Knjige
()

Dodaj v

ROJSTNI DAN KNJIŽNEGA KLUBA

30 let Sveta knjige
13. maj 2004 ob 17:00
Ljubljana - MMC RTV SLO

Knjižni klub Svet knjige, ki deluje pod okriljem založbe Mladinska knjiga (MK), letos praznuje 30 let.

Prvi knjižni klub v Sloveniji je namreč leta 1974 ustanovil Milan Matos, danes direktor založbe MK. V 30 letih delovanja je klub v slovenske domove prinesel več kot 20 milijonov knjig, svojim članom, ki so se zavezali, da bodo vsako četrtletje kupili vsaj en izdelek iz ponudbe kluba, pa zagotavlja nakup po nižjih cenah. Sprva so ponujali le izbor knjižnih del, danes pa je mogoče kupiti tudi zgoščenke ter video- in DVD-filme.

Jubilej bodo pri MK zaznamovali z izdajo zgoščenke venčka slovenskih ljudskih pesmi Kje so moje rožice, s katero bodo obdarili svoje člane, ki tudi sicer uživajo posebne ugodnosti, je na tiskoveni konferenci povedal direktor Sveta knjige Bojan Kuhar.

So pa vstop v četrto dekado delovanja proslavili tudi z literarnim natečajem za sodobni slovenski roman, ki so ga objavili konec lanskega leta. Na natečaj je prispelo 42 del, tričlanska režija - Aleksander Zorn, Nela Malečkar in Matej Bogataj - je za zmagovalni roman izbrala delo Visoki tujec avtorja Željka Kozinca, ki si je poleg objave romana prislužil še nagrado v višini 700.000 tolarjev. Žirija je za objavo predlagala še tri romane, in sicer besedilo Darovalec avtorja Vinka Vasleta, delo Pisatelj, Adam in pilot avtorja Vanje Pegana in roman Izpred kongresa Jane Kolarič.

Prijavi napako
Komentarji
Ta novica trenutno še nima komentarjev.
Kazalo