Glasba
slice
Nagradna igra: glasbeno potovanje v legendarno jugoslovansko kinematografijo
Spremljevalni program Liffa: Poklon bogati kinematografiji 60., 70. in 80. let, 31. oktober 2014 ob 14:40 Preden se bodo zagnali koluti letošnjega Liffa, bodo prihodnji teden z univerzalno govorico glasbe v filmski svet popeljali Simfoniki RTV Slovenija.
Dvocikel z Ireno Tomažin in orkestrom Theremidi Orchestra bo pripeljal v Ljubljano
30. oktober 2014 ob 14:46 Drevi se v okviru koncertnega cikla Dvocikel obeta skupni nastop Irene Tomažin in Theremidi Orchestra v novonastalem kulturnem centru Pritličje na Mestnem trgu 2, ki ga bodo za ta dogodek odprli ...
Nagrado mercury dobijo: Young Fathers
30. oktober 2014 ob 15:02 Včasih se ta zaziblje v mračnjaško-dramatičnem reggae-svingu, kmalu zatem pa se ne more osvoboditi ponavljajoče se distorzične zanke, ki jo trio in še zborček spremljevalnih vokalistov ali pa le ...
Festival Hrup smo mi, prostor časa: Festival, kjer so kabli metafore
30. oktober 2014 ob 08:43 Transdisciplinarni kolektiv Cirkulacija 2 nadaljuje javni del dogodkov v sklopu festivala Hrup smo mi – z letošnjim podnaslovom Prostor časa.
Je Bachove največje mojstrovine napisala gospa Bach?
4
28. oktober 2014 ob 20:45 Martin Jarvis, profesor z Univerze Charlesa Darwina v Avstraliji, na podlagi forenzične analize trdi, da je nekatera dela, ki jih danes ljubitelji glasbe povezujejo z Johannom Sebastianom Bachom, v ...
Jež, Globokar, Lebič - večer sodobnega slovenskega slavospeva Nocojšnji večer sodobnega slovenskega samospeva posvečajo življenjskim jubilejem treh skladateljev, ki so ustvarjali to glasbeno obliko.
Buika, novodobna Nina Simone, na odru Cankarjevega doma "Poslušam samo svoje srce ... Želim biti iskrena. Želim to, kar ima Charlie Parker - večnost." Buiko primerjajo z Nino Simone , Chavelo Vargas ali
Poslovil se je Jack Bruce, eden od stebrov Cream V 72. letu je zaradi bolezni jeter umrl Jack Bruce, basist in pevec, ki je v šestdesetih z Ericom Claptonom ustanovil kultni bend Cream.
11
Umrl je priznani glasbeni fotograf David Redfern V svoji več kot 45 let trajajoči karieri je ustvaril zbirko več kot 100.000 fotografij, na katerih je v objektiv ujel legendarne glasbenike, med njimi tudi zasedbo Beatles in kitarista Jimija ...
3
Glasbeni dokumentarci na 52. Viennalu Na festivalu, na katerem vsako leto prikažejo okoli 300 filmov, je posebna pozornost namenjena dokumentarnemu filmu, med glasbenimi dokumentarci sta se letos znašla tudi filma o britanski zasedbi ...
Buika - glas svobode v ponedeljek na odru Cankarjevega doma Redke so pevke, ki si prislužijo primerjave z Nino Simone, Chavelo Vargas ali Cesario Evoro, vendar Buiko primerjajo z vsemi tremi.
Poslovil se je Prešernov nagrajenec Pavle Merkú V 88. letu starosti je umrl letošnji prejemnik Prešernove nagrade za življenjsko delo, slovenski skladatelj, etnomuzikolog, slovenist in etimolog Pavle Merkú.
4
Liars: "Ne želimo se ponavljati, to nas ohranja pri življenju!" Spontanost in sproščenost sta bili osrednji vodili pri ustvarjanju sedmega studijskega albuma starih znancev slovenskih odrov - noise-rock-elektro-rave tria Liars.
1
Caribou: Our Love Dobra štiri leta je Dan Snaith plaval na valovih svojega ultimativnega diskografskega presežka Swim.
1
"Björk narave ne razume kot nekaj ljubkega in crkljivega" "Treba je biti realističen: zelo težko boš k ogledu zvabil nekoga, ki te glasbe ne mara" - glede celega koncepta snemanja koncertnih filmov si britanski režiser Peter Strickland ne dela utvar.
6

Citat
link
Bernard Shaw
3
31. oktober 2014 ob 20:04 "Naša pravica do tega, da bi uživali srečo, ne da bi jo ustvarjali, ni nič večja od naše pravice, da bi uživali v bogastvu, ki ga nismo ustvarili."
Več novic ...
Izbor
Kazalo