Razstave
slice
Vermeer vendarle ni tičal le v domačem Delftu
V Louvru o tem, kako dobro je Vermeer spremljal dela svojih sodobnikov, 21. februar 2017 ob 20:31 V Louvru bodo pomlad pozdravili z razstavo del enega najbolj enigmatičnih nizozemskih mojstrov.
2
Iraški paviljon proti predsodkom, da se v državi ni ohranilo nič vrednega muzejske hrambe
21. februar 2017 ob 18:47 Irak bo na letošnjem likovnem bienalu v Benetkah sodobno ustvarjanje soočil s svojo arheološko dediščino.
Perkovi znani Slovenci se predstavijo še New Yorku
20. februar 2017 ob 13:21 V galeriji slovenske cerkve sv. Cirila v New Yorku je na ogled razstava slik Tomaža Perka Slovenija skozi čas, nastala ob 10. obletnici vstopa Slovenije v Evropsko unijo.
Velika razstava ob 50-letnici prvenca Pink Floydov: zidovi so škodljivi
16
21. februar 2017 ob 13:19 Roger Waters je izrazil pripravljenost za nove izvedbe plošče The Wall , morda kar na ameriško-mehiški meji, saj meni, da je z izvolitvijo Donalda Trumpa dobila nov pomen.
Kaja Urh: Med vrsticami
1
17. februar 2017 ob 14:17 V Galeriji Hermana Pečariča Piran na ogled postavljajo dela Kaje Urh, ki so ji na lanski slikarski prireditvi Ex-tempore Piran podelili nagrado za najboljše delo mladega avtorja do 35. Kot je v ...
Sporna Gurlittova zbirka bo prvič razstavljena v dveh delih Muzeja v Bernu in Bonnu bosta jeseni prvič na ogled postavila izbor del iz sporne zbirke Corneliusa Gurlitta.
Knjige koprskega plemiča Grisonija v NUK-u Grisoniji so živeli v Kopru od 15. stoletja dalje, v 17. stoletju so se rodbinsko povezali z družino Vergerio in Fini, z dediščino Sabinijev pa je Francescov oče Santo postal eden najbogatejših ...
1
Pozabljena risba se je izkazala za originalnega Rembrandta Čeprav je bil Rembrandt van Rijn umetnik obsežnega opusa, pa se je ohranilo razmeroma malo risb, na katerih se je mojster posvetil živalim.
S Skritimi telesnostmi se Rajko Apollonio vrača na začetek ustvarjanja V Bežigrajski galeriji 1 bodo odprli razstavo slik Rajka Apollonia Skrite telesnosti, ki jo sestavljata seriji slik Bodi zame ti nož in S telesom razumem.
1
Irena Jurca – morski utrinki brez horizonta kot odsev naše duhovne praznine V Galeriji Fotografija predstavljajo delo Irene Jurca, ki v posnetkih morja, odmrlih rastlin in morskih živali prepleta lastna subjektivna občutja v prelomnih trenutkih osebnega življenja s ...
Od otroških igrač do pohištva – 25 let slovenskega oblikovanja v lesu Z lesenimi izdelki slovenskih oblikovalcev z dolgoletnimi izkušnjami, pa tudi avtorjev, ki šele dobro začenjajo svojo kariero, se Slovenija v Zagrebu predstavlja kot pomembna evropska dežela lesa.
3
Kritika ameriške družbe Raymonda Pettibona na ogled v New Yorku V newyorškem Novem muzeju je na ogled razstava ameriškega umetnika Raymonda Pettibona, ki zajema več kot 700 risb, nastalih od 60. let preteklega stoletja do danes, pa tudi številne fazine, knjige ...
Preden ju vrnejo v Amsterdam, v Neaplju razstavili Van Goghovi sliki V Neaplju ljubiteljem umetnosti ponujajo posebno priložnost, da si ogledajo več kot desetletje izginuli sliki Vincenta Van Gogha.
Na Beneškem bienalu tudi delo OHO-ja, Marka Pogačnika in Vadima Fiškina Med 120 umetnikov, ki jih bo predstavljala osrednja postavitev letošnjega likovnega bienala v Benetkah, je umetniška direktorica Christine Macel uvrstila tudi tri slovenske predstavnike.
1
Resonance časa Lada Jakše "Resonance časa" Lada Jakše v novogoriški Mestni galeriji odzvanjajo v ritmu številke sedemdeset.
1

Citat
link
Giorgio Vasari
21. februar 2017 ob 21:38 Dokler bo živela umetnost, človek zame nikoli ne bo zares mrtev.
Več novic ...
Izbor
Kazalo