Zdi se, da novi film na muho jemlje predvsem Courtney Love in njeno domnevno vpletenost v moževo smrt. Foto: Facebook
Zdi se, da novi film na muho jemlje predvsem Courtney Love in njeno domnevno vpletenost v moževo smrt. Foto: Facebook
Detektiv, ki ga je Courtney najela, da bi našel njenega moža, jo je pozneje javno obdolžil za Kurtovo smrt.

Film Soaked in Bleach režiserja Benjamina Statlerja, ki se oglašuje kot "še nikoli viden pogled na tragedijo iz leta 1994", je na prvi pogled videti kot klasičen dramatizirani dokumentarec, sestavljen večinoma iz pričanj strokovnjakov in prič, ki so bile v Cobainovi bližini v zadnji etapi njegovega življenja. Osrednji pripovedovalec je nekdanji detektiv Tom Grant, ki ga je Courtney Love najela, da bi našel njenega izginulega moža; to je bilo nekaj dni, preden je električar Cobainovo truplo po naključju našel v njegovi hiši. Pokojnega pevca Nirvane igra Tyler Bryan, Courtney Love pa Sarah Scott; naslov je seveda izposojen iz besedila Nirvanine pesmi Come As You Are.

Policija je Cobainovo smrt razglasila za samomor, a je od takrat vzniknilo že nešteto teorij zarote okrog tega, kdo naj bi ga dal ubiti in zakaj. Grantovi zasebni preiskovalci so, tako napovednik, prepričani, da je bilo dovolj oprijemljivih dokazov za vsaj utemeljen sum, da zvezdnik ni umrl po lastni volji.

Ena takih (že večkrat izpodbijanih) teorij je, da naj bi Cobainov umor organizirala njegova žena Courtney Love, ki je nato seveda podedovala njegovo imetje.

Film tako sledi nedavni uradni izjavi detektiva Mika Ciesynskega iz seattelske policije: "Včasih ljudje verjamejo temu, kar so prebrali v raznih knjigah, verjamejo, da je šlo za zaroto. To je popolnoma neresnično. Bil je samomor. Preiskava primera je končana."

Statler je v film vključil tudi spekulativne, igrane uprizoritve dogodkov okrog Cobainove smrti. Točen datum premiere še ni znan, stran filma na Facebooku pa oglašuje, da "prihaja v letu 2014".