Razstave
slice
Zaradi velikega zanimanja podaljšali razstavo Sebastiãa Salgada
Presunljive podobe našega planeta na ogled do 11. septembra, 23. avgust 2016 ob 17:52 Zaradi velikega zanimanja za razstavo del trenutno enega najbolj iskanih fotografov Sebastiãa Salgada v Galeriji Jakopič in Mestnem muzeju Ljubljana so se odločili, da jo podaljšajo za teden dni.
2
V galerijo s človekovim najboljšim prijateljem
2
22. avgust 2016 ob 13:51 Dominic Wilcox, umetnik, ki se opisuje kot "ponovni izumitelj normalnega", je v londonski galeriji postavil razstavo, namenjeno psom.
Eko Art: Ko se prepleteta umetnost in skrb za naravo
2
19. avgust 2016 ob 13:57 V mariborski Kibli se tudi letos z okoljsko naravnano razstavo pridružujejo vsakoletnemu čiščenju Drave in drugim ekološkim prizadevanjem v mestu.
Fotografska razstava: Povsod v mestu knjige
18. avgust 2016 ob 20:29 Na Krakovskem nasipu v Ljubljani je na ogled razstava fotografij, ki slikajo prestolnico kot mesto pestrega knjižničnega dogajanja.
Polaroidni utrinki iz življenja Andreja Tarkovskega
18. avgust 2016 ob 09:54 Ko je Andrej Tarkovski enkrat odkril polaroidni fotoaparat, ga prijatelji skoraj niso videli brez njega v roki.
Ljubljana v Skicah - "trenutni zapis mesta in kraja" "Bremenim se za skice – glede razstave; ali bodo sploh za kaj: in kaj sploh so … " je v svoj dnevnik o skicah Ljubljane zapisala Alenka Koderman. Vse dvome bo razgnala njena nova - prodajna!
1
Dunaj: 2017 v središču Rubens, leto pozneje Pieter Bruegel st. Kako drugačna je Venera, ki jo je ob rojstvu iz morske pene naslikal renesančni mojster Sandro Botticelli, od v mrazu drhteče boginje na platnu flamskega baročnega mojstra Petra Paula Rubensa.
Foto: 700 let cesarja Karla IV., ki je dal prednost kreposti pred tiranijo Karel IV., ki velja za enega najpomembnejših cesarjev poznega srednjega veka, je ob svoji letošnji 700. obletnici rojstva deležen poklona evropske celine z veliko potujočo razstavo.
1
Pogled na Rim, preden ga je spremenil razvoj zadnjega poldrugega stoletja V berlinski Stari nacionalni galeriji se trenutno podajajo v Rim in njegovo okolico, v stoletje, kot se je krajina po dolgih stoletjih odrinjenosti uveljavila kot cenjena likovna motivika.
2
Šest desetletij od slovesa kralja abstraktnega ekspresionizma Na današnji dan pred 60 leti je umrl ameriški slikar Jackson Pollock, eden glavnih predstavnikov gibanja abstraktnega ekspresionizma, prva in do danes največja zvezda ameriške likovne umetnosti.
12
Zlati nosorog, kronski dragulj južnoafriške umetnosti, prvič v Evropi 800 let star zlati nosorog iz Mapungubweja, simbol predkolonialistične umetnosti Južnoafriške republike, bo prvič odpotoval onkraj meja svoje domovine.
9
Poletje Karla Zelenka se nadaljuje: "zavzel" še Avlo NLB Bodi, kar si, in pri tem vztrajaj - moto staroste slovenskega likovnega ustvarjanja Karla Zelenka že od junija vabi na pregledno razstavo v MGLC.
500 let, odkar so se poslovili od velikega Hieronymusa Boscha Predvsem dve mesti sta letos pravo romarsko središče ljubiteljem hibridnih bitij in fantastičnega sveta Hieronymusa Boscha.
2
Ob 20-letnici Potterja bo Britanska knjižnica pobrskala med svojimi "čarovnimi" knjigami Prihodnje leto bodo v Veliki Britaniji praznovali 20 let, odkar je luč sveta ugledala prva knjiga o Harryju Potterju, zato bodo v Britanski knjižnici mlademu čarovniku posvetili posebno razstavo.

Citat
link
Mads Mikkelsen
2
23. avgust 2016 ob 21:53 Nikoli ne bom naklonjen nikakršni obliki politične korektnosti. Mislim, da v trenutku ubije ustvarjalnost.
Več novic ...
Izbor
Kazalo