Gledamo
slice
Reševanje astronavta Damona
O filmu Marsovec, 3. oktober 2015 ob 14:01 Novi film Ridleyja Scotta Marsovec se trudi biti robustno in optimistično zmagoslavje znanosti in nezlomljivosti človeškega duha.
21
Filmska recenzija: Prihajamo v miru
1
3. oktober 2015 ob 10:52 Čeprav se avstrijski cineast Hubert Sauper že od zgodnjih 90. let prejšnjega stoletja posveča ustvarjanju dokumentarnih del in je pri tem nanizal že vrsto nadvse zanimivih dokumentarcev, kot na ...
Filmska recenzija: Obisk
8
1. oktober 2015 ob 15:15 Obisk, ki ga nekateri že razglašajo za "veliko vrnitev" padlega mojstra M. Nighta Shyamalana, je morbidna parafraza pravljice o Janku in Metki, v kateri dobrodušna dedek in babica pokažeta zobe. M.
Kazalište-pozorište-gledališče-teater, kraj, kjer živi svoboda
3
1. oktober 2015 ob 08:06 Predstava Kompleks Ristić je prej skoreografirana kot zrežirana, je prej fragmentarna upesnitev – poezija v prozi – kakor slika časa, čeprav temelji na proučevanju dokumentarnega gradiva.
Filmska recenzija: Everest
22
28. september 2015 ob 20:50 Everest je, presenetljivo, fascinanten film tudi za nekoga, ki ob zgodbah o ljudeh, ki so plezali v višine, na kakršnih letijo boeingi 757 in ki so se iz "cone smrti" vrnili brez prstov ali pa sploh ...
Nekje med čenčavim lupljenjem krompirja in emancipacijo Uvodna premiera v sezono Mestnega gledališča ljubljanskega je obljubljala precej; praizvedba besedila Simone Semenič, nagrajenega z Grumovo nagrado v režiji Diega de Bree - pričakovanja pa le deloma ...
1
Pandurjeva črna maša ali Faustova večna razdvojenost S Faustom ovo iskanje in blodenje po lastni nezadostnosti in hrepenenju po več določenem z lastno izpraznjenostjo.
14
Filmska recenzija: Nore počitnice: Nova generacija Dejstvo je, da imajo Američani, ko gre za družinski humor, milo rečeno, prav poseben okus.
Filmska recenzija: Saint Laurent C'est très bizarre , bi lahko rekli. Leta 2013 so začeli hkrati snemati dva francoska celovečerna igrana filma, ki sta se namenila prikazati biografijo znamenitega modnega oblikovalca.
Filmska recenzija: Jenny se poroči Filmi, ki gejevske in lezbične junake in junakinje postavijo v središče svoje pripovedi in jih obravnavajo naklonjeno, so se zunaj obskurnih niš underground filma začeli pojavljati šele v zadnjih ...
Filmska recenzija: Dežela tujcev Avstralija slovi kot dežela, ki se priseljencev nikoli ni otepala. Morda to niti ni presenetljivo, saj je bila najprej kraj, kamor so bili ljudje izgnani, in je šele zatem postala tudi pribežališče.
Filmska recenzija: Ljubezen (3D) Enfantu terrible francoskega filma, Gasparju Noéju, je s prvimi eksplicitnimi fotografijami iz svojega "pornografskega filma v 3D" uspelo še pred premiero v Cannesu dvigniti precej prahu.
7
Filmska recenzija: Mož iz agencije U.N.C.L.E. Guy Ritchie z vohunsko štreno Mož iz agencije U.N.C.L.E.
2
Oko za oko: o filmu Darilo Če slučajno prehvalim novi triler Darilo , je to zaradi tega, ker so dobre srhljivke tako redke, da si ta pameten in domiseln primer žanra zasluži podporo.
3
Filmska recenzija: Minioni Nauk Pingvinov z Madagaskarja (2014) se očitno ni prijel: tudi če so bili stranski liki prejšnjega filma njegov najboljši del, to še ne pomeni, da jih je treba v naslednjem postaviti v prvi plan.
22

Gledamo
link
Reševanje astronavta Damona
21
3. oktober 2015 ob 14:01 Novi film Ridleyja Scotta Marsovec se trudi biti robustno in optimistično zmagoslavje znanosti in nezlomljivosti človeškega duha.
Več novic ...
Filmske recenzije
A B C Č D E F G H I
J K L M N O P Q R S
Š T U V W X Y Z Ž 0-9
Kazalo