Razstave
slice
Ob stoletnici Rodinove smrti se mojstrovi kipi srečajo s Kieferjevimi
Razstava v Rodinovem muzeju v Parizu, 26. marec 2017 ob 18:23 Loči ju približno stoletje, povezuje pa neutrudno iskanje novega, neizkoriščenih možnosti materiala in osvoboditev iz ustaljenih likovnih kalupov.
1
Skriti pes ali kako Leonardo da Vinci obtoži skorumpirano papeštvo
10
26. marec 2017 ob 15:19 Pes je bil v zgodovini likovne umetnosti nosilec marsikatere simbolike.
Mrtvi diktatorji kot rekvizit za odličen selfi?
8
25. marec 2017 ob 19:05 Truplo Mao Cetunga, nekdanjega voditelja Ljudske republike Kitajske, ki je v deželi vpeljal komunizem, počiva na kraju, kjer ga najbrž nihče ne bi iskal: v Hongkongu.
Med otipljivostjo in izmikanjem: ko starodavni bogovi postanejo mali ljudje
1
24. marec 2017 ob 20:10 Filozof Jean Baudrillard je to formuliral kot "simulacija nečesa, kar se v resnici nikoli ni zgodilo".
Barvna stran teme: Kobalove podobe potovanja, ki se nikoli ne konča
1
24. marec 2017 ob 16:54 Aleksij Kobal se tudi v novem slikarskem ciklu s svojo prepoznavno metaforično govorico odziva na trenutno stanje duha.
Mladi vizualni umetniki v ožjem izboru za nagrado OHO Znani so letošnji nominiranci za nagrado skupine OHO: to so Simon Hudolin - Salči, Anja Jelovšek, Gregor Rozman in Nina Slejko Blom.
Asirsko bikovsko božanstvo bo razpelo krila nad Londonom Starodavni kip asirskega krilatega bika, ki so ga leta 2015 uničili skrajneži IS-ja, je ameriški umetnik "na novo" izdelal iz starih iraških pločevink datljevega sirupa.
2
Slepi fotograf Evgen Bavčar, zaslužni ambasador slovenske kulture Evgen Bavčar, slepi fotograf, filozof in borec za pravice slepih, se predstavlja z avtorskimi fotografijami, posvečenimi pisani besedi za tiste, ki jim je bila odvzeta pravica do svobode videnja črk.
"Spomenik luni in zvezdam" odslej na Ljubljanskem gradu Interaktivna inštalacija Moonolith , ki je predlani stala na Trgu republike, bo odslej gostovala na Ljubljanskem gradu.
2
Bo Warholov kontroverzni Mao na koncu končal na Kitajskem? Andy Warhol je v svojo popart "obdelavo" najraje jemal banalne potrošniške izdelke (kot je pločevinka juhe) ali glamurozne ikone Hollywooda (Marilyn Monroe).
Spomin zemlje: ustvarjalni vrhunci Toneta Lapajneta Otroška želja se je umetniku uresničila: sloves, ki si ga je prislužil s slikami in lastno tehnologijo, utemeljeno na zemlji, ki funkcionira kot barva in jo hkrati nadomešča, živi dalje in daje ...
300 let Marije Terezije, ki je v mladosti preplesala cele noči S kar štirimi razstavami bo avstrijska prestolnica zaznamovala okrogla tri stoletja od rojstva Marije Terezije.
5
Hitlerjeva stvaritev oziroma "delo obupanca" prvič razkrita očem javnosti Oljna slika, ki je delo nacističnega voditelja Adolfa Hitlerja in je sicer v lasti nekega nemškega zbiratelja, je na razstavi z naslovom Umetnost in alienacija v Mestnem muzeju v mestecu Salo ob ...
7
Pogrešana slika Franza Marca morda vendarle ni za vedno izgubljena Na dveh koncih Nemčije se spominjajo slike, ki jo pogrešajo od konca druge svetovne vojne. Gre za Stolp modrih konj , ki ga je nemški ekspresionist Franz Marc naslikal leta 1913.
Sodobni slovenski literati skozi objektiv Tihomirja Pinterja Tihomir Pinter je v nekaj več kot dvajsetih letih portretiral številne ustvarjalce, s tem pa ustvaril dragocen dokument slovenskega kulturnega prostora.

Citat
link
Iztok Mlakar
2
26. marec 2017 ob 18:29 Zanimajo me junaki, ki ohranjajo nekje v sebi optimizem, vero v to, da je svet lahko boljši, pa čeprav jih vedno dobijo po nosu.
Več novic ...
Izbor
Kazalo