Razstave
slice
Mina Fina, umetnica: Optimizem in delovni zanos v vrstah prekariata
Razstava Včasih nič, včasih kaplja čez rob v MGLC-ju, 29. julij 2014 ob 07:46 "Rada sem v Ljubljani in čutim, da jo soustvarjam in rada jo soustvarjam ... Mogoče bi bilo pred nekaj leti najlažje reči: grem. Zdaj je zanimiveje vztrajati."
49
Dva umetnika zelo različnih generacij in izraznih slogov sočasno v MGLC-ju
1
29. julij 2014 ob 14:27 V Mednarodnem grafičnem likovnem centru (MGLC) bodo v naslednjih mesecih sočasno gostili umetnika zelo različnih generacij in izraznih slogov: Andreja Jemca in Mino Fino.
Miru je konec: v sanitetnem vagonu s soške fronte
6
29. julij 2014 ob 13:18 Mesec dni je minil od usodnih dogodkov v Sarajevu, ko je pod streli atentatorja padel avstrijski prestolonaslednik nadvojvoda Franc Ferdinand.
Vikinška ladja plove nad Berlin
28. julij 2014 ob 14:17 Kadar se je - pred dobrimi tisoč leti - na obzorju pojavila elegantna silhueta vikinške ladje Roskilde 6, je bila to za lokalno prebivalstvo praviloma slaba novica.
Odvajanje od zdravil kot umetniški projekt
5
26. julij 2014 ob 18:22 Marni Kotak, umetnica, ki je pred dvema letoma rodila v galeriji in porod oziroma rojstvo predstavila kot "najvišjo obliko umetnosti," tokrat mešane odzive vzbuja z novim projektom opuščanja zdravil.
Damien Hirst bo odprl svojo galerijo V skladiščih, kjer ima Hirst tudi enega od studiev, bo prihodnje leto svoja vrata odprla galerija Newport Street Gallery.
Destilacija muzejskega eksponata v žganje - umetnost? Trije umetniki so uničili 32 let star eksponat slavnega nemškega umetnika performansa in inštalacij Josepha Beuysa; iz njega so namreč zvarili žganje. Beuysova vdova je nad "skrunitvijo" zgrožena.
7
Kraljevsko otroštvo: za razkošjem in bliščem hkrati precej običajno Copatki, ki so pred 170 leti greli nožice princa Alberta Edwarda, lutki kraljice Elizabete II. iz leta 1942, kocke malega princa Charlesa, otroška stolčka princev Williama in Harryja ...
7
V Pradu "izgubili" 885 umetnin V madridskem muzeju Prado manjka 885 umetnin, je ugotovilo špansko računsko sodišče.
Zgodovinski simboli celjskega gospodarstva se na ogled postavijo Celje, tretje največje slovensko mesto, je kraj z bogato industrijsko tradicijo, ki pa jo je na začetku 21. stoletja žal zaznamovala tudi slaba gospodarska situacija.
Čutni boginji narave na obisku pri Avstrijcih V Umetnostnozgodovinskem muzeju na Dunaju so v ponedeljek ob bok štirih stalno razstavljenih umetnin Giuseppeja Arcimbolda postavili še dva slavna portreta boginje Flore.
Britanski "Mali Monet" Kieron Williamson pri 11 že slikarski milijonar 11-letni Kieron Williamson, ki pretežno slika akvarele, se s slikanjem ukvarja že od petega leta. Svojo nadarjenost je odkril leta 2008 na družinskih počitnicah v Cornwallu.
13
Od brezdomca do dobro prodajanega umetnika zaradi psa John Dolan in njegov pes George, staffordshirski bulterier, sta postala prepoznaven tim vzhodnega Londona.
1
Očarljivost italijanske mode: 1945 - 2014 Razstava z izvornim naslovom The Glamour of Italian Fashion (1945-2014) prav zares izčrpno predstavlja zgodovino industrijske in oblikovalske panoge, ki je naše sosede v minulih desetletjih ...
Japonska umetnica v težavah zaradi "selfija" vagine Na Japonskem se je javna debata razvnela zaradi aretacije in obtožbe nemoralnosti umetnice, ki ustvarja umetnost z motiviko lastne vagine.
8

Citat
link
Mina Žabnikar
29. julij 2014 ob 16:08 Imeti veliko projektov, biti na valu, je privilegij. Veliko težje je v resnici, ko se znajdeš v praznem prostoru, in neskromno bi bilo, če bi zdaj govorila, da mi je težko vse to uskladiti.
Več novic ...
Izbor
Kazalo