Jon Hamm si je prislužil že osmo nominacijo za emmyja za vlogo Donalda Draperja v seriji Oglaševalci. Foto: Reuters
Jon Hamm si je prislužil že osmo nominacijo za emmyja za vlogo Donalda Draperja v seriji Oglaševalci. Foto: Reuters
Emmy
Emmy je ameriška nagrada za odličnost v televizijski produkciji, ki velja za televizijski ekvivalent oskarja (za film), grammyja (za glasbo) in tonyja (za gledališče). Letos bodo podelili 67. emmyje, in sicer 20. septembra. Foto: EPA

Na splošno HBO s 126 nominacijami prednjači pred drugimi televizijskimi mrežami. Sicer pa so si nominacije za najboljšo dramsko serijo poleg prej omenjenih prislužile še serije Pokličite Saula, Downton Abbey, Domovina in Oranžna je nova črna.

Za najboljšo humoristično serijo so nominirane serije Louie, Sodobna družina, Parki in rekreacija, Silicijeva dolina, Transparent, Unbreakable Kimmy Schmidt in Podpredsednica.

Celotni seznam nominacij si lahko pogledate tukaj.


Igralci in igralke v dramskih serijah
Nominacije za najboljšega igralca v dramski seriji so si prislužili Bob Odenkirk (Pokličite Saula), Kyle Chandler (Krvna zveza), Kevin Spacey (Hiša iz kart), Jon Hamm (Oglaševalci), Jeff Daniels (The Newsroom) in Liev Schreiber (Ray Donovan).

Za najboljšo igralko v dramski seriji pa so nominirane Taraji P. Henson (Imperij), Claire Danes (Domovina), Robin Wright (Hiša iz kart), Viola Davis (How To Get Away With Murder), Elisabeth Moss (Oglaševalci) in Tatiana Maslany (Sirote).

Igralci in igralke v humorističnih serijah
Nominacij za najboljšega igralca v humoristični seriji so deležni Anthony Anderson (Black-ish), Matt LeBlanc (Serija), Don Cheadle (Hiša laži), Will Forte (Zadnji človek na zemlji), Louis C. K. (Louie), William H. Macy (Brez sramu) in Jeffrey Tambor (Transparent).

Nominiranke za najboljšo igralko v humoristični seriji so Lisa Kudrow (Vrnitev), Lily Tomlin (Grace in Frankie), Amy Schumer (Inside Amy Schumer), Edie Falco (Sestra Jackie), Amy Poehler (Parki in rekreacija) in Julia Louis-Dreyfus (Podpredsednica).

Nominacije za 67. nagrade emmy so razglasili danes v Los Angelesu, podelitev pa bo 20. septembra v tamkajšnji dvorani Nokia Theatre.