Glasba
slice
15 let Klubskega maratona, valilnice domače alternative
Praznovanje ob koncertnem prerezu Klubskega maratona, 28. november 2015 ob 18:10 Gala Hala, Channel Zero, Klub Gromka, Menza pri koritu, Bizzarnica pri Mariči, Jalla Jalla in klub Monokel so za eno noč postali zavetišče domače alternative.
5
Arca: Mutant
19. november 2015 ob 14:21 Kako (po)ustvariti obvladljiv, a neustavljiv kaos … in ob tem ostati živ in zvest samemu sebi?
S Carmino Slovenico bo znova oživelo delo Lojzeta Lebiča Fauvel 86
2
19. november 2015 ob 09:34 " Programska usmerjenost Carmine Slovenice je izvajanje sodobne in zgodnje glasbe in Lebičev Fauvel '86 je izjemen preplet obojega, " so ob priložnosti, ko bo po skoraj treh desetletjih znova ...
Umetnica Nina Dragičević ustvarja glasbo iz zvokov, posnetih s prenosnim telefonom
18. november 2015 ob 08:12 Tudi zdravstvene težave se lahko premagujejo z glasbo, pisanjem in ustvarjalnostjo - dokazuje pisateljica, grafična oblikovalka, aktivistka in glasbenica Nina Dragičević.
Koncert Roba Mazurka, enega glavnih protagonistov chicaške scene
17. november 2015 ob 15:01 Rob Mazurek, ki svojo 50. obletnico proslavlja s številnimi koncerti in izdajami albumov, bo drevišnji nastop izvedel s skupino Cube SP, slišati pa bo mogoče različne zvrsti - od avant džeza in ...
Ko se begunstvo prelevi v kreativnost: Dertum bend - sevdah, narejen v Sloveniji Iz dolgočasja begunskega centra, kančka nostalgije in veliko talenta je sredi 90. let nastala skupina Dertum bend. Glasba je skupini in poslušalcem pomagala preživeti težke begunske čase.
4
Film o najstarejšem glasbilu na svetu - piščali, ki jo je izdelal neandertalec Letos mineva dvajset let od epohalnega odkritja v jami Divje babe, kjer so našli kost jamskega medveda z luknjicami, ki naj bi bile delo neandertalcev in ne naključno nagrizena kost, zaradi česar ...
3
V Opusu spoznajte 60-letno pot Simfonikov RTV Slovenija Novembrski Opus bo posvečen 60-letnici Simfoničnega orkestra RTV Slovenija. Predstavljeni bosta zgodovina orkestra z najpomembnejšimi prelomnicami in vizija Simfonikov v prihodnje.
V Zavodu sv. Stanislava praznujejo z univerzalnim jezikom glasbe V Zavodu sv. Stanislava se tradicionalno spominjajo svojega zavetnika. Danes ob 17.00 lahko v športni dvorani Zavoda sv.
Umrl je Andy White, bobnar, ki je za kratek čas spremljal legendarne Beatlese V starosti 85 let je v New Jerseyju umrl Andy White, bobnar, ki je Beatlesom ritem "narekoval" pri prvem singlu Love Me Do in njegovi B-strani P.S. I Love You.
4
Lojze Lebič: "Slovenci smo po svetu najbolj navzoči z glasbo" Skladatelj in akademik Lojze Lebič je ob izidu partiture svojega edinega glasbeno-scenskega dela Fauvel '86 na Ljubljanskem gradu delil razmišljanja o glasbi in umetnosti ter širših družbenih pojavih.
1
Koncert velikana filmske glasbe Michela Legranda V jubilejni 60. sezoni Simfoničnega orkestra RTV Slovenija in ob 70. obletnici delovanja Big Banda RTV Slovenija se obeta koncert filmske glasbe z Michelom Legrandom - legendarnim skladateljem, ...
Dunajski simfoniki gostujejo v zlatem abonmaju Dunajski simfoniki bodo na koncertu zlatega abonmaja v Cankarjevem domu pod taktirko Charlesa Dutoita interpretirali skladbe Prokofjeva, Debussyja in Musorgskega.
1
Večer za Zupanove "šlagerje in pesmi iz zapora" V Cankarjevem domu se bo naposled zgodil dobrodelni koncert Vite Mavrič in Janija Kovačiča, ki je bil napovedan že za oktober, a takrat zaradi bolezni odpovedan.
Akustična intima z Juretom Puklom in Matijo Dedićem Nedeljski večer je čas za naslednji koncert v okviru cikla Drama Akustika. Veliki oder ljubljanske Drame je nocoj prihranjen za večer The Art of Duo: Jure Pukl in Matija Dedić.

Citat
link
Nejc Zaplotnik
29. november 2015 ob 22:15 Kdor išče cilj, bo ostal prazen, ko ga bo dosegel; kdor pa najde pot, bo cilj vedno nosil v sebi.
Več novic ...
Izbor
Kazalo