Barbara Brezigar je v MMC-jevi spletni klepetalnici odgovarjala tudi na vprašanja o njeni kandidaturi pred desetimi leti. Foto: MMC RTV SLO
Barbara Brezigar je v MMC-jevi spletni klepetalnici odgovarjala tudi na vprašanja o njeni kandidaturi pred desetimi leti. Foto: MMC RTV SLO

Po njenem mnenju je Milan Zver kandidat, ki zagovarja koristi Slovenije in "je jasno pokazal, da bi kot predsednik države pristojnim s svojo podporo ukrepom pomagal k boljši prihodnosti. To je njegova prednost." Brezigarjeva je povedala tudi, da je prepričana, da ima Zver povsem realne možnosti za uspeh na volitvah.

Ob tem je izpostavila tudi Zverovo podporo vladnim ukrepom: "Menim, da mora predsednik države pri reševanju države in ukrepih za izhod iz krize sodelovati z vlado, ne glede na to, ali kot predsednik pripada politični opciji, ki je v vladi. Milan Zver na soočenjih ne ščiti interesov vlade, ampak interese države."

Odgovarjala pa je tudi na vprašanja o predsedniški kandidaturi leta 2002: "Ko sem takrat kandidirala, sem želela kot predsednica države delati v našem skupnem interesu. Še vedno je v naši politiki premalo politikov, ki bi upoštevali naš skupni interes. Tisti, ki to počno, pa naletijo na veliko odporov. Zato je vloga predsednika države, da podpira tiste, ki delajo v našem skupnem interesu."

Med volilno kampanjo za predsednika republike smo v MMC-jevo klepetalnico povabili člane volilnih štabov vseh predsedniških kandidatov. Iz Türkovega štaba ste lahko klepetali z Igorjem Pribcem, iz Pahorjevega štaba pa nas je obiskala Alja Brglez. Več o predsedniških volitvah pa najdete tudi na našem volilnem portalu.
#rtvolitve2012