Gledamo
slice
Podoba podob spolnosti in njenih vojnih skrivenčenosti
Ob predstavi Figurae Veneris Historiae v SNG Drami, 22. oktober 2014 ob 08:34 Predstava Figurae Veneris Historiae pravzaprav upravičuje zapletenost naslova; najprej gre namreč za močno estetizirane podobe seksualnosti.
1
Švejkova radost življenja in vse njene razsežnosti
21. oktober 2014 ob 10:58 V MGL-ju se s Švejkom vračajo k svojim koreninam – komediji, ki so ji tokrat dodane primesi kabareta, v zadnjem dejanju pa tudi nekoliko tragike. Vendar je Švejk še vedno komedija.
Filmska recenzija: Zapelji me
1
18. oktober 2014 ob 11:23 Na lanskem nacionalnem filmskem festivalu v Portorožu smo bili priča nekakšnemu generacijskemu udaru, saj je najmlajša generacija domačih cineastov z Rokom Bičkom na čelu nastopila tako silovito in ...
Kaj delamo, kako in zakaj?
15. oktober 2014 ob 10:31 Saška Rakef in Jasmina Založnik v predstavi ABCDE_F izrisujeta podobe (delovnega) vsakdana in z mehkobo zvočne krajine v zatemnjenem prostoru ustvarjata ambient za izkušnjo, v kateri se razprejo ...
Filmska recenzija - Drakula: Skrita zgodba
9
13. oktober 2014 ob 21:35 Poleti se je razvedelo, da studio Universal snuje lastno franšizo tipa Maščevalci; v njihovi legiji "junakov" bodo same klasične filmske pošasti, od Mumije pa do Frankensteina in Nevidnega moža.
Svet brez herojev Herojstvo se je skozi zgodovinske etape precej spreminjalo. Prav tako tudi percepcija kategorije heroja.
1
Filmska recenzija: Ni je več Težko je reči, kako napeta kriminalka je Ni je več, če nisi prebral literarne uspešnice, po kateri je bila posneta.
5
Filmska recenzija: Iskanje Pernatega kralja Verjetno je ena najtežjih, a žal prej ko slej neizogibnih stvari, ki jih morajo starši razložiti svojemu otroku, smrt, pri čemer je vse še toliko težje, če gre za smrt otroku ljube osebe.
Filmska recenzija: Mesto greha - Ženska za umret Skoraj deset let je že od tega, kar sta Robert Rodriguez in kultni stripar Frank Miller s svojim sprevodom maščevalcev, ubijalcev, prostitutk in sprevržencev zakoličila mejnik v filmski pokrajini.
9
Filmska recenzija: Alabama Monroe Belgijski film, ki je bil med letošnjimi nominiranci za tujejezičnega oskarja, pred flamsko kuliso razpre tragično usodo, ki bi bila vredna čisto lastne folkovske balade.
5
Življenje tam gori na Čarobni gori SNG Drama je novo sezono odprla z dramatizacijo mogočnega romana Thomasa Manna Čarobna gora, ki v režiji Mateje Koležnik in dramatizaciji Katarine Pejović tvori predstavo velikih razsežnosti in pred ...
3
Filmska recenzija: Čarovnija v mesečini Na sledi svojega komercialno najuspešnejšega filma zadnjega desetletja, Polnoči v Parizu , se je Woody Allen v najnovejšem turističnem filmskem izletu zopet podal v Francijo dvajsetih let prejšnjega ...
1
S festivala Lutke: duhovite in čarobne poti, ki jih ubira domišljija Letošnji festival Lutke je predstavil široke možnosti lutkovnega medija in gledalce vsaj začasno zvabil v svoj svet domišljije, sanjarjenja in realno-fantazijskih zgodb ter jih začaral.
Filmska recenzija: Pot v raj Ne zgodi se ravno pogosto, da nas slovenski film nasmeje. Pot v raj je ena takih svetlih izjem.
20
Kakšna vprašanja je odpiral letošnji Ex Ponto? Letošnji, 21., festival Ex Ponto je v Ljubljano pripeljal nekaj s festivala že znanih obrazov in predstavil nova sodelovanja.

Gledamo
link
Podoba podob spolnosti in njenih vojnih skrivenčenosti
1
22. oktober 2014 ob 08:34 Predstava Figurae Veneris Historiae pravzaprav upravičuje zapletenost naslova; najprej gre namreč za močno estetizirane podobe seksualnosti.
Več novic ...
Filmske recenzije
A B C Č D E F G H I
J K L M N O P Q R S
Š T U V W X Y Z Ž 0-9
Kazalo