Glasba
slice
Zgodba zasedbe The Ramones na filmska platna pod Scorsesejevo režisersko taktirko
Film lahko pričakujemo čez dve leti, ob 40. obletnici izida njihovega prvenca, 28. avgust 2014 ob 21:04 Martin Scorsese se bo lotil filma o newyorški pankrockovski zasedbi The Ramones, ki naj bi premiero doživel čez dve leti in tako počastil 40. obletnico izida njihovega prvega albuma, preprosto ...
2
21. podelitev nemških glasbenih nagrad echo klassik
28. avgust 2014 ob 17:55 Podelitev nagrad echo klassik bo 26. oktobra v Münchnu, kjer bodo v 22 kategorijah ovenčali 45 nagrajencev, katerih imena so že znana.
Dark Sky: Imagin
27. avgust 2014 ob 16:57 Včasih se zgodi, da ekipa učencev, ki si ji kot mentor tako ustrežljivo in prijazno ponudil prst, brez omahovanja z(a)grabi celo roko. Seveda je takšno dejanje vselej dvorezni meč.
Simfonični orkester RTV Slovenija z novo sezono Kromatike
26. avgust 2014 ob 18:10 Simfonični orkester RTV Slovenija bo konec septembra zakorakal že v 59. sezono abonmaja Kromatika.
Intervju z Igorjem Škafarjem: V iskanju izgubljenih Ichisanovih miksov
4
25. avgust 2014 ob 10:34 Igor Škafar je svoj glasbeni alter ego Ichisan obudil pred približno desetletjem in tri leta pozneje je izšla njegova prva plošča.
Praznuje Lojze Lebič, mojster humanistično naravnane modernosti Svoj 80. rojstni dan danes praznuje skladatelj akademik Lojze Lebič. S koncertom njegovih samospevov se mu bosta poklonila ljubljanski festival in Glasbena matica Ljubljana.
1
Morska nevihta v Piranu V Piranu se bo drevi začela 13. izdaja Tartini festivala. V cerkvi sv.
Ponoven izid Hendrixovih albumov tako na vinilkah kot na zgoščenkah Septembra bodo ponovno izdali albuma legendarnega glasbenika Jimija Hendrixa The Cry of Love in Rainbow Bridge , ki sta prvič izšla leta 1970 oziroma 1971.
Kunigunda: osvobajanje kulture na urbanih prizoriščih V Velenju se drevi začenja 17. festival mladih kultur Kunigunda, ki bo s koncerti, razstavami, intervencijami, delavnicami in drugimi dogodki zasedel 15 velenjskih prizorišč.
1
Novo glasbeno znanje na Obali pridobiva 100 mladih godbenikov V portoroškem Avditoriju se bo z nedeljskim koncertom sklenil 34. poletni glasbeni teden mladih godbenic in godbenikov Musica Creativa, na katerem sodeluje 100 glasbenikov.
Reorganiziran in saniran Klub K4 v novo sezono Klub K4 bo v novo sezono 12. septembra vstopil samostojno.
4
Luke Vibert: Ridmik Plodoviti elektronski producent se vrača s svežim albumom Ridmik , ki je njegova prva izdaja za britansko založbo Hypercolour.
Piran konec tedna v znamenju festivalov Tartini in kamišibaja Konec tedna bo na Obali kulturno zelo pester: s koncertom Morska nevihta na Tartinijevi violini se v soboto začenja letošnji Tartinijev festival, ki bo potekal do 10. septembra, dogajanje pa bo ...
Kako je Johnny Cash odraščal na bombažnem polju Arkansasa V okviru poskusa od mrtvih obuditi stagnirajoče mestece v Arkansasu je vrata za javnost odprla hiša, v kateri je odraščal Johnny Cash.
6
Total Control: Typical System Total Control, petčlanska vokalno-instrumentalna skupina iz Melbourna, na svojem drugem studijskem albumu Typical System prevzema popoln ali totaln nadzor nad zvokom osemdesetih let prejšnjega ...

Citat
link
Anton Pavlovič Čehov
28. avgust 2014 ob 22:07 "Ljudem, ki niso nadarjeni, a se želijo uveljaviti, ne preostane nič drugega, kot da grajajo prave talente."
Več novic ...
Izbor
Kazalo