Gledamo
slice
Filmska recenzija: Messi
Film prinaša sliko le enega njegovih številnih obrazov, 7. julij 2015 ob 12:42 V očeh mojega mladega prijatelja Jaše, čigar strastna in iskrena predanost igri z usnjeno žogo je še povsem neomadeževana, se današnji svet ljubiteljev žogobrca deli na dve skupini ljudi: na tiste, ...
Filmska recenzija: Kaj počnemo v mraku
12
6. julij 2015 ob 22:27 Naj vas "vampirji" v sinopsisu ne odvrnejo: Kaj počnemo v mraku je komedija tudi (ali pa predvsem) za tiste, ki že avtomatično zavijemo z očmi ob besedni zvezi "nov vampirski film".
Filmska recenzija: Terminator: Genisys
13
5. julij 2015 ob 10:59 Terminator: Genisys (2015, Alan Taylor) je najnovejši v vrsti filmov, ki skušajo z nekakšnim sistemskim resetom podaljšati življenje franšizni zgodbi, na kar namiguje že z besedno igro v naslovu.
Filmska recenzija: Jurski svet
12
26. junij 2015 ob 15:08 Zakaj samo Jurski park, če lahko dobiš kar cel Jurski svet?
Hamsunov fantastično solipsističen svet gladovalca - na odru
1
19. junij 2015 ob 13:38 Med dramatizacijo romana in dejansko uprizoritvijo romana – torej neposrednim prenosom romanesknega besedila na oder – je velikanska razlika; a režiserju Janezu Pipanu je s postavitvijo Gladu v Mini ...
Filmska recenzija: Vohunka Za uvod v poletno sezono bluckbusterjev je s parodijo bondijad in sorodnih vohunskih spektaklov poskrbel že uigrani tandem Melisse McCarthy in Paula Feiga.
2
Filmska recenzija: Dežela jutrišnjega dne - Svet onkraj Za film, ki naj bi promoviral pomen inovativnosti in domišljije, Dežela jutrišnjega dne: Svet onkraj precej kilavo sledi svojemu poslanstvu.
2
Filmska recenzija: Fidelio – Alice na poti Alice je po poklicu mornarka, pravzaprav strojna inženirka, ki je zaposlena na čezoceanski ladji. Ima fanta, Norvežana Felixa, ki jo čaka doma, medtem, ko ona pluje po daljnih morjih.
Filmska recenzija: Macondo 11-letni Ramasan Minkailov živi z mamo in mlajšima sestrama v dunajski priseljenski četrti Macondo. So čečenski prosilci za azil, ki se skušajo po najboljših močeh znajti v novem okolju.
Filmska recenzija: Francoska suita Zgodba o genezi romana Francoska suita in usodi njegove avtorice je (na žalost) zanimivejša kot njegova filmska adaptacija.
Filmska recenzija: Pobesneli Max - Cesta besa Reboot , kakršnega bi si zaslužila vsaka dobra franšiza, pa ga dobi le redko katera. Najbolj testosteronski film leta, katerega vajeti v rokah drži - ženska.
44
Pogled tišine Če je bil lanski dokumentarec Teater ubijanja nadrealističen sprehod skozi deželo priletnih pošasti, je njegovo nadaljevanje, Pogled tišine, veliko bolj streznjeno in prizemljeno romanje proti ...
1
Filmska recenzija: Maščevalci - Ultronova doba Če vemo, kako se Marvelovi spektakli praviloma odrežejo v kinodvoranah, si je težko predstavljati, da Ultronova doba, drugi del Maščevalcev, ne bi bila še en behemot med zaslužkarji.
18
Filmska recenzija: Odklikana Že neštetokrat reciklirani žanr "teen slasherja" se vsakih nekaj let neizbežno vrne v modo.
7
Straže se menjajo. Tako pač je. Nejc Gazvoda je z Menjavo straže na oder postavil resnično slovenski komad, z vsemi razsežnostmi vseslovenskih tem od alkoholizma prek manjvrednostnih kompleksov vse do upiranja spremembam, ter vso ...
3

Gledamo
link
Filmska recenzija: Messi
7. julij 2015 ob 12:42 V očeh mojega mladega prijatelja Jaše, čigar strastna in iskrena predanost igri z usnjeno žogo je še povsem neomadeževana, se današnji svet ljubiteljev žogobrca deli na dve skupini ljudi: na tiste, ...
Več novic ...
Filmske recenzije
A B C Č D E F G H I
J K L M N O P Q R S
Š T U V W X Y Z Ž 0-9
Kazalo