Knjige
slice
Knjiga portretov predsednika Busha je uspešnica
Dobro se prodaja in pohvalili so jo tudi kritiki, 27. marec 2017 ob 20:45 Zbirke portretov, ki jo je v obliki knjige izdal nekdanji predsednik George W. Bush, ne more prehvaliti eden od vodilnih likovnih kritikov.
6
Piranske cerkve razkrijejo svoje skrivnosti
5
27. marec 2017 ob 16:07 Društvo Prijatelji zakladov sv. Jurija je ob pomoči piranske občine in župnije izdalo vodnik Sakralna dediščina Pirana. Na 22 straneh so predstavili 13 cerkva in drugih sakralnih objektov.
Nagrada Nadje Maganja pisateljici Berti Golob
1
27. marec 2017 ob 12:03 Pisateljica, pesnica in pedagoška delavka Berta Golob, nekdanja lektorica dnevnoinformativnega programa na Radiu Slovenija, je letošnja dobitnica nagrade Nadje Maganja.
Lara Paukovič: "Slovenci smo tak narod, da težko sprejmemo druge"
55
25. marec 2017 ob 06:16 Zdi se mi, da smo Slovenci tak narod, da zelo težko sprejmemo druge, ker se nam vedno zdi, da nam kakšen priseljenec odžira kaj, kar nam po naravi pripada, pravi mlada pisateljica Lara Paukovič.
Knjižni sejem v Leipzigu: država v gosteh Litva, na več dogodkih tudi slovenski avtorji
23. marec 2017 ob 09:23 V Leipzigu svežo knjižno bero predstavlja približno 2.400 razstavljavcev iz več kot 40 držav.
Lawrence Ferlinghetti: Prvo in zadnje vsega Lawrence Ferlinghetti velja za eno najbolj prepoznavnih imen ameriške književnosti iz druge polovice dvajsetega stoletja.
Nagrade mladim literatom, ki s pisanjem ustvarjajo nov svet Na osrednjem dogodku jubilejnih Roševih dnevov se je v Celju predstavilo pet literarnih ustvarjalcev, ki so najbolj prepričali letošnjo žirijo.
Bodočim maturantom v pomoč: o Alamutu in Krasnem novem svetu Čez mesec in pol bodo dijaki 4. letnikov slovenskih srednjih šol začeli opravljati svoj zrelostni izpit z esejem iz književnosti.
50
Dan, ko nas iz vsakdanjika predrami univerzalna moč poezije Letos drugi dan pomladi naj bi bil tudi simboličen dan, ko po svetu odmeva poezija. Na pobudo Unesca je namreč 21. marec svetovni dan poezije.
5
Barbara Korun: Vmes Pesmi Barbare Korun so vedno nastajale v resnem bivanjskem razpoloženju, četudi so prisegale na čudovitost človekovega obstoja.
1
Jančar za jasno poljano proti Franznu, Barnesu, Houellebecqu ... Drago Jančar se je znašel v boju za ugledno rusko literarno nagrado jasna poljana, piše časopis Delo, poleg njega je v širšem izboru več zvenečih imen svetovne književnosti.
10
Ivana Djilas: Hiša Pred dvema letoma je Ivana Djilas z Zgodbo o neuspehu "zlomila splet", no, vsaj njegov slovenski del: v duhovitem zapisu s trpkim priokusom je pred bralci razgrnila svojo osebno dramo.
5
"S filmom se je brezpogojno treba soočiti kot z umetnostjo" Namesto hitro prebavljivih, instantnih podob, ki ne terjajo nikakršnega prizadevanja, naj se mladim ponudi nabor filmskih del, ki so težje doumljiva in ki potrebujejo tudi večkratni ogled.
1
Umrl je "karibski Homer" Derek Walcott V starosti 87 let je umrl karibski pesnik, dobitnik Nobelove nagrade za književnost Derek Walcott, ki je v svojih delih združeval karibsko občutenje sveta s kulturno tradicijo Zahoda.
Mojca Kumerdej: Z umetnostjo stopim v polje, iz katerega izstopim drugačna "Za umetnost sem trdo prepričana, da mora imeti določeno propulzivnost, da mora osvetliti zatemnjene dele slike, ki jo imamo o svetu."
9

Citat
link
Paul Auster
28. marec 2017 ob 20:59 "Sestavimo si svojo pripoved in njeni niti sledimo iz dneva v dan. Ljudje, ki razpadejo kot osebnosti, so tisti, ki izgubijo to nit."
Več novic ...
Izbor
Kazalo