Recept - Dobro počutje - Moja generacija

Piščanec s sezamom po azijsko

Sestavine: 50 dag piščančjega fileja, 4 žlice medu, po 2 žlici sojine omake in riževega kisa, žlica sezamovega olja, strok česna, 2 cm ingverjeve korenike, 2 žlici sezamovih semen, šopek koriandra, ...

Pogača s kislim zeljem in salamo

Sestavine: 40 dag testa za pico, čebula, 15 dag pikantne suhe salame, 35 dag kislega zelja, 1 dl kisle smetane, jajce, olje, žlička škroba, muškatni orešek, sol, poper.
2

Solata s špinačo proti pomladanski utrujenosti

Potrebujemo: skodelico kuhane prosene kaše, 120 g svežih mladih špinačnih listov, 1 rdeča čebula, 1 rdeča paprika, pest češnjevih paradižnikov, razpolovljenih, nekaj popečenih šampinjonov (po ...

Gratinirane testenine z zimsko zelenjavo

Sestavine: 35 dag kuhanih testenin, 30 dag brstičnega ohrovta, 20 dag svežih šampinjonov, 10 dag graha, 3 dl smetane za kuhanje, 3 jajca, strok česna, 10 dag korenja, olje, sol in poper, pehtran, ...


Za pripravo pustnih krofov si morate vzeti dovolj časa

K pustnemu rajanju sodi tudi kulinarika, in sicer so med najbolj priljubljenimi krofi. Včasih so bili na mizi samo v pustnem času, danes so na voljo skozi vse leto.

Lignji s paradižnikom

Sestavine: 80 dag manjših lignjev, velika pločevinka pelatov (80 dag), 1 dl suhega belega vina, 2 čebuli, 2 stroka česna, olivno olje, peteršilj, rožmarin, drobtine, sol.
1

Svinjsko meso z ananasom

Sestavine: 50 dag svinjine, 5 rezin ananasa (svežega ali iz pločevinke), 6 šalotk, 1 žlička rjavega sladkorja, 1 žlica jabolčnega ali balzamičnega kisa, 6 žlic olivnega olja, sol.

Som v pečici z mešano zelenjavo

Surovine: som (0,8-1 kg), oljčno olje, sol, bel poper, bučka, 2 sveži papriki, koromač, dobra pest paradižnika češnjevca, 6 strokov česna, srednje velika čebula, 4 krompirji, peteršilj, rožmarin, ...

Porova kremna juha s stebelno zeleno

Sestavine: 30 dag pora, 20 dag krompirja, 15 dag stebelne zelene, strok česna, jušna osnova, žlička kisle smetane, nasekljan peteršilj, sol in poper, 8 dag masla.

Krompirjevi čolnički s kislim zeljem

Sestavine: 4 veliki krompirji, nadev iz kislega zelja, 200 g kuhane čičerike, 200 g kuhane prosene kaše, popečena slanina, 200 g kisle smetane, pomešane z malo mleka, nariban parmezan ali drug sir ...

Čebulna solata s sirom

Sestavine: 3 srednje velike čebule, 200 g gavde ali podobnega sira (enaka teža sira kot čebule), sol, poper, 1 jogurt, 3 žlice kisle smetane, olivno olje, balzamični kis.

Losos z radičem in smetano

Sestavine: 60 dag lososovega fileja brez kože, 30 dag rdečega radiča (trevisano), 3 žlice masla, 1 dl kisle smetane, žlica hrena iz kozarčka, sol, poper.

Svinjina s suhim sadjem

Sestavine: 80 dag puste svinjine, 3 žlice moke, 4 manjša kisla jabolka, 20 dag suhih marelic, 20 dag suhih sliv (brez koščic), 2,5 dl jabolčnega soka brez dodanega sladkorja, 1 žlica gorčice, 2 ...

RTV v živo
10:05 Dober dan: Kuhanje v koprskem studiu
11:15 Vem!, kviz
10:15 Slovenski magazin
11:00 Dobro jutro
10:10 Intelekta:
11:00 Poročila
Facebook