Razstave
slice
Nagačene živali Jana Fabra razburile rusko javnost
Kritiki razstave vzklikajo: Nagačene živali ne sodijo med klasične slike, 2. december 2016 ob 21:55 V sanktpeterburškem Ermitažu so ob dela starih mojstrov, po katerih slovi svetovno znana umetniška zbirka, postavili stvaritve enega osrednjih predstavnikov vizualnega ustvarjanja zadnjih treh ...
V dialogu z ustvarjanjem Bogdana Borčića
2. december 2016 ob 17:35 V letu, ko bi slikar in grafik Bogdan Borčić dopolnil 90 let, so v dialog z umetnikom stopili ustvarjalci Metka Kavčič, Petar Waldegg, Luka Popič in Rudi Benetik.
Ulay odpira Pandorino skrinjico svojega intimnega arhiva
3
2. december 2016 ob 10:04 Pionir body arta, performansa in polaroid arta Ulay pravi, da je po sedmih letih življenja v Ljubljani, domu, ki si ga je sam izbral, čas, da mestu nekaj vrne.
Stephan Lupino, fotokralj newyorškega nočnega življenja 80. let
4
2. december 2016 ob 10:05 "Razvrat, divjost, ekscentričnost: na Lupinovih fotografijah iz tega obdobja se znajde vse. V zanj značilni maniri je bilo fotografiranje v klubih pravzaprav performans."
Forma viva - kiparske sledi petdesetletnega ustvarjanja
30. november 2016 ob 20:01 Na Ravnah na Koroškem je na ogled izbor jeklenih skulptur, ki so pol stoletja nastajale v sklopu razstave Forma viva Ravne.
Ko zasebna galerija pomaga velikim umetnikom Slovenci imamo precej družin in parov, ki jih povezuje umetnost, bodisi glasbena, gledališka ali likovna. Najbolj znana družina, v kateri likovna umetnost druži več generacij, je družina Zelenko.
Vrnitev v čas, ko sta se v Trstu ustavljala Franc Jožef I. in Sisi V dneh, ko mineva sto let od smrti Habsburžana Franca Jožefa I., se na gradu Miramare pri Trstu spominjajo cesarjevih stikov z mestom, ki je bilo tedaj glavno pristanišče avstro-ogrske monarhije in ...
Pankrti, Buldožerji, Niet in druge ikone 80. v objektivu Janeza Bogataja Osemdeseta so bila nacionalno zapleteno, gospodarsko krizno, politično negotovo, a hkrati glasbeno bogato obdobje pred razpadom nekdanje Jugoslavije.
6
Caravaggio, Rafael in Bellini - Vatikanski muzeji se predstavijo Moskvi Ko sta se pred tremi leti srečala ruski predsednik Vladimir Putin in papež Frančišek, je beseda nanesla tudi na idejo o vzajemnem razstavnem projektu, v katerem bi Vatikanski muzeji Moskvi posodili ...
Palestinska arhitektura od izbrisa do okupacije in ohranjanja Drevi ob 18. uri bodo v galeriji Janeza Boljke v Ljubljani odprli fotografsko razstavo Od gradu do zidu – pogled na arhitekturo v Palestini, ki jo pripravlja Gibanje za pravice Palestincev.
Spopad med spoloma na bojnem polju klasične umetnosti Vse permutacije odnosov med moškimi in ženskami so zgodovini umetnosti ponujale skoraj neizčrpen vir navdiha.
1
Deklica z ogrlico, enigmatična portretiranka Fride Kahlo Niña con collar , Deklica z ogrlico, ki se je pred očmi javnosti skrivala zadnjih šestdeset let, je na Sothebyjevi dražbi zamenjala lastnika za skoraj dva milijona dolarjev.
Prešernova rokopisa prihodnji teden na ogled v Clevelandu Dan, preden s številnimi kulturnimi dogodki vsako leto praznujemo Prešernov rojstni dan, se bodo slovenskemu pesniku poklonili tudi v Clevelandu.
Spomin zemlje tudi skozi 40 odtenkov rjave: opus Toneta Lapajneta na ogled Prva pregledna razstava del Toneta Lapajneta, naslovljena Spomin zemlje , prinaša edinstven pregled umetnikovega ustvarjanja, saj so na ogled tako njegova najzgodnejša kiparska dela, ki jih je ...
Koonsovi kričeči tulipani v uteho Francozom Jeff Koons, "kralj kiča" umetniškega sveta, bo sledil zgledu Francije, ki je pred 130 leti ZDA podarila Kip svobode: Parizu bo Američan doniral monumentalno skulpturo, s katero se bo poklonil ...
3

Citat
link
Julia Ducournau
1. december 2016 ob 19:18 Kadar Martin Scorsese snema z Leonardom DiCapriem, ga nihče ne vpraša, ali je posnel "moški" film. Moti me, da nekateri še vedno mislijo, da so filmi ženskih avtoric domena nišnih občinstev.
Več novic ...
Izbor
Kazalo