Glasba
slice
Z MMC-jem na Mostar Sevdah Reunion
Koncert bosanskih žalostink, 1. marec 2017 ob 10:31 S svojim edinstvenim slogom kombiniranja sevdalink z džezom, bluzom, soulom in etnoglasbenimi elementi Mostar Sevdah Reunion navdušuje občinstvo po vsem svetu.
Helmet: trdoživost hrupa, ki spremlja implozijo kapitalizma
1
1. marec 2017 ob 06:11 Čeprav sta Beavis in Butthead odobravala hrupnost skupine Helmet , ju je begal popolnoma povprečen in neizstopajoč videz članov zasedbe - vendar je to mogoče preprosto razložiti z besedami: " Želeli ...
Ah, te orglice: festival, ki obuja skoraj pozabljeno glasbilo
25. februar 2017 ob 12:55 Mednarodni festival ustnih harmonik Ah, te orglice bo letos polnoleten.
Hamo & Tribute 2 Love - 3p
28. februar 2017 ob 14:56 Bluzovska pripovednost ne zahteva odkrivanja novih estetskih tehnik. Tudi če se verzi, zapeti po bluzovsko, ponavljajo minuto ali več ali pa kar pol songa je še vedno vse lepo in prav.
Božji delec, skrit in razkrit v operni črni komediji za tri igralce in tri privide
23. februar 2017 ob 08:53 Fizika Amon in Jose, ki sta na poti odkritja poznanega božjega delca, sicer obvladujeta materijo, a si hkrati prizadevata zunaj njenih meja, saj verjameta, da obstaja nekaj, česar ni mogoče zaznati ...
Sviz: Nevzdržne razmere v SF-ju onemogočajo vrhunsko poustvarjanje Člani orkestra Slovenske filharmonije (SF) so sklenili, da bodo, če do konca meseca ne bo sklenjen pisni dogovor o razrešitvi krize v SF-ju, glasovali o ponovitvi stavke.
13
150 let Straussovega valčka Na lepi modri Donavi Pred natanko 150 leti je prvič zazvenel znameniti valček Johanna Straussa ml. Na lepi modri Donavi.
1
Festival Unicum z več nove glasbe in uprizoritvijo komorne opere S koncertom Komornega godalnega orkestra Slovenske filharmonije se v Ljubljani začenja festival sodobne glasbe Unicum, ki je letos izrazito medgeneracijsko zastavljen.
Umrl ameriški džezist in pevec Al Jarreau Le nekaj dni po najavi upokojitve je v bolnišnici v Los Angelesu v starosti 76 let umrl sloviti ameriški džezist in pevec popularne glasbe Al Jarreau.
7
Carmina Slovenica bo v Južni Afriki predstavljala slovensko glasbo Priznani zbor Carmina Slovenica se bo februarja predstavil v Republiki Južna Afrika, ki slovi po eni izmed vodilnih zborovskih kultur na svetu.
Na zlatem abonmaju liverpoolski filharmoniki, ki puščajo kritike brez besed V sklopu zlatega abonmaja se bo v Gallusovi dvorani Cankarjevega doma danes predstavil najstarejši britanski orkester.
2
Poslovil se je Vilim Demšar, nesporna legenda goslarstva Pri starosti 79 let je umrl Vilim Demšar, profesor in violinist, ki se je zapisal izdelovanju violin oziroma goslarstvu.
9
Mitja Vrhovnik Smrekar: Kdaj moraš znati z zvokom ustvariti tudi tišino " Od nekdaj me je bolj zanimalo organiziranje zvoka, kot pa igranje enega samega inštrumenta, " med drugim pravi avtor glasbe več odrskih postavitev in filmov Mitja Vrhovnik Smrekar, eden izmed ...
2
Direktor filharmonije naj bi ustavil revizijo in tožil stavkovni odbor Po oceni sodišča je sklep o izvedbi notranje revizije v Slovenski filharmoniji nezakonit, zato ga je odpravilo.
9
Umrl je operni pevec Nicolai Gedda V starosti 91 let je zaradi zastoja srca umrl priznani švedski tenorist Nicolai Gedda, ki se ga postavlja ob bok največjim pevcem 20. stoletja, kot so Maria Callas, Elisabeth Schwarzkopf in Dietrich ...
3

Citat
link
Gael García Bernal
28. februar 2017 ob 20:42 Igralci so migrantski delavci. Potujemo po celem svetu. Ustvarimo si družine, zgradimo si življenja, a ne da se nas ločiti.
Več novic ...
Videonovice
Izbor
Kazalo