Razstave
slice
Poletna vročina poškodovala Rafaelovo umetnino
V muzeju niso dovolj dobro nadzirali temperature, 2. september 2014 ob 14:54 V Italiji odmeva še en umetnostnozgodovinski škandal: v rimskem muzeju, v katerem že pol leta ne delujejo klimatske naprave, se je poškodovala Rafaelova renesančna umetnina.
Umetnost se rojeva v naravi: Forma viva že v teku
2. september 2014 ob 15:05 V Makolah se danes začenja 12. mednarodni kiparsko-slikarski simpozij Forma viva Makole 2014 z močno zasedbo kiparjev in slikarjev iz tujine in domovine. Simpozij bo trajal do 13. septembra.
Večni september, Jebodrom in Podobe dejstev: razstav v Ljubljani ne manjka
2. september 2014 ob 11:38 V Ljubljani danes vrata odpirajo kar tri razstave. V Kinu Šiška gostijo razstavo infografik časopisa Dnevnik, v Galeriji Škuc pa skupinsko razstavo Večni september.
Umetnost, ki je pomagala graditi kult Tita
27
1. september 2014 ob 15:59 Pejsaži iz Titove zbirke, ki jih bodo ta teden postavili na ogled v Muzeju zgodovine Jugoslavije, ilustrirajo tokove jugoslovanske umetnosti, a niso predstavljeni le kot nedolžne podobe narave in ...
Bojan Salaj: Interieri – korespondence
1. september 2014 ob 20:18 Še do srede si lahko v Narodni galeriji ogledate razstavo fotografa Bojana Salaja, ki so ga zanimali interierji, v katerih se sprejemajo za življenje Slovencev pomembne odločitve.
Mikrofoni Marka Turka, prvi slovenski oblikovalski izdelek v MoMi V ljubljanski Galeriji Kresija bo na ogled zbirka Marka Turka, mojstra konstruiranja in oblikovanja mikrofonov. Razstavljeni bodo tudi nekateri predmeti iz drugih zbirk.
Na koruzi poredni otroci klečijo, na osličku pa berejo šolske postave Ko so naše babice in dedki obiskovali šolo, je za 'poredne' otroke neredko pela tudi šiba. Pri pouku so se učili lepopisa in lepega vedenja, s kredami pisali na tablice in packali z nalivnimi peresi.
12
Slikarji in keramiki ustvarjajo v slovenskem obalnem biseru V Piranu se danes začenja 49. mednarodni slikarski ex tempore Piran 2014, pridružil pa se mu je tudi ex tempore keramike. Slikarji bodo ustvarjali do petka, 5. sep
1
"Bil je tukaj in sprožil pištolo" - o rivalstvu med Constablom in Turnerjem Zgodovina umetnosti je bila večkrat priča rivalstvu dveh umetniških velikanov, značajsko in likovno različnih si mojstrov, ki sta obvladovala likovno prizorišče svoje dobe.
Puharjeva šifra: razstava, ki jo boste hoteli ujeti v prvih dneh V Narodnem muzeju Slovenije so ob 200-letnici rojstva izumitelja fotografije na steklo Janeza Puharja odprli razstavo Puharjeva šifra - zagonetni izum prvega slovenskega fotografa.
Pred leti izropani iraški muzej se počasi postavlja na noge V Iraškem narodnem muzeju v Bagdadu, ki je bil med ameriško invazijo aprila 2003 izropan in ki so ga po vrnitvi nekaj tisoč eksponatov ponovno uradno odprli šest let pozneje, so letos za javnost ...
1
Impresionizem se je rodil na novembrski dan, ob pol osmih zjutraj Umetnostna zgodovina se z vprašanjem ukvarja že desetletja, zdaj pa je uganko menda strl profesor astrofizike: prepričan je, da je določil točno tisti trenutek, v katerem se je rodil impresionizem.
4
Grafitarska oaza vzklila v Tuniziji V mestecu Eriad na otoku Djerba, le lučaj od tunizijske obale, je 150 umetnikov iz 30 držav prašne ulice spremenilo v muzej na prostem.
4
Zasledovanje artikulacije sodobne arhitekturne misli na razstavi v Novem mestu Cikel Prva priložnost, v okviru katerega se v novomeški galeriji že vrsto let predstavljajo mladi oziroma še neuveljavljeni avtorji, bo tako prvič zastopan z umetniško zvrstjo, ki je bila do zdaj ...
4
Nizozemski muzej v zagati: komu vrniti dragocenosti s Krima Kuratorji amsterdamskega muzeja si februarja ob odprtju razstave z naslovom Krim: Zlato in skrivnosti Črnega morja gotovo niso predstavljali, da se bodo po koncu razstave znašli v veliki zagati: ...
4

Citat
link
Meryl Streep
2
2. september 2014 ob 19:21 Za nekatere stvari nimam več potrpljenja, pa ne zaradi tega, ker bi postala arogantna, temveč preprosto zato, ker sem dosegla točko v življenju, ko nočem več zapravljati časa za stvari, ki mi niso ...
Več novic ...
Videonovice
Izbor
Kazalo