Prireditve - Prosti čas - Moja generacija

Ljubljanski grad se levi v romantični kino na prostem

S projekcijo liričnega animiranega celovečerca Rdeča želva na grajskem dvorišču se danes začenja verjetno najbolj priljubljen kino na prostem pri nas.
3

Provansa je prišla v Zasavje: dnevi sivke na Marnem

Sivka v najrazličnejših oblikah - kot svež napitek, sirup, losjon, liker in čaj - je bila prejšnji teden osrednja zvezda praznika sivke, ki so ga priredili na Marnem.
3

Devinski grad vabi na festival vitovske, Brda na degustacije

Še nimate načrtov, kako preživeti konec tedna? Tudi tokrat je vinsko-kulinarična ponudba bogata; tako na primorskem kot na štajerskem koncu.

"To je Carmina Burana, zdravilo, da se počutimo bolje"

Na Kongresnem trgu se je z Orffovo kantato Carmina Burana v veličastni izvedbi katalonske skupine La Fura dels Baus začel 65. Ljubljana festival.
2

48. Tabor slovenskih pevskih zborov s petjem napolnil Šentvid pri Stični

Na osrednji nedeljski prireditvi 48. Tabora slovenskih pevskih zborov je ob 13. uri v okviru več kot 100 pevskih zborov skupaj zapelo več kot 1.500 pevcev.
5

Video: V Trebnjem vse pripravljeno na 45. teden cvička

Praznik vinskega posebneža so Dolenjci lani preselili v Trebnje, kjer bo tudi letos. Začel se bo v petek, ko bo potekala popoldanska povorka vinogradniških društev.
3

Video: Ljubitelji okamnele preteklosti zbrani v Tržiču

Tržič je znova postalo zbirališče za ljubitelje okamnin, mineralov in okolja. Tam poteka že 45. Minfos, mednarodna razstava, letos posvečena geološki zakladnici južne Slovenije.
6

Kam ta konec tedna? Na Vipavsko na vino, v Trst na pivo

Predvsem na primorskem in goriškem koncu se obeta vinsko-kulinarično bogat konec tedna.
5

Foto: Potica velikanka na Florjanovem sejmu v Trzinu

Že po tradiciji se gasilci na Florjanovo nedeljo, ki je posvečena njihovemu zavetniku svetemu Florjanu, zjutraj zberejo pri Florjanovi sveti maši v cerkvah, ki so posvečene temu svetniku.
8

"Vuč v vodo" - v pozdrav pomladi so zaplavali raznobarvni gregorčki

Na predvečer gregorjevega, enega izmed slovenskih praznikov pomladi, ljudje po vodi spuščajo barčice s svečami, gregorčke. Tudi letos bleščijo številne reke po Sloveniji.

Ptujsko oblast prevzel princ karnevala, naj se veseljačenje začne!

Ptujsko kurentovanje, največja tovrstna prireditev pri nas, se je tradicionalno začela z etnografsko povorko in predajo oblasti 16. princu karnevala, plemenitemu Janezu Maksimilijanu Gregoriču.
3

Video: S kurentovim skokom se je začel "peti letni čas"

S kurentovim in korantovim skokom se je v četrtek začel vrhunec priprav na 57. Kurentovanje, enega največjih evropskih pustnih festivalov.
11

Foto: Da bi bili konji zdravi in močni - blagoslov konj po vsej Sloveniji

Ob godu svetega Štefana, zavetnika konj, v številnih slovenskih krajih poteka blagoslov konj. V Srednji vasi pri Šenčurju so k blagoslovitvi pripeljali 112 konj in konjskih vpreg.
6

V Artičah se je pelo in plesalo

Ko se združijo veselje do plesa, ohranjanja ljudske dediščine in kreativnost, nastane folklorna pravljica, ki je obiskovalce letnega koncerta Folklorne skupine KUD Oton Župančič iz Artič z naslovom ...

Teden medgeneracijskega učenja: od računalništva do ročnih spretnosti in plesa

Starejši in mladi se lahko po vsej Sloveniji udeležijo brezplačnih tečajev z najrazličnejših področij, ki bodo potekali v okviru tedna medgeneracijskega učenja.

RTV v živo
01:35 Info-kanal
05:35 Poletna scena
01:50 Zabavni kanal
06:30 Otroški kanal
02:15 Med štirimi stenami, ponovitev
03:00 Poročila
Facebook