Prireditve - Prosti čas - Moja generacija

V pozdrav pomladi tradicionalno spuščanje gregorčkov

Na predvečer gregorjevega, enega izmed slovenskih praznikov pomladi, po vodi znova tradicionalno spuščajo barčice s svečkami oziroma gregorčke. Tudi letos se bleščijo številne reke po Sloveniji.
2

Foto: Pustni smuk bajtarjev na Veliki planini

Med številnimi pustnimi dogodki je bil na najvišji ravni prav gotovo Pustni smuk, ki so ga na Mali planini pripravili člani Planinskega društva Bajtar.
3

Foto: Smučali in tekli tako kot pred 123 leti

Na Gori nad Ajdovščino so se zbrali ljubitelji starodobnega smučanja. Društvo Gora je v Tihi dolini pripravilo že dvajseti Filipov tek in spust.
1

Foto in video: S povorko se je začelo že 58. Kurentovanje

Ob izteku svečnice se je po tradicionalnem polnočnem kurentovem skoku na domačiji nekdanjega princa karnevala Zokija Matevža v Budini pri Ptuju začelo že 58. Kurentovanje.
14

Kurenti že stepli prah s svojih kožuhov in se pripravili na skok v pustni čas

Po tradicionalnem polnočnem kurentovem skoku na domačiji nekdanjega princa karnevala, ki vsako leto poteka na svečnico, se na Ptuju letos zelo hitro začenja že 58. Kurentovanje.
2

Kam na silvestrovo? Vabijo komedije, balet, opere in koncerti.

Kulturni hrami vas s pestrim programom v svojo družbo vabijo tudi ob slovesu letošnjega leta. Silvestrski program ponuja raznolik nabor opernih in baletnih predstav in drugih kulturnih dogodkov.

Kako v dvoje odplesati solo, namenjen dvema glasovoma?

V plesni predstavi Solo za dva glasova bo na odru zaživela plesna interpretacija pesnitve mehiškega nobelovca Octavia Paza, ki so jo avtorji zavestno vpeli v sedanjost.

Foto in video: Parklji že šesto leto strašili po Goričanah

Parklji so vse, ki so se v soboto mudili v Goričanah pri Medvodah, močno prestrašili, saj se je Noči parkeljnov v Goričanah udeležilo ogromno ljudi.
10

Nagradna igra: Večer z Borisom Cavazzo v vlogi poeta sredozemskega melosa

Čast odprtja nove sezone cikla Drama Akustika bo to nedeljo pripadla Borisu Cavazzi, ki bo tokrat kot pevec, interpret in poet z glasbo odprl vrata v svet, ki ga obdaja, in občutke, ki se v njem ...

Kako so živeli in hrepeneli med dveletnim obstojem cone A

V Muzeju novejše zgodovine Slovenije so pripravili občasno postavitev, s katero zaznamujejo 70-letnico nastanka zahodne slovenske meje. Razstava Začasna meja.
12

Foto: Tržiške ulice tradicionalno zasedli šuštarji

Prvo nedeljo v septembru so tržiške ulice tradicionalno zaživele v sejemskem vrvežu. 50. Šuštarsko nedeljo je zaznamovalo simbolično odkritje zmaja, ki spominja na nastanek mesta.
4

Ljubljanski grad se levi v romantični kino na prostem

S projekcijo liričnega animiranega celovečerca Rdeča želva na grajskem dvorišču se danes začenja verjetno najbolj priljubljen kino na prostem pri nas.
3

Provansa je prišla v Zasavje: dnevi sivke na Marnem

Sivka v najrazličnejših oblikah - kot svež napitek, sirup, losjon, liker in čaj - je bila prejšnji teden osrednja zvezda praznika sivke, ki so ga priredili na Marnem.
3

Devinski grad vabi na festival vitovske, Brda na degustacije

Še nimate načrtov, kako preživeti konec tedna? Tudi tokrat je vinsko-kulinarična ponudba bogata; tako na primorskem kot na štajerskem koncu.

"To je Carmina Burana, zdravilo, da se počutimo bolje"

Na Kongresnem trgu se je z Orffovo kantato Carmina Burana v veličastni izvedbi katalonske skupine La Fura dels Baus začel 65. Ljubljana festival.
2

RTV v živo
13:30 Bančna luknja, 2. del
14:30 Bančna luknja, studio
13:30 Nova Planica, dokumentarni film
14:30 Nordijsko smučanje - svetovni pokal: smučarski poleti, prenos iz Planice
14:00 Poročila
14:30 Labirinti sveta
Facebook