Razstave
()
Nika Zupanc se verjetno zaveda, kako pomembna je predstavitev oblikovalcev v meki oblikovanja Londonu. Foto: British Council
Nika Zupanc bo spoznavala sodobno britansko oblikovanje. Foto: British Council

Dodaj v

Nika Zupanc z nagrado British Councila

Nagradno potovanje v Britanijo
16. september 2005 ob 15:59
Ljubljana, London - MMC RTV SLO

Mlada slovenska oblikovalka Nika Zupanc je slovenska nagrajenka natečaja International Young Design Entrepreneur of the Year (IYDEY).

Natečaj društva British Council je Niki Zupanc omogočil udeležbo na 10-dnevnem programu spoznavanja britanske industrije oblikovanja. Zmaga na natečaju z delom La clinique d'amour: babična punčka, jr! je Niki Zupanc prinesla tudi možnost predstavitve svojega dela na londonskem festivalu sodobnega oblikovanja 100 % Percent, ki bo potekal med 22. in 25. septembrom.

V Londonu bo potekal tudi finalni izbor za nagrado IYDEY. Zmagovalec med drugim prejme denarno podporo za razvoj novih projektov, priznanje pa mu prinese tudi lastno stojnico na že omenjenem srečanju oblikovalcev 100 % Percent.

O britanskem oblikovanju
Izobraževalni postanek v Veliki Britaniji bo za vseh enajst finalistov natečaja bogata popotnica za prihodnjo oblikovalsko kariero. Mladi oblikovalci bodo namreč obiskali nekaj vodilnih britanskih oblikovalskih podjetij, iz prve roke (srečali se bodo z oblikovalcem pohištva Tomo Dixonom in predstavniki britanskega društva Design & Art Direction) pa bodo lahko izvedeli tudi marsikaj zanimivega o smernicah v sodobnem oblikovanju.

Slovensko oblikovanje v Londonu
Nika Zupanc bo svoj obisk Londona dobro izkoristila, saj bo svojo kolekcijo predstavila tudi na festivalu Designersblock, ki bo prav tako potekal med 22. in 25. septembrom. Na Designerblocku bosta predstavljeni še dve osebnosti slovenskega oblikovanja, in sicer Asobi s projektom Isle Lounge in Slavimir Stijanović s projektom Futro Lights.

Prijavi napako
Komentarji
Ta novica trenutno še nima komentarjev.
Kazalo