Singel Hollywood je najnovejša v vrsti pesemskih 'dekonstrukcij' ameriškega sna. Foto: 679 Recordings
Singel Hollywood je najnovejša v vrsti pesemskih 'dekonstrukcij' ameriškega sna. Foto: 679 Recordings

A vsi vemo, da televizijska postaja ni talentirana, žirija še manj in Marina se v takšnem zlatem glasbenem plašču lahko zbudi le kot "pridna" podanica Njenega kraljestva. Prvič, ko sem slišal EP The Crown Jewels, sem mislil, da so se angleški producenti dodobra pošalili z nami, poslušalci. Toda ko je sledil še album The Family Jewels, sem bil več kot prijetno presenečen.

Ta hudičevka z angelskim obrazom, ki sliši na ime Marina, ne le da bo predstavila zlatnino kraljevske družine, temveč tudi svoje družine, cinično in zviška ocenjujoč, da gre za navadno plastično bižuterijo. Toda ko se je lotila še sanjske dežele Hollywooda, je zrušila tudi zadnji del mojih dvomov. Kdo je Marina in kdo so njeni The Diamonds? Marina Lambrini Diamandis je Valižanka grške krvi, ki se je po "šoli za deklice" Monmouth vpisala na West London Music School.

Njen prvenec The Family Jewels jo je dvignil v sam vrh britanskih lestvic, kritiko pa je popolnoma začarala. Je najboljši dokaz, da se tudi v XXI. stoletju radi spominjamo Siouxie & The Banshees, Kate Bush, Chrissie Hynde in cele serije gospodičn iz osemdesetih, ki so tudi ob ljubezenskih pevskih izlivih ostajale hladnokrvne. In Marina, malo za šalo, malo za res, nadaljuje to sveto tradicijo – I Am Not A Robot, Simplify, Hollywood, The Outsider …

Ocena: 4