič slišal za Edwarda Snowdena, ne bo nikomur, ki je vsaj bežno spremljal novice, razkril kakih revolucionarnih, novih podatkov ...
Filmska recenzija: Stanovanje
4
23. marec 2015 ob 22:16 Erotična srhljivka Stanovanje , ki je (tudi) mimo slovenskih gledalcev zdrsela bolj ali manj neopažena, je bila v zadnjih sedmih letih posneta že trikrat. Pa še v tretje skoraj ni vredna besed.
Mati sveta - petdeset odtenkov rdeče
3
17. marec 2015 ob 17:04 Razstava v ljubljanski Galeriji Equrna bi najverjetneje očarala tudi največje nasprotnice zloglasnega "filma leta".
Filmska recenzija: Srbski odvetnik
3
13. marec 2015 ob 19:07 Izhodišče filma Srbski odvetnik je dilema, na katero si mora odgovoriti vsak odvetnik: kako ravnati, kadar je poklicna etika v nasprotju z osebnimi prepričanji?
Filmska recenzija: Chappie Filmov, ki tematizirajo umetno inteligenco, se drži nekakšno prekletstvo, kot da bi v njih kljub nadarjenosti ustvarjalcev nekaj neizogibno spodletelo in kot da bi sami na neki nezavedni ravni ...
2
Filmska recenzija: Birdman Alejandro Gonzáles Iñárritu, temačni vizionar distopičnih zgodb o smrti, trpljenju in ljubezni, je približno zadnji režiser, ki bi mu človek pripisal, da se bo lotil zafrkantske črne komedije, ki ...
4
Filmska recenzija: V kleti " V čem je razlika med Slovenci in Avstrijci? V tem, da imamo Slovenci v kleteh spravljeno vino."
7
Filmska recenzija: Ostrostrelec Ostrostrelec je biografska zgodba o najuspešnejšem oziroma najsmrtonosnejšem ostrostrelcu v zgodovini ameriške vojske, Chrisu Kylu.
21
Tvoj original Neprecenljivost scenskega eksperimenta je v tem, da odpira prostor in čas premisleka, ki lahko poteka neobremenjeno, ravno zaradi odločitve, da si vzamemo čas in prostor zanj.
Filmska recenzija: 50 odtenkov sive Film, glede katerega si ni nihče delal pretiranih iluzij o kakovosti, a je imel najagresivnejšo oglaševalsko kampanjo, kar jih pomnim, je v Sloveniji v prvih štirih dneh drlo gledat skoraj 50 tisoč ...
80
Kako se ne izgubiti v koordinatah oblasti Po Procesu (SNG Drama Ljubljana, 2001) in Ameriki (Drama SNG Maribor, 1995) je Grad tretja pomembna Kičeva režija Kafke v Sloveniji.
1
Utelešenje stare duše v novem telesu otroka mladega para Uprizoritev novega dramskega teksta mlade slovenske dramatičarke prepleta dve zgodbi.
Filmska recenzija: Še vedno Alice "Želim si, da bi imela raka." Ko najverjetnejša dobitnica letošnjega oskarja za glavno žensko vlogo izreče tako nepojmljivo željo, je jasno, kaj ima v mislih.
6
Prepletenost, zapletenost in odpletenost treh iger Vitomila Zupana Poskus oživitve dramatike Vitomila Zupana na Malem odru ljubljanske Drame prinaša nekakšen konglomerat treh Zupanovih iger, iz katerega seva duh polpretekle zgodovine, zavit v cigaretni dim, ...

Gledamo
link
Filmska recenzija: Strelec - Krvava pogodba
2
29. marec 2015 ob 22:01 Kar nekaj let je že minilo, odkar smo Seana Penna videli v čisto pravi glavni vlogi. A zakaj si je za vrnitev izbral najbolj formulaično politično-akcijsko srhljivko, kar si jih lahko zamislite?
Več novic ...
Filmske recenzije
A B C Č D E F G H I
J K L M N O P Q R S
Š T U V W X Y Z Ž 0-9
Kazalo