Razstave
slice
"Bil je tukaj in sprožil pištolo" - o rivalstvu med Constablom in Turnerjem
Razstavi Turnerja in Constabla v Londonu, 26. avgust 2014 ob 20:08 Zgodovina umetnosti je bila večkrat priča rivalstvu dveh umetniških velikanov, značajsko in likovno različnih si mojstrov, ki sta obvladovala likovno prizorišče svoje dobe.
Puharjeva šifra: razstava, ki jo boste hoteli ujeti v prvih dneh
26. avgust 2014 ob 21:59 V Narodnem muzeju Slovenije so ob 200-letnici rojstva izumitelja fotografije na steklo Janeza Puharja odprli razstavo Puharjeva šifra - zagonetni izum prvega slovenskega fotografa.
Pred leti izropani iraški muzej se počasi postavlja na noge
1
24. avgust 2014 ob 12:43 V Iraškem narodnem muzeju v Bagdadu, ki je bil med ameriško invazijo aprila 2003 izropan in ki so ga po vrnitvi nekaj tisoč eksponatov ponovno uradno odprli šest let pozneje, so letos za javnost ...
Impresionizem se je rodil na novembrski dan, ob pol osmih zjutraj
4
23. avgust 2014 ob 18:04 Umetnostna zgodovina se z vprašanjem ukvarja že desetletja, zdaj pa je uganko menda strl profesor astrofizike: prepričan je, da je določil točno tisti trenutek, v katerem se je rodil impresionizem.
Grafitarska oaza vzklila v Tuniziji
4
23. avgust 2014 ob 15:15 V mestecu Eriad na otoku Djerba, le lučaj od tunizijske obale, je 150 umetnikov iz 30 držav prašne ulice spremenilo v muzej na prostem.
Zasledovanje artikulacije sodobne arhitekturne misli na razstavi v Novem mestu Cikel Prva priložnost, v okviru katerega se v novomeški galeriji že vrsto let predstavljajo mladi oziroma še neuveljavljeni avtorji, bo tako prvič zastopan z umetniško zvrstjo, ki je bila do zdaj ...
4
Nizozemski muzej v zagati: komu vrniti dragocenosti s Krima Kuratorji amsterdamskega muzeja si februarja ob odprtju razstave z naslovom Krim: Zlato in skrivnosti Črnega morja gotovo niso predstavljali, da se bodo po koncu razstave znašli v veliki zagati: ...
4
Več kot tisoč izvodov Belega albuma v Liverpoolu Rutherford Chang, od svojega 15. leta obseden z Belim albumom skupine The Beatles, bo svojih nekaj več kot tisoč izvodov te plošče končno razstavil tam, kamor sodijo - v rojstnem mestu legendarne ...
4
"Rehabilitacija" Andyja Warhola, filmskega umetnika Andy Warhol je med letoma 1963 in 1972 posnel več kot 500 filmov. Dolgi so bili od štirih minut pa vse do osmih ur in pol.
7
Zgodba Marijinih slik in kipov na Slovenskem, dolga sedem stoletij Pred dva tisoč leti je mlada Judinja rodila sina in svet se je za vedno spremenil. Njene podobe so ljudje častili in kritizirali, kopirali in kradli, reševali in uničevali.
2
Andy Warhol v Trstu: Simboli potrošništva, povzdignjeni v umetnost V Trstu so na četrtem pomolu prejšnji mesec odprli razstavo del Andyja Warhola z naslovom Andy Warhol ... In the City.
2
"Warholizirani" Orbanov portret - lahko je čaščenje ali porog Ko je madžarski premier Viktor Orban aprila prepričljivo zmagal na volitvah, je vest razveselila njegove podpornike, poklapala opozicijo - in navdihnila umetnico, ki ga je od takrat ovekovečila že ...
5
Toulouse-Lautrecov Pariz v New Yorku Francoski slikar je pod vplivom Edgarja Degasa, impresionistov in japonskih mojstrov lesoreza razvil samosvoj slog svobodnih linij in robljenih barvnih ploskev, s katerim je večinoma upodabljal ...
Nekdanji prostori KGB-ja v Rigi odprti za javnost V Rigi se obiskovalci po novem zgrinjajo v nekdanji latvijski glavni štab KGB-ja, saj so njegovi prostori zdaj odprti za javnost.
12
Leicester vabi na spoznavanje napete zgodbe kralja Riharda III. Pozabite detektivke in napete televizijske serije.

Citat
link
Anton Pavlovič Čehov
28. avgust 2014 ob 22:07 "Ljudem, ki niso nadarjeni, a se želijo uveljaviti, ne preostane nič drugega, kot da grajajo prave talente."
Več novic ...
Izbor
Kazalo