Glasba
slice
Sloviti londonski simfoniki v gosteh - s slovensko solistko
V sklopu Festivala Ljubljana drevi Londonski simfonični orkester, 24. avgust 2016 ob 09:54 V sklopu Ljubljana festivala nocoj v prestolnici gostuje Londonski simfonični orkester, ki sodi med peščico najuglednejših orkestrov na svetu.
1
Nenadna smrt nekdanjega člana KUD Idijotov Marietta Dobrića
1
23. avgust 2016 ob 14:30 V New Yorku je nenadoma umrl "dobri duh puljske rockscene" Mario Marietto Dobrić, nekdanji basist pankovske zasedbe KUD Idijoti.
"David Bowie pripada Berlinu, David Bowie pripada nam"
2
23. avgust 2016 ob 10:11 V Berlinu, mestu, kjer je nastala ena njegovih najslavnejših pesmi Heroes, so odkrili spominsko ploščo, posvečeno Davidu Bowieju.
Še en uspeh za mladega pianista Nejca Kampleta
3
22. avgust 2016 ob 17:19 Potem ko je pred kratkim na tekmovanju Euregio prejel prvo nagrado, mladi mariborski pianist Nejc Kamplet nadaljuje uspešno predstavljanje na mednarodnih tekmovanjih.
Umrl je belgijski džezist Toots Thielemans
1
22. avgust 2016 ob 16:21 V starosti 94 let je med spanjem v bolnišnici v Bruslju umrl belgijski kitarist in virtuoz na ustni harmoniki Jean Baptiste Thielemans.
Zvezdniška čelista 2Cellos spomladi v Ljubljani Dobra novica za vse oboževalce zvezdniškega slovensko-hrvaškega dua 2Cellos: v Ljubljano se vračata aprila 2017, takrat bosta prvič nastopila v dvorani Stožice.
20
Mia Žnidarič odpira trinajsti Jazz kamp Kranj Že trinajst let v Kranju organizirajo Jazz kamp, da bi najboljšim glasbenikom omogočili optimalne možnosti za potrebno izpopolnjevanje.
Prešmentane citre prihajajo v Velenje V velenjski Vili Bianca se bo nocoj začel 28. citrarski festival Prešmentane citre, ki ga bo odprl nastop avstrijskega citrarja Wilfrieda Scharfa.
1
Umrl je Marjan Trček, častni član Slovenskega okteta V 59. letu starosti je umrl Marjan Trček, pred domačim in tujim občinstvom uveljavljen tenorist, ki je na številnih uglednih festivalih nastopal s priznanimi orkestri in dirigenti.
5
Starosta med dirigenti v divjini YouTuba Svetovno poznani izraelski dirigent in pianist Daniel Barenboim je na YouTubu zagnal svoj lasten kanal.
1
Umrl je Ljuben Dimkaroski, makedonsko-slovenski glasbenik Umrl je Ljuben Dimkaroski, makedonsko-slovenski trobentač, pedagog, zborovodja in vsestranski umetnik, ki je bil prepoznaven tudi kot izvajalec na kopijo paleolitske piščali.
8
O rojstvu hiphopa v seriji Get Down: "To ni Disneyland, to je Bronx." " Obstaja majhen kraj, ki se imenuje južni Bronx. Ne da bi kdo takrat opazil, smo v 70. letih tam ustvarili nekaj, kar je doseglo svetovni uspeh, " se spominja Grandmaster Flash.
3
Digitalizacija največje svetovne zbirke glasbe v braillovi pisavi Digitalizacija glasbe, zapisane v braillovi pisavi, seveda ne more biti tako preprosta kot zgolj skeniranje strani, saj otipljivi zapisi zahtevajo bistveno več korakov za natančno transkripcijo.
Začenja se 13. Kamfest, edini festival z razgledom Na osmih različnih prizoriščih po Kamniku se bo v okviru Kamfesta zvrstilo več kot 100 dogodkov, od koncertov ter uličnih in gledaliških predstav do športnih dogodkov in kulinarične ponudbe.
6
Nova oprava za operno hišo v Sydneyju - najobsežnejša prenova vse od odprtja " Gre za nujno zlo, ki ga je vredno prestati. Sydneyjska opera je ena od najveličastnejših zgradb na svetu in zahteva spoštovanje ter čast, " je o napovedani prenovi operne hiše povedala glavna ...

Citat
link
Boris Pahor
24. avgust 2016 ob 20:55 "Levica še vedno stoji za besedami Edvarda Kardelja, ki je rekel, da vemo, kaj je narodna zavest, a da vodi v nacionalizem. Angleži so danes nacionalisti zato, ker so zaljubljeni v svojo domovino in ...
Več novic ...
Izbor
Kazalo