Do gradnje novega bivališča bodo živeli v šotoru. Foto:
Do gradnje novega bivališča bodo živeli v šotoru. Foto:
Hkrati so za Tudijeve zelo dobrodošli tudi konstruktivni nasveti ali pomembne informacije, ki jim lahko pomagajo.

Kot pravi Dautančeva, omenjena družina ni lena in ne želi živeti na račun drugih. Oče Marjan dela v metliški komunali, sinova Kevin in Timi redno obiskujeta OŠ Podzemelj, štiriletna Martina in dveletna Laura sta z materjo Jožico, ki vzorno skrbi za vso družino – da so čisti in imajo kuhano hrano. Pozitivna pisna priporočila za podporo družini so dali občina Metlika, metliški center za socialno delo, OŠ Podzemelj, vrtec Metlika, otroška osebna zdravnica in Marjanovo podjetje.
Dautančeva predlaga, da "stopimo skupaj in jim pomagamo do strehe nad glavo, preden nastopijo hladni jesenski dnevi". Poleg prepotrebnega gradbenega materiala za brunarico potrebujejo še nujno notranjo opremo – štedilnik, omarice, pomivalno korito, mizo, stole, kopalniško opremo, ležišča –, pa tudi hrana je več kot dobrodošla. "Če ste iz okolice Metlike in so vam na njivi ostali pridelki, ki jih ne potrebujete, vam bodo hvaležni, če jih bodo smeli pobrati, poleg tega vam bodo z veseljem pomagali pri delu na njivi," poudarja pobudnica akcije in dodaja, da je Marjan pripravljen dobljene stvari rade volje tudi odslužiti z delom, ki bi ga opravil v popoldanskem ali večernem času. Hkrati so za Tudijeve zelo dobrodošli tudi konstruktivni nasveti ali pomembne informacije, ki jim lahko pomagajo.
Pobudnica akcije meni, da je prav prednostno pomagati tistim Romom, ki se trudijo in ne zahtevajo le svojih pravic, temveč se zavedajo tudi svojih dolžnosti ter želijo svoje otroke izšolati in jim zagotoviti poklic, ki jim bo prinesel boljše življenje, kot ga imajo zdaj. Dautančeva dodaja, da bodo Tudijevi veseli vsakega finančnega prispevka, ki jim ga lahko nakažete na račun, ki je zanje odprt pri Zvezi prijateljev mladine Metlika. Za vse dodatne informacije lahko pokličete njo (040 825 442) ali Marjana Tudijo (040 511 396).
"Vem, da so še družine, ki potrebujejo pomoč. Prav tako vem, da se vsakdo med nami lahko znajde v podobni situaciji, zato vas vabim, da odpremo srce in podamo roko, ker skupaj zmoremo vse," je prepričana Dautančeva.
Za MMC Bogdan Miklič