Brad Pitt, ki je sicer že davno prerasel zgolj kategorijo lepotca, na katerem se odpočijejo oči, kljub temu noče dočakati starosti pred kamero. Foto: EPA
Brad Pitt, ki je sicer že davno prerasel zgolj kategorijo lepotca, na katerem se odpočijejo oči, kljub temu noče dočakati starosti pred kamero. Foto: EPA
Zmagovalec, ki k nam prihaja decembra, temelji na resnični zgodbi o Billyju Beanu (Brad Pitt) – nekoč obetavnem superzvezdniku bejzbola, ki je zagrenjen, ker mu ni nikoli uspelo izpolniti pričakovanj na igrišču, zato je svojo neusmiljeno tekmovalno naravo usmeril v menedžment. Foto: Kolosej

Pitt je med obiskom avstralske pogovorne oddaje 60 Minutes na vprašanje, koliko časa se še vidi pred kamero, precej nedvoumno odogovoril, da "tri leta". O svojem življenju po tej prelomnici onkraj tega mejnika očitno še ni preveč razmišljal: "Kaj za vraga pa vem." Je pa pripomnil, da mu je bilo všeč producentsko delo in "dajanje podpore zgodbam, ki bi sicer ostale neopažene."

Pitt, ki se je v prvi polovici devetdesetih iz obskurnosti tv-nadaljevank prebil z vlogama v filmih Thelma in Louise in Kalifornija, nato predvsem po zaslugi Jesenske pripovedi na posterjih dolga leta krasil dekliške spalnice in se naposled, denimo, s Sedem in Klubom golih pesti uveljavil kot večplasten in zanimiv igralec, je v nekem drugem novejšem intervjuju za japonsko tržišče priznal, da se približuje "izteku svojega roka uporabnosti", da se pa še vedno veseli igranja "neotesanih, godrnjavih starih prdcev".

Bo klan Pitt-Jolie še rastel?
Novica se je v medijih razširila v času, ko sta Brad in Angelina Jolie na obisku v Vietnamu, rojstni deželi Paxa, enega od njunih treh posvojenih (in šestih vsega skupaj) otrok. Na vedno ponavljajoče se vprašanje, ali klan Pitt-Jolie v prihodnosti načrtuje še kakšne okrepitve, Pitt daje malo manj nedvoumen odgovor: "Ne morem trditi, da sva končala, tega še ne vem."
Ob vsem tem ima Pitt zanimiv pogled na koncept "sreče": "Včasih si srečen, včasih nisi. Na ljudeh je preveč pritiska, da bi bili srečni. Dol mi visi. Vem, da bom v določenih obdobjih bolj srečen in v drugih manj. Zame je pomembneje, da sem pomirjen sam s seboj."

Pred napovedano upokojitvijo Pitt namerava svoj čas očitno do konca izkoristiti. 1. decembra v naše kinematografe prihaja športna drama Zmagovalec (Moneyball), v kateri igra menedžerja baseballske ekipe, v poprodukciji pa sta tudi že postapokaliptična grozljivka World War Z in kriminalka Cogan's Trade, v katerih ima glavni vlogi. Med vsemi temi projekti je našel tudi čas za posojanje glasu škampu Krilu v risanki Happy Feet 2, ki je pravkar doživela premiero v Los Angelesu.