Recept - Dobro počutje - Moja generacija

Som v pečici z mešano zelenjavo

Surovine: som (0,8-1 kg), oljčno olje, sol, bel poper, bučka, 2 sveži papriki, koromač, dobra pest paradižnika češnjevca, 6 strokov česna, srednje velika čebula, 4 krompirji, peteršilj, rožmarin, ...

Porova kremna juha s stebelno zeleno

Sestavine: 30 dag pora, 20 dag krompirja, 15 dag stebelne zelene, strok česna, jušna osnova, žlička kisle smetane, nasekljan peteršilj, sol in poper, 8 dag masla.

Krompirjevi čolnički s kislim zeljem

Sestavine: 4 veliki krompirji, nadev iz kislega zelja, 200 g kuhane čičerike, 200 g kuhane prosene kaše, popečena slanina, 200 g kisle smetane, pomešane z malo mleka, nariban parmezan ali drug sir ...

Čebulna solata s sirom

Sestavine: 3 srednje velike čebule, 200 g gavde ali podobnega sira (enaka teža sira kot čebule), sol, poper, 1 jogurt, 3 žlice kisle smetane, olivno olje, balzamični kis.

Losos z radičem in smetano

Sestavine: 60 dag lososovega fileja brez kože, 30 dag rdečega radiča (trevisano), 3 žlice masla, 1 dl kisle smetane, žlica hrena iz kozarčka, sol, poper.

Svinjina s suhim sadjem

Sestavine: 80 dag puste svinjine, 3 žlice moke, 4 manjša kisla jabolka, 20 dag suhih marelic, 20 dag suhih sliv (brez koščic), 2,5 dl jabolčnega soka brez dodanega sladkorja, 1 žlica gorčice, 2 ...

Čokoladna krema s smetano

Sestavine: 4,5 dl smetane, 15 dag temne čokolade za kuhanje, 2 žlici pomarančnega likerja. Čokolado nasekljamo ali grobo naribamo. V kozici segrevamo 2,5 dl smetane, a ves čas pazimo, da ne zavre.

Polnjena repa na planinskem repniku s pocvrto slanino

Sestavine (za polnjeno repo): 2 okrogli repi z listi, ½ čajne žličke soli, 70 ml kisle smetane, 100 g mladega, slanega kravjega sira, 20 g krušnih drobtin, 20 g masla, ščepec kajenskega popra, čajna ...

Mafini z zimskimi dišavnicami

Sestavine: 10 dag surovega marcipana, 5 dag mandljev, 5 dag kandirane pomarančne lupinice, 5 dag rozin, 33 dag moke, 1 zavitek pecilnega praška, 15 dag masla, 10 dag rjavega sladkorja, 1 zavitek ...

Tortica Sofya Agnessa

Sestavine za bele oblačke: odcejeno tekočino ene konzerve čičerke iz hladilnika, žlička vinskega kamna, 3 žlici limoninega soka, 200 g sladkorja v prahu, ščep soli, žlica vaniljeve esence oz.

Polnjena rdeča pesa s sirom

Sestavine: 12 enako velikih gomoljev rdeče pese, 3 šalotke, 1 strok česna, 2 polnozrnati žemljici, 15 dag parmezana, 5 dag suhih, v olju vloženih paradižnikov, nekaj vejic timijana, maslo, sol, poper.

Kolač z medom in suhim sadjem

Sestavine: 10 dag masla in za pekač, 20 dag kostanjevega medu, 10 dag rjavega sladkorja, 3 jajca, 5 dag suhih fig, 5 dag suhih datljev, 30 dag moke, 2 žlički pecilnega praška, po ena žlička mletega ...

Kostanjev kolač s cimetom

Sestavine: 4 jajca, ščepec soli, 189 g sladkorja, 180 g masla, pol žličke cimeta, 400 g kostanjevega pireja, 1 žlica ruma, 100 g mletih mandljev.

Cvetača z jajci in maslom

Sestavine: 1 velika cvetača (težka vsaj 1 kg), 8 dag masla, 2 dag drobtin, 3 jajca, sol. Jajca trdo skuhamo. Cvetačo očistimo in razdelimo na cvetove. Skuhamo jih v osoljeni vodi in odcedimo.

Jagnječji polpeti po maroško

Sestavine: 60 dag mlete jagnjetine, 1 večja čebula, 1 šopek koriandra, 1 žlička kumine, olivno olje, sol, poper. Čebulo olupimo in drobno nasekljamo. Koriander oplaknemo, osušimo in nasekljamo.
1

RTV v živo
01:50 Info-kanal
06:00 Kultura
03:15 Info-kanal
06:30 Otroški kanal
05:15 Iz sporedov
05:20 Vremenska napoved, biovreme in vreme po Sloveniji ob 5.00
Facebook