Razstave
slice
Žabec Kermit in Gospodična Pujsa se z razširjeno družbo razkazujeta v New Yorku
Stalna razstava v newyorškem Muzeju gibljivih podob, 22. julij 2017 ob 13:54 V New Yorku odpirajo stalno razstavo stvaritev lutkarja Jima Hensona, najbolj znanega po stvarjenju likov Muppet Showa in Sezamove ulice , kar pa je na žalost časovno sovpadlo z nedavno odpustitvijo ...
Ko srečanje osebnih tem s konceptualnim pogledom porodi fotografijo
21. julij 2017 ob 15:03 V mariborskem UGM Studiu odpirajo razstavo, naslovljeno Iz okvirja , ki je rezultat intenzivne fotografske delavnice s Klavdijem Slubanom, na kateri se je kalilo 16 fotografov in fotografinj.
Zaprtje Modiglianijeve razstave zaradi domnevno velikega števila "neprebavljivih" ponaredkov
20. julij 2017 ob 14:50 Oblasti v Genovi so se odločile zaseči kar 21 platen z razstave Modiglianijevih del, saj se je namreč izkazalo, da so nekatera razstavljena dela ne le ponaredki, temveč celo tako slabi ponaredki, da ...
Iskanje mej sprejemljivega v turški karikaturi
3
19. julij 2017 ob 10:02 V Galeriji za komično umetnost v nemškem Kasslu se jutri za javnost odpira skupinska razstava karikatur z zgovornim naslovom: Konec heca – aktualna satira iz Turčije.
Bistvo je očem skrito ali kaj nam pove pogled skozi mikroskop
18. julij 2017 ob 17:02 Kako laičnemu občinstvu približati mikro- in nanosvet? V Slovenskem društvu za mikroskopijo bodo poskusili s fotografijo.
Zgodba o Hallersteinu, znanstveniku, ki je na Kitajskem pustil pomemben pečat Ferdinand Avguštin Haller von Hallerstein je v 18. stoletju 36 let preživel na Kitajskem.
1
Slovensko-hrvaški tandem prepričal na koloniji LindArt V Lendavi se je sklenila 22. mednarodna likovna kolonija mladih umetnikov LindArt, na kateri je letos sodelovalo šest umetnikov iz Hrvaške, Madžarske, Srbije in Slovenije.
V Nemčiji z razstave umaknili sliko zaradi sporne prodaje v času nacizma V Düsseldorfu je na ogled razstava del nemškega krajinarja Andreasa Achenbacha, ki je sem pripotovala iz Baden-Badna, vendar tokrat z eno sliko manj.
1
Murine skulpture odslej med murskosoboškimi bloki S propadom Mure so v njeno stečajno maso prešle tudi številne umetnine, z nakupom katerih je tovarna modne konfekcije v prejšnjem stoletju podpirala umetniško ustvarjanje pri nas.
Spet je tu Pocestnica, "ready-made" galerija na prostem V Ljubljano se je vrnila galerija na prostem Pocestnica, ki v igrivem duhu Marcela Duchampa z močjo domišljije spreminja vsakdanje elemente Ljubljane v vrhunska umetniška dela.
3
Patricia Piccinini: Drugačnosti ne maramo Najbolj prepozna(v)na dela avstralske vizualne umetnice Patricie Piccinini so groteskna in obenem priljudna silikonska bitja, ki so tako umetelno izdelana, da se zdi, kot da bodo vsak hip oživela.
3
Veliko je lepo: več kot štirideset slovenskih umetnikov v dialogu z naravo Narava od nekdaj ponuja navdih likovnim umetnikom, ki so jo dolga stoletja slikali predvsem kot kuliso osrednjemu prizoru, po nastopu razsvetljenstva pa so v njej predvsem našli zatočišče za ...
1
Umetnica Eva Sajovic: Vsi smo udeleženci v svetovni krizi migracij V mariborski galeriji Media Nox bodo drevi odprli fotografsko razstavo umetnice slovenskih korenin Eve Sajovic, ki že vrsto let živi in ustvarja v Londonu.
1
Po poteh soške fronte v spomin vsem padlim in nam v opomin V fotografski razstavi Tu se je bojevalo 1914-1918! je Alessio Franconi v svoj objektiv ujel nekaj ikoničnih lokacij nekdanje frontne linije v prvi svetovni vojni med Jadranskim morjem in Dolomiti.
Zdaj pa nekaj povsem drugačnega: razstava Nike Oblak in Primoža Novaka V Galeriji Kresija danes odpirajo prvo obširno predstavitev kinetičnih videoinstalacij Nike Oblak in Primoža Novaka, ki jih je umetniški tandem ustvaril v zadnjih 12 letih.

Citat
link
Seneka
23. julij 2017 ob 19:55 "Pijanost je prostovoljna norost."
Več novic ...
Izbor
Kazalo