Glasba
slice
Z dvojezičnostjo do reklame, ki se je vtisnila v spomin vsem nekdanjim Jugoslovanom
Pevka Vesna Zornik spodbuja hčerko k učenju jezikov., 10. februar 2016 ob 10:27 "Mmm ... Dobro je, kot da jem veliko čokolado z lešniki" - tako se glasi reklama za čokolešnik, ki je zasidrala v spomin mnogih, posnela pa jo je takrat štiriletna Vesna Zornik, pevka skupine ...
43
Švedski glasbeni genij, ki je zakrivil največje popuspešnice
15
10. februar 2016 ob 18:18 Najuglednejšo švedsko glasbeno nagrado polar bo prejel producent in tekstopisec Max Martin, ki se je podpisal pod skladbe popzvezdnikov, kot so Britney Spears, Backstreet Boys, Katy Perry, Jessie J, ...
Koncert Laibachov s simfoniki ni smel biti del razglasitve Ljubljane za zeleno prestolnico
111
10. februar 2016 ob 08:55 V počastitev naziva zelena prestolnica Evrope, ki ga je dobila Ljubljana, so v Bruslju koncertirali skupina Laibach s simfoničnim orkestrom RTV Slovenija. A brez zapletov ni šlo.
Ivo Petrić: Glasba lahko resnično izpolni celo življenje. Meni ga je.
6
9. februar 2016 ob 20:26 Letošnji dobitnik Prešernove nagrade za življenjsko delo Ivo Petrić sklada tudi po upokojitvi. Glasba mu pomeni življenje in brez nje si ga ne zna predstavljati.
Laibach in simfoniki za zeleno prestolnico
10
9. februar 2016 ob 10:43 Drevi bo Ljubljana v Bruslju uradno prejela naziv evropske zelene prestolnice. Predajo zelene krone bo pospremil koncert skupine Laibach ob spremljavi Simfoničnega orkestra RTV Slovenija.
Shakespeare in glasbena ustvarjalnost v oddaji Opus na kulturni praznik Na slovenski kulturni praznik se Slovenci spominjamo velikega poeta Franceta Prešerna, ves kulturni svet pa letos praznuje t. i.
Panterjev stil mladega slovenskega kitarista Mladi kitarist in skladatelj Timotej Kosovinc, ki študira na Univerzi za glasbo in upodabljajočo umetnost na Dunaju, se v domače kraje oz.
Slovo Mauricea Whita, ustanovitelja legendarne funk zasedbe Umrl je Maurice White, ustanovitelj funk- in R&B-zasedbe Earth, Wind & Fire, brez katere sedemdeseta in osemdeseta leta ne bi zvenela enako. Star je bil 74 let.
2
Celjski Kl(j)ub: razstava prerasla v trajni spomenik V decembru leta 2015 je bila v umetniški četrti v Celju, v galeriji AQ, odprta razstava Bili smo Kl(j)ub, ki je nastala kot zbir najrazličnejših fotomaterialov iz zasebnih zbirk tistih, ki so taisti ...
20
Vrhovno sodišče razveljavilo sklep glede avtorskih honorarjev Vrhovno sodišče je razveljavilo sklep urada za intelektualno lastnino (Ursil), ki je pred dvema letoma presodil, da je Združenje Sazas kršilo zakonodajo glede odvajanja dela zbranih avtorskih ...
4
Je David Bowie pripravljal antologije za postumno izdajo? Oboževalce 69-letnega kameleona rocka je vest o smrti Davida Bowieja v začetku januarja zadela kot strela z jasnega.
5
"Velkaverh nam zapušča pesmi časa, ko je bilo kakovostno besedilo nepogrešljiv del glasbe" Bil je samosvoj, tako kot to velja za umetnike, se pokojnega kolega Dušana Velkaverha spominja Elza Budau. Opisuje ga kot pesniško otožnega, a z lastnimi vizijami, od katerih ni odstopal.
5
Poslovil se je Dušan Velkaverh, besedilopisec najlepših popevk V starosti 72 let je umrl pisec besedil in založnik Dušan Velkaverh, ki je slovenski glasbi poklonil nekaj najlepših pesmi.
44
Zgodbe priseljencev z otoka Ellis navdahnile novo džezovsko kompozicijo Žan Tetičkovič, ki nase opozarja z uspehi v ZDA, bo nocoj v Kinu Šiška predstavlja svoj novi projekt The Port of Life , sodobno avdio-vizualno pripoved, ki s prepletanjem prvin sodobne džezovske, ...
Enciklopedija slovenskih kantavtorjev: prvi sistematični pregled Na pobudo festivala Kantfest bomo Slovenci dobili enciklopedijski popis domačih kantavtorjev. Projekt nastaja počasi, saj je zbiranje materiala, kot pravi Jani Kovačič, zamudno.
16

Citat
link
Ivo Petrić
10. februar 2016 ob 20:56 Vedno sem trdil, da je slovenska glasba od Osterca, pa tudi Škerjanca, Kreka in drugih vse do današnjih dni tako kakovostna, da se lahko meri z vsakim drugim narodom.
Več novic ...
Videonovice
Izbor
Kazalo