"Hej, še najbolj je podoben Batmanu iz Lego filma!" je ugotovil cel kup evforičnih tviterašev. Foto: Warner
Naša "fanta" imata očitno dovolj časa, da drug drugemu umetniško vandalizirata plakate. Sliki je na Twitterju objavil Zack Snyder. Foto: Warner
Napovednik daje slutiti, da bo Superman morda prikazan kot od moči pijan megaloman. Foto: YouTube

Toda ko so v četrtek pirati predčasno razkrili prvi uradni napovednik - slabo posnet s tresočim se telefonom in s portugalskimi podnapisi - pri Warnerju pač niso imeli druge možnosti, kot da se soočijo z dejstvi. Napovednik so objavili še sami.

Do zdaj je namreč veljalo, da bodo napovednik za film, v katerem bosta Ben Affleck in Henry Cavill igrala bojujoča se superjunaka, premierno razkrili na 15-minutnem "dogodku" v izbranih kinematografih s tehnologijo Imax. Uradna objava pred nekaj dnevi je to presenečenje sicer pokvarila.

Skrivnosti je težko obvarovati
Seveda pa se naveza Warner - DC Comics tolaži vsaj s tem, da v taki zagati niso sami. Njihovi tekmeci, Marvel Studios, so bili pred podobno dilemo oktobra, ko je napovednik za nove Maščevalce (Age of Ultron) v javnost pricurljal en teden pred načrtovano objavo. Odzvali so se hitro: napovednik so uradno objavili, nato pa hitro sestavili še enega, da tudi čez en teden niso ostali brez svoje premiere.

Tudi tokrat je Zack Snyder tvitnil, da bodo oboževalci na današnjem dogodku vseeno lahko videli še nekaj dodatnih prizorov, ki jih v piratski različici še ni bilo.

Superman - nič več najljubši sin Metropolisa
Ampak posvetimo se vsebini tega, kar smo videli do zdaj: zdi se, da smo postavljeni v čas neposredno po tem, ko svet izve za obstoj Supermana. Posneti glas, ki bi lahko bil del televizijskih poročil, se sprašuje: "Je res presenečenje, da je najmočnejši človek na svetu kontroverzna figura?" Nekdo drug: "Govorimo o bitju, katerega goli obstoj pod vprašaj postavlja naš primat v vesolju."

Osrednjega zlobca ne vidimo
Svoje pristavi lik Holly Hunter (za katero še vedno ne vemo, koga bo igrala, in tudi vidimo je ne, govori pa se, da bo morda Batmanova zaupnica Leslie Thompkins): "Moč kvari. In absolutna moč pokvari popolnoma ... Svet se tako zelo ukvarja s tem, kaj zmore, da se ni nihče vprašal, kaj bi moral storiti." In potem slišimo še, kar je najbrž glas Lexa Luthorja (Jesse Eisenberg): "Zlodeji ne pridejo iz pekla pod nami; ne, pridejo z neba."

Bo ta fraza zaščitni znak novega Batmana?
Čeprav napovednik ne pokaže veliko, pa uzremo vsaj namrgodenega Afflecka v vlogi mučeniškega Brucea Wayna, nato pa še kot Batmana s precej "retromasko" na obrazu, kako strmi v zrak proti Supermanu. "Povej mi," zarenči. "Lahko krvaviš? Še boš."

Zdi se, da se temačni svet novega Batmana/Supermana sklada z vizijo iz grafičnega romana Franka Millerja The Dark Knight Returns, še posebej ko govorimo o Batmanovem novem obraznem "oklepu". Zelo jasno je nakazano, da nobeden izmed protagonistov ni očitni junak ali zlobec. Sicer se v filmu pojavita še Jason Momoa kot Aquaman in Gal Gadot kot Wonder Woman, a o njiju za zdaj ne duha ne sluha. Pri dveh tako impozantnih likih v filmu se zdi, da bodo drugi odrinjeni na stranski tir.