Pokrajina št. 2, film Vinka Möderndorferja, je v Portorožu dobesedno pometel s konkurenco. Foto: Željko Stevanić
Pokrajina št. 2, film Vinka Möderndorferja, je v Portorožu dobesedno pometel s konkurenco. Foto: Željko Stevanić

MMC v sodelovanju z distributerjem Cinemania Group trem bralcem podarja po dve vstopnici za ogled filma, ki je pretekli teden prišel tudi na redni spored kinematografov. Vse, kar ste morali storiti, je bilo odgovoriti na sledeče vrašanje: Naštejte vsaj dve nagradi, ki jih je na 11. FSF-ju prejel film Pokrajina št. 2.

Pravilne odgovore smo skupaj s svojimi podatki (ime, priimek, naslov in telefonska številka) sprejemali na Pišite nam. Med pravilnimi odgovori, ki so prispeli do srede, 29. oktobra, do 23.00, smo izžrebali tri nagrajence, ki bodo prejeli po dve svtopnici za brezplačen ogled filma.

Po dve vstopnici za ogled filma Pokrajina št. 2 prejmejo Tine Mažgon, Matija Gašperšič in Maja Grujič. Vstopnice bodo nagrajenci prejeli po pošti.

Kriminalka, srhljivka in drama, v kateri ne manjka za te žanre obveznega seksa in nasilja, pripoveduje zgodbo o Sergeju (igra ga Marko Mandič), ki skupaj s Poldetom ukrade dragoceno sliko Pokrajina št. 2. Pri tem po naključju ukrade tudi skrivnostni dokument iz konca druge svetovne vojne. Inštruktor (Slobodan Ćustić) prevzame izsleditev ukradene slike in dokumenta, kar sproži diabolični mehanizem preteklosti.

Po besedah režiserja Vinka Möderndorferja je film Pokrajina št. 2 nastal iz spoznanja, da vsaka nerazčiščena preteklost, ali osebna ali nacionalna, pušča sledove in se neprestano vrača. "Njeno vračanje vedno obremenjuje tiste nove generacije, ki s preteklostjo svojih dedov in očetov nimajo ničesar," še meni režiser in se pri tem navezuje na tist del film, ki se dotika zamolčane preteklosti povojnih pobojev.

V filmu igrajo še Janez Hočevar, Barbara Cerar, Slobodan Ćustić, Janez Škof, Jaka Lah in Maja Martina Merljak. Möderndorfer je tudi avtor scenarija.

M. K.