Zdravje - Dobro počutje - Moja generacija

S poležavanjem ob koncih tedna se lahko izognemo prezgodnji smrti

Švedski znanstveniki so ugotovili, da obstaja pri odraslih v starosti pod 65 leti, ki vsak dan v tednu spijo le po štiri ali pet ur, večja stopnja smrtnosti kot pa pri tistih, ki vsako noč prespijo ...
14

"Po možganski kapi sledi žalovanje za izgubljenim zdravjem"

Obravnava bolnikov po možganski kapi se med državami EU-ja močno razlikuje, so pojasnili v rehabilitacijskem centru Soča.
2

"Tihi ubijalec" - visok krvni tlak težava polovice odraslih Slovencev

Visok krvni tlak ali hipertenzija je kronična bolezen, ki jo spremlja vzdevek "tihi ubijalec", saj se je bolniki pogosto sploh ne zavedajo, nezdravljena pa lahko povzroči zelo resne posledice - ...
25

Zaradi transmaščobnih kislin letno umre pol milijona ljudi

Svetovna zdravstvena organizacija je razkrila načrt za prepoved transmaščobnih kislin, ki letno zakrivijo več kot 500.000 smrti.
50

Gospodarstvo okreva, v zrak pa gre več izpustov CO2

Ker gospodarstvo v Evropi pospešeno raste, je to zaznati tudi pri rasti izpustov ogljikovega dioksida iz fosilnih goriv.
22

S hrano brez holesterola le malenkostno vplivamo na koncentracijo holesterola v telesu

Povišan holesterol pomeni višje tveganje za srčno-žilne bolezni, zato se mnogi izogibajo s holesterolom bogati hrani. A to ima skoraj zanemarljiv vpliv na dejansko koncentracijo holesterola v krvi.
53

Med prazniki nas čaka prijetno vreme

Nadpovprečne temperature bodo v naslednjih dneh sicer nekoliko popustile, a večjih sprememb tudi med prazniki ni pričakovati, pravi dežurna vremenoslovka Veronika Hladnik.
14

Širok pas nevarnejši za razvoj bolezni srca kot debelost

Ljudje s širokim pasom in "normalno težo" so bolj podvrženi boleznim srca kot ljudje s čezmerno telesno težo, je pokazala študija, ki so jo predstavili na kongresu EuroPrevent v Ljubljani.
35

Ponočnjaki umirajo prej kot ljudje, ki radi zgodaj vstajajo

Nočno življenje je dolgoročno zdravju škodljivo, potrjuje še ena študija, tokrat na velikem vzorcu ljudi. Ponočnjaki umirajo prej in pogosteje zbolijo.
58

10 let programa Dora: Pregledanih 180.000 žensk, odkritih 2.000 primerov bolezni

Državni presejalni program za raka dojk Dora praznuje 10 let izvajanja. V tem času so slikali 180.000 žensk, pri 2.000 med njimi so odkrili bolezen.
12

Zdravniki pozivajo ljudi, naj zaupajo uradni medicini

Zdrav način življenja se prodaja, bolniki pa so obravnavani kot potrošniki.
220

Nad krhkost z ustrezno prehrano in pravo vadbo za ohranjanje mišic

Krhkost je stanje, ko so zaradi staranja in bolezenskih vzrokov zmanjšane fiziološke rezerve in funkcija več organskih sistemov, zaradi česar je prisotno visoko tveganje za slabšanje zdravja, razvoj ...
4

Kako uspešna je Slovenija pri zdravljenju redkih bolezni?

Zdravila za zdravljenje redkih bolezni so zelo draga, zdravstvena blagajna pa je v zadnjih letih zmogla slediti razvoju in potrebam.
21

Transmaščobam so šteti dnevi

V manj kot mesecu dni bo začel veljati pravilnik, s katerim bo Slovenija kot doslej že sedem drugih evropskih držav omejila vsebnost transmaščobnih kislin v živilih.
23

S tipali na semaforjih do čistejšega zraka v mestih

Na Dunaju bodo v prihodnjih letih 1.200 semaforjev opremili z vremenskimi in okoljskimi tipali. Le ti bodo prispevali k izboljšanju kakovosti zraka v mestu.
10

RTV v živo
01:35 Info-kanal
06:15 Utrip
04:45 Zabavni kanal
06:30 Otroški kanal
04:45 Dnevni koledar
05:00 JUTRANJI PROGRAM (od 5.00 do 9.00), Poročila
Facebook