Razstave
slice
Veliko knjig in delovnih risb – med kuratorstvom in umetnostjo
V Galeriji Škuc tri razstave pod kuratorsko taktirko CAC Bukovje/Landskrona, 26. oktober 2016 ob 18:43 V Galeriji Škuc drevi odpirajo razstavo Tri sobe (in hodnik), konglomerat treh razstav, ki bodo prostor napolnile z delom več kot 60 umetnikov.
 • Tri sobe (in hodnik)
 • Tri razstave pod kuratorsko taktirko CAC Bukovje/Landskrona
 • Slikar France Slana praznuje 90 let
  1
  26. oktober 2016 ob 16:12 France Slana, slikar z najštevilnejšim opusom v Sloveniji, danes praznuje 90 let. Umetnik je poznan predvsem kot akvarelist in po številnih etnološko navdahnjenih motivih.
  Mea culpa ali stripovska kritika kapitalizma v dantejevski maniri
  15
  25. oktober 2016 ob 18:33 "Vse, kar si videla tu, moraš povedati ljudem. Lepe umetnosti so edino orožje, s katerim se je še mogoče upreti vseprisotni sli po trgovanju," je popotnica, s katero Vergilija pošlje Danto iz pekla.
  Kako je umetnost napovedala popularizacijo računalnikov?
  25. oktober 2016 ob 21:21 Nova razstava v Muzeju sodobne umetnosti Metelkova si zastavi odprto vprašanje: zakaj tehnologija potrebuje umetnika in zakaj umetnik potrebuje tehnologijo?
  Zgodovina Evrope, kot jo pripovedujejo gledališča
  1
  24. oktober 2016 ob 12:25 V avli ministrstva za kulturo gostuje potujoča razstava Zgodovina Evrope - kot jo pripovedujejo gledališča.
  Kobariški muzej in zgodovina avstro-ogrske vojske na tamkajšnjih tleh Ob dnevu Kobariškega muzeja se odpira nova enoletna razstava z naslovom Avstro-Ogrska vojska v Zgornjem Posočju 24. 5. 1915-23. 10. 1917.
  Tri plesalke Antonia Canove končno plešejo skupaj, a le za nekaj časa Tri plesalke, slavna trojica kipcev enega najpomembnejših predstavnikov italijanskega klasicizma kiparja Antonia Canove, so zdaj prvič na ogled v istem prostoru.
  Evgenija Jarc: Kar živim, prenesem v svoje slike Umetnost zaradi življenja in ne obratno življenje zaradi umetnosti, je misel, ki jo je za temeljno vodilo svojega slikarstva izbrala umetnica Evgenija Jarc.
  Slovenska nagrada ICOM Muzeju novejše zgodovine Slovenije za EuroVision Lab Muzej novejše zgodovine Slovenije je dobitnik nagrade slovenskega odbora Mednarodnega muzejskega sveta ICOM.
  Po zlati straniščni školjki, padlem papežu in molečem Hitlerju Cattelanova dela v Parizu " Šele ko je delo razstavljeno, je mogoče odkriti odziv obiskovalcev. /.../ Vrednost nekega dela ni odvisna niti od kritikov niti od trga. Na koncu resnično šteje samo čas. Časovna perspektiva je ...
  Mario Magajna, "zamejski Robert Capa", bi praznoval sto let V Palači Gopčević v Trstu se v petek odpira razstava ob stoti obletnici rojstva tržaškega fotoreporterja Maria Magajne.
  Ena zadnjih Monetovih senenih kopic gre na dražbo Dražbena hiša Christie's v New Yorku bo v novembru na prodaj ponudila platno francoskega impresionističnega velikana Clauda Moneta.
  1
  Novi "soplesalci" za like Mrtvaškega plesa Prelomni življenjski dogodki so univerzalni vsemu človeštvu in so od nekdaj tudi zastopani v polju umetnosti, številni izmed njih pa so zavezani ritualom, ki so v svojem bistvu seveda performativni.
  ALUO zaključuje jubilejno leto ALUO sklepa leto, v katerem se je spomnil svojih začetkov.
  Samuraj in njegov meč: tudi za Slovence že dolgo fascinantna pojava Lik japonskega samuraja, njegovo orožje, bojne spretnosti in filozofija so predmet fascinacije za Evropejce od trenutka, ko je stara celina prvič stopila v stik z deželo vzhajajočega sonca.
  16

  Citat
  link
  Albert Einstein
  26. oktober 2016 ob 21:03 "Življenje je kot vožnja s kolesom. Da obdržiš ravnotežje, se moraš stalno premikati."
  Več novic ...
  Videonovice
  Izbor
  Kazalo