Svet - Novice - Moja generacija

Papež Frančišek v blagoslovu pozval k miru in pomoči trpečim

Papež Frančišek je opoldne podelil velikonočni blagoslov mestu in svetu (urbi et orbi), slovesnosti na velikonočno nedeljo pa je začel z mašo na trgu pred baziliko sv. Petra v Vatikanu.
45

Najstarejša Zemljanka Emma Morano umrla v starosti 117 let

Italijanka Emma Morano je bila do nedavnega uradno najstarejši človek na Zemlji in zadnja živeča oseba, ki se je rodila v 19. stoletju. Umrla je v starosti 117 let.
121

Foto: Na Japonskem se je ustavil čas, napočil je vrhunec hanamija

Japonci vso zimo nestrpno čakajo, kdaj se bodo razcvetele češnje – takrat si namreč vzamejo čas za pravo spomladansko slavje pod krošnjami cvetočih lepotic.
13

Nizozemski primer dobre prakse: oskrbovanci doma za starejše s študenti plešejo sving

V domu starejših v Deventerju na Nizozemskem že četrto leto bivajo skupaj študentje in starejši in se odlično razumejo.

Raziskava: Južne Korejke bodo prve dosegle povprečno življensko dobo nad 90 let

Raziskava londonske univerze Imperial College London in Svetovne zdravstvene organizacije (WHO) je pokazala, da bodo Južne Korejke prve na svetu s povprečno življenjsko dobo nad 90 let.
35

Novi nemški predsednik postal ugledni, "antitrumpovski" Steinmeier

Nekdanji vodja nemške diplomacije iz vrst socialdemokratov (SPD) Frank-Walter Steinmeier je bil izvoljen za 12. predsednika Zvezne republike Nemčije.
59

Britanska kraljica Elizabeta II. praznuje safirni jubilej

Britanska kraljica Elizabeta II. vrsti jubilejev dodaja še eno prelomnico. Praznuje namreč safirni jubilej, saj je kot prva iz britanske kraljeve družine na prestolu že 65 let.
46

Prvi Trumpovi lepotni popravki Ovalne pisarne: zlate zavese in kavč iz brokata

Stol v Ovalni pisarni se še niti ni dobro ohladil za Barackom Obama, ko je Trump svojo delovno sobo v zahodnem krilu Bele hiše že opremil po svojem okusu.
32

Foto - Trump: Nova vizija, ki bo vodila državo, je "Najprej ZDA"

" Ta trenutek je vaš trenutek. Pripada vsem, ki ste se zbrali tukaj, in vsem po ZDA, ki nas gledajo," so bile ene prvih besed novega ameriškega predsednika Donalda Trumpa, ki je poudaril, da bo na ...
354

Trump odpustil 89-letnika, ki je vodil inavguracije od Eisenhowerja dalje

Novoizvoljeni ameriški predsednik Donald Trump je strl srce Charlesu Brotmanu, uradnemu napovedovalcu predsedniških inavguracij od Dwighta D. Eisenhowerja leta 1957 dalje, ko je 89-letnika pred ...
39

Evropa zavita v polarni mraz: v Moskvi izmerili - 35 stopinj Celzija

Mraza vajeni Rusi so v soboto praznovali najhladnejši božič v zadnjih 120 letih. Zaradi izredno nizkih temperatur pa je v zadnjih dveh dneh po Evropi umrlo 23 ljudi.
60

Portugalska žaluje za Mariem Soaresom, eno ključnih osebnosti tranzicije v 70. letih

V 93. letu starosti je umrl nekdanji portugalski predsednik in premier Mario Soares, ki je odigral osrednjo vlogo pri prehodu države iz diktature v demokracijo.
7

"Surov fižol je grizel kot bombone, zraven pa lizal moko."

"Bila so tudi taka obdobja, da po tri dni nismo nič jedli, ker so po poti umrli ti, ki so šli po hrano, ali pa je bilo obstreljevanje tako gosto, da nisi mogel pokazati glave," je v dnevnik zapisal ...
24

Poslovil se je John Glenn, prvi Američan v orbiti

V 96. letu starosti je umrl John Glenn, prvi Američan v orbiti, ki je bil pozneje tudi dolgoletni senator, pri 77 letih pa je kot najstarejši človek znova odšel v vesolje.
22

Konec devetdnevnega žalovanja na Kubi: Fidel Castro pokopan

V mestu Santiago de Cuba so pokopali žaro s posmrtnimi ostanki dolgoletnega kubanskega predsednika in revolucionarja Fidela Castra, ki je umrl 25. novembra v starosti 90 let.
152

RTV v živo
02:50 Info-kanal
07:00 Dobro jutro, izbor
01:50 Košarka: državno prvenstvo (Ž), finale: Athlete Celje - Triglav, posnetek iz Celja
06:30 Otroški kanal
03:00 Poročila
04:00 Poročila
Facebook