Razstave
slice
Nemirni ustvarjalni duh Giorgia Morandija
Do 21. junija v rimskem razstavišču Vittoriano, 5. marec 2015 ob 11:07 Razstavo del Giorgia Morandija so v Rimu nazadnje pripravili že pred časom, ko je bil slikar poznan predvsem v Italiji.
MSUM v boju za demokracijo
2
5. marec 2015 ob 10:38 Kustosinja Bojana Piškur v Muzeju sodobne umetnosti Metelkova združuje Umetnost brezdržavne države , medijsko poročanje o protestih znotraj nekdanje SFRJ in spomin na revolucijo pod režijsko ...
Slovenski arhivski biseri, izbrani v kilometrih gradiva
11
4. marec 2015 ob 16:30 Malokrat imamo priložnost od blizu prebirati besede dragocenih zapisov, kakršen je tisti, v katerem Jurij Dalmatin stanove poziva, naj se zavzamejo za natis slovenske Biblije, ali pa na primer ...
Podobe Koptov v današnjem Egiptu
4. marec 2015 ob 16:35 Fotoesej Koptska podoba v Egiptu Matjaža Kačičnika prinaša bežen vpogled v intimni prostor, v katerem se ponos skupnosti in njena duhovnost spoprijemata z negotovostmi in stiskami.
Gola resnica Rembrandtove Suzane: bila je popravljena
3
4. marec 2015 ob 09:30 Med postavljanjem in pripravami na razstavo v Berlinski slikarski galeriji, posvečeno znamenitemu Rembrandtovemu platnu Suzana in starca, je na dan prišlo, da je približno dve tretjini slike ...
Največji rop umetnin v ameriški zgodovini ostaja uganka 122 let stara palača v beneškem slogu ni samo ena od bolj priljubljenih turističnih atrakcij v Bostonu, pač pa tudi prizorišče enega najbolj intrigantnih nerazrešenih zločinov v zgodovini mesta.
1
Spomin na holokavst potuje po Sloveniji V Atriju ZRC-ja na Novem trgu bodo drevi ob 18. uri odprli razstavo, ki z zgodbami družin Kohnstein in Singer pripoveduje univerzalno zgodbo judovskih družin in holokavsta.
7
Iraški narodni muzej pokončno proti izbrisu civilizacije V Bagdadu so v 12 letih prizadevanj dobili nazaj tretjino od 15.000 eksponatov, ki so iz muzeja izginili v ropanjih med ameriško invazijo leta 2003.
11
V hramu Svetega Save tudi hotaveljski marmor V galeriji srbske javne radiotelevizije RTS v Beogradu so razstavili reliefe, ki krasijo hram Svetega Save.
1
Pastelne podobe, ki so vzniknile s pogorišča prve svetovne vojne Jarki, pogoreli gozdovi in s plinsko masko prekrit obraz. To so podobe, ki so ob stoletnici začetka prve svetovne vojne "preganjale" umetnika Darka Lesjaka.
Saudade: koprnenje po nečem, kar ni sedanjost Umetnica Meta Grgurevič v tokratnem razstavnem projektu raziskuje specifično emocionalno stanje, ki ga morju in glasbi zapriseženi Portugalci označujejo s saudade.
Marko Modic: Slišite zvoke razžarjenih ogledal V Jakopičevi galeriji v Ljubljani danes odpirajo razstavo, ki popelje v abstrakten in asociativen svet zanimivosti in »neberljivih sporočil« fotografa Marka Modica.
Podoba Škofjeloškega pasijona tudi za senzorno ovirane osebe V Slovenskem gledališkem inštitutu so po vzoru slike Borisa Kobeta postavili taktilno maketo Škofjeloškega pasijona, prek katere bodo lahko ta edinstveni kulturni dogodek spoznale tudi senzorno ...
1
Godzilla in Sedem samurajev v ospredju razstave o japonskem filmu V tokijskem muzeju Setagaja je na ogled zanimiva razstava o zlati dobi japonskega filma: med drugim so na ogled ikonični filmski like iz klasik, kot sta Godzilla in Sedem samurajev.
Nemški ekspresionizem spomladi na ogled v Genovi Od Kirchnerja do Noldeja - nemški ekspresionizem 1905-1913 je naslov obsežne razstave, posvečene nemškemu ekspresionizmu, ki bo med 5. marcem do 12. julijem na ogled v Vojvodski palači v Genovi.

Citat
link
Paul Klee
5. marec 2015 ob 16:03 "Umetnost ne reproducira tega, kar vidimo. Naredi, da vidimo."
Več novic ...
Izbor
Kazalo