RTV zame - Moja generacija

60 let slovenske televizije: "Odkar imam televizijo, zaspat ponoči moč mi ni ..."

Na današnji dan, 12. maja 1957, je slovenska televizija začela svojo pot, svoje poslanstvo, sicer gostujoča v studiu TV Zagreb, vendar s svojim lastnim poskusnim programom.
3

Alojz Ihan: strah pred smrtjo je postal glavni motivator našega časa

" Za četrt milijona dolarjev si človek nekako kupi mesto v bazenu s tekočim dušikom in seveda vse postopke, kako ga bodo ob smrti transportirali, zamrznili po najboljših možnih tehničnih postopkih, "
1

Dan samostojnosti na TVS: protivojna klasika Dolina miru

Dan samostojnosti lahko nocoj zaključite v slogu: z Dolino miru, črno-belo filmsko klasiko iz petdesetih v režiji Franceta Štiglica.
26

Dokumentarec o bibliji nacističnega gibanja: Moj boj, nevarna knjiga drevi na TV Slovenija

" Zakaj je ta knjiga še vedno nevarna? Zakaj Hitlerjeve misli še vedno vzbujajo zanimanje? Je v današnjem času pametno ponovno izdati Moj boj? Od kod izhaja ta knjiga in zakaj jo je Hitler napisal?
23

Vikend paket: Magda, Alenka in Jože dobijo tatu

V oddaji Vikend paket na 1. programu TVS se aktivni predstavniki starejše generacije vsak teden preizkusijo v kakšni zanimivi, malo drugačni nalogi.

Napovedovalka, ki ni poznala treme - neponovljiva Milanka Bavcon

So ljudje, ki so se s svojim delom in pojavljanjem v medijih za zmeraj zapisali v zgodovino javne RTV Slovenija, naredili so tako velik vtis, da so za seboj pustili svojevrsten pečat in neizbrisno ...
14

Vikend paket: Magda, Alenka in Janez v pustolovskem parku

V oddaji Vikend paket vsako nedeljo trije predstavniki modrejše, bolj izkušene generacije uživajo z mladimi in odkrivajo njihov svet.

Pisatelj Vojislav Pejović: "Nekaj romantičnega je v pakiranju kovčkov"

Negotovost spominov izseljencev in brisanje njihovih obrisov sta v osrčju romana Ameriški sfumato Vojislava Pejovića, ki je odraščal v Črni gori, študiral v Srbiji, zdaj pa dela v ZDA.
7

Na sporedu TV Slovenija: Še vedno Alice, elegija o boju s pozabo

Svetovni dan alzheimerjeve bolezni - samo v Evropi za neozdravljivo demenco trpi pet milijonov ljudi
6

Alya je zmagovalka letošnjih Melodij morja in sonca

Letošnja zmagovalka že 36. Melodij morja in sonca je Alya s skladbo Srce za srce (Ti), zbrala pa je 33 točk.
178

Oddaja Slovenska zemlja v pesmi in besedi praznuje 50 let

Radijska oddaja Slovenska zemlja v pesmi in besedi letos praznuje 50 let, v tem času pa se je v arhivu nabralo okoli 1.000 oddaj, ki hranijo okoli 24.000 različic ljudskih pesmi in viž.

Premieri dveh dokumentarnih filmov o Planici na Televiziji Slovenija

Na prvem programu Televizije Slovenija se obetata premieri dveh dokumentarcev o Planici, in sicer Nova Planica režiserja Blaža Završnika ter Leteti! scenarista in režiserja Amirja Muratovića.
12

Izpiljeno do popolnosti - 55 let prenosov iz Planice

Zasuk kamere s 100 km/h. In to 500-krat v štirih dneh. Snemalec ob odskočni mizi, mimo katerega drvijo skakalci, oddaljeni le tri metre, bo imel v Planici eno najzahtevnejših nalog TV-prenosa.
53

Igralki Ljerki Belak letošnja Ježkova nagrada

Igralka, humoristka, kabaretistka in radijska voditeljica Ljerka Belak je letošnja prejemnica nagrade Franeta Milčinskega - Ježka.
3

Kako se pogovarjati o smrti?

Najbolj gotovo dejstvo našega življenja je smrt. A zdi se, da prav o koncu življenja najtežje razmišljamo in se pogovarjamo.

RTV v živo
20:00 Tednik
21:00 Studio city
20:00 Svetovni popotnik: Najlepše avstralske pohodne poti
20:55 Goljufija (I.), danska nadaljevanka, 3/10
20:00 Sotočja
21:05 Naše poti
Facebook