Glasba
slice
Lahko Angelska milonga in La Cumparsita odženeta dež?
V Križankah večer tanga z Milenkovićem in Hatlakom, 28. julij 2014 ob 11:13 Kislo poletno vreme Festival Ljubljana nocoj odganja s strastnim večerom tanga in milonge pod okriljem svetovno znanega srbskega violinista.
Življenje utripa na ulicah gorenjske prestolnice
2
25. julij 2014 ob 11:01 Z nastopoma kranjske zasedbe Made in Yugoslavia ter pevca Omarja Naberja se nocoj na Slovenskem trgu v Kranju začenja 32. festival Kranfest.
Novo poglavje v zgodovini veteranske zasedbe Yes
1
24. julij 2014 ob 11:34 Britanski veterani progresivnega rocka Yes so sredi julija izdali nov studijski album Heaven & Earth, 20. po vrsti. To je prvi album z novim vodilnim pevcem Jonom Davidsonom.
Ko kitajska glasbena tradicija sreča Čajkovskega in Anga Leeja
22. julij 2014 ob 17:51 Simfonični orkester Čingdao (Quingdao) bo nocoj v Križanke pripeljal dosežke zahodne glasbe, prepletene s kitajskim ljudskim glasbenim izročilom.
Aritmični koncertni večeri
2
21. julij 2014 ob 14:43 V tem tednu bodo koncerti Aritmije predstavili žanrsko raznolik mozaik glasbe zasedb, ki prisegajo na samosvoje avtorsko delo in vsakič znova prepričajo z energično koncertno izvedbo.
Poletni komorni in simfonični koncerti Akademije Branimir Slokar Na poletni glasbeni šoli Akademije Branimir Slokar so se mladi glasbeniki z vsega sveta zbrali v Ljubljani. V prihodnjih dneh se bo zvrstilo kar nekaj komornih in simfoničnih orkestrov.
Sete Sois Sete Luas: zvoki in okusi Sredozemlja v Piranu V Piranu se je z nastopom hrvaške skupine Ščike začel tradicionalni, že 22. mednarodni festival Sete Sois Sete Luas.
Ovidova poezija ob nežnih zvokih harfe Na mestu, kjer je pred stoletji stalo zgodnjekrščansko središče, bo nocoj glasbeno-literarni večer Harfa Ovidij in Emona, s katerim harfistka Mojca Zlobko Vajgl odpira letošnji koncertni cikel ...
1
Zadnji solo legendarnega Johnnyja Winterja V starosti 70 let je v hotelski sobi v Zürichu umrl legendarni bluzovski glasbenik Johnny Winter, večkratni nominiranec za grammyja in po mnenju revije Rolling Stone eden izmed stotih najboljših ...
12
V Kennedyjevem centru odmevala slovenska glasba V Kennedyjevem centru v Washingtonu so ljubitelji klasične glasbe prisluhnili delom slovenskih skladateljev.
Na obzorju končno nov album Radioheadov? Štab zasedbe Radiohead je tudi uradno potrdil: bend se bo že septembra zaprl v studio in se lotil snemanja svojega devetega studijskega albuma.
2
Poslovil se je dirigent in skladatelj Lorin Maazel V 85. letu je umrl ameriški dirigent in skladatelj Lorin Maazel, eden najbolj priznanih dirigentov v zadnjih 50 letih, ki je sodeloval s številnimi evropskimi in ameriškimi orkestri, gostili pa smo ...
Berezovski danes v Križankah, jutri v filharmoniji V Križankah bo v okviru Ljubljana festivala drevi nastopil ruski pianist Boris Berezovski, ki bo zaigral dela Hačaturjana in Rahmaninova. Jutri bo nastopil še v Slovenski filharmoniji.
Umrl je džezist Charlie Haden S tremi grammyji nagrajeni Haden je veljal za inovativnega kontrabasista, ki je pred samostojno kariero igral z glasbeniki formata, kot sta saksofonist Ornette Coleman in pianist Keith Jarrett.
2
Meryl Streep kot Maria Callas Oskarjevka Meryl Streep bo v filmu upodobila ameriško operno pevko grškega rodu Mario Callas, režija pa je pripadla Miku Nicholsu.
1

Citat
link
Terry Prattchett
27. julij 2014 ob 19:49 Pogosto slišimo, da se ti pred smrtjo celo življenje odvrti pred očmi. Kar je dejansko res. Temu pravimo živeti.
Več novic ...
Izbor
Kazalo