Svet - Novice - Moja generacija

Nizozemski primer dobre prakse: oskrbovanci doma za starejše s študenti plešejo sving

V domu starejših v Deventerju na Nizozemskem že četrto leto bivajo skupaj študentje in starejši in se odlično razumejo.

Raziskava: Južne Korejke bodo prve dosegle povprečno življensko dobo nad 90 let

Raziskava londonske univerze Imperial College London in Svetovne zdravstvene organizacije (WHO) je pokazala, da bodo Južne Korejke prve na svetu s povprečno življenjsko dobo nad 90 let.
35

Novi nemški predsednik postal ugledni, "antitrumpovski" Steinmeier

Nekdanji vodja nemške diplomacije iz vrst socialdemokratov (SPD) Frank-Walter Steinmeier je bil izvoljen za 12. predsednika Zvezne republike Nemčije.
59

Britanska kraljica Elizabeta II. praznuje safirni jubilej

Britanska kraljica Elizabeta II. vrsti jubilejev dodaja še eno prelomnico. Praznuje namreč safirni jubilej, saj je kot prva iz britanske kraljeve družine na prestolu že 65 let.
46

Prvi Trumpovi lepotni popravki Ovalne pisarne: zlate zavese in kavč iz brokata

Stol v Ovalni pisarni se še niti ni dobro ohladil za Barackom Obama, ko je Trump svojo delovno sobo v zahodnem krilu Bele hiše že opremil po svojem okusu.
32

Foto - Trump: Nova vizija, ki bo vodila državo, je "Najprej ZDA"

" Ta trenutek je vaš trenutek. Pripada vsem, ki ste se zbrali tukaj, in vsem po ZDA, ki nas gledajo," so bile ene prvih besed novega ameriškega predsednika Donalda Trumpa, ki je poudaril, da bo na ...
354

Trump odpustil 89-letnika, ki je vodil inavguracije od Eisenhowerja dalje

Novoizvoljeni ameriški predsednik Donald Trump je strl srce Charlesu Brotmanu, uradnemu napovedovalcu predsedniških inavguracij od Dwighta D. Eisenhowerja leta 1957 dalje, ko je 89-letnika pred ...
39

Evropa zavita v polarni mraz: v Moskvi izmerili - 35 stopinj Celzija

Mraza vajeni Rusi so v soboto praznovali najhladnejši božič v zadnjih 120 letih. Zaradi izredno nizkih temperatur pa je v zadnjih dveh dneh po Evropi umrlo 23 ljudi.
60

Portugalska žaluje za Mariem Soaresom, eno ključnih osebnosti tranzicije v 70. letih

V 93. letu starosti je umrl nekdanji portugalski predsednik in premier Mario Soares, ki je odigral osrednjo vlogo pri prehodu države iz diktature v demokracijo.
7

"Surov fižol je grizel kot bombone, zraven pa lizal moko."

"Bila so tudi taka obdobja, da po tri dni nismo nič jedli, ker so po poti umrli ti, ki so šli po hrano, ali pa je bilo obstreljevanje tako gosto, da nisi mogel pokazati glave," je v dnevnik zapisal ...
24

Poslovil se je John Glenn, prvi Američan v orbiti

V 96. letu starosti je umrl John Glenn, prvi Američan v orbiti, ki je bil pozneje tudi dolgoletni senator, pri 77 letih pa je kot najstarejši človek znova odšel v vesolje.
22

Konec devetdnevnega žalovanja na Kubi: Fidel Castro pokopan

V mestu Santiago de Cuba so pokopali žaro s posmrtnimi ostanki dolgoletnega kubanskega predsednika in revolucionarja Fidela Castra, ki je umrl 25. novembra v starosti 90 let.
152

Cerar: Razumevanje invalidov je ključno za enakopravno družbo

Predsednik vlade Miro Cerar mednarodni dan invalidov vidi kot priložnost, da se nameni posebna pozornost dostojanstvu invalidov in pomenu njihovih pravic.
27

Poslovil se je Fidel Castro, dolgoletni kubanski vodja

Fidel Castro, nekdanji dolgoletni predsednik Kube in vodja kubanske revolucije, je umrl v starosti 90 let, je potrdil njegov brat in naslednik, Raúl.
469

Ženske, ki so žrtve nasilja, spregovorijo povprečno šele po sedmih letih

Vsaka tretja ženska v Evropi je žrtev nasilja, v Sloveniji fizično nasilje doživlja vsaka peta ženska, vsaka druga trpi zaradi psihičnega zlorabljanja in vsak četrti otrok je žrtev nasilnih odnosov ...
81

RTV v živo
22:45 Šport
22:55 Vreme
22:45 Polnočni klub: Kri ni voda
00:00 Svetovni popotnik: Turčija, ponovitev
22:30 Informativna oddaja v angleščini in nemščini
23:00 Poročila
Facebook