Razstave
slice
Na Dunaju predstavljajo srednjeveško dragocenost s Krke na Koroškem
Razstava bo na ogled do 12. aprila, 30. september 2014 ob 14:29 Zaradi občutljivosti materiala je današnje dni dočakalo le skromno število figuralne ornamentike, s katero so v času srednjega veka krasili vrata cerkva.
1
Joan Miró, "preveč veličasten za bedasti svet naših intelektualcev"
30. september 2014 ob 12:15 Dunajska Albertina pod naslovom Od zemlje do neba celovito razgrinja življenje in delo Joana Mirója, španskega velikana moderne umetnosti, ki ga prežemata skrivnostnost in vitalizem.
120 let, odkar je v Škofji Loki prvič zagorela javna razsvetljava
1
30. september 2014 ob 13:20 Pred 120 leti je Škofja Loka postala prvo mesto na Kranjskem, v katerem je zasvetila javna električna razsvetljava.
Presenetljiva moda prve svetovne vojne
29. september 2014 ob 21:57 Na svetovnem odru je potekala morija in pisala se je zgodovina, a tudi vsakdanje življenje je med prvo svetovno vojno nekako moralo iti dalje.
Slovenski šolarji bodo spoznavali zgodbo Ane Frank
6
29. september 2014 ob 15:44 Po slovenskih šolah bo potovala razstava, ki govori o življenju judovske deklice Ane Frank in njenem slavnem dnevniku.
Aj Vejvej zavzel zloglasni Alcatraz Najrazvpitejši kitajski disident si je "prisvojil" najslavnejši opuščeni zapor v Ameriki: Aj Vejvej skuša s svojo gesto opozoriti na muke pridržanih in zaprtih aktivistov po vsem svetu.
7
Naslednje narave vzcvetele v Portorožu Sicer ga marsikdo pozna kot kulturnega novinarja, a Boštjan Jurečič se vlogi slikarja - z razstavo Naslednje narave - predstavlja na portoroškem razstavišču Monfort.
Prenovljeni cikel Bogdana Borčića v Galeriji Božidarja Jakca V Galeriji Božidarja Jakca so odprli 10. prenovljeno postavitev v Grafičnem kabinetu Bogdana Borčića in pod naslovom Bogdan Borčić - In principio erat Dachau predstavili liste iz njegove grafične ...
Protesti predčasno zaprli sporno inštalacijo o suženjstvu V Londonu so zaradi množičnega ogorčenja, obtožb rasizma in celo protestov predčasno zaprli razstavo "človeškega živalskega vrta", v okviru katere so živi (temnopolti) modeli v verigah pozirali kot ...
7
Prisluškovanje Da Vincijevemu "prepiru s samim seboj" Firenški restavratorji so v (orokavičene) roke dobili, kar je verjetno sveti gral njihove stroke: velikodimenzionalno slikarijo umetnika, arhitekta, inženirja in izumitelja Leonarda da Vincija, ...
V celjskem muzeju odzvanja "Srčni pozdrav iz bojniga polja" Kot je 1. svetovna vojna prizadela skoraj vsako slovensko družino, je pustila sledi v skoraj vsakem kraju.
Prerafaeliti, ki so "hoteli le polnejšo naravo", zavzeli Narodno galerijo "Ko sedem, da bi napravil skico po naravi, najprej poskusim pozabiti, da sem kdaj koli videl kakšno sliko," je svoj modus operandi nekoč opredelil John Constable, eden od umetnikov, ki so prej ...
Štajerske arheološke najdbe obiščete na spletu Po treh letih se koncu bliža na pobudo graškega Univerzalnega muzeja Joanneum nastali EU projekt InterArch-Steiermark, v okviru katerega poteka digitalna obdelava arheoloških najdb.
7
Prvič na ogled Dürerjevo Dekle z baklo Do 7. decembra je v Dürerjevi hiši v Nürnbergu prvič na ogled perorisba Dekle z baklo, ki naj bi jo slavni nemški slikar in grafik narisal leta 1495.
3
Umetniški zagon, s katerim je Bogdan Borčić neomajno sklenil svoj opus V slovenjegraški Koroški galeriji likovnih umetnosti se letos umrlemu slikarju in grafiku Bogdanu Borčiću poklanjajo z razstavo umetnikovih del iz svoje zbirke in umetnin v hrambi njegove družine.

Citat
link
Jean Paul
30. september 2014 ob 15:22 Spanec, bogastvo in zdravje morajo biti na kocki, da lahko v njih resnično uživamo.
Več novic ...
Izbor
Kazalo