Razstave
slice
V Guggenheimu boste lahko sedli na školjko iz čistega zlata
Zlato stranišče postane umetnina šele, ko ga kdo uporablja, 29. april 2016 ob 21:10 Guggenheimov muzej v New Yorku je "kriv", da se vizualni umetnik Maurizio Cattelan, ki se je precej javno upokojil pred petimi leti, v maniri akcijskih filmov vrača "še za eno zadnjo misijo": okitil ...
10
Pinaultova dragocena zbirka našla svoj dom v Parizu
29. april 2016 ob 10:57 Le streljaj stran od pariškega Centra Pompidou bo kmalu stalo še eno zatočišče za ljubitelje likovne umetnosti, muzej, s katerim svojo dolgoletno željo uresničuje francoski magnat Francois Pinault.
Deformirane podobe Picassa in Giacomettija
28. april 2016 ob 12:25 Jeseni bodo v Parizu sopostavili dela dveh likovnih velikanov 20. stoletja.
Foto: Na opornem zidu galerija mozaikov
14
28. april 2016 ob 13:12 V Šentvidu pri Stični na novozgrajenem opornem zidu pod vrtcem nastaja galerija na prostem. Različne skupine ustvarjajo umetniške mozaike pod skupnim naslovom Življenje našega drevesa.
Slepi fotograf, ki "bo Evropi odprl oči"
4
27. april 2016 ob 10:21 V prostorih Evropskega parlamenta v Bruslju so danes odprli razstavo fotografij slovenskega filozofa in umetnika Evgena Bavčarja z naslovom Svet skozi leče slepega umetnika.
Zbirka, ki odraža lastnika Dela sodobne umetnosti v Sloveniji le s težavo najdejo kupca. To pa vseeno ne pomeni, da vedno ostanejo v rokah svojih avtorjev.
14
Muzej kot utopistični prostor V Muzeju sodobne umetnosti Metelkova v Ljubljani razstavljajo približno 80 del, ki spodbujajo k razmisleku o tem, kako družbeni procesi vplivajo na utopično mišljenje.
Poljski muzej druge svetovne vojne v precepu političnih zdrah Velikopotezni novi muzej druge svetovne vojne v Gdansku je postal jabolko spora med akademiki in poljskim političnim vrhom.
4
Bruseljska četrt Molenbeek z muzejem nad negativne konotacije V Molenbeeku so pred kratkim odprli muzej, za čimer stoji želja, da bi izboljšali javno podobo te razvpite bruseljske četrti, ki se jo danes povezuje predvsem s terorističnimi napadi tako v ...
5
Valovanje v skulpturi - raziskovanje sodobnega slovenskega kiparstva V Mestni galeriji Ljubljana predstavljajo izbor del nekaterih najvidnejših slovenskih akademskih kipark in kiparjev različnih generacij.
1
Tri razstave o zgodovini okupirane Ljubljane in tradiciji pohoda ob žici Letos mineva 60 let, odkar so v Ljubljani prvič priredili pohod po poti, kjer je med drugo svetovno vojno mesto obdajala bodeča žica.
18
Vstop v abstraktno pokrajino Roberta Lozarja V ljubljanski Galeriji Lek tokrat predstavljajo najnovejša platna akademskega slikarja Roberta Lozarja, ki se po realistično naravnanih ciklih vrača k abstrakciji.
O zgodovini NSK tudi v Eindhovnu V Van Abbemuseumu v Eindhovnu je na ogled razstava Osemdeseta leta - začetki današnjega dne?, na kateri skozi šest evropskih pogledov proučujejo, kako relevantno je bilo to transformativno ...
Foto: Švica končno vabi v svet Charlieja Chaplina Svoja vrata je po mnogih letih zapletov odprl Chaplinov muzej, ki so ga uredili ob Ženevskem jezeru v 14-hektarskem poslopju, na katerem je Charlie Chaplin preživel zadnje četrt stoletja svojega ...
Foto: Grafike in plakati Joana Mirója na lendavskem gradu: vera v moč poetičnega v umetnosti Po desetih letih se katalonski slikar in grafik Joan Miró vrača v Slovenijo; potem ko so njegova dela, risbe, grafike in skulpture, prvič razstavili v Mestni galeriji v Piranu, se tokrat predstavlja ...
1

Citat
link
Michael Haneke
1
29. april 2016 ob 21:45 "Celovečerni film je 24 laži na sekundo."
Več novic ...
Videonovice
Izbor
Kazalo