Glasba
slice
Uspehi APZ-ja Tone Tomšič na zborovskih tekmovanjih v tujini
Nagrade v Španiji in Italiji, 30. september 2016 ob 21:41 Člani Akademskega pevskega zbora Tone Tomšič so bili v zadnjih dneh septembra v italijanskem Riminiju, predtem pa julija v španskem Vicu - in z obeh zborovskih srečanj so prinesli lovorike.
1
Križevniška tri večere v znamenju srednjeveške in renesančne glasbe
28. september 2016 ob 12:54 Na letošnjem festivalu srednjeveške in renesančne glasbe, 16. po vrsti, so organizatorji poudarek namenili predvsem kakovostnemu izboru izvajalcev.
25 let od smrti jazzovskega velikana Milesa Davisa
4
28. september 2016 ob 10:27 Mineva četrt stoletja od smrti ameriškega džezovskega skladatelja in trobentača Milesa Davisa, ki je odločilno zaznamoval razvoj te glasbene zvrsti.
Zvok in arhitektura: osnovna gradnika letošnjega festivala Sonica
27. september 2016 ob 17:09 Z glasbenim nastopom Tima Heckerja v Kinu Šiška se začenja Festival tranzitorne umetnosti Sonica, ki ga je v začetku septembra napovedal že performans Takamija Nakamota in Sebastiena Benoitsa v ...
Grški uspeh "strašljivo prepričljivega" APZ-ja Univerze na Primorskem
1
26. september 2016 ob 12:27 Akademski pevski zbor Univerze na Primorskem (APZ UP) je v soboto osvojil veliko nagrado v Grčiji.
Ikona džeza in svetnik John Coltrane bi praznoval 90 let Eden džezovskih pionirjev John Coltrane, znan tudi pod vzdevkom Trane, ki velja za zadnjega džezista s slovesom zvezdnika svetovnega merila, bi praznoval 90 let.
9
Ljubljana bo gostila skladatelje in pisce besedil Potem ko je Ljubljana lani jeseni gostila svetovne glasbene dneve Mednarodnega združenja za sodobno glasbo ISCM, bo v zadnjem tednu septembra nekaj dni še gostiteljica jesenskega dela generalne ...
3
Kromatika odpira novo sezono s kitajskim klavirskim virtuozom Simfonični orkester RTV Slovenija bo drevi zakorakal v novo, že 61. abonmajsko sezono. Gost prvega večera je mladi kitajski pianist Hoachen Zhang.
1
Po manj kot mesecu dni že izginila Bowiejeva spominska plošča David Bowie je v Berlinu preživel tri zelo ustvarjalna leta življenja, spominska plošča zanj, ki so jo odkrili konec prejšnjega meseca, pa je pred nekaj dnevi že bila nasilno odstranjena s pročelja ...
2
Gušti in Dekleva o glasbi za film Nika: Glasba je napad na čustva Točno tako! In zato je nepogrešljiv element vseh avdiovizualnih del. Tudi filma.
3
Mercury v roke Skepti: zmaga za prerojeni londonski žanr grime Čeprav je na stavnicah vodil pokojni David Bowie, je šel mercury letos v roke londonskemu izvajalcu žanra grime, Skepti.
3
Terry in Gyan Riley: medgeneracijsko povezovanje v polju glasbenega minimalizma Gyan Riley, sin Terryja Rileyja, pionirja minimalizma na glasbenem področju, o njunem skupnem koncertiranju pravi, da je Terryjevo glasbo " že imel v sebi - imel sem jo v ušesih in imel sem jo v ...
Lazarus Davida Bowieja iz New Yorka v London in z odra na album V naslednjem mesecu bodo na albumu izšle skladbe iz newyorške postavitve muzikala Lazarus, za katerega je glasbo napisal David Bowie v sodelovanju z Endo Walsh.
Slovenski filharmoniki s klasiko na Kitajsko Orkester Slovenske filharmonije bo prihodnji teden gostoval v Nankingu, osemmilijonskem kitajskem mestu v delti reke Jangce, 300 kilometrov zahodno od Šanghaja.
Bachov arhiv začenja digitalizacijo več sto notnih rokopisov V tem mesecu leipziški Bachov arhiv začenja projekt digitalizacije okoli 700 notnih rokopisov, med katerimi so poleg del Johanna Sebastiana Bacha tudi dela drugih skladateljev in nekateri drugi ...

Citat
link
Albert Einstein
30. september 2016 ob 21:52 "Velikost je pomembna, a je tu še nekaj detajlov."
Več novic ...
Izbor
Kazalo