Prireditve - Prosti čas - Moja generacija

Kako v dvoje odplesati solo, namenjen dvema glasovoma?

V plesni predstavi Solo za dva glasova bo na odru zaživela plesna interpretacija pesnitve mehiškega nobelovca Octavia Paza, ki so jo avtorji zavestno vpeli v sedanjost.

Foto in video: Parklji že šesto leto strašili po Goričanah

Parklji so vse, ki so se v soboto mudili v Goričanah pri Medvodah, močno prestrašili, saj se je Noči parkeljnov v Goričanah udeležilo ogromno ljudi.
10

Nagradna igra: Večer z Borisom Cavazzo v vlogi poeta sredozemskega melosa

Čast odprtja nove sezone cikla Drama Akustika bo to nedeljo pripadla Borisu Cavazzi, ki bo tokrat kot pevec, interpret in poet z glasbo odprl vrata v svet, ki ga obdaja, in občutke, ki se v njem ...

Kako so živeli in hrepeneli med dveletnim obstojem cone A

V Muzeju novejše zgodovine Slovenije so pripravili občasno postavitev, s katero zaznamujejo 70-letnico nastanka zahodne slovenske meje. Razstava Začasna meja.
12

Foto: Tržiške ulice tradicionalno zasedli šuštarji

Prvo nedeljo v septembru so tržiške ulice tradicionalno zaživele v sejemskem vrvežu. 50. Šuštarsko nedeljo je zaznamovalo simbolično odkritje zmaja, ki spominja na nastanek mesta.
4

Ljubljanski grad se levi v romantični kino na prostem

S projekcijo liričnega animiranega celovečerca Rdeča želva na grajskem dvorišču se danes začenja verjetno najbolj priljubljen kino na prostem pri nas.
3

Provansa je prišla v Zasavje: dnevi sivke na Marnem

Sivka v najrazličnejših oblikah - kot svež napitek, sirup, losjon, liker in čaj - je bila prejšnji teden osrednja zvezda praznika sivke, ki so ga priredili na Marnem.
3

Devinski grad vabi na festival vitovske, Brda na degustacije

Še nimate načrtov, kako preživeti konec tedna? Tudi tokrat je vinsko-kulinarična ponudba bogata; tako na primorskem kot na štajerskem koncu.

"To je Carmina Burana, zdravilo, da se počutimo bolje"

Na Kongresnem trgu se je z Orffovo kantato Carmina Burana v veličastni izvedbi katalonske skupine La Fura dels Baus začel 65. Ljubljana festival.
2

48. Tabor slovenskih pevskih zborov s petjem napolnil Šentvid pri Stični

Na osrednji nedeljski prireditvi 48. Tabora slovenskih pevskih zborov je ob 13. uri v okviru več kot 100 pevskih zborov skupaj zapelo več kot 1.500 pevcev.
5

Video: V Trebnjem vse pripravljeno na 45. teden cvička

Praznik vinskega posebneža so Dolenjci lani preselili v Trebnje, kjer bo tudi letos. Začel se bo v petek, ko bo potekala popoldanska povorka vinogradniških društev.
3

Video: Ljubitelji okamnele preteklosti zbrani v Tržiču

Tržič je znova postalo zbirališče za ljubitelje okamnin, mineralov in okolja. Tam poteka že 45. Minfos, mednarodna razstava, letos posvečena geološki zakladnici južne Slovenije.
6

Kam ta konec tedna? Na Vipavsko na vino, v Trst na pivo

Predvsem na primorskem in goriškem koncu se obeta vinsko-kulinarično bogat konec tedna.
5

Foto: Potica velikanka na Florjanovem sejmu v Trzinu

Že po tradiciji se gasilci na Florjanovo nedeljo, ki je posvečena njihovemu zavetniku svetemu Florjanu, zjutraj zberejo pri Florjanovi sveti maši v cerkvah, ki so posvečene temu svetniku.
8

"Vuč v vodo" - v pozdrav pomladi so zaplavali raznobarvni gregorčki

Na predvečer gregorjevega, enega izmed slovenskih praznikov pomladi, ljudje po vodi spuščajo barčice s svečami, gregorčke. Tudi letos bleščijo številne reke po Sloveniji.

RTV v živo
02:15 Info-kanal
07:00 Telebajski: Božične pesmice, lutkovna nanizanka
04:50 Glasbeni spoti, ponovitev
06:05 Duhovni utrip: Jubilej celjske Mohorjeve družbe
05:00 JUTRANJI PROGRAM (od 5.00 do 8.00), Poročila
05:20 Vremenska napoved, biovreme in vreme po Sloveniji ob 5.00
Facebook