Razstave
slice
Umetniška zbirka Davida Bowieja: razstava pred dražbo
Zbirko bodo razprodali v prvi polovici novembra, 27. september 2016 ob 10:46 Dražbena hiša Sothesby's je še predzadnjič pred novembrsko dražbo na ogled postavila umetniške zaklade iz zbirke, ki jo je vse svoje življenje sestavljal David Bowie. 10.
1
Foto: Slovenski slikar Jernej Forbici se je znašel v francoskih modnih krogih
14
27. september 2016 ob 10:05 Pri francoski znamki Aventures des Toiles so sliko slovenskega slikarja Jerneja Forbicija izbrali kot motiv za kolekcijo oblačil, ki je požela velik uspeh.
Razstava iz trav in praproti
1
26. september 2016 ob 11:54 V lapidariju Galerije Božidar Jakac v Kostanjevici na Krki je na ogled zanimiva razstava akademske slikarke Mateje Kavčič.
Shakespearjev Vihar, poleg dramskega tudi neizčrpen vir likovnega navdiha
26. september 2016 ob 14:14 "Iz take snovi smo, kakor so sanje - in naše majhno življenje je obkroženo s spanjem." Enega najslavnejših verzov iz Shakespearovega opusa izreče Prospero v Viharju.
Umetniški klic na pomoč. Svet se utaplja v smetiščni navlaki.
5
25. september 2016 ob 19:22 Italijanska umetnica Maria Cristina Finucci je na zahodni obali Sicilije postavila monumentalno instalacijo, s katero opozarja na vse bolj perečo težavo onesnaženosti morja.
V zbirki Paula Rosenberga, "ženitnega posrednika" avantgardnih umetnikov Ko je leta 1910 Paul Rosenberg na 21 rue La Boetie v Parizu odprl svojo galerijo, so avantgardni umetniki, ki so si tedaj šele dodobra utirali pot na svetovno umetniško prizorišče, našli novega ...
Skoraj nevidne zgodbe zidov judovskih getov Fotografske podobe iz Krakova, Varšave in Budimpešte, ki jih Gregor Radonjič razstavlja v Mariboru, so na prvi pogled prozaični dokumenti "neuglednih in skoraj nedoločljivih mestnih kotičkov", ki ...
Baunet: kako nas je Bauhaus omrežil s svojimi idejami in praksami Avgust Černigoj je kot prvi in edini Slovenec - četudi samo en semester - obiskoval šolo za arhitekturo, oblikovanje in vizualno umetnost Bauhaus, kjer je spoznal avantgardni konstruktivizem, ki je ...
Za osem desetletij Fotokluba Maribor prvi Festival fotografije v štajerski prestolnici Festival fotografije - vsebinsko močno zaznamovan s trenutnimi razmerami v svetu, predvsem problematiko beguncev, ki se je močno dotaknila tudi številnih mariborskih fotografov - so v Mariboru ...
Aj Vejvejevi rešilni čolni na pročelju palače razburjajo Firenčane V firenški Palazzo Strozzi je z današnjim dnem na ogled najobsežnejša razstava del kitajskega umetnika in aktivista Aj Vejveja, ki pa je že pred odprtjem razburila tamkajšnje prebivalstvo.
13
O tem, kako so Laibach pred 30 leti šokirali Zagreb Nova razstava, ki odpira vrata v Ljubljani, nas bo vrnila na začetek 80. let in v hrvaško prestolnico.
17
Ob 120-letnici rojstva Vena Pilona na ogled njegovi ustvarjalni začetki V Pilonovi galeriji v Ajdovščini bodo danes, na 120. obletnico umetnikovega rojstva, odprli razstavo z naslovom Veno Pilon: Začetki.
1
To ni pipa, to je začetek jubilejne 40. sezone Centra Pompidou Pariški center sodobne umetnosti Pompidou stopa v svojo jubilejno sezono z veliko retrospektivo del belgijskega nadrealističnega umetnika Renéja Magritta, v zgodovino najbolj zapisanega s sliko, ki ...
Ko se fizična materialnost do nerazpoznavnosti spoji s svojo digitalno podobo Boštjan Čadež – Fšk v svojem novem projektu Modulirani ambient raziskuje možnosti intervencije v prostor Projektne sobe Zavoda za sodobno umetnost Ljubljana (SCCA), iz ustvarjalnega vidika ga je ...
Kakšne so pravzaprav vezi med umetnostjo in matematiko? Matematika in umetnost sta pomembni dimenziji človeške spoznave, ki sta povezani s skupnimi in nasprotujočimi si načini "procesiranja".
2

Citat
link
Edvard Kocbek
1
27. september 2016 ob 20:29 "Znak današnjega časa ni več jasnost, ampak splošna in hotena nejasnost."
Več novic ...
Izbor
Kazalo