Glasba
slice
Za njimi stojimo: pet mladih perspektivnih glasbenikov se predstavi
Koncert lahko spremljate tudi v prenosu na MMC TV, 31. maj 2016 ob 21:07 Pet mladih perspektivnih klasičnih glasbenikov - violinistka Ana Dolžan, violončelistka Katarina Leskovar, kontrabasist Jošt Lampret, fagotist Luka Mitev in tolkalist Krištof Hrastnik - je nastopilo ...
Slowindova pomlad z novitetami mladih skladateljev
30. maj 2016 ob 09:44 Spomladanska izdaja festivala Slowind, poimenovana Slowindova pomlad, prinaša več novitet mladih skladateljev.
Zlata dirigentska trojica na čelu Big Banda
1
29. maj 2016 ob 16:37 Scenarist in režiser Slavko Hren se je v seriji že tradicionalnih glasbeno-dokumentarnih oddaj Razvedrilnega programa Televizije Slovenija Velika imena malega ekrana posvetil Big Bandu RTV SLO in ...
Sarajevo ima največjo stensko poslikavo Davida Bowieja na svetu
2
29. maj 2016 ob 13:05 Slavna stenska poslikava v Brixtonu, s katero so se Londončani poklonili Davidu Bowieju, še zdaleč ni edini tovrstni spomenik umrlemu glasbeniku. Včeraj so svojo poslikavo razkrili tudi Sarajevčani.
Nneka za MMC: Ljudje so prestrašeni
2
28. maj 2016 ob 18:40 Ni pretvarjanja, ni igre, Nneka je na odru, kar je v resničnem življenju: borka, glasnica, glasbenica, aktivistka in predvsem ženska.
Poslušamo: Pantha Du Prince - The Triad Ko faktografsko profiliran novinarski kolega (še) posebej izpostavi humanoidno dejstvo albuma The Triad, ki ga podpisuje nemški skladatelj elektronske in njej pričujoče kompatibilne analogne glasbe ...
Najvišje skladateljsko priznanje Tomažu Svetetu Kozinovo nagrado, ki jo svojim članom za zaokrožen opus podeljuje Društvo slovenskih skladateljev, letos prejme skladatelj, dirigent in pedagog Tomaž Svete.
1
Saul Williams: Ne vlečem črte med poezijo in slam poezijo Zanimale so me čudaške stvari in raziskovanje možnosti, je za MMC o svojem glasbenem razvoju dejal p riznani ameriški glasbenik, pesnik in igralec Saul Williams.
3
Obeta se Goli obed kot psihedelični glasbeni album Roman Goli obed ( Naked Lunch ) Williama S. Burroughsa, ki je ob svojem izidu leta 1959 dodobra pretresel takratne bralce, bo s psihedelično glasbeno podlago kmalu izšel na nosilcu zvoka.
1
St Germain odpira vrata letošnje izvedbe Druge godbe Nastop Ludovica Navarre, bolj znanega kot St Germain , bo ob 21. uri v Kinu Šiška odprl mednarodni festival Druga godba.
1
Poslušamo: Shit Robot - What Follows Marcus Lambkin, bolj znan pod umetniškim imenom Shit Robot , pravi, da sta najglobljo sled v njem pustila punkovska vzgoja in zgodnje obdobje glasbe acid house in techna.
V ZDA počastitev 25. obletnice samostojnosti Slovenije s koncertom Juana Vasleta Ob 25. obletnici samostojnosti Slovenije so na veleposlaništvu v Washingtonu pripravili koncert pevca ljubljanske operne hiše Juana Vasleta, ki je ob tej priložnosti predstavil program priredb ...
1
Scala bo sezono začela z Madame Butterfly Milanska Scala bo prihodnjo sezono, v kateri bodo uprizorili skupaj 15 oper, odprla 7. decembra z izvirno različico opere Madame Butterfly, dirigiral bo Riccardo Chailly.
Predpremiera na MMC: Velika imena malega ekrana - Big Band RTV Slovenija Lani je Big Band RTV Slovenija, za katerega začetek delovanja je v največji meri zaslužen Bojan Adamič, praznoval 70-letnico obstoja.
Poslušamo: Haiku Garden - Waver Prva stvar ljubljanske mladokrvne rokovske postave je rif v pravo smer. Za zdaj za vnovič obujenim valom shoegazinga niti ne zaostajajo, kar obet za prihodnost le še krepi.
1

Citat
link
Douglas Adams
1
31. maj 2016 ob 21:36 Mar ni dovolj opaziti, da je vrt čudovit, ne da bi bilo treba obenem še verjeti, da se v njem skrivajo vile?
Več novic ...
Videonovice
Izbor
Kazalo