Glasba
slice
Od Kube do Makedonije, od neoklasike do sodobnih urbanih zvokov
Dva dneva festivala Etnika, 2. december 2016 ob 20:04 Z nastopom tria Balkanomad se bo nocoj v Mariboru začel festival Etnika, ki bo danes in jutri v Klubu KGB in v dvorani Gustaf v KC Pekarna postregel s petimi koncerti domačih in tujih zasedb.
Filharmoniki zahtevajo razrešitev maestra Lajovca
3
2. december 2016 ob 13:20 Zaposleni v orkestru Slovenske filharmonije bodo v ponedeljek zvečer stavkali, glavni razlog so nesoglasja s šefom dirigentom Urošem Lajovcem.
Drago Ivanuša: "Privilegij je početi v življenju nekaj, kar imaš res rad"
2. december 2016 ob 09:12 "Igralci včasih znajo prav vse," razmišlja Drago Ivanuša pred koncertom z gosti Pio Zemljič, Viktorijo Bencik Emeršič, Sašo Tabakovićem, Urošem Fürstom in Igorjem Samoborjem.
The Smiths napovedali prvi novi singel po 20 letih
5
1. december 2016 ob 15:06 Čeprav se je Morrisey vedno zaklinjal, da se bodo The Smiths vnovič združili "samo prek njegovega trupla", pa očitno le ni pripravljen povsem prerezati vezi z nekdanjimi kolegi.
Zaposleni v orkestru Slovenske filharmonije napovedali stavko
17
29. november 2016 ob 17:04 Zaposleni v orkestru Slovenske filharmonije so za 5. december izglasovali stavko, s katero zahtevajo spoštovanje pravic zaposlenih in prenehanje nespoštljivega odnosa in žalitev direktorja Damjana ...
Rekordnih 4,5 milijona funtov za Mahlerjevo partituro Na dražbi londonske hiše Sotheby's so dosegli najvišjo vsoto, kar so jih kdaj iztržili za izvirno partituro.
Sex Pistols romajo na grmado ali "Pank je mrtev." Pomeni umestitev neke subkulture v muzejski kontekst njeno ovekovečenje ali izničenje?
7
Širi alternativo, poziva Radio Študent ob zagonu donacijske kampanje Radio Študent je zagnal svojo drugo veliko donacijsko kampanjo, imenovano ŠiriRŠ , ki je nekako nadaljevanje kampanje RešiRŠ iz leta 2013, vendar s pomembno razliko.
17
"Šov gre dalje": 25 let po smrti Freddie Mercury ostaja popidol Na današnji dan pred 25 leti je umrl legendarni Freddie Mercury, frontman britanske zasedbe Queen z izjemnim vokalom in odrsko karizmo.
49
Skozi intimni labirint Asafa Avidana na koncertu v Kinu Šiška Izraelski glasbenik mlajše generacije Asaf Avidan bo drevi v Kinu Šiška nastopil sam s kitaro ob ustvarjanju vzdušja prvinskih čustev, kar velja za njegov najljubši način.
1
Jamesa Cordena zvezdniške karaoke zavihtele na čelo grammyjev Raper in igralec LL Cool J bo po petih letih svoj voditeljski smoking obesil na klin. 59.
4
Umrla je ameriška soul pevka Sharon Jones V 61. letu starosti je v petek za rakom na trebušni slinavki umrla Sharon Jones, pevka, ki je kljub dolgoletnemu posvečanju glasbi večji uspeh doživela šele pred dobrim desetletjem, ko je s svojo ...
1
Bob Dylan vendarle prihaja v Stockholm, vendar šele spomladi Čeprav je Bob Dylan sporočil, da zaradi drugih obveznosti decembra ne bo mogel prevzeti Nobelove nagrade za književnost, pa bi znal glasbenik Švedsko še pravočasno obiskati, da izpolni obveznost, ki ...
17
Cohenov menedžer: Leonardova smrt je bila nepričakovana, nenadna in spokojna Slab teden dni po tem, ko je svet užalostila vest o smrti Leonarda Cohena, je njegov menedžer sporočil, da je legendarni kanadski glasbenik in pesnik umrl med spanjem za posledicami padca v svojem ...
4

Citat
link
Mark Tulij Cicero
3. december 2016 ob 18:57 Soba brez knjig je kot telo brez duše.
Več novic ...
Videonovice
Izbor
Kazalo