Glasba
slice
PJ Harvey - The Hope Six Demolition Project
Island, 2016, 29. april 2016 ob 15:46 O tem, kako spoštovana je PJ Harvey, naj le ne bo dilem.
Prestižno priznanje za Vita Žuraja v Berlinu
1
28. april 2016 ob 10:18 Letošnji dobitnik prestižne skladateljske nagrade, ki jo Orkester akademije Berlinskih filharmonikov podeljuje v spomin na legendarnega dirigenta Claudia Abbada, je Vito Žuraj.
Pri Princeu našli močne protibolečinske tablete
19
28. april 2016 ob 08:47 Rezultati obdukcije bodo znani šele čez nekaj tednov, a preiskovalci sklepajo, da krivdo za Princeovo smrt nosijo opioidi.
Prince umrl brez oporoke za 500-milijonsko premoženje
1
27. april 2016 ob 11:18 Ameriški glasbenik Prince ni imel oporoke, zato bo o dedičih njegovega 500 milijonov dolarjev vrednega premoženja odločalo sodišče.
Zmagovalec Naše pesmi je Komorni zbor Konservatorija za glasbo in balet Ljubljana
6
26. april 2016 ob 09:46 Na tekmovanju odraslih pevskih zborov in malih pevskih skupin Naša pesem, ki je konec tedna potekalo v Mariboru, je slavil Komorni zbor Konservatorija za glasbo in balet Ljubljana pod vodstvom ...
Utihnil je Billy Paul, glas soula iz Phillyja V starosti 81 let je na svojem domu v Blackwoodu v New Jerseyju umrl pevec soula Billy Paul, eden osrednjih glasov znamenitega filadelfijskega zvoka zgodnjih sedemdesetih let.
3
Prince: umetnik, ki si je v boju proti velikim založbam izboril neodvisnost Bolj zanimiv od tabloidnih ugibanj o Princeovih poslednjih dnevih in urah je gotovo razmislek o njegovi dediščini - dediščini, ki sega veliko dlje od zvoka t. i.
21
Kongovski zvezdnik Papa Wemba umrl na odru Kongovski glasbenik Papa Wemba si, potem ko se je sesedel med koncertom v Abidžanu v Slonokoščeni obali, ni več opomogel.
Svet žaluje za Princeom, vzrok smrti še ni znan Na truplu Princea, ki je v četrtek nenadoma umrl na svojem posestvu Paisley Park v ameriški zvezni državi Minnesota, ni znakov poškodb ali kakršnih koli znakov, da bi glasbena legenda storila ...
17
Prince prejšnji teden v bolnišnici zaradi prevelikega odmerka Novica o smrti ameriškega glasbenika Princea je seveda še posebej pretresla glasbeni svet, številni njegovi prijatelji in kolegi na družbenih omrežjih izražajo obžalovanje ob njegovi smrti, znanega ...
30
Nenadoma umrl legendarni glasbenik Prince V snemalnem studiu v Minnesoti so našli mrtvega Princea, zvezdnika r'n'b-ja in ikono funka. Star je bil 57 let.
101
Poslušamo: Xiu Xiu Plays the Music of Twin Peaks David Lynch slovi tudi po tem, da tako kot George Lucas stežka privoli v drugačna interpretiranja ali, bog ne daj, v zgrešeno umetniško povzemanje njegovega avtorskega dela.
3
"Kralj kravje polke", Joey Miskulin, v Osmem dnevu V kulturni oddaji Osmi dan bodo med drugim govorili o slovenski polki kot ameriškem popfenomenu.
1
Muzikajeto od mongolskih zvokov do panka Najprej bo v središču japonska glasba, v naslednjih oddajah Muzikajeto pa se bo Gojmir Lešnjak – Gojc srečal še z mongolskimi zvoki, resno glasbo, južnoameriškimi rokerji, dekliško pankovsko zasedbo ...
1
Narod Mozarta, Mahlerja in Straussov pač ljubi klasiko! Pa jo res? Inštitut za raziskave javnega mnenja v Linzu (IMAS) je z anketo iskal odgovor na vprašanje, ali je Avstrija res dežela glasbe, kot jo pogosto imenujejo.
3

Citat
link
Alberto Giacometti
28. april 2016 ob 20:26 Slikam in kiparim, da se soočim z resničnostjo ... da se zavarujem.
Več novic ...
Izbor
Kazalo