Razstave
slice
Guercino, izjemno produktiven in napreden baročni mojster, v Zagreb
Razstava ima tudi politično dimenzijo, 23. oktober 2014 ob 19:34 V zagrebškem Muzeju za umetnost in obrt bodo odprli razstavo, ki bo predstavila dela enega najvidnejših slikarjev bolonjske šole Giovannija Francesca Barbierija, bolj poznanega pod imenom Il Guercino.
"Najbolj boleča razstava na svetu" v Ljubljani: Brez bolečine ni igre
1
23. oktober 2014 ob 09:09 V galerijah Vžigalica in MoTa Point gostijo nemški tandem Fur, ki ju nekateri imenujejo kar "umetniška sadista". Oblikujeta namreč nekonvencionalne igre, ki jih lahk
Razstava Mladena Stropnika - do umetnosti s pomočjo praznine
5
22. oktober 2014 ob 15:54 " Za čuda se objekt povzdigne v umetnost s pomočjo praznine, " je citat Gerarda Wajcmana, ki kar natančno opredeli določen vidik Stropnikovega dela, meni kustos razstave Vladimirja Vidmar.
Kazimir Malevič, revolucionar na barikadah umetnosti
4
22. oktober 2014 ob 13:26 Ruska avantgarda na začetku 20. stoletja je bila eno izmed najosupljivejših obdobij v zgodovini umetnosti.
Mie Lahkoo Pomagate? o odnosu do jezika
1
21. oktober 2014 ob 13:38 V galeriji Aksioma bo drevi odprtje samostojne razstave Annie Abrahams z naslovom Mie Lahkooo Pomagate?
Newyorški Met vabi z bogato zbirko kubističnih umetnin Če vas pot v prihodnjih mesecih odpelje v New York, si vzemite čas za obisk Metropolitanskega muzeja.
Vandali obračunali z umetnino, ki je razburila Parižane Ko je ameriški umetnik Paul McCarthy pred dnevi v Parizu razkril svojo ogromno instalacijo, plastično napihljivo božično drevesce, so bili Francozi ogorčeni: "provokativna" umetnina se jim je zdela ...
19
Na sejemskem jedilniku tudi juha iz fukušimske zelenjave Obiskovalci londonskega sejma umetnosti Frieze Art Fair so bili v teh dneh postavljeni pred zanimivo dilemo: so pripravljeni jesti pravkar skuhano japonsko juho, v kateri plava zelenjava iz Fukušime?
2
Odklon mlade slovenske umetnosti "Inter(trans)disciplinarni laboratorij" GT22 (našli ga boste na Glavnem trgu 22 v Mariboru) gosti odprtje razstave Odklon, skupinski projekt sedmih že uveljavljenih umetnikov mlajše generacije.
UGM na lovu za razpršenimi zgodnjimi deli Zorana Mušiča Zbirka Umetnostne galerije Maribor (UGM) je odslej bogatejša za najzgodnejši avtoportret umetnika Zorana Mušiča.
1
Zgovorne podobe, ki jih je med vojno skiciral Ferdo Vesel Ko se je Ferdo Vesel svojemu prijatelju Rihardu Jakopiču izpovedal z besedami "želim si samo daleč, daleč proč", je bilo prve svetovne vojne že konec, vendar sledi, ki jih je na umetniku pustila ...
4
S Canalettom po Evropi 18. stoletja Italijanskemu slikarju Canalettu, umetniku z izjemnim posluhom za detajl, se moramo zahvaliti, da lahko še danes občudujemo podobo Benetk, Dresdna, Dunaja in drugih evropskih mest 18. stoletja.
Osrednja hrvaška protagonistka body arta Vlasta Delimar razstavlja v MSUM-u Razstava je delni prenos umetničine retrospektive v Muzeju suvremene umjetnosti v Zagrebu, na drevišnjem odprtju v Muzeju sodobne umetnosti Metelkova (MSUM) pa bo Delimarjeva izvedla še performans.
4
Del zbirke Essl razprodan za 66 milijonov evrov Dražba 40 predvsem nemških in avstrijskih sodobnih umetnin, s prodajo katerih svojo finančno stisko rešuje dunajski muzej Essl, je prinesla čeden kup denarja in poskrbela za dramo.
Piran v filmu: ko je bil Piran še središče filmskega dogajanja Sredi petdesetih let prejšnjega stoletja je Piran z okolico postal prizorišče pestrega filmskega dogajanja.

Citat
link
Johann Wolfgang Goethe
24. oktober 2014 ob 21:49 "Naduti so le tisti, ki malo vedo. Z znanjem se dvom, potrpežljivost in odprtost za drugačnost in dobroto povečujejo."
Več novic ...
Izbor
Kazalo