Astro Coast, album, ki prinaša iz skladbe v skladbo nekaj novega. Foto: MMC RTV SLO
Astro Coast, album, ki prinaša iz skladbe v skladbo nekaj novega. Foto: MMC RTV SLO

Da tudi Florida, ne le zahodna in vzhodna obala, pomni čas rdečih kadilakov, briljantine in ameriških grafitov, so nam odkrili Surfer Blood iz West Palm Beacha, po njihovih besedah drugega najbolj dolgočasnega mesta na svetu.
Njihov prvenec Astro Coast je izšel že v prvi tretjini letošnjega leta, toda distribucijska mreža neodvisne založbe Kanine ni mogla objeti vseh koncev sveta in potešiti najbolj zagretih privržencev, ki so želeli imeti poleg ilegalnega nalaganja tudi otipljiv nosilec. Kakor koli, Surfer Blood so veliko presenečenje letošnje kitarske pop in rock ponudbe! Ko smo že mislili, da se bodo The Drums brez težav okronali z lovoriko letošnjega novinca leta, so Surfer Blood na enem mestu pomirili duhove skupin Beach Boys, Pere Übü in Pixies ! Zmagoviti niz hit singlov – Floating Vibes, Swim, Take It Easy, ki odpirajo album Astro Coast, začrtujejo okostje aranžmajev in vsebinske note skupine.
Toda v nasprotju z omenjenimi The Drums, ki se slišijo triakordno nabildani in enolični, so Surfer Blood iz skladbe v skladbo povsem novi in drugačni. Pozor! Novo in drugačno v neverjetnem žanrskem razponu – od distorziranega garažiranja v skladbi Anchorage do inštrumentala Neighbour Riffs, v slogu kultnih zimzelenih The Shadows. Obvezno glasbeno čtivo!
Ocena: 5; piše: Miroslav Akrapovič