Nagrada za najbolj resnično zgodbo je šla filmu Straight Outta Compton, pripovedi o legendarni hip hop skupini N.W.A. Foto: Reuters
Nagrada za najbolj resnično zgodbo je šla filmu Straight Outta Compton, pripovedi o legendarni hip hop skupini N.W.A. Foto: Reuters
Charlize Theron je odnesla zlato pokovko za najboljšo žensko vlogo leta, posvetila pa jo je vsem Furiosam.
Charlize Theron je odnesla zlato pokovko za najboljšo žensko vlogo leta, posvetila pa jo je vsem Furiosam. Foto: EPA
Chris Pratt
Chris Pratt je z eno vlogo (v Jurskem svetu) pobral dve nagradi - za najboljšo moško vlogo in najboljšo akcijsko vlogo. Foto: Reuters
Vojna zvezd
Vojna zvezd: Sila se prebuja je postala najboljši film leta, igralka Daisy Ridley pa je poskrbela za najboljši preboj. Foto: 2i Film
Slovesne podelitve so se udeležili tudi bratje Angulo, glavni portretiranci dokumentarnega filma Volčja druščina, ki smo ga lani videli tudi na ljubljanskem Liffu.
Slovesne podelitve so se udeležili tudi bratje Angulo, glavni portretiranci dokumentarnega filma Volčja druščina, ki smo ga lani videli tudi na ljubljanskem Liffu. Foto: Reuters

Spektakel, s katerim je režiser J. J. Abrams obudil eno najbolj priljubljenih filmskih franšiz vseh časov, je za največjega favorita veljal že ob razglasitvi nominacij - za zlato pokovko se je potegoval v enajstih kategorijah. Tretji najbolj dobičkonosen film vseh časov je visoka pričakovanja oboževalcev tudi opravičil in na podelitvi pometel s konkurenco uspešnic, kot sta Jurski svet in Maščevalci: Ultronova doba.

Sedmo epizodo dogajanja v galaksiji daleč, daleč stran so gledalci MTV-ja izbrali za najboljši film leta. Poleg obeh omenjenih filmov in nagrajenca so se za naslov potegovali še Creed: Rojstvo legende, Deadpoool in Straight Outta Compton - Zgodba o N.W.A. Adam Driver je v vlogi temačnega Kyla Rena prepričal kot najboljši zlikovec, Daisy Ridley pa je odnesla nagrado za najboljši preboj leta. "Posebej čudovito je biti del filma, ki na pozitiven in navdihujoč način zastopa vse spole - oba spola - rase in starosti," je dejala ob prevzemu nagrade.

Tempo večera sta narekovala voditelja Kevin Hart in Dwayne 'The Rock' Johnson, ki sta večer odprla z nekaj pričakovanimi zbadljivkami, se oblečena v Batmana in Supermana spravila na igralce, ki jim sicer pripada čast metamorfoziranja v superjunake, in odrepala nekaj verzov o občevanju Leonarda DiCapria z medvedom, s tem pa aludriala na primerjave slovitega prizora iz Povratnika s posilstvom.

Nagrada za vse Furiose
Nagrada za najboljšo žensko vlogo je šla Charlize Theron, ki se je odrezala kot trdoživa Furiosa v najnovejšem nadaljevanju Millerjevega Pobesnelega Maxa. Kipec je posvetila vsem Furiosam in dejala, da je del filmske zgodbe posvečen tudi moči žensk in kreiranja lastne usode.

V poljubljanju sta bila najbolj prepričljiva Rebel Wilson in Adam Devine v filmu Prava nota 2, ki sta strastno dejanje rade volje še enkrat ponovila na odru.

Willa Smitha so nagradili z nagrado generacij ali kot jo je nagrajenec šaljivo sam poimenoval, "nagrado za starce". V zahvalnem govoru je med drugim dejal, da želi širiti ljubezen, igrati dostojanstvene vloge in pomagati svetu.

Za najboljšo resnično zgodbo je nagrajena biografska zgodba o legendah hip hopa, zbranih v skupini N.W.A. V komični vlogi je najbolj nasmejal Ryan Reynolds v vlogi netradicionalnega superjunaka Deadpoola, zvezdnik serije Parki in rekreacija in znanstvene fantastike Varuhi galaksije Chris Pratt pa je nagrajen za najboljšo akcijsko vlogo, ki si jo je prislužil za bežanje pred krvoločnimi dinozavri v Jurskem svetu.

Seznam letošnjih nagrajencev:

Film leta:
Vojna zvezd: Sila se prebuja

Najboljša resnična zgodba:
Straight Outta Compton - Zgodba o N.W.A.

Najboljši dokumentarec:
Amy

Najboljša ženska vloga:
Charlize Theron - Pobesneli Max: cesta besa

Najboljša moška vloga:
Chris Pratt – Jurski park

Najboljši preboj:
Daisy Ridley - Vojna zvezd: Sila se prebuja

Najboljša komična vloga:
Ryan Reynolds – Deadpool

Najboljša akcijska vloga:
Chris Pratt – Jurski park

Najboljši junak:
Jennifer Lawrence - Igre lakote: Upor, 2.del

Najboljši zlikovec:
Adam Drive - Vojna zvezd: Sila se prebuja

Najboljša virtualna vloga:
Amy Poehler – Vrvež v moji glavi

Najboljši poljub:
Rebel Wilson & Adam DeVine – Prava nota 2

Najboljši spopad:
Deadpool (Ryan Reynolds) vs. Ajax (Ed Skrein)