Glasba
slice
Hamburška filharmonija s koncertom Einstürzende Neubauten prestala preizkus statike
Hrupni Berlinčani nastopili v Elbphilharmonie, 22. januar 2017 ob 12:55 " Dobra šala, kajne? " je ob napovedi koncerta nemške zasedbe Einstürzende Neubauten , ki je le deset dni po odprtju filharmonije v Hamburgu nastopila na tamkajšnjem odru, povedal pevec zasedbe ...
2
Dokumentarec o Mladih levih, eni prvih slovenskih električnih zasedb
3
20. januar 2017 ob 08:09 V kinematografe je prišel dokumentarec o glasbeni skupini Mladi levi , ki je v 60. in 70. letih razgibala občinstva po celotni Jugoslaviji.
O zapeljevanju, feminizmu in spolni etiki: nova slovenska opera Julka in Janez
4
20. januar 2017 ob 08:10 Zgodbe o odnosu močne ženske in šibkejšega moškega, ki ji ne more slediti v njenih idejah in načinu življenju, so še danes malce nenavadne– " če je obratno, pa ne. Tu smo še nekje na pol poti, "
Novi dirigent londonskih filharmonikov obljublja "glasbeni tapas bar"
18. januar 2017 ob 20:12 Dirigent Simon Rattle, ki bo jeseni prevzel vodenje Londonskega simfoničnega orkestra, je na predstavitvi svojega eklektičnega programa za prvo sezono obljubil glasbeni "tapas bar".
Svet Slovenske filharmonije: Ravnanje stavkajočih je neodgovorno
25
16. januar 2017 ob 20:42 V svetu zavoda Slovenske filharmonije (SF) so v odzivu na aktualna dogajanja v zvezi s stavko v zavodu opomnili, da niso seznanjeni z namero odstopa direktorja SF-ja Damjana Damjanoviča.
T2 Trainspotting: film in glasba z roko v roki Glasbena podlaga Trainspottinga tako kot film sam uživa kultni status in zdaj bo, tako kot film, po 20 letih dobil naslednika: T2 Trainspotting.
8
Začenja se koncertni cikel Mozartine orkestra RTV Slovenija Prvi koncert iz cikla Mozartine simfoničnega orkestra RTV Slovenija bo na današnji prvi nedeljski matineji vodil Knut Andreas, kot solista pa se bosta predstavila oboistka Irmgard Anderl Krajter in ...
Dunajski in Newyorški filharmoniki: skupna zabava za rojstni dan Dunajski in Newyorški filharmoniki bodo skupaj praznovali 175-letnico delovanja. Ob jubileju bodo pripravili razstavo z naslovom Dunaj in New York - 175 let dveh filharmonij.
1
Umrl maestro Anton Nanut, "dirigent z glasbo v duši" Ponoči je v 85. letu po dolgotrajni bolezni umrl eden najbolj prepoznavnih slovenskih dirigentov, Prešernov nagrajene c Anton Nanut, so sporočili z Radia Koper.
12
Stavkovni odbor filharmonije se je izrekel za pobudo Toneta Peršaka Stavkovni odbor Slovenske filharmonije (SF) je ministrstvo in oba sindikata obvestil, da sprejema pobudo ministra Toneta Peršaka, da se kriza v zavodu reši z objavo razpisa za novega direktorja in ...
25
Trentemøller pred ljubljanskim koncertom: Sam z računalnikom na odru? To bi bil dolgčas. "Več komadov napišem pred klavirjem kot pa pred računalniškim zaslonom," trdi Anders Trentemøller, eden od najbolj iskanih elektronskih glasbenikov in multiinštrumenalistov na stari celini.
13
Arhiv na kraju, ki "briljantno predstavlja bistvo Springsteenove glasbe" Na Univerzi Monmouth v New Jerseyju bodo odprli arhiv, posvečen ameriškemu glasbeniku Bruceu Springsteenu. Hkrati bo to tudi center za ameriško glasbo.
1
Foto: 866 milijonov evrov draga hamburška filharmonija je končno odprla vrata Dobrih 13 let po tem, ko je padla odločitev, da bodo v Hamburgu gradili filharmonijo, je izjemna stavba, delo švicarskih arhitektov Herzog de Meuron, nared za javnost.
16
Z glasbo po boleči preteklosti suženjstva "Z glasbo potujemo v času. Z njo lahko razumemo stvari, ki jih ne moremo dojeti zgolj z branjem, " o svoji glasbeni stvaritvi, s katero poslušalce popelje po poteh suženjstva, pravi španski ...
"Namesto glasbenega muzeja potrebuje Slovenija center z dostopom do glasbenih vsebin" Vse glasbene zvrsti v vseh oblikah bi težko "stlačili v en muzej".
4

Citat
link
Isabelle Huppert
22. januar 2017 ob 18:59 "Nimam se za tako zelo inteligentno."
Več novic ...
Izbor
Kazalo