Razstave
slice
V Pradu "izgubili" 885 umetnin
Prevelika zbirka, da bi jo lahko imeli pod nadzorom, 24. julij 2014 ob 21:02 V madridskem muzeju Prado manjka 885 umetnin, je ugotovilo špansko računsko sodišče.
Zgodovinski simboli celjskega gospodarstva se na ogled postavijo
24. julij 2014 ob 14:48 Celje, tretje največje slovensko mesto, je kraj z bogato industrijsko tradicijo, ki pa jo je na začetku 21. stoletja žal zaznamovala tudi slaba gospodarska situacija.
Čutni boginji narave na obisku pri Avstrijcih
23. julij 2014 ob 14:34 V Umetnostnozgodovinskem muzeju na Dunaju so v ponedeljek ob bok štirih stalno razstavljenih umetnin Giuseppeja Arcimbolda postavili še dva slavna portreta boginje Flore.
Britanski "Mali Monet" Kieron Williamson pri 11 že slikarski milijonar
12
22. julij 2014 ob 15:11 11-letni Kieron Williamson, ki pretežno slika akvarele, se s slikanjem ukvarja že od petega leta. Svojo nadarjenost je odkril leta 2008 na družinskih počitnicah v Cornwallu.
Od brezdomca do dobro prodajanega umetnika zaradi psa
1
19. julij 2014 ob 20:24 John Dolan in njegov pes George, staffordshirski bulterier, sta postala prepoznaven tim vzhodnega Londona.
Očarljivost italijanske mode: 1945 - 2014 Razstava z izvornim naslovom The Glamour of Italian Fashion (1945-2014) prav zares izčrpno predstavlja zgodovino industrijske in oblikovalske panoge, ki je naše sosede v minulih desetletjih ...
Japonska umetnica v težavah zaradi "selfija" vagine Na Japonskem se je javna debata razvnela zaradi aretacije in obtožbe nemoralnosti umetnice, ki ustvarja umetnost z motiviko lastne vagine.
8
Lahko kupček predmetov razkrije "pravo" Amy Winehouse? V njeni zbirki albumov sta bila tudi Ghostface Killah in Nas, romane, ki jih je najraje prebirala - denimo Bulgakova in Hunterja S. Thompsona - pa naj bi skrivala za nacefranimi izvodi šunda Jackie ...
Solunska fronta v objektivu Dragoljuba Pavlovića Posnetki zgodovinskih osebnosti, prostovoljcev, vojaške opreme, zdravniške oskrbe in cerkvenih obredov iz leta 1917 slikajo življenje na solunski fronti.
3
Na Dunaj potuje blišč baročnega španskega dvora Na Dunaju so z mislimi že pri popočitniški sezoni novih razstav: muzej umetnostne zgodovine za jesen napoveduje razstavo del španskega mojstra Diega Velázqueza (1599-1660).
Umetnost kopanja na ogled v Berlinu V grafičnem kabinetu Državnih muzejev v Berlinu si je mogoče ogledati razstavo Wir gehen baden! ( Gremo se kopat! ) , ki prinaša zelo raznolike upodobitve prizorov kopanja.
Aljažev stolp - "pleh" z dušo Stolp, ki že 119 let stoji na vrhu Triglava, je znamenje posebnega pomena - njegova zgodovina je na svoj način tudi zgodovina Slovencev od konca 19. stoletja, saj so ga vseskozi zaznamovali pomembni ...
5
Vabljeni v železolivarsko muzejsko galerijo v Dvor pri Žužemberku Dvor pri Žužemberku bo odslej bogatejši za železolivarsko muzejsko galerijo, v kateri bo poleg predmetov, izdelanih v nekdanji Auerspergovi železolivarni, na ogled tudi bogata zbirka Marjana Marinca.
Fotografije, ki prenašajo energijo Na mednarodnem fotografskem natečaju za najboljšo fotografijo na Instagramu Prenašamo energijo - BIO 50 energy so najboljše izbrali med več kot tisoč fotografijami avtorjev z vsega sveta.
1
V Ajdovščini na ogled najnovejša Prančičeva dela Svoja najnovejša slikarska dela bo drevi v Pilonovi galeriji v Ajdovščini predstavil nagrajenec Prešernovega sklada leta 2001 Ivo Prančič.

Citat
link
Francis Bacon
23. julij 2014 ob 21:50 "Veliko je načinov, da človek obogati, in skoraj vsi so slabi."
Več novic ...
Izbor
Kazalo