Razstave
slice
Osebno v Škucu: občutja, boji in strahovi umetnikov mlajše generacije
Razstava Šole za kustose in kritike sodobne umetnosti, 26. maj 2016 ob 18:33 V ljubljanski galeriji Škuc odpirajo končno razstavo 15. leta Šole za kustose in kritike sodobne umetnosti - Svet umetnosti.
"Ali je dom tam, kjer je knjižnica, ali je knjižnica tam, kjer je dom?"
26. maj 2016 ob 16:39 Kaj pomeni dom v času vse večje mobilnosti, kaj ga definira, je to mesto, kjer imaš svoje knjige, je osrednje vprašanje, ki sta si ga pri zasnovi slovenskega paviljona za letošnji beneški ...
Enostavni, a izpiljeni grafični simboli Henryka Tomaszewskega
25. maj 2016 ob 10:46 "Vse življenje sem poskušal najti znake, ki bi jih razumeli vsi," je o svojem delu nekoč dejal Henryk Tomaszewski, eden najpomembnejših poljskih grafičnih oblikovalcev po drugi svetovni vojni.
Cesarsko zlato: sijaj novcev iz cesarske numizmatične zbirke
24. maj 2016 ob 11:35 Umetnostnozgodovinski muzej na Dunaju prinaša razstavo novcev iz cesarske numizmatične zbirke, ki so jo naslovili Cesarsko zlato.
Spomin na čas, ko je bil Maribor "jugoslovanski Manchester"
8
23. maj 2016 ob 17:16 V Muzeju narodne osvoboditve Maribor se vračajo v čas, ko je v mestu kot ena najpomembnejših gospodarskih panog cvetela tekstilna industrija.
Grafike zlate dobe španske umetnosti v Berlinu V berlinski Slikarski galeriji bodo 19. julija odprli razstavo grafik španskega slikarja in grafika Joseja de Ribere.
Nicola Arthen o posledicah kapitalističnega neoliberalizma V sklopu predfestivalskega dogajanja Fotopub, ki bo v Novem mestu potekal avgusta, v galeriji Simulaker predstavljajo nemškega fotografa Nicolo Arthena.
1
Ureditve, s katerimi je Plečnik Ljubljanici vdahnil sredozemski značaj Za Jožeta Plečnika je bilo postopno urejanje mesta umetniško delo v nastajanju, element vode pa pomembna dopolnitev arhitekture.
8
Aktivisti Greenpeacea protestno zaprli dostop do Britanskega muzeja Aktivisti organizacije Greenpeace so se v znak protesta proti finančni podpori naftnega podjetja BP razstavi o potopljenih mestih spustili po mogočnih stebrih Britanskega muzeja.
8
Claira je najbolj presenetil Mušičev prikaz "trupel, ki ne ubogajo več želja, pač pa le še duha" Zoran Mušič je eden največjih slikarjev današnjega časa s presunljivo morfologijo aktov, je na predavanju v polnem avditoriju Narodne galerije dejal umetnostni zgodovinar, član Francoske akademije ...
5
Odpira se Majski salon, slovenska razstava z najdaljšo tradicijo Letošnja razstava Zveze društev slovenskih likovnih umetnikov (ZDSLU) Majski salon je prostor našla v Narodnem muzeju Slovenije.
5
Vse sledi spreja vodijo v Rim: doslej najobsežnejši korpus Banksyjevih del na razstavi " V zgodovini zahodne umetnosti ni še nobenemu umetniku uspelo, da bi s takšnimi temami v tolikšnem obsegu pritegnil svetovno občinstvo, " je povedal Stefano Antonelli, kurator prihajajoče razstave ...
2
Poklon Mušičevih del Narodni galeriji kot "spodbuda, nekaj lepega in duhovnega" Darilo je dragoceno, obče pomembno in zelo osebno, v simbolnem smislu pa je popotnica novemu začetku in novemu stoletju Narodne galerije, je ob odprtju stalne zbirke del Zorana Mušiča, ki jih je ...
3
Milena Usenik in barve njenih videnj V ljubljanski Bežigrajski galeriji se po dobrih dveh desetletjih ozirajo po novejšem ustvarjanju Milene Usenik.
1
V Narodni galeriji s posvetilom Zoranu Mušiču Po prenovi v Narodni galeriji drevi odpirajo še zadnjo stalno razstavo, posvečeno Zoranu Mušiču.
15

Citat
link
Aj Vejvej
2
25. maj 2016 ob 15:15 Ljudje se obnašajo sebično, skrajno pohlepno, kratkovidno in trapasto. Begunska kriza ni regionalni problem; človeški problem je. Negativci so povsod, dobri ljudje pa tudi.
Več novic ...
Izbor
Kazalo