Bernarda Madoffa (levo), ki naj bi v zaporu ostal do konca življenja, bo v filmu upodobil Robert De Niro. Foto: EPA
Bernarda Madoffa (levo), ki naj bi v zaporu ostal do konca življenja, bo v filmu upodobil Robert De Niro. Foto: EPA

Film bodo pri tv-hiši HBO posneli po novi Madoffovi biografiji izpod peresa Laurie Sandell z naslovom Truth and Consequences: Life Inside the Madoff Family. Pri nastajanju omenjene knjige sta sodelovala tudi Madoffova žena in sin Andrew, ki ga skupaj s stricem Petrom, bratom Bernarda Madoffa še preiskujejo glede domnevne utaje davkov. Drugi Madoffov sin Mark je decembra lani, točno dve leti po očetovi aretaciji, naredil samomor. Kot je letos razkrila Ruth Madoff, sta si tudi ona in Bernard po razkritju poskušala vzeti življenje, a neuspešno.

Material bodo pri De Nirovi produkcijski hiši Tribeca črpali tudi iz biografije The Wizard of Lies: Bernie Madoff and the Death of Trust, ki jo je o Madoffu napisala Diane Henrique. Scenarij bo po knjižnih predlogah napisal John Burnham Schwartz, pisec romana Reservation Road, po katerem so posneli tudi film.

73-letni Madoff, nekdanji borzni posrednik, podjetnik in vlagatelj, trenutno prestaja 150-letno (najvišjo mogočo) zaporno kazen, potem ko je s prevarami od različnih vlagateljev nakradel na desetine milijard dolarjev. Dejanja, ki veljajo za največjo finančno prevaro v zgodovini ZDA, je priznal leta 2009. Goljufije, ki jih je potrdil Madoff sam, naj bi trajale od začetka 90. let naprej, po mnenju preiskovalcev pa se je s finančnimi prevarami ukvarjal kar štiri desetletja.