Svet - Novice - Moja generacija

Vročinski val zajel Turčijo, Grčijo in Bolgarijo. Več ljudi je umrlo.

Turčijo, Grčijo in Bolgarijo je ob koncu tedna zajel vročinski val. Z juga Turčije in iz Carigrada poročajo o rekordni tempraturi, v Bolgariji so tzaradi vročine umrli štirje ljudje.
28

Kraljico Elizabeto prijavili, ker se je vozila nepripeta

Britansko kraljico Elizabeto II. je neznanec prijavil policiji, potem ko je opazil, da v sredo med vožnjo od Buckinghamske palače do parlamenta ni bila pripeta z varnostnim pasom.
16

Umrl je nekdanji nemški kancler in arhitekt združitve Nemčij Helmut Kohl

V 88. letu starosti je umrl nekdanji dolgoletni nemški kancler Helmut Kohl, ki je odigral veliko vlogo pri združitvi obeh Nemčij in nastanku Evropske unije.
63

Foto: V tihooceanski državi Vanuatu princa Filipa častijo kot boga

Pred dnevi so iz Buckinghamske palače sporočili, da se bo mož britanske kraljice Elizabete II., 95-letni princ Filip, jeseni upokojil in ne bo več opravljal javnih obveznosti.
17

Princ Filip pri 95 v pokoj, s "filipizmi" pa gotovo še ni konec

Leta 1995 je med obiskom na Škotskem princ Filip nekega inštruktorja vožnje vprašal: "Kako vam domačine uspe držati stran od pijače dovolj dolgo, da opravijo vozniški izpit?"
10

Skupna starost 15 plesalcev? 1.376 let

Madžarskim upokojencem je uspelo preseči madžarski rekord plesanja starejših: na plesišču se je zbralo 15 plesalcev, starejših od 85 let. Njihova skupna starost: 1.376 let.

Papež Frančišek v blagoslovu pozval k miru in pomoči trpečim

Papež Frančišek je opoldne podelil velikonočni blagoslov mestu in svetu (urbi et orbi), slovesnosti na velikonočno nedeljo pa je začel z mašo na trgu pred baziliko sv. Petra v Vatikanu.
45

Najstarejša Zemljanka Emma Morano umrla v starosti 117 let

Italijanka Emma Morano je bila do nedavnega uradno najstarejši človek na Zemlji in zadnja živeča oseba, ki se je rodila v 19. stoletju. Umrla je v starosti 117 let.
121

Foto: Na Japonskem se je ustavil čas, napočil je vrhunec hanamija

Japonci vso zimo nestrpno čakajo, kdaj se bodo razcvetele češnje – takrat si namreč vzamejo čas za pravo spomladansko slavje pod krošnjami cvetočih lepotic.
13

Nizozemski primer dobre prakse: oskrbovanci doma za starejše s študenti plešejo sving

V domu starejših v Deventerju na Nizozemskem že četrto leto bivajo skupaj študentje in starejši in se odlično razumejo.

Raziskava: Južne Korejke bodo prve dosegle povprečno življensko dobo nad 90 let

Raziskava londonske univerze Imperial College London in Svetovne zdravstvene organizacije (WHO) je pokazala, da bodo Južne Korejke prve na svetu s povprečno življenjsko dobo nad 90 let.
35

Novi nemški predsednik postal ugledni, "antitrumpovski" Steinmeier

Nekdanji vodja nemške diplomacije iz vrst socialdemokratov (SPD) Frank-Walter Steinmeier je bil izvoljen za 12. predsednika Zvezne republike Nemčije.
59

Britanska kraljica Elizabeta II. praznuje safirni jubilej

Britanska kraljica Elizabeta II. vrsti jubilejev dodaja še eno prelomnico. Praznuje namreč safirni jubilej, saj je kot prva iz britanske kraljeve družine na prestolu že 65 let.
46

Prvi Trumpovi lepotni popravki Ovalne pisarne: zlate zavese in kavč iz brokata

Stol v Ovalni pisarni se še niti ni dobro ohladil za Barackom Obama, ko je Trump svojo delovno sobo v zahodnem krilu Bele hiše že opremil po svojem okusu.
32

Foto - Trump: Nova vizija, ki bo vodila državo, je "Najprej ZDA"

" Ta trenutek je vaš trenutek. Pripada vsem, ki ste se zbrali tukaj, in vsem po ZDA, ki nas gledajo," so bile ene prvih besed novega ameriškega predsednika Donalda Trumpa, ki je poudaril, da bo na ...
354

RTV v živo
10:05 Nabriti detektivi: Hiphop, nemška otroška nanizanka, 16/26, ponovitev
11:25 Ozare
10:15 Pregreha brez greha, kuharska oddaja
11:00 Oblikovanje vrtov: Vrt na balkonu
10:05 Nedeljsko dopoldne z Ljerko
11:00 Poročila
Facebook