Razstave
slice
Iztek triletnega povezovanja med ideologijo, identiteto in socialistično umetnostjo
Mednarodni projekt Heroes We Love se poslavlja s publikacijo in razstavo 11 plakatov, 28. marec 2017 ob 17:45 " To so bili spomeniki, ki so zdaj popolnoma pozabljeni. Niso uničeni, niti drugod po nekdanji Jugoslaviji, ker so bili toliko odmaknjeni od naše realnosti, da niso bili škodljivi ali pomembni, "
7
Foto: Prva retrospektiva Damjana Galeta, arhitekta svetlobe
28. marec 2017 ob 11:14 Če je Janez Kališnik pionir arhitekturne fotografije pri nas, je Damjan Gale tisti fotograf, ki je omogočil teoretska razmišljanja o arhitekturni fotografiji kot žanru, in to področje temeljno ...
Muzej druge svetovne vojne v Gdansku: v središču poljska izkušnja
1
28. marec 2017 ob 09:20 Največji zgodovinski muzej na Poljskem stoji nedaleč od starega mestnega jedra Gdanska, blizu katerega se je 1. septembra 1939 začela invazija Nemčije.
Ob stoletnici Rodinove smrti se mojstrovi kipi srečajo s Kieferjevimi
2
26. marec 2017 ob 18:23 Loči ju približno stoletje, povezuje pa neutrudno iskanje novega, neizkoriščenih možnosti materiala in osvoboditev iz ustaljenih likovnih kalupov.
Skriti pes ali kako Leonardo da Vinci obtoži skorumpirano papeštvo
12
26. marec 2017 ob 15:19 Pes je bil v zgodovini likovne umetnosti nosilec marsikatere simbolike.
Mrtvi diktatorji kot rekvizit za odličen selfi? Truplo Mao Cetunga, nekdanjega voditelja Ljudske republike Kitajske, ki je v deželi vpeljal komunizem, počiva na kraju, kjer ga najbrž nihče ne bi iskal: v Hongkongu.
8
Med otipljivostjo in izmikanjem: ko starodavni bogovi postanejo mali ljudje Filozof Jean Baudrillard je to formuliral kot "simulacija nečesa, kar se v resnici nikoli ni zgodilo".
1
Barvna stran teme: Kobalove podobe potovanja, ki se nikoli ne konča Aleksij Kobal se tudi v novem slikarskem ciklu s svojo prepoznavno metaforično govorico odziva na trenutno stanje duha.
1
Mladi vizualni umetniki v ožjem izboru za nagrado OHO Znani so letošnji nominiranci za nagrado skupine OHO: to so Simon Hudolin - Salči, Anja Jelovšek, Gregor Rozman in Nina Slejko Blom.
Asirsko bikovsko božanstvo bo razpelo krila nad Londonom Starodavni kip asirskega krilatega bika, ki so ga leta 2015 uničili skrajneži IS-ja, je ameriški umetnik "na novo" izdelal iz starih iraških pločevink datljevega sirupa.
2
Slepi fotograf Evgen Bavčar, zaslužni ambasador slovenske kulture Evgen Bavčar, slepi fotograf, filozof in borec za pravice slepih, se predstavlja z avtorskimi fotografijami, posvečenimi pisani besedi za tiste, ki jim je bila odvzeta pravica do svobode videnja črk.
"Spomenik luni in zvezdam" odslej na Ljubljanskem gradu Interaktivna inštalacija Moonolith , ki je predlani stala na Trgu republike, bo odslej gostovala na Ljubljanskem gradu.
2
Bo Warholov kontroverzni Mao na koncu končal na Kitajskem? Andy Warhol je v svojo popart "obdelavo" najraje jemal banalne potrošniške izdelke (kot je pločevinka juhe) ali glamurozne ikone Hollywooda (Marilyn Monroe).
Spomin zemlje: ustvarjalni vrhunci Toneta Lapajneta Otroška želja se je umetniku uresničila: sloves, ki si ga je prislužil s slikami in lastno tehnologijo, utemeljeno na zemlji, ki funkcionira kot barva in jo hkrati nadomešča, živi dalje in daje ...
300 let Marije Terezije, ki je v mladosti preplesala cele noči S kar štirimi razstavami bo avstrijska prestolnica zaznamovala okrogla tri stoletja od rojstva Marije Terezije.
5

Citat
link
Paul Auster
28. marec 2017 ob 20:59 "Sestavimo si svojo pripoved in njeni niti sledimo iz dneva v dan. Ljudje, ki razpadejo kot osebnosti, so tisti, ki izgubijo to nit."
Več novic ...
Izbor
Kazalo