Glasba
slice
Glasbeni dokumentarci na 52. Viennalu
Začetek filmskega festivala na Dunaju, 22. oktober 2014 ob 21:18 Na festivalu, na katerem vsako leto prikažejo okoli 300 filmov, je posebna pozornost namenjena dokumentarnemu filmu, med glasbenimi dokumentarci sta se letos znašla tudi filma o britanski zasedbi ...
 • Več lokacij na Dunaju
 • Od 23. oktobra do 6. novembra
 • Buika - glas svobode v ponedeljek na odru Cankarjevega doma
  22. oktober 2014 ob 13:31 Redke so pevke, ki si prislužijo primerjave z Nino Simone, Chavelo Vargas ali Cesario Evoro, vendar Buiko primerjajo z vsemi tremi.
  Poslovil se je Prešernov nagrajenec Pavle Merkú
  4
  20. oktober 2014 ob 13:58 V 88. letu starosti je umrl letošnji prejemnik Prešernove nagrade za življenjsko delo, slovenski skladatelj, etnomuzikolog, slovenist in etimolog Pavle Merkú.
  Liars: "Ne želimo se ponavljati, to nas ohranja pri življenju!"
  1
  20. oktober 2014 ob 09:29 Spontanost in sproščenost sta bili osrednji vodili pri ustvarjanju sedmega studijskega albuma starih znancev slovenskih odrov - noise-rock-elektro-rave tria Liars.
  Caribou: Our Love
  1
  17. oktober 2014 ob 14:22 Dobra štiri leta je Dan Snaith plaval na valovih svojega ultimativnega diskografskega presežka Swim.
  "Björk narave ne razume kot nekaj ljubkega in crkljivega" "Treba je biti realističen: zelo težko boš k ogledu zvabil nekoga, ki te glasbe ne mara" - glede celega koncepta snemanja koncertnih filmov si britanski režiser Peter Strickland ne dela utvar.
  6
  Bluz v Postojni, džez na Ravnah Družba Postojnska jama je 11. leto zapored pripravila Blues festival Postojnska jama, na Ravnah na Koroškem pa se je začel deseti Festival slovenskega jazza.
  Shellac: Dude Incredible Shellac so nastali leta 1992 v Chicagu in po vsem tem času - z izjemo kratkega začetnega obdobja z drugim basistom - še vedno delujejo v prvotni postavi: Steve Albini na kitari in kot glavni vokal, ...
  Umrl je Mark Bell, vpliven producent elektronske glasbe Pri samo 43 letih je zaradi zapletov po operaciji umrl Mark Bell, pionir na področju elektronske glasbe, del tandema LFO in širši javnosti znan po projektih, ki so nastali v sodelovanju z Björk in ...
  3
  Mariborska Opera z Aido na drugi japonski turneji letos Opera in Balet Slovenskega narodnega gledališča Maribor se je z opero Aida odpravila na svojo drugo turnejo po Japonski letos. Nastopili bodo v 15 mestih.
  2
  Big Band RTV Slovenija predstavlja skladbe Jureta Pukla in Igorja Lundra Big Band RTV Slovenija bo v okviru Cankarjevih torkov s saksofonistom Juretom Puklom in gostujočim bobnarjem Clarenceem Pennom predstavil avtorske skladbe Jureta Pukla in Igorja Lundra, dirigenta ...
  David Bowie in sedemminutna džezovska epopeja Večni kameleon rocka, David Bowie, je na valovih BBC-jevega Radia 6 predstavil svoj novi singel, izrazito džezovsko obarvano, eksperimentalno skladbo Sue (Or in a Season of Crime).
  Poklon rojaku, ki je uglasbil primorsko himno Rado Simoniti je verjetno najbolj poznan po neuradni primorski himni Vstajenje Primorske, vendar je v svoji karieri podpisal več sto skladb.
  7
  Japonski pridih letošnjega Slowinda Japonska glasba z japonskim avantgardistom Torujem Takemicujem je osrednja nit letošnje, že 16. izdaje Slowinda.
  "V popularni glasbi smo vsi artisti" "Pridno pišem tekste, včasih pa mi dovolijo kaj pripomniti k produkciji, " na vprašanje, kakšna je njegova vloga v skupini Pliš, hudomušno odgovarja Rok Vilčnik.
  1

  Citat
  link
  Johann Wolfgang Goethe
  24. oktober 2014 ob 21:49 "Naduti so le tisti, ki malo vedo. Z znanjem se dvom, potrpežljivost in odprtost za drugačnost in dobroto povečujejo."
  Več novic ...
  Izbor
  Kazalo