Glasba
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 3.9 od 22 glasov Ocenite to novico!
Luka Šulić
Čelist Luka Šulić koncertira doma in v tujini, za svoje delo pa je prejel več nagrad. Foto: NATO
VIDEO
Čelist Luka Šulić bo nast...

Dodaj v

Mariborski čelist bo z Eltonom Johnom nastopil tudi v Izoli

Luka Šulić je z Jacksonovo priredbo postal spletna senzacija
9. maj 2011 ob 20:06
Ljubljana - RTV SLO

V Mariboru rojeni mladi čelist Luka Šulić je v duetu 2Cellos s Stjepanom Hauserjem posnel videospot s klasično priredbo pesmi Michaela Jacksona Smooth Criminal, ki si jo je na YouTubu ogledalo že več kot pet milijonov in pol ljudi.

Čeprav je leta 1987 rojeni Luka Šulić priznan in uspešen glasbenik, je, kot je povedal v prispevku Žive Rogelj za TV Dnevnik, ravno videospot najbolj pripomogel k njegovi karieri: "Življenje glasbenika je zelo nepredvidljivo, ker koliko se mi je vrat odprlo in možnosti po tem videu, se mi jih ni v desetih letih."

Nekaj Eltonovega, nekaj svojega
Mladeniča sta navdušila tudi Eltona Johna, ki je violončelista povabil k sodelovanju. Britanskega pevca bosta spremljala na njegovi turneji, ki se bo pri nas ustavila 2. julija v Izoli. "Nastopili bomo z njim in njegovim bendom in predstavil naju bo tudi na vsakem koncertu in bova igrala tudi nekaj svojega," je o sodelovanju s slavnim britanskim glasbenikom povedal Luka Šulić.

Šulić je začel violončelo igrati pri petih letih pri profesorju Vladimirju Kovačiču na Srednji glasbeni in baletni šoli Maribor, šolanje pa nadaljeval na Umetniški gimnaziji v Mariboru in hkrati postal eden najmlajših študentov na zagrebški Akademiji za glasbo. Diplomiral je v razredu profesorja Valterja Dešpalja. Izpopolnjeval se je tudi pri profesorju Reinhardu Latzku na Univerzi za glasbo na Dunaju. Za svoje delo pa je prejel več nagrad, denimo, januarja letos, ko je na tekmovanju Royal Academy of Music Patron's Award v Londonu pometel s konkurenco in osvojil ugledno priznanje.

WC-čarovnija
Mlada violončelista, katerih album bo kmalu na prodaj, sta s svojim talentom navdušila tudi Ellen DeGeneres, ki ju je gostila v svoji oddaji. Priljubljena voditeljica je Hrvata vprašala, kdaj sta spoznala, da sta posnela uspešnico, Stjepan pa se je pošalil: "Dal sem video na YouTube, šel na WC in naenkrat je bilo že milijon klikov. To je čarovnija!"

Po vseh priznanjih in nagradah, ki sta jih dobila na klasičnih glasbenih tekmovanjih, sta tako z objavo le enega videospota že dosegla veliko: pred nekaj dnevi sta končala snemanje albuma za založbo Sony, konec maja bo izšel tudi njun novi videospot, je za TV Dnevnik še poročala Živa Rogelj.

B. Ti.
Prijavi napako
Komentarji
Kazalo