Razstave
slice
Sonja Rauter Zelenko: iz tradicije k izvirnosti
Razstava del naše prve akademsko izobražene kiparke, 30. oktober 2014 ob 14:10 Ni si težko predstavljati, kako močan vpliv je moral na kiparstvo Sonje Rauter Zelenko imeti barvit svet Makedonije, kjer je umetnica preživela svojo zgodnjo mladost.
1
Ob 30. obletnici Jakčevega doma nova stalna postavitev njegovih del
30. oktober 2014 ob 13:08 V Jakčevem domu, ki deluje v okrilju Dolenjskega muzeja v Novem mestu, bodo drevi odprli novo postavitev tamkajšnje stalne razstave slikarja in grafika Božidarja Jakca.
Spomin na Hallersteina, astronoma, ki ga je pot zanesla na Kitajsko
1
29. oktober 2014 ob 18:32 Ferdinand Avguštin Hallerstein se je v 18. stoletju gotovo rad mudil pri svojih sorodnikih v Dolu pri Ljubljani, saj je v njihovi zavidanja vredni knjižnici lahko našel marsikaj zanimivega.
Peterica, ki je "usodno" zaznamovala primorsko likovno umetnost
1
29. oktober 2014 ob 15:42 Delo Hermana Pečariča, Mireta Cetina, Toneta Kralja, Jožeta Pohlena in Zvesta Apollonia je tako v primorski likovni umetnosti kot širše pustilo pečat.
Annie Abrahams: Jezik v svetu med realnim in virtualnim
29. oktober 2014 ob 06:28 Nizozemka Annie Abrahams je mednarodna pionirka spletnega performansa in raziskovalka kolektivnega pisanja.
Ko se halštatski vojščak prelevi v sodobnega japija Moški na lovu in v spopadu, figure jezdecev ter stoječe moške in ženske silhuete. Ali lahko podobe s halštatskih situl tudi sodobnega človeka spodbudijo k angažiranemu premisleku?
Diego Velázquez - slikar vseh slikarjev na Dunaju Že čudovita ležeča Venera, s katero je Diego Velázquez leta 1650 mojstrsko rešil težave, ki so do takrat pestile slikarje ležečih aktov, je zadosten razlog za postanek na Dunaju.
Kar je skrito pogledu, razkrije glas Če parafraziramo Bernanosa: 'Kar se lahko skrije pred pogledom, razkrije glas' - rek lahko pripišemo razstavi literarno-likovnih objektov Bojana Meserka v novomeški galeriji Simulaker.
Ameriški umetnik se "maščuje" za uničeno umetnino Mimoidoči Parižani so se zgražali nad 24-metrsko napihljivo inštalacijo sredi trga Vendôme, neke noči pa so jo neznanci preprosto prekucnili in tako uničili.
15
Po zamudah in prekoračenih stroških Picassov muzej naposled znova odprt V francoski prestolnici je po številnih zapletih vrata odprl prenovljeni Picassov muzej.
2
Guercino, izjemno produktiven in napreden baročni mojster, v Zagreb V zagrebškem Muzeju za umetnost in obrt bodo odprli razstavo, ki bo predstavila dela enega najvidnejših slikarjev bolonjske šole Giovannija Francesca Barbierija, bolj poznanega pod imenom Il Guercino.
"Najbolj boleča razstava na svetu" v Ljubljani: Brez bolečine ni igre V galerijah Vžigalica in MoTa Point gostijo nemški tandem Fur, ki ju nekateri imenujejo kar "umetniška sadista". Oblikujeta namreč nekonvencionalne igre, ki jih lahk
1
Razstava Mladena Stropnika - do umetnosti s pomočjo praznine " Za čuda se objekt povzdigne v umetnost s pomočjo praznine, " je citat Gerarda Wajcmana, ki kar natančno opredeli določen vidik Stropnikovega dela, meni kustos razstave Vladimirja Vidmar.
5
Kazimir Malevič, revolucionar na barikadah umetnosti Ruska avantgarda na začetku 20. stoletja je bila eno izmed najosupljivejših obdobij v zgodovini umetnosti.
4
Mie Lahkoo Pomagate? o odnosu do jezika V galeriji Aksioma bo drevi odprtje samostojne razstave Annie Abrahams z naslovom Mie Lahkooo Pomagate?
1

Citat
link
G. K. Chesterton
30. oktober 2014 ob 20:27 Najslabšo knjigo na svetu bi lahko sestavil samo iz izbranih odlomkov najboljših pisateljev na svetu.
Več novic ...
Izbor
Kazalo