Slovenija

Poudarki

  • "Gre za nezakonit poseg v tajne podatke"
  • "Pahor je moralno in objektivno odgovoren"
Marjan Miklavčič
Marjan Miklavčič je poudaril, da se mora zadeva čim prej razčistiti. Foto: MMC RTV SLO
VIDEO
Na You Tubu objavljeni po...

Dodaj v

Afera Youtube: "Pahor je objektivno odgovoren in bi moral še enkrat odstopiti"

Vlada je že zahtevala umik posnetkov z Youtuba
9. december 2011 ob 20:21
Ljubljana - MMC RTV SLO

"Soočeni smo z veliko afero. Slovenija je doživela drugi Wikileaks, iskali bomo vojaka Bradleyja," je o objavi posnetkov sej vlad na Youtubu dejal Marjan Miklavčič s Fakultete za varnostne vede.

"Vsekakor je tukaj prisoten človeški faktor, lahko notri, lahko zunaj. Dokler ne bo končana preiskava, so zadeve odprte. Tisto, kar je najbolj zaskrbljujoče, pa je, da ne vemo, kateri in kakšni podatki so zunaj in ali lahko posledično pride do izsiljevanja političnih elit slovenskega prostora," je dejal v pogovoru za TV Dnevnik.

"Gre za nezakonit poseg v tajne podatke"
Strinja se, da gre za velik škandal na državni in mednarodni ravni. "Gre za nezakonit poseg v tajne podatke in za poseg v nacionalne interese naše države, če gledamo samo vsebino posnetkov," je povedal.

Nekateri ministri so dejali, da niso vedeli, da se seje snemajo. Miklavčič dopušča, da ta možnost obstaja. "Vendar skoraj ne bi verjel," je dodal.

Pojasnil je, da za tehnično službo, ki snema vladne seje, veljajo zelo stroga pravila: "Gre za varovanje tajnih podatkov in vse osebje je preverjeno po zakonu o tajnih podatkih."

"Pahor je moralno in objektivno odgovoren"
Poudaril je, da se mora zadeva čim prej razčistiti. "To gre v smislu nacionalnega interesa naše države, po drugi strani pa je zelo nevarno, da lahko na podlagi te afere ponovno pade bonitetna stopnja naše države. Zelo koristno bi bilo, da bi se politične elite streznile in čim prej formirale novo vlado," je pozval.

"V tem primeru gre tudi za moralno in objektivno odgovornost odhajajočega predsednika vlade. Po mojem mnenju bi moral zdaj še enkrat odstopiti," je še povedal.

Kot je za TV Dnevnik poročala Nataša Markovič, naj bi obstajal zelo resen sum, da je posnet celoten mandat Pahorjeve vlade. Obstaja domneva, da so se storilci priklopili na podzemni kabel, ki prenaša zvok in sliko iz sejne sobe v snemalnico, ki je na drugi strani Gregorčičeve.

Policija je začela preiskavo, vlada je že zahtevala umik posnetkov z Youtuba, morebitne mednarodne in politične razsežnosti pa so še neizmerljive.

An. Ma.
Prijavi napako
Komentarji
U5K0
# 09.12.2011 ob 20:31
Saj meni se tudi zdi Pahor bistveno preveč obleden za predsednika vlade ampak trditi, daje šef izvršne veje oblasti osebno odgovoren za vsako bedarijo, ki jo zakrivi kak javni uslužbenec je pa tudi malo pretirano.

Če bi nekdo rekel, da bi zaradi objektivne odgovornosti moral odstopiti Mirko Tuš za vsak primer ko nekomu blagajnik preveč zaračunal bi se še krave smejale.
Jethros
# 09.12.2011 ob 20:30
Že padli premier in premier že v odhodu naj odstopi?
Sem pa že mislil, da je na fotki Bruce Willis :)
tureavanture
# 09.12.2011 ob 20:32
Bolj je odgovoren tale gospod z fakultete za varnostne vede ker očitno ne naučijo nič.
Kako naj bi Pahor prepeču nekomu ki si je material skopiral na usb pa nesu s sabo???

Pa da je vse osebje preverjano po zakonu o tajnih podatkih? Ja in kaj pol?!?
zaratustra
# 09.12.2011 ob 20:35
Kak naslov, katastrofa. A naj Janša tudi odstopi, mogoče jin prepovemo kandidaturo na volitvah.
Bedastoče
K_ris
# 09.12.2011 ob 20:44
Pa še Janša naj odstopi. Saj so prišli v javnost tudi posnetki z njegovih sej vlade. Morda še od Drnovška in Bajuka zahtevamo, da odstopita tudi ona, ker sta sodelovala pri izgradnji slovenske družbe in sta tudi objektivno soodgovorna.
polarni123
# 09.12.2011 ob 20:36
Hm odgovoren Pahor, da so prišli ven posnetki za katere se ne ve da so bili posneti oziroma posredovani tudi iz uradno tajnih prostorov.
Ta komentator tudi nima ravno vse čisto v glavi.
Je pa to res škandal. A katera stranka to ponavadi (zaenkrat ni dokazov, da tudi tokrat) v Sloveniji dela za doseganjesvojih ciljev (mimogrede po vseh poskusih, so jih levičarji in ljudstvo spet nategnili) ne glede na to, da vedo, da to vpliva tudi na mednarodni položaj Slovenije se pa tudi že ve.
Prav pa ima tudi, da je to lahko prvovrsten material za izsiljevanje določenih ljudi pri sestavi koalicije.
Vsekakor pa smo vsi skupaj eni navadni BALKANCI.
ww
# 09.12.2011 ob 20:29
.
Pahor je objektivno odgovoren
.
NO TA JE PA LEPA - VELIKO POVE KDO JE AVTOR
polarni123
# 09.12.2011 ob 20:39
Morpheus pa mi prosim povej eno vlado v svetu, kjer so seje vlade javne. po lnaj jih po tvojem prenaša nacionalka - morda res boljše kot ponovitve, ki pa jih je na srečuo v zadnjem času manj.
K_ris
# 09.12.2011 ob 21:04
@chello

''...bi moral še enkrat odstopiti.''---in potem ni čudno, da smo na FDV na slabem glasu zaradi takšnih cvetk.

Na FDV ste na slabem glasu tudi zato, ker očitno ne ločite med Fakulteto za varnostne vede (FVV) in Fakulteto za družbene vede (FDV).
lukace5
# 09.12.2011 ob 20:52
Bruce Willis!!! LOL
ponudnik
# 09.12.2011 ob 20:41
Tale Miklavčič jih pa poka.
kačon
# 09.12.2011 ob 20:45
A ni fajn? Si predstavljate kako bi zgledali posnetki Zoranovega šefovanja? Na mizah čevapi. luk, rakija pa pjevalke. Z leve in desne pa oba njegova svetovalca. Damjan ter Jure.
lovec25
# 09.12.2011 ob 20:33
Damu nito storil Ata Smek iz MUrgel, da se odkriža neposlušnega vojačka.
idris
# 09.12.2011 ob 21:54
Mene bolj kot ne zanima po večkratnem ogledu vseh 3 posnetkov, ali ni tu morda govora o istih zadevah, na katere je bilo že opozorjeno. Prejšnji torek se je razkrila zgodba o vdiranju v zasebno elektronsko pošto enega od novinarjev Mladine, mediji so gladko spregledali. Mislim, da je Mekina. Poslal je elektronsko pošto okrajnemu sodniku v Celju, čez 3 ure je dobil nazaj mail od poslanca SDS Vinka Gorenaka, ki je tudi varstvoslovec. Kako je lahko Mekinov mail prišel do Gorenaka, če je bil poslan izkljunčo sodniku. Da bo zadeva še bolj čudna, je taisti mail objavila Demokracija, pod naslovom, Mladina si dopisuje s sodišči ali nekaj podobnega. Sankcij še ni bilo. Čeprav je vdiranje in nadzor zasebnie komunikacije škodljiv.
Še bolj v nebo vpijoč je primer z računskega sodišča. Demokracija (že spet) je dan prej objavila na svoji spletni strani ekskluzivno novico, da bo računsko sodišče zahtevalo odstop ministra za finance Franca Križaniča. Novinarska konferenca je bila seveda dan kasneje, po tistem, ko je Demokracija to pompozno novico objavila. Od kod Demokraciji podatki?
Novinarji so takrat ugotovili, da lahko gre za tajni nadzor SOVA-e, ki je nedaleč od Telekoma in lahko s svojo opremo vdira v komunikacije Telekoma. Nasproti uradne pisarne Računskega sodišča Igorja Šoltesa, pa je stanovanje nekoga, ki ima dobre veze s stranko SDS, tako je povedal novinar v prispevku prejšnji torek v oddaji Svet na Kanalu A.
Nisem ljubitelj bombastičnih informacijskih oddaj, ampak včasih pa Svetovci objavijo tudi kaj, kar si noben drug medij ne upa objavit. Vprašanje je, kako je mogoče, da takšne podatke ima samo desničarska Demokracija, od kod njenim novinarjem podatki iz Mekinove zasebne elektronske pošte, od kod jim posatek, da bo minister Križanič pozvan k odstopu dan pred uradno tiskovno konferenco, če je to stroga tajnost? Kdo se skriva za tem?
Da preidem na bistvo. Posnetke sem si ogledal večkrat, montažer, ki je iz verjetno vseh posnetkov izbiral je izbiral in lepil po izjemni logiki. Od 14,5 minut vseh posnetkov, je kar 10 minut posvečenih vladi premierja Pahorja. Janševi le 4 minute. Od tega je pri Janševi vladi občutno nakazano delo ministrice Mojce Kucler Dolinar iz vrst NSi, ki ima nek predlog za vzpostavitev komunikacije z nemškim ministrstvom za znanost. Kucler Dolinarjeva je ena glavnih političnih obrazov v sedanji NSi, avtor, montažer v tem posnetku jo je prikazal, kot mlado, neizkušeno in ubogo žensko, ki ji premier Janša seže v besedo in njen govor avtokratsko konča. Kucler Dolinarjevo se tukaj prikaže kot žrtev, ki mora sprejeti nadvlado premierja Janše. Isto takole se v vlogi žrtve pokaže ministra za finance iz vrst NSi, pokojnega gospoda Bajuka. Tarna o tem, da njegovih predlogov nihče noče in ne more razumet, čeprav so dobri. Ves čas imam v mislih tisto znamenito reklo iz mandata Janševe vlade, ko je nekdo iz NSi povedal, Janša nas reže kot salamo. Če končam z NSi, avtor tukaj zavestno hoče pokazat, da je bila stranka v podrejeni vlogi, to je glavno sporočilo posnetka Stari obrazi 2. del. Edino sporočilo, češ poglejte NSi, Ubogi so, ves čas so bili pod nadzorom premierja, do njih se je vedel pokroviteljsko, na trenutke malodane nesramno in ošabno, v trenutku, ko sprašuje Katero poročilo, v povzdignjenem tonu. Janša v posnetku nastopi samo tu, minimalna vloga, mogoče je avtor hotel pokazat njegovo moč, obvladovanje situacije in s tem tudi tisti pokroviteljski odnos do NSi, ki veje iz posnetka.
Druga stranka, o kateri je govora v tem posnetku je SLS, ko je bil minister za okolje gospod Podobnik. Govora o nekih kmetijskih subvencijah, ki so problem. Avtor tukaj zavestno sporoča, da se ta stranka še vedno bojuje in hoče dobro le slovenskemu kmetu, skrbi zanj. S tem kratkim sporočilom sporoča pomembno stvar, SLS, ljudska stranka, mi smo za kmete. Čemu je potrebno zdaj, v teh povolilnih časih sporočiti Slovencem o Janševi te 3 stvari? Da je NSi bila vedno prezrta in zatirana, ko je bila v vladi z Janšo, da je SLS blizu malemu človeku, da je premier Janša avtokratski, gospodovalen, a hkrati izredno močen? Kriminalisti iščite v teh sporočilih, tukaj, če jih boste le malo podrobneje analizirali, boste ugotovili, kako je z zadevo.
Potem pa bi namenil še nekaj besed ostalima posnetkoma, ki izhajata iz vlade gospoda Pahorja. Če en kratki iz Janševega mandata prikazuje, da jetista vlada stvar obvladovala, čeprav avtokratsko, ta 2 prikazujeta, da je nikakor ne obvladajo. Na začetku smeh, tarnanje o Janševi blokadi hrvaških pristopnih pojanjih z EU. Avtor se je spustil v polemiko o blokadi, ki jo v kratkih izsekih pokaže kot glavno oviro za slovensko zunanjo politiko, za kar smo prebivalci tako ali tako vedeli. Čemu je torej potrebno avtorju objaviti izsek, ki prikaže tarnajočega ministra Žbogarja, ki govori o sestanku, ki je bil kot zaslišanje, da se nihče noče pogovarjati, da bo 3 ministrom napisal pismo? Kaj je moment tega dela, za katerega avtor želi, da se razve? Hoče, da bi prikril sledi pokazati, da je sedaj kritičen tudi do Janše, češ, koliko skrbi si nakopal naši državi? Le slepilni manever, po mojem.
Kajti že kmalu potem imamo opravka z nakupom vodnih topov, s katerimi bi nadzirali oziroma imeli pod kontrolo izbruhe nezadovoljstva med državjani, če bi do njih prišlo. Zakaj je top prišel zraven? Montaža posnetka bi lahko bila brez zgodbe o topu. S tem avtor hoče jasno pokazati, da prejšnja vlada gospoda Pahorja ni obvladovala situacije, zadev se je lotevala nestrokovno, zabušantsko. Avtor tukaj razgali neodgovornost politike, ki je za piko na i nameravala svojo nesposobnost, s katero bi povzročila nepopravljivo škodo v slovenski politiki in družbi, nadomestiti z represijo. Češ, mi smo zaščiteni, ljudstvo se bo pa že ukrotilo, z nasiljem. Če jim ne bomo mogli ničesar dati in jih ob tem še spravili globje v težave, se jim bomo ob trenutku resnih nemirov postavili po robu z represijo. Avtor tukaj nazorno pokaže, da bi krizo zamejili s popolno represijo, skrajnim ukrepom, ki bi prikril nesposobnost političnih elit.
Kako zelo nesposobna je bila vlada, kaže govor ministra brez listnice Gasparija, ki govori o katastrofalnem črpanju sredstev iz EU, ki jih je izjemno malo, predloge so obravnavali komaj maja, kaj so počeli od januarja do maja. Da bo potrebno spremenit proračunske postavke za nespametno in premajhno črpanje. Avtor tukaj pove z eno besedo, Pahorjevi so bili zanič, niso bili sposobni ničesar. A se komu kaj svita? Da bo mera polna, minister za visoko šolstvo Golobič pove, da ima občutek, da ta vlada živi na drugem planetu. Spet isto vprašanje, zakaj je avtor hotel prikazat ravno te besede? Kot da ljudje tega nismo vedeli. Zakaj ravno Golobič, ker je bil najmočnejši po političnem vplivu na premierja Pahorja. Ker je bil tisti, ki naj bi ga največ izsiljeval in igral glavno vlogo do svojega odhoda. Golobiča se tukaj prikaže kot človeka, ki ljudem, opojenim od oblasti, pove v obraz, češ, živite kot na drugem planetu. Je mogoče kaj povezav s časopisnimi naslovi, ki so nekoč govorili, da vlada živi na drugem planetu? Če me spomin ne vara, je take pisal se mi zdi Žurnal 24. Je to zraslo na novinarskem zeljniku ali je že takrat prihajalo iz tajnosti v strogo varovane skupine novinarjev? Avtor poskuša opravičiti dejanje ministra za kmetijstvo Pogačnika, ker je ko je Pahorjeva vlada prevzela mandat, ponovno dovolil uporabo nekaterih škodljivih fitofarmacevtskih sredstev. Češ, potrebovali smo nekaj za koruznega hrošča, ker ga je bilo preveč. S tem avtomatsko opravičuje pomore čebel. Zakaj je nekdo stopil na stran lobijev fitofarmacije in njihove proizvode skozi besede ministra opravičuje kot nujno potrebne, čeprav so škodljivi za čebele?
Še ena stvar mi ne gre v račun. Zasedanje, naenkrat eden od pristonih ministrov vpraša, kje je Pahor, dobi odgovor ministra za šolstvo Lukšiča, da je odšel v Beograd in da bo on vodil sejo. Avtor nakazuje dejstvo, da je bila informiranost znotraj ministrskega kolektiva na nuli, nihče ni ničesar vedel, celo to ne, da premierja ne bo. Pokaže še eno šibko točko prejšnje valde, notranjo neenotnost, ki je kar vnebovpijoča v primerjavi s posnetkom Janševe vlade, ki je vlado držal skupaj, čeprav za ceno trpljenja manjših koalicijskih partneric.
Primer, ki nazorno pove vse pa je govor ministra za gospodarstvo Lahovnika, ki se izpove, da ne ve niti, kaj se dogaja v državni banki, da vse dela brez njegove vednosti, da dobiva informacije iz medijev, čeprav v nadzornem svetu sedijo ljudje, ki jih imenuje država. Izplačajo si nagrado, on pa tega ne ve, niti nadzorniki mu tega ne povedo. Na koncu pove, da lahko še banko prodajo. Država torej sploh ni vedela, čeprav je imela svoje zastopnike, kaj se dogaja v največji slovenski banki. Grozno. Neverjetno. Lahovnik je tiste zadnje besede povedal v potrtosti, gnevu, avtor s tem lepo pojasni zakaj je Lahovnik odšel iz Pahorjeve vlade. Ker ni imel tam kaj iskat, saj kot pristojen minister ni vedel, kaj se dogaja v državnih podjetjih.
Nato avtor posnetka ponudi odgovor, kdo je kriv za to ,KAS. Kadrovsko-akreditacijski svet, ki je baje postal skupina supervplivnih ljudi. To se je že dolgo govorilo in šušljalo po medijih o KAS-u. Skratka, lastna ideja o KAS-u, ki jo zasnoval prejšnja vlada, jih je po dolgem in počez prerasla. Avtor tukaj sporoča, da ima Pahor s svojo ekipo še eno izjemno šibko točko, projekte, ki jih zastavi, da bi stvari spravil v nekakšen red, ne more nadzorovati in ga na koncu prerasejo. Kaj hoče s tem sporočiti? Z eno besedo, ta vlada je bila popolnoma luzerska, manjkalo ji je vsega.
Kaže Pahorja kot obupanca, ki so mu vajeti popolnoma ušle iz vajeti. Kot popolnoma nesposobnega politika, ki niti svojih idej in projektov ne more izpeljati, ne da bi še kaj drugega lahko. Človeka brez moči, ki je totalno nasprotje tistemu posnetku premierja Janše, ki stvari drži skupaj, čeprav z ostro besedo in avtokratskim načinom.
Če potegnem črto pod vse zapisano. Zakaj se je avtor odločil za neenakovredno razdeljen čas o obeh premierjih? Nesposoben Pahor zajema debelih 10 minut in pol, Janša, ki se pojavi za vzorec, ker stvari lepo tečejo in se mu ni treba vmešavati, pa 4 minute. Zakaj je bilo potrebno pokazati na golih dejstvih delo obeh premierjev, enega popolnoma osmešiti in postaviti v nečasten položaj, drugega pa prikazati kot človeka, ki je sposoben obvladovati vse, popolno nasprotje prvemu. Čemu ni izbral enakovrednejših minutaž? Se mu ne zdi bolje, če že da na izbiro vpogled v delo obeh, le te enakovredno, vsaj kar se tiče trajanja, pokazat? Zakaj ni zmontiral trenutkov, ko so se dogajali lapsusi v Janševi vladi, recimo Hotize in "vojnega stanja" na meji, ali sage o Strojanovih? Čemu se izognil temu? Janšev mandat prikazat kot svetlo, nadvse uspešno obdobje, tisto za njim, pa kot popolno nasprotje?
Kot iz mojih malih možganov izhaja, vse niti do avtorstva teh posnetkov, namena diskreditacije Pahorja in prikazovanje nezmotljivega, popolnega Janše, vodijo do desno opredeljenih ljudi, ki hočejo Slovencem sporočiti kakšno neumnost so storili v nedeljo na olitvah. In tudi enkrat za vselej obračunati z levico, ki jo avtor prikaže kot popolno nesposobno. Desnico napram, ne. Desnica je prikazana v lepi, božanski luči. Ustvarjalen del slovenske politike, medtem ko je levica pokazana kot razdiralen, neučinkovit. Izpade tako, da smo Slovenci državo v prejšnjem mandatu zaupali neveščim otrokom, ki nimajo pojma kako se dela z državo. Ker nimajo pojma, pa nekdo ima, desnica iz vlade premierja Janše.
Ne vem, kaj naj si človek misli, ampak tu gre za maščevanje za vsako ceno, političen triler, kako popolnoma uničiti prejšnjo vlado. Navsezadnje nam posnetki pokroviteljsko, kot kakemu malemu otroku povedo, hvalabogu, da smo se rešili tiste nesposobne vlade, mogli smo jo strmoglaviti, ker drugače država ne bi preživela. Hoče avtor tukaj povedat, kar je vseskozi vedel, da so bile te predčasne volitve nujno zlo, ki se je moglo zgoditi za dobrobit te države, pa naj stane kar hoče? Meni to izgleda takole. Avtor s tem opraviči zakaj so bile sploh predčasne volitve, brez pardona. Celo skuša prikazati poteze desnice kot povsem legitimne in edine pravilne, da se je to zgodilo. Ampak z žalostjo hoče sporočit Slovencem, ki sanjajo o boljši prihodnosti, da smo izbrali spet luzerje, smo se odločili narobe. Izbira, ki je bila po njihovem mnenju tako dobra, je bila spet zavedena.
Vdor v zasebno elektronsko pošto novinarju Mekini, ki je eden najvidnejših pri Maldini in povezava z Gorenakom in Demokracijo. Demokracijino lansiranje novice o zahtevi po odstopu ministra Križaniča s strani računskega sodišča, dan prej, preden se je zgodila tiskovka. Bližina poslopij Telekoma in SOVA-e. Afera Youtube, z namenom popolne diskreditacije politčne levice, SD in Pahorja, ter nekako razumevanje Golobiča in Zares. Dragi moji, vse to močno smrrdi. Kristalno jasno se vidi, katera politična opcija stoji za vsem tem. Bo uspelo zdaj končno slovenski policiji kaznovati tiste, ki so odgovorni za tole? Bodo spet obveščevalci tisti, ki bodo krivi? Kajti vsakdanji politiki verjetno vseg tega nimajo v rokah. Nekdo iz obveščevalnih vrst pa dela za točno določeno politično opcijo. Desnico. Zakaj? Raziščite!
Bik
# 09.12.2011 ob 21:00
Cvikl je ugotovil koliko kopij je bilo narejeno na fotokopircu v kleti ni pa videl kamer v sejni sobi vlade.
Komu trenutno škodi Pahorjevo stališče. Če že nočete slišat, da za tem stojijo Murglje naj bo pa teorija, da je predsednik države snemal vladne seje, ker ga pač niso hoteli imeti zraven:-))))
Bivši uporabnik
# 09.12.2011 ob 21:10
Pahor odgovoren? Eden izmed filmov prikazuje sejo Janševe vlade in nobenega dokaza ni, da ne bi mogel ta posnetek pristati v nepravih rokah že v času pred Pahorjevim mandatom. Potemtakem je enako kot Pahor odgovoren tudi Janša.

Gre za varovanje tajnih podatkov in vso (btw pravilno je vsE osebje) osebje je preverjeno po zakonu o tajnih podatkih.
Če ni kriv noben od osebja, potem gospod Willis starejši (Jethros, na sliki je res Willis, a ne Bruce, ampak njegov ata) očitno namiguje, da je filme na YT lansiral Pahor osebno, ki pa za razliko od tehnične službe očitno ni preverjen po zakonu o tajnih podatkih. Torej: Pahor objavi posnetek, v katerem Janševi ministri delujejo visoko profesionalno (razen Podobnika) in maksimalno pošteno (razen Podobnika), poleg tega pa objavi še dva posnetka, v katerih njegovi lastni (Pahorjevi) ministri mešajo meglo in drek. Zelo izvirno - gotovo je bil Pahor.
K_ris
# 09.12.2011 ob 20:53
@pal

A res? Zakaj mi pa tega ni še nihče povedal?
Rosina
# 09.12.2011 ob 22:50
razmišljam v smeri, da si NEKDO želi Pahorja, za vsako ceno, znebiti.
Tudi za ceno objavljenih videoposnetkov, katere sem z zanimanjem, odposlušala.
V glavnem nič novega, saj vemo, da nas vlečejo za nos, eno govore, drugo delajo, mi pa se delamo, da je vse OK.
Pa kaj mislite, da bo Janković naredil za tole državico, razen NIČ?
friks
# 09.12.2011 ob 21:40
Če sem prav slišal v prispevku, niso vedeli, da so snemani?

WTF Včasih se mi zdi, da so butalci strokovnjaki za tele naše politike. Če prav razumem lahko nekdo snema (zaupne) pogovore vlade, brez njihove vednosti???
K_ris
# 09.12.2011 ob 20:48
@Morpheus

Torej bi se morali o vseh temah, ki se tičejo državne varnosti tudi pogovarjati pred kamerami? Ali veš, da bi bila posledica javnih sej vlade, to, da bi se šli tam igre za javnost, kot se jih gredo tudi v parlamentu. Vse pommebne odločitve, ki se sedaj sprejemajo na teh sejah, pa bi se posledično sprejemale nekje drugje.
Nowotny
# 09.12.2011 ob 21:18
Pritisk na Pahorja, ker noče v koalicijo? Mislim, pa saj vemo kdo zadaj podtika v ozadju.
Pahor, zdrži. Načelnost se nagrajuje, kot tudi obratno, kaznuje.
crow
# 09.12.2011 ob 20:52
VOLILNA KAMPANIJA ZA ŽUPANSKO MESTO JE DOBILA ZAGON.
bsr
# 10.12.2011 ob 08:03
pikec72
Sporno je to, da ima nekdo vse posnetke sej vlade in morda še kakšne druge za državo pomebne institucije. Možnost, da so se storilci priklopili na podzemni kabel, ki prenaša zvok in sliko iz sejne sobe v snemalnico je zelo zaskrbljujoča. Ne vem ali je kdo na državnem vrhu šparal s sredstvi, ki to tehnično preprečijo ali odkrijejo.
jast123
# 10.12.2011 ob 07:34
Saj ni čudno, da se ogromno ljudi vpisuje na to Fakulteto z avarnostne vede, ker naj bi bila najlažja v Sloveniji, če imajo prredavatelje s takšno visoko inteligenco. Človek pač še nikoli ni bil na TV in se je potrebno izpostaviti. Ampak on se je izpostavil negativno in bedasto, torej naj še on odstopi.
K_ris
# 09.12.2011 ob 23:56
@Gepard007

Pa je tehnično sploh mogoče dvakrat odstopiti iz iste funkcije, če si bil nanjo samo enkrat imenovan? Ali lahko dvakrat izstopim iz avtobusa, če sem vanj samo enkrat vstopil?
lazarp
# 09.12.2011 ob 23:01
"Gre za neselektivno objavljanje podatkov..."

Meni se je zdelo zelo selektivno. Neselektivno bi bilo, če bi dal vse posnetke, ki jim ima na net. Potem bi res lahko primerjal z Wikileaks.
K_ris
# 09.12.2011 ob 21:37
@goldhorn

Hehe, si hitro prilagodil svojo teorijo. Še malo prej si govoril o tem, da gre za discipliniranje po volitvah.
polarni123
# 09.12.2011 ob 21:26
Definitivno je potrebno tej aferi priti do dna. Krivci objave in naredbodajalci pa v arest, pa naj prihajajo iz Murgel ali Grosupljega.
Za tem bi morali stati vsi Slovenci in pika. Vse skupaj gre že predaleč.
Anar Hija
# 09.12.2011 ob 21:00
Tokom predvolilnih srečanj je bilo nekaj slišati o gospodarstvu in sociali...zdaj pa spet vse po janševih notah.....zdrahe, zdrahe, zdrahe!!!
Spomnite se audio posnetka s Krebsovo, Pahorjem in Kresalovo? Pa snemanje prijateljskega srečanja z novinarji....te stvari v Sloveniji počne nekdo, ki si že celo svoje življenje prizadeva, da bi vladal, da bi ga vsi spoštovali, da bi nasprotnike uničil enkrat za vselej.

Princ teme je besen, na kolenih in želi si maščevanja. Nič mu ni sveto. Ne država, ne ljudje.
Če on ne more vstati, bomo pa vsi ostali legli.
...to se ne bo dobro končalo... predaleč gre...

NE janšizmu!
slo venec
# 10.12.2011 ob 10:10
Še en dokaz, da lahko pameten človek tudi izusti veliko neumnost.
Ali pa morda visoko izobražen človek ni vedno tudi pameten.
lazarp
# 09.12.2011 ob 23:07
In kako si ta bebec razlaga, da je Pahor odgovoren? Jaz tega ne vidim? Če so prisluškovali na kablu, ali če je to ukradel nekdo, ki je delal tam, to izvira iz časa pred Pahorjevim mandatom. Mogoče celo pred mandatom Janše.
furbo
# 10.12.2011 ob 10:36
Kaj to je ta nevtralna cona kjer se lahko Jankovič pogaja s Kalimerotom in nikjer drugje??
pikec72
# 10.12.2011 ob 07:52
Po drugi strani pa: na teh posnetik ni nič takega za videti oz. za slišati, zato ne vem v čem je fora, razen v tem, da spadajo med tajno gradivo ... vsebina sploh ni sporna ...
evap
# 10.12.2011 ob 00:05
G. Miklavčič govori neumnosti. G. Pahor je dobil nezaupnico v parlamentu. Kar se tiče pobeglih posnetkov, bi moral pa odstopiti kvečjemu tisti, ki je odgovoren za varnost. In to prav gotovo ni predsednik vlade.
Vse to diši po tem, da se je g.Pahor v kriznih časih res dobro postavil za koristi Slovenije in naše prihodnosti. Počne zadeve, ki jim g. Janković nikoli ne bi bil kos. Zdaj ga bomo pa diskreditirali...
Pri tem bi se pa g. Pahor lahko umaknil in prepustil državo samo sebi. Dobil je nezaupnico parlamenta, dobil slab rezultat na volitvah, vsak, ki je imel pet minut časa, ga je napadal.
Nihče mu ne bi imel kaj očitati. Pa tega ni storil.
Zdaj samo še upam, da ne bo šel v koalicijo z ZJ, pa ga bom volila do konca življenja.
necromncr
# 09.12.2011 ob 23:47
Torej - iščemo grešnega kozla za resnico?
hud
# 09.12.2011 ob 23:32
"Soočeni smo z veliko afero. Slovenija je doživela drugi Wikileaks, iskali bomo vojaka Bradleyja,"

Ni potrebno dosti iskat. Slovenski Bradley se skriva nekje med platnicami programa 10+100.
mandingo
# 09.12.2011 ob 23:31
Kakšna smešnica.Kateri revček je produciral to spako?Klasični SDS-ovec
SsDrag
# 09.12.2011 ob 22:36
a potem bi moral tudi janša odstopit? oh, wait, samo pahor.

double standards...
povžek
# 09.12.2011 ob 21:38
Hahaha, počla bom od smeha! Da je Slovenia ogrožena zaradi razvajenih otrok, zaradi "izvoženega" denarja, zapravlenih firm, povoženih vrednot pa ne, hehe! Pilat se je pa roke umil in poniknil v barjansko meglo.
goldhorn
# 09.12.2011 ob 21:26
Sem lepo napisal že enkrat dopoldan, da je ta "afera" namenjena discipliniranju Pahorja.

murgelbaba press
K_ris
# 10.12.2011 ob 16:19
@sioxxos

Predsednik SD, Borut Pahor se previdno upre mafiji Kučanu in se poizkusi ne poniževati pred zahtevami botra, da morajo vstopiti v vlado Kučanove marionete Jankovića.

Čez noč se pojavijo posnetki iz seje vlade RS in zraven komentar Kučanovega pajaca, da bi zaradi objave teh posnetkov predsednik vlade še enkrat odstopiti.

Kaj vam volilcem t.i. levice še vedno ne vžge, da vse niti vodi mafija Kučan, Zemljarič, Stanovnik, Isajlović in druga kamarila.


Hm, posnetki so bili objavljeni v petek pred volitvami. Bo treba zdaj novo teorijo sestavit, a ne...
bsr
# 10.12.2011 ob 08:08
Prebral sem še nekaj komentarjev in vidim, da ne dojemate. Ni ravno sporno, kar vsi vidimo ali slišimo na you tubu, ampak, da nekdo pozna vse tudi tajne dogovore vlade. Npr. najbolj črn scenarij za Slovenijo po arbitražnem sporazumu....
pikec72
# 10.12.2011 ob 07:47
Pahor mi je vedno bil čuden, toda priznati moram, da pa je bil vselej pošten politik ... Sedaj, ko jJJ napoveduje umik v ozadje, si je pač potrebno najti novega krivca za vse ...
kaal
# 10.12.2011 ob 02:23
pa sej to je noro....
a zdej se bo cel pravosodni sistem,vključno z novinarsko srenjo ukvarjal s temi kur....mi posnetki na youtubu???
pa kaj koga briga kako in zakaj so te posnetki prišli v javnost???
teram vse politike v k...ac,s temi posnetki,al pa brez njih,sej tko al tko vidmo,da smo v dreku,pa zato ne rabmo dokumentarcev na youtubu,da vidmo , kako smo do tega dreka pršli !!!
kaj me briga,kaj ma kuclerjeva za povedat o sodniških plačah,TAM JE BLA,PA BI ZRIHTALA !!!
še manj me briga za debato Kresal-Krebs...obe sta isti,kaj ku..c bo nam državljanom pomagalo njuno debatiranje ,če se nič ne spremeni...
najbolj pomembno je zdaj to,kdo je te tragi-komične posnetke dal v javnost.Za odkrivanje tega neprimeljivega zločina,se bo mobiliziralo vse kriminalistične elite,saj to je pa res VRHUNEC VSEGA KRIMINALA V SLOVENIJI (če to našo državo sploh še lahko tako imenujemo;uradno sicer že,a bolj ji pristoji Butalistan,oz.slovenistan...)
Priznam,volil sem janšo,ampak sem prepričan da je za tem bodisi on,ali pa golubič...
Ne vem,ali je z mano kaj narobe,da mi dol visi za te posnetka,zato prosim nekoga,ki mu zarad dejstva ,da so ti posnetki v javnosti,ni vseeno,razloži zakaj je to tako pomembno,da bi se morali slovenci obremenjevati s tem!
pa ne mi zdej z nekimi bučkami nabijati o tem kako je to pomembno da ostane skrito,ker so seje vlade tajne in podobno...
to je BULL SHIT..
še bolj vas pa prosim,da mi nekdo razloži zakaj se o tem zdaj toliko piše,brez da neargumentirano pojasnjuje zakaj je za to razkritje sej kriv janša,kresalka,kučan.golubič,jelinči
č,jankovič, ali nekdo drug izmed pajacev plačanih z našim denarjem...

v glavnem...
vsaj novinarji ,katerih plača je po večini tudi odvisna od nas davkoplačevalcev,bi lahko bili toliko uvidevni,da bi nas ne posiljevali s takimi bedarijami,ter nam pustili sanje,da uni drekači dejansko delajo nekaj v korist vseh nas...
mandingo
# 09.12.2011 ob 22:43
Ve se že kdo je te bedarije plasiral!Ve se pa tudi,da čelavemu nima kaj vceč past iz lobanje!
janez123
# 09.12.2011 ob 21:22
ps: Pahor naj že enkrat pove, kdo so ti gospodje iz ozadja! Poimensko začeto s Kučanom,...
K_ris
# 09.12.2011 ob 21:21
@Morgen

Zanimivo, da naj bi zdaj MK s tem pritiskal na BP, pri čemer so bili videi objavljeni že v petek. Torej je MK že takrat vedel, kako bomo volili?
janez123
# 09.12.2011 ob 21:18
Pahor naj še enkrat odstopi pravi LOBIJ MILANA KUČANA! Pahor je zadnji, ki je odgovoren za bombice s strani lobija, ki želi Pahorja spodnesti! Problem je ker Pahor tokrat razmišlja s svojo glavo!

Milan Kučan podprl si Pozitivno Slovenijo in njim pridigaj!!!! ostale pa pusti pri miru!
bsr
# 10.12.2011 ob 11:50
nesesekirat
Čudno, da vsi pozabljajo, da je tudi Janša bil član partije.......
ajba
# 10.12.2011 ob 11:39
Mir v tej državi bo, ko bo "odstopil" JANEZEK.
Kazalo