Recept - Dobro počutje - Moja generacija

Riba v ponvici z lečo po tržaško

Za ribo v ponvici potrebujemo: file ribe (orada, brancin, losos) s kožo - olivno olje, sol, poper, limeta, maslo, listi radiča treviso in zelišča: drobnjak, česen, peteršilj, timijan, koriander, ...

Avokadova kremna juha

Sestavine: 3 zreli avokadi, 3 žlice limoninega soka, 1,2 litra zelenjavne jušne osnove, strok česna, 1,5 dl kisle smetane, poper, sol.
1

Čokoladna tortica presenečenja z jagodami in malinami

Sestavine: 12 dag suhih marelic, 1 žlica medu, 36 dag praženih lešnikov, 25 ml sladke smetane, 2 žlici mlečnega namaza, 1 žlica sladkorja v prahu, 1 limonina lupina, 20 dag malin ali jagod, 20 dag ...

Poletni lubenično-jagodni sok

Sestavine: 1/2 kg lubenice, 200 gramov jagod, 1 limona, 100 ml vode, 2-3 žlice agavinega sirupa, 1 žlica sladkorja. Lubenici odstranimo peške in jo damo v mikser.

Lignji v paradižnikovi omaki

Sestavine: 80 dag manjših lignjev, velika pločevinka pelatov (80 dag), dl suhega belega vina, 2 čebuli ali 5 šalotk, 2 stroka česna, oljčno olje, peteršilj, rožmarin, drobtine, sol.

Ajdove palačinke z borovnicami

Sestavine: približno 2,5 dl mleka, jajce, 1 žlica olja, 5 dag moke, 5 dag ajdove moke, 25 dag borovnic, 1 dl rdečega vina, žlica sladkorja v prahu, 2 dl smetane, cimet, zavitek vaniljevega sladkorja.

Tortilja sendviči s pršutom, kislo smetano in zeleno solato

Za 3 sendviče potrebujemo: 3 večje pšenične tortilje, 3 manjše koruzne tortilje, 9 rezin pršuta, 3 pesti naribanega sira (gavda, edamec, mocarela), 3 čajne žličke kisle smetane, ščepec belega popra, ...

Zaljubljena jagodna marmelada s cvetovi bezga

Sestavine: 1 kg očiščenih in narezanih zrelih domačih jagod, 750 g sladkorja, 5 cvetov bezga, vaniljin sladkor ali strok vanilje, sok 2 limon, 1 žlička citronske kisline, 25–50 g agarja v prahu ...


Piščanec s sezamom po azijsko

Sestavine: 50 dag piščančjega fileja, 4 žlice medu, po 2 žlici sojine omake in riževega kisa, žlica sezamovega olja, strok česna, 2 cm ingverjeve korenike, 2 žlici sezamovih semen, šopek koriandra, ...

Pogača s kislim zeljem in salamo

Sestavine: 40 dag testa za pico, čebula, 15 dag pikantne suhe salame, 35 dag kislega zelja, 1 dl kisle smetane, jajce, olje, žlička škroba, muškatni orešek, sol, poper.
2

Solata s špinačo proti pomladanski utrujenosti

Potrebujemo: skodelico kuhane prosene kaše, 120 g svežih mladih špinačnih listov, 1 rdeča čebula, 1 rdeča paprika, pest češnjevih paradižnikov, razpolovljenih, nekaj popečenih šampinjonov (po ...

Gratinirane testenine z zimsko zelenjavo

Sestavine: 35 dag kuhanih testenin, 30 dag brstičnega ohrovta, 20 dag svežih šampinjonov, 10 dag graha, 3 dl smetane za kuhanje, 3 jajca, strok česna, 10 dag korenja, olje, sol in poper, pehtran, ...


Za pripravo pustnih krofov si morate vzeti dovolj časa

K pustnemu rajanju sodi tudi kulinarika, in sicer so med najbolj priljubljenimi krofi. Včasih so bili na mizi samo v pustnem času, danes so na voljo skozi vse leto.

RTV v živo
13:35 Modna hiša Velvet (III.): Rojstni dan, španska nadaljevanka, 3/15, ponovitev
15:00 Dober dan, Koroška
12:55 Fani Okič: Polepšali ste mi dan, dokumentarni film
14:05 Ljudje in zemlja
13:20 Osmrtnice in obvestila
14:00 Poročila
Facebook