Razstave
slice
BIO 50: Slovenija kot laboratorij, v katerem je lahko vsak poskusni zajček
Pogovor s kustosom 24. bienala oblikovanja Janom Boelenom, 18. september 2014 ob 06:18 "Z ribniškimi rokodelci ne moremo izdelati avtomobila, to ne bi imelo smisla. A nekatere reči je bolje ustvariti lokalno in jih ne uvažati z daljnih koncev sveta."
3
 • Dogodki v okviru BIO 50 v prestolnici do 7. decembra
 • Man Ray – eden ključnih umetnikov dadaizma in nadrealizma
  4
  17. september 2014 ob 09:21 Da ga zanimajo zgolj ideje in da želi slediti le svobodi in užitku, je trdil eden ključnih umetnikov dadaizma in nadrealizma Man Ray.
  Matissova pozna dela najbolj obiskana razstava v Tatu doslej
  15. september 2014 ob 14:52 Londonski Tate Modern se lahko pohvali z novim dosežkom: razstava del Henrija Matissa je najbolj obiskana razstava v zgodovini muzeja doslej, saj je prva prebila mejnik pol milijona obiskovalcev.
  Glinena vojska kitajskih deklic opozarja na spolno selekcijo
  3
  13. september 2014 ob 17:15 Glinene hčerke (Terracotta Daughters) Prune Nourry spominjajo na znamenite kitajske glinene vojščake in ost uperjajo v kitajske preference glede spola otrok.
  Med razlikami in sorodnostjo videa in fotografije
  12. september 2014 ob 21:48 V Pilonovi galeriji v Ajdovščini se na skupinski razstavi pod naslovom Nova fotografija – statično predstavljajo japonski umetnik Johnsmith, češka avtorica Lenka Klimešova ter Špela Pavli in Vesna ...
  Razpela in druga dela oglejskega patriarhata V Čedadu so na enem mestu zbrana praktično vsa ohranjena lesena razpela, ki so jih v 12. in 13. stoletju izdelali na ozemlju oglejskega patriarhata.
  7
  Kako je Tutankamon osvojil Hollywood in postal simbol neodvisnega Egipta Več kot devetdeset let mineva od odkritja skoraj nedotaknjene Tutankamonove grobnice.
  1
  Umetnik kot prevodnik energij Postavitev Petra Popijača v lapidariju Galerije Božidar Jakac je prežeta z idejo vročine kot energije, ki brez preprek prehaja skozi materijo in jo modificira.
  Video: Rabih Mroué na sledi meji med fikcijo in resničnostjo V Mestni galeriji Ljubljana je na ogled razstava del libanonskega umetnika Rabiha Mrouéja, ki se v svojem delu giblje med nikoli povsem jasno določeno mejo fikcije in realnosti.
  Pestra umetniška jesen na Dunaju, na ogled tudi Velazquez in Miro Če načrtujete jesenski obisk Dunaja, boste zadeli v polno, saj v mesto prihajajo številne razstave velikih umetniških imen, kot so Velazquez, Monet, Miro, Giacometti in Rainer.
  Dolgo tabuiziran spomin na fašistično internacijo V Muzeju narodne osvoboditve Maribor bodo novo razstavno sezono posvetili predvsem dvema velikima vojnama preteklega stoletja.
  7
  Melting borsch in ostali zmagovalci letošnjega ex-tempora S slovesno podelitvijo nagrad, ki ji je sledilo odprtje razstav, so sinoči na Tartinijevem trgu v Piranu sklenili tradicionalni ex-tempore.
  5
  S prijateljstvom v novo muzejsko sezono na Metelkovi Štirje muzeji na Metelkovi vsak prvi konec tedna v mesecu vabijo na [FOR]UM, družabna srečanja muzejskega foruma na Metelkovi. Tema prvega je prijateljstvo.
  Jebodrom - ko se intimna dejavnost vrši na javnih prostorih Najbrž je precej nenavadna situacija, ko imajo obiskovalci razstave ob ogledovanju skorajda spokojnih krajinskih fotografij v mislih pregrešne prizore.
  18

  Citat
  link
  George Best
  1
  17. september 2014 ob 18:17 Veliko denarja sem porabil za pijačo, ženske in hitre avtomobile. Ostalo sem pa samo zafrčkal.
  Več novic ...
  Izbor
  Kazalo