Razstave
slice
Toulouse-Lautrec, prefinjeni poznavalec nočnega življenja
Ob razstavi v dunajski galeriji Bank Austria Kunstforum, 26. november 2014 ob 19:35 Dunajska galerija Bank Austria Kunstforum se z retrospektivo Henri de Toulouse-Lautrec: pot v moderno ob 150. obletnici rojstva poklanja enemu izmed najizvirnejših francoskih umetnikov s konca 19.
3
 • Razstava bo na ogled do 25. januarja 2015.
 • Okamnele strukture nekdanjih morij
  27. november 2014 ob 16:37 Ploščasti apnenec kot gradbeni material daje skupen karakter dobršnemu delu vzhodne jadranske obale vse od Trsta pa nekje do Albanije. Ta skupni imenovalec je bil povod za razstavo KamenKapaStreha.
  Samosvoja likovna pot Elde Piščanec
  25. november 2014 ob 17:15 Dolga leta pozabljeno umetnico Eldo Piščanec v zadnjem desetletju nekatera slovenska razstavišča ponovno odkrivajo in predstavljajo raznovrsten ustvarjalen opus umetnice, ki jo je pogosto oviral ...
  "Poskušal sem slikati resnico, ne ideala"
  1
  24. november 2014 ob 13:24 Na današnji dan pred 150 leti se je rodil francoski slikar in grafik Henri de Toulouse-Lautrec.
  Razgrinjanje človekove spolnosti v okviru razstave
  23. november 2014 ob 19:05 Inštitut za seksologijo je razstava, ki je zamišljena kot javno in nepristransko "raziskovanje" dejanj, ki v bistvu veljajo za zasebna.
  Arhitekturna nagrada piranesi vinski terasi in spaju na Madžarskem Mednarodno nagrado piranesi sta prejela madžarska arhitekta Peter Gereben in Balazs Marian iz studia Gereben Marian za vinsko teraso in spa v mestu Eger na Madžarskem.
  1
  Zajčeva umetnost je po desetletjih končno dočakala primeren računalnik Edvard Zajec je prvi slovenski umetnik, ki se je posvetil umetnosti računalnika in ponudil pot v svet neznank in razkril nove možnosti za kulturalizacijo vesolja.
  3
  Stezniki, čipke in koralde na fronti Ob stoti obletnici začetka prve svetovne vojne je v berlinskem gejevskem muzeju na ogled razstava z naslovom Moj kamerad – diva: Gledališče na fronti in v ujetniških taboriščih prve svetovne vojne.
  3
  Utopični impulzi Alenke Pirman V Mednarodnem grafičnem likovnem centru bo do marca prihodnje leto na ogled pregledna razstava Alenke Pirman in njenih projektov, ki so zaznamovali lokalni kulturni prostor v zadnjih petindvajsetih ...
  Nova priložnost za ogled razstave 1914 - Ženske na predvečer vojne Razstava o položaju žensk na predvečer velike vojne gostuje v Pokrajinskem muzeju Koper, kje bodo tudi v prihodnje posebno pozornost namenil stoti obletnici t. i. velike vojne.
  Boris Beja: Med vrsticami delovnega časa Mlad umetnik Boris Beja se v svojem delu vedno znova vrača k vprašanju dela.
  Javni mediji kot oblika družbenega nadzora V Galeriji P74 bo na ogled razstava del Antonija Muntadasa, v katerih raziskuje teme, kot so množični dogodek, nadzor, spektakel, nasilje, šport, nogomet.
  1
  Najlepše slovenske ilustracije zadnjih dveh let S podelitvijo nagrad je vrata odprl 11. Slovenski bienale ilustracije.
  Nagrada Hinka Smrekarja ilustratorskemu opusu Jožeta Ciuhe Preplet besede in likovne umetnosti je bil za slikarja Jožeta Ciuho vedno posebnega pomena, uresničeval pa ga je na veliko načinov.

  Citat
  link
  P. D. James
  27. november 2014 ob 22:31 Neverjetno se mi zdi, da tako preprost (čeprav precej neeleganten) način zagotavljanja nadaljevanja vrste v ljudeh sproža take čustvene viharje. Je treba seks res jemati tako resno?
  Več novic ...
  Izbor
  Kazalo