Kolesarski podvig bo trajal do nedelje. (Fotografija je simbolična.) Foto: Alenka Ropret
Kolesarski podvig bo trajal do nedelje. (Fotografija je simbolična.) Foto: Alenka Ropret

Na pot se bosta odpravila popoldne izpred Modre dvorane v Idriji, pot pa ju bo potem vodila prek Postojne, Kopra, Sežane, Tolmina, Vršiča, Kranjske Gore, Kamnika in Dravograda, mimo Maribora, Gornje Radgone, Razkrižja, Ptuja, Krškega, Novega mesta, Črnomlja, Kočevja in Nove vasi pri Cerknici, končala pa se bo v nedeljo v Idriji.

Akcije, ki so jo podprli v Lions klubu Idrija in Medobčinskem društvu slepih in slabovidnih, se bodo udeležili tudi slepi in slabovidni, vabljeni pa so tudi vsi ljudje dobrega srca, ljubitelji kolesarjenja in rekreacije ter člani različnih klubov in društev, da se jim pridružijo na poti. Denar, zbran kot startnina s prostovoljnimi prispevki, bodo namenili Medobčinskemu društvu slepih in slabovidnih Nova Gorica za programe rehabilitacije po slepoti in Centru slepih športnikov Vidim cilj, katerega idejni vodja in ambasador je Alen Kobilica.

Sine Pečelin je desetletja organiziral različne kolesarske podvige, med drugim je bil štirikrat vodja ekip na najtežji kolesarski dirki čez Ameriko RAAM.