Glasba
slice
Odlična kantavtorska forma in sveži mehkoteroristični posnetki
"Dvojni praznik" Marka Breclja, 3. marec 2015 ob 10:48 "Biti subverziven danes ne pomeni samo redno in obilno masirati svoje žene tudi po vratu in hrbtu, biti subverziven pomeni zmeraj bolj tudi trajati," pravi Marko Brecelj, ki ima po izselitvi ...
7
Lamb bosta v Katedrali sanjala o vesolju
2. marec 2015 ob 19:40 S svojim novim albumom Backspace Unwind se v soorganizaciji Kina Šiška in ŠKUC Buba v Ljubljano vrača kultni angleški trip-hop duo Lamb.
Jeff Bridges: Sleeping Tapes
4
2. marec 2015 ob 09:39 Da je Jeff Bridges, oskarjevec iz igralske družine, večstranski ustvarjalec, je bilo znano že prej, s tem letom pa je lansiral projekt, ki je pod eno streho spravil več njegovih darov.
Delo Vita Žuraja izvedeno na koncertu v Glasgowu
1
28. februar 2015 ob 18:57 Drevi se v Glasgowu obeta koncert, na katerem bodo med drugim izvedli tudi delo slovenskega skladatelja Vita Žuraja, letošnjega nagrajenca Prešernovega sklada.
José González: Vestiges & Claws
1
28. februar 2015 ob 15:27 Še preden so se glasbeni mediji začeli poglabljati v politični eksodus družine González iz Argentine na Švedsko, je José že premagoval kilometre radijskih valov, tudi zunaj severnomorskih meja.
Utihnila je trobenta legendarnega Clarka Terryja V 95. letu starosti je umrl legendarni trobentač Clark Terry, ki je igral s številnimi izvrstnimi džezovskimi glasbeniki, kot so Charlie Barnet, Count Basie, Duke Ellington in Quincy Jones.
3
Poleti v Ljubljani Pet Shop Boys in festival Flow Festival Flow, ki domuje v Helsinkih, se bo prvič zgodil zunaj domačega mesta, in sicer v slovenski prestolnici. V okviru festivala bodo med drugim nastopili Pet Shop Boys.
22
Hipsterija Najprej je bila njihova kaseta – arhetipski nosilec zvoka, ki ga zagotovo nihče od morebitnih njihovih in drugih privržencev niti ne uporablja – poimenovana enostavno »Cassette«.
5
V Kinu Šiška najprej Felix Lajko, zatem še Yann Tiersen Nocoj se po dveh letih v Kino Šiška s svojo divjo glasbo vrača violinist in citrar Felix Lajko.
Pussy Riot, zdaj še v angleščini: pesem o samomoru Putinove Rusije krvavih dlani Ruski feministični punkrockovski kolektiv Pussy Riot je na splet u objavil svojo prvo pesem v angleščini, ki ga spremlja provokativen video.
17
V Slovensko filharmonijo se vrača Uroš Lajovic Slovenska filharmonija se je sporazumno razšla s svojo dosedanjo šefinjo dirigentko Keri-Lynn Wilson. Na njeno mesto se po poročanju časopisa Delo vrača maestro Uroš Lajovic.
1
Umrla je pevka in neutrudna feministka Lesley Gore V starosti 68 let je boj z rakom na pljučih v New Yorku izgubila pevka Lesley Gore, ki je leta 1963 pri komaj 16 letih glasbene lestvice osvojila z uspešnico It's My Party.
1
Beatli, ujeti na trak v hamburškem stripklubu Preden so hamburško četrt Reeperbahn preplavili ljubitelji mesenih užitkov in jo spremenili v četrt rdečih luči, se je v tamkajšnjem Star Clubu kalila takrat še neznana četverica iz Liverpoola.
6
Nordijsko tiho hrepenenje na velikem odru Drame V okviru cikla Drama Akustika bo ob 150. obletnici Sibeliusovega rojstva pod dirigentskim vodstvom Mateta Bekavca zazvenela glasba tega finskega skladatelja.
1
Nenadoma odšel "Pavji princ" Steve Strange, obraz barvitih 80. v Sohu Na Otoku žalujejo za velikim imenom novoromantičnega glasbenega gibanja 80.: pri 55 je umrl Steve Strange, pevec zasedbe Visage in menedžer londonskega kluba Blitz.
5

Citat
link
Kristin Scott Thomas
2. marec 2015 ob 19:08 Dokler ne bo povprečna življenjska doba okoli 150 let, ženske v petdesetih ne bodo sprejemljive za večje filmske vloge. Žal, tako pač je. Nič se ne bo spremenilo.
Več novic ...
Izbor
Kazalo