Gledamo
slice
Filmska recenzija: Dedek uide z vajeti
Ko upokojenec načrtuje odisejado razvrata, 8. februar 2016 ob 19:44 Vojaškemu veteranu Dicku Kellyju, ki ga igra Robert De Niro, po štirih desetletjih zakona umre žena.
Filmska recenzija: Frankofonija
6. februar 2016 ob 11:34 Ko so sredi 90. let, v prvi vrsti prek njegovih dokumentarnih "elegij" in igranega celovečerca Mati in sin, na zahodu začeli množično odkrivati Aleksandra Sokurova, tudi ta ruski cineast ni mogel ...
Filmska recenzija: Povratnik
48
3. februar 2016 ob 15:37 Alejandro González Iñárritu je s Povratnikom posnel svoj najambicioznejši film, in tega nam ne dovoli pozabiti niti v enem samem kadru.
Za zastrto zaveso: nastajanje predstave Dunsinane v MGL-ju
2
3. februar 2016 ob 08:22 Nekaj dni pred premiero Dunsinane na Velikem odru MGL-ja igralska ekipa pod vodstvom režiserja Aleksandra Popovskega neutrudno vadi; in vse kaže, da se bomo potopili v mističen svet zgodovinske ...
Ob predstavi v SNG Drami: Kdo je pravi Kralj Ubu?
3
2. februar 2016 ob 15:06 Stvar gre približno takole: bebavost na vulgarnost, na narcisoidnost, na rasizem, dokler ne izbruhne v dokončen megalomanski špric in odi spolnemu udu.
Filmska recenzija: Volčja druščina Dokumentarec z zanimivejšim sinopsisom od Volčje druščine boste težko našli.
2
Filmska recenzija: Joy Na papirju je Joy klasičen "oskarjevski material": navdihujoča drama o junakinji delavskega razreda, odločeni, da bo uresničila svoj ameriški sen.
2
Filmska recenzija: Velika poteza "Resnica je kot poezija," izvemo v Veliki potezi, tragikomediji, ki na sramotilni steber pribija krivce za gospodarski zlom leta 2008. "Ampak ljudje klinčevo sovražijo poezijo."
8
Filmska recenzija: Savlov sin Savlov sin, celovečerni prvenec Lászla Nemesa, je, kot že od premiere v Cannesu dalje ponavljajo kritiki, več kot zgolj "še en film o holokavstu".
5
Filmska recenzija: Glasnejša od bomb Leto 2015 so zaznamovali tudi filmi evropskih režiserjev, posnetih v angleškem jeziku, na primer Jastog grškega režiserja Jorgosa Lanthimosa in Mladost italijanskega Paola Sorrentina.
Filmska recenzija: Biserni gumb Tudi v času največjega razcveta južnoameriškega filma, o čilski kinematografiji ni bilo dosti slišati.
Filmska recenzija: Dansko dekle Nihče ne more zanikati, da film Dansko dekle na velika platna prihaja v idealnem trenutku: tudi po zaslugi Caitlyn Jenner je bila tema transspolnosti v zadnjem letu javno obravnavana večkrat kot ...
7
Jovanovićev "popravni izpit" iz Ane Karenine: dobro Dramatizacija romana na oder nikdar ne bo prinesla/prenesla celote, sploh če gre za epske razsežnosti Tolstojeve Ane Karenine , vedno se najdejo pomanjkljivosti, napake, pripombe, pa tudi novi ...
8
Filmska recenzija: Jastog Že če se ozremo samo po popkulturi, postane jasno, s kakšno sumničavostjo in nelagodjem družba obravnava posameznike, ki se do določene starosti niso "sparčkali" in ustalili s stalnim partnerjem.
4
Filmska recenzija: Mladost Mladost, operatična meditacija Paola Sorrentina, ki prihaja leto dni za njegovim lanskim tujejezičnim oskarjem za Veliko lepoto , je hvalnica umetnosti - in obenem svarilo, kakšna starost čaka ...
11

Gledamo
link
Filmska recenzija: Dedek uide z vajeti
8. februar 2016 ob 19:44 Vojaškemu veteranu Dicku Kellyju, ki ga igra Robert De Niro, po štirih desetletjih zakona umre žena.
Več novic ...
Filmske recenzije
A B C Č D E F G H I
J K L M N O P Q R S
Š T U V W X Y Z Ž 0-9
Kazalo