Glasba
slice
V Žalcu bobni: še do nedelje tolkalno mesto
9. mednarodni festival BUMfest, 23. januar 2015 ob 11:55 V Žalcu se začenja 9. BUMfest, edini slovenski mednarodni festival tolkalnih skupin.
Koroško priznanje za Lojzeta Lebiča
23. januar 2015 ob 10:12 Skladatelj akademik Lojze Lebič je letošnji prejemnik Tischlerjeve nagrade, najvišjega priznanja med Slovenci na avstrijskem Koroškem.
Dobrodelni koncert Cvek raku: Fuck Cancer! v Kinu Šiška
2
22. januar 2015 ob 19:31 Boštjan Cvek že dve desetletji razdaja svojo dušo, srce in druge organe za Jazz Cerkno. Z isto trmo, kot se bori za dobro glasbo, se bori tudi proti neumnostim svoje ožje in širše okolice.
Še neodkrita 339. galaksija kot možnost drugačnega sveta
22. januar 2015 ob 17:32 Domači elektronski dvojec Wanda & Nova deViator predstavlja svoj novi album, naslovljen ARP 339. Gre za njun drugi skupni album, na katerem se po futurističnem navdihu Mauritsa Cornelisa ...
Z MMC-jem na akustični večer z Igorjem Leonardijem
1
22. januar 2015 ob 13:28 Ljubljanska Drama bo naslednji koncert v okviru cikla akustika - nastopil bo Igor Leonardi - posvetila 80-letnici igralske legende Borisa Juha.
Poslovil se je Kemal Monteno V 67. letu starosti je v Zagrebu umrl najbolj znani bosanski pevec in kantavtor Kemal Monteno.
28
Ob 50. obletnici skupina The Grateful Dead spet na odru Bob Weir, Phil Lesh, Mickey Hart in Bill Kreutzmann, nekdanji člani skupine The Grateful Dead, so napovedali (še zadnje?) tri koncerte, s katerimi bodo počastili 50-letnico nastanka zasedbe.
5
Lenart Krečič z Big Bandom RTV Slovenija predstavlja avtorsko glasbo Lenart Krečič, saksofonist, aranžer in skladatelj, je razpet med New Yorkom in Slovenijo. V ZDA je končal magisterij in sodeloval s številnimi velikani džeza.
Maestro Simon Rattle in njegov okrogli jubilej Britanski kodrolasi maestro Simon Rattle je eden tistih dirigentov, ki jih poleg karizme odlikuje izjemen občutek za skupinsko muziciranje.
1
Operni zvezdnik Kaufmann pripravljen na Otella, Siegfried bo še počakal Nemški operni zvezdnik Jonas Kaufmann, ki velja za najboljšega tenorista na svetu, je dejal, da je pripravljen, da izpolni veliko željo svojih oboževalcev: končno bo odpel tako pričakovano vlogo v ...
2
Sam Smith po grammyjih še v boj za brite Britanski soulpevec Sam Smith je poleg pevke Beyonce prejel kar šest nominacij za grammyje, zdaj pa vodi tudi v nominacijah za britanske glasbene nagrade brit.
2
Z improvizacijo na Kosovela ob rojstnem dnevu umetnosti V petek bo Studio 14 Radia Slovenija predstavil slovenski prispevek za evroradijski Rojstni dan umetnosti. "Podarjamo" ji nastop petčlanske zasedbe improvizatorjev in eksperimentalnih glasbenikov.
Po desetih letih na obzorju končno odprtje hamburške koncertne dvorane? Koncertno dvorano Elbphilharmonie v Hamburgu bodo po desetletni gradnji odprli čez dve leti, natančneje 11. januarja 2017.
3
Od Straussa do Dvořáka – čas za nov niz Mozartin S skladbami Richarda Straussa, Ernesta Chaussona in Antonina Dvořáka se je v Slovenski filharmoniji začel nov niz petih nedeljskih matinej Mozartine.
1
Katalog zasedbe Kraftwerk izveden na osmih galerijskih nastopih Kraftwerk so zasedli berlinsko Novo narodno galerijo, kjer bodo do 13. januarja izvedli osem že razprodanih retrospektivnih koncertov.
4

Citat
link
H. L. Mencken
25. januar 2015 ob 18:29 Cinik je človek, ki zavoha rože in se začne ozirati okrog za krsto.
Več novic ...
Izbor
Kazalo