Razstave
slice
O avtorski fotografiji in njenem boju za referenčno vrednotenje
Začenja se Festival fotografije Maribor, 23. september 2017 ob 13:00 Dostopnost tehnologij in možnost takojšnje objave podobe na družbenih omrežjih ali blogih ne pomenita tudi kakovostne fotografije, prav nasprotno.
Dunajčanka, v kateri je Ivan Vurnik videl potencial, da mu bo pomagala vzpostaviti slovenski narodni slog
3
23. september 2017 ob 06:17 Helena Kottler Vurnik, ki je Ljubljano poživila z živopisno secesijo, prinesla duha Gustava Klimta, zavestno in skoraj tragično z vlakom kot s časovnim strojem skočila s svetovljanskega Dunaja v ...
Med risbo in barvo: stoletje od slovesa velikega Degasa
22. september 2017 ob 19:52 Leta 1944 je mesto Glasgow prejelo sijajno darilo - premožni trgovec William Burrell se je odločil rojstnemu kraju podariti svojo bogato zbirko umetnin.
Pariz in London bosta gostila bogato bero Picassovega čudežnega leta
21. september 2017 ob 20:15 Pariški Musée National-Picasso in londonski Tate Modern bosta gostila veliko razstavo Picassovih del, ki so nastala leta 1932.
Po poteh neutrudne popotnice Alme M. Karlin
21. september 2017 ob 18:13 Alma M. Karlin je bila neustrašna popotnica, njeno osemletno popotovanje okoli sveta pa je središčna tema razstave Kolumbova hči Alma M. Karlin.
Likovna jesen na Dunaju: Prihajata Rafael in Rubens, prostor tudi za sodobno umetnost Risbe nizozemskega renesančnega mojstra Pietra Bruegla se še ne bodo poslovile s sten Albertine, ko bodo v dunajski galeriji na ogled postavili dela ene ključnih figur italijanske renesanse.
1
Ob "čudežu pri Kobaridu" se poraja vprašanje, kaj čudežnega je v vojni Pred stotimi leti se je s prebojem v Kobaridu frontna črta na območju Bovca, Kobarida in Tolmina premaknila z reke Soče na reko Piavo, s čimer se je ta mali kraj zapisal v spomin in zgodovino kot ...
13
Po desetletjih iz moževe sence prihaja slikarka Helena Vurnik V Narodni galeriji bodo drevi odprli prvo pregledno razstavo slikarke in oblikovalke Helene Vurnik, ki je znana predvsem kot sodelavka svojega moža, arhitekta Ivana Vurnika.
1
GhettoSafari ali degradirani življenjski prostori kot izhodišče kulturnega razvoja V ljubljanskem Kinu Šiška je na ogled betonska instalacija, v kateri se umetnica mlade generacije Nez Pez ukvarja z bivalnimi prostori ljudi z roba družbe.
3
Paviljon Petra Raucha, v gibljiv objekt ujeta refleksija socialnih odnosov Muzej sodobne umetnosti na Metelkovi v seriji Prepih , ki jo namenja predstavitvi mlajših umetnikov, tokrat prostor odmerja Petru Rauchu in njegovemu Paviljonu.
2
"Neuradno sodelovanje" Basquiata in Banksyja Na zunanjščini umetniške dvorane Barbican Centre v Londonu, kjer je na ogled retrospektiva Basquiatovih del, sta se pojavili dve Banksyjevi stvaritvi, ki ju je angleški ulični umetnik označil za ...
Begunci v (vizualnem) dialogu z mitološkimi junaki Ugledni slovenski fotograf Matjaž Tančič je svojo novo razstavo z begunsko tematiko postavil na temeljih zanimivega uvida: migranti in begunci so potovali po nekaterih istih morskih poteh in se ...
6
Vrata odpira Art Expo, prvi umetnostni sejem v Ljubljani V Ljubljani bo danes vrata odprl prvi umetnostni sejem Art Expo.
2
Foto: Kakor na ulici tako v muzeju - v Berlinu nov muzej ulične umetnosti Nemška prestolnica je bogatejša za še eno kulturno institucijo, saj te dni svoja vrata odpira Muzej urbane sodobne umetnosti Urban Nation, krajše poimenovan Artmeile ali Art Mile (slov.
Prva velika posthumna pregledna razstava del Bojana Golije " Začela sem v dedkovem kabinetu, nato pa se je to raziskovanje širilo še na druge lokacije. Bilo je zelo vznemirljivo popotovanje, saj je vsaka mapa razkrila nekaj novega, prikazala neki nov vidik ...
1

Citat
link
Wystan Hugh Auden
24. september 2017 ob 18:17 Podoba, ki si jo poskušam ustvariti o sebi, da bi se imel rad, je precej drugačna od podobe, ki jo poskušam ustvariti o sebi drugim, da bi me imeli radi.
Več novic ...
Izbor
Kazalo