Karl Erjavec je prepričan ,da program stranke dokazuje, da je ta postala zrela stranka, ki ima izdelane zamisli, kako državo popeljati iz krize. Foto: MMC RTV SLO
Karl Erjavec je prepričan ,da program stranke dokazuje, da je ta postala zrela stranka, ki ima izdelane zamisli, kako državo popeljati iz krize. Foto: MMC RTV SLO
DeSUS gre optimistično na volitve

Stranka ima več kot 200 občinskih organizacij, prisotna je v skoraj vseh občinah, na lokalnih volitvah pa je dosegla do zdaj najboljši izid, to je 10-odstotno podporo volivcev, je zbranim na kongresu stranke na Bledu dejal njen predsednik Karl Erjavec.

Posluh za upokojence, študente in delavce
Program, ki ga bo stranka sprejela na kongresu, po Erjavčevih besedah odgovarja na mnoga vprašanja, ki tarejo Slovence. Šlo naj bi za zelo konkreten gospodarski program, ki ponuja novo vizijo razvoja države, saj ta, ki jo imamo, po Erjavčevem mnenju nima posluha za upokojence, delavce in študente, ampak le za tajkune. Dodal je, da Slovenija potrebuje razvojni model, ki temelji na socialni ekonomiji.

Polovili bi tajkune
Za Erjavca to pomeni, da je treba rezultate gospodarjenja pravilno porazdeliti in poskrbeti, da bodo tajkuni odgovarjali za svoja neetična in pohlepna dejanja, kajti: "Ne potrebujemo tajkunske Slovenije. Potrebujemo Slovenijo, kjer bodo mladi imeli svojo prihodnost in kjer bo vsak delavec in upokojenec živel človeka dostojno življenje," je še dejal.

Če programa ne bo mogoče uresničevati, "nima smisla sodelovati v koaliciji, ki ni pripravljena zagnati gospodarstva, ustanoviti finančne policije in preganjati tajkunov," je pogled na prihodnost pojasnil Erjavec.

Stranka se želi v političnem prostoru povezati s tistimi, ki imajo podobne cilje, zato se je že povezala s stranko Slovenska unija Vlada Dimovskega, ki se prav tako udeležuje DeSUS-ovega kongresa na Bledu. Erjavec je prepričan, da bo povezava prinesla pozitivne rezultate, hkrati pa zagotavlja, da se DeSUS iz dneva v dan bolj krepi in sprejema nove člane.

DeSUS gre optimistično na volitve