Slovenija

Poudarki

  • Vlačič: Mislim, da bomo šli na predčasne volitve
  • NSi: Pripravljeni smo prevzeti odgovornost
Predsednik SDS-a Janez Janša. Foto: MMC RTV SLO/Sandi8 Fišer
       Slovenija z današnjim dnem vsekakor dobiva novo priložnost za nov zagon. Jaz v tem ne vidim nobene drame, predvsem vidim veliko optimizma za to, da bomo z novimi ukrepi z novimi spremembami prišli do tistega, kar Slovenija potrebuje, in upam, da bo pri tem čim manj zapletov.       
 Radovan Žerjav (SLS)
Gregor Golobič
"Rezultat je pričakovan. Ni posledica današnjega glasovanja, ampak vrste neupoštevanja vrste predlogov, sugestij, kritik, analiz, ki so bile narejene in posredovane predsedniku vlade in koaliciji," meni Gregor Golobič. Foto: BoBo
       V LDS-u so se sicer zavzemali za to, da bi do predčasnih volitev prišli soglasno in da bi v tem vmesnem času imeli vlado, ki bi imela polna pooblastila. Časi so takšni, da to zahtevajo. No večina in stanje v parlamentu je odločila drugače. Kakšne posledice bo ta odločitev imela, bomo še videli v prihodnjih dneh. Mi bomo vsekakor igrali konstruktivno vlogo še naprej in poskušali sprejemati odločitve, ki bodo kar se da dobre za to državo.       
 Predsednica LDS-a Katarina Kresal

Dodaj v

Janša: Še ena neuspešna leva koalicija je predčasno zaključila mandat

Za nezaupnico vladi glasovalo 51 poslancev
20. september 2011 ob 18:25
Ljubljana - MMC RTV SLO

Slovenija potrebuje premik, ampak ne na oblasti, ampak premik v glavah ljudi, v glavah politikov, in to upam, da bo prišlo na dnevni red v prihodnosti, meni Golobič.

"Danes pred nekaj minutami je še ena neuspešna leva koalicija predčasno zaključila mandat. To se je Sloveniji zgodilo že velikokrat. Po tem glasovanju koalicija, ki jo je vodila SDS, ostaja edina, ki je ostala nespremenjena od začetka do konca mandata kljub temu, da ni bila ideološko enobarvna kot koalicija, ki ji je bila danes izglasovana nezaupnica," je bil prvi komentar predsednika SDS-a Janeza Janše po gasovanju o (ne)zaupnici vladi.

Poudaril je, da lahko dozdajšnjemu premierju Borutu Pahorju priznamo, da je nekatere stvari poskušal spremeniti v pravo smer, vendar za to ni imel podpore niti v koalicijskih partnerjih niti v svoji stranki, "kar je dodatno prispevalo k splošni neuspešnosti". Izpostavil je, da je SDS podpiral protikrizne ukrepe, ki jih je predlagala vlada, težava so po njegovem zadeve, ki jih vlada ni predlagala. Prepričan je tudi, da je Pahor v začetku mandata iskreno ponujal roko sodelovanja SDS-u, vendar naj bi pri tem naletel na velik odpor znotraj koalicije in SD-ja samega.

"Če bo SD držal besedo, smo na poti k mogočim rešitvam"
"Nezaupnica je pomemben korak k iskanju rešitev za prihodnji razvoj Slovenije, ki mora biti drugačen kot v zadnjih treh letih, vendar pa o tem koraku nima več smisla izgubljati besed. Pomebno se je usmeriti v prihodnost. Pri tem v SDS-u računamo na verodostojnost besed, ki so jih danes izrekli vodilni člani SD-ja, ki so izjavili, da za njih ni druge alternative kot predčasne volitve. Če bodo to besedo držali, in nimamo razloga, da bi o tem dvomili, potem smo dejansko na hitri poti k tem predčasnim volitvam in k možnim rešitvam," je poudaril.

Opozoril je, da je vladi z izglasovano nezaupnico potekel mandat in da od zdaj opravlja le še tekoče posle, zato, kot pravi, niti formalno ni mogoče, da vlada sprejema kakršne koli vsebinske ali kadrovske odločitve.

NSi: Pripravljeni smo prevzeti odgovornost
Odzvali so se tudi v stranki NSi. "Nova Slovenija pozdravlja odločitev poslancev državnega zbora, ki danes niso izglasovali zaupnice vladi Boruta Pahorja. Tako je Slovenija korak bliže predčasnim volitvam, ki so najboljša rešitev za izhod Slovenije iz vsestranske krize," so zapisali in pojasnili še, da od predsednika Republike Slovenije pričakujejo, da obstoječemu državnemu zboru ne bo predlagal kandidata za novega predsednika vlade, enako velja za poslance državnega zbora. "Slovenija danes potrebuje močno vlado, s trdno večino v državnem zboru, ki bo sposobna izpeljati ključne reforme in bo dvignila Slovenijo. Slovenija potrebuje vlado, ki ji bodo državljani zaupali. Stranke desne sredine so že dokazale, da je Slovenijo možno voditi po poti navzgor. NSi je pripravljena prevzeti takšno odgovornost," so zaključili.

Na izglasovano nezaupnico so se odzvali tudi ostali poslanci in ministri vladajoče koalicije.

Lavtižar Beblerjeva: Na potezi tisti, ki so sprožili glasovanje
Franco Juri
(Zares): "Rezultat je pričakovan. Dejstvo je, da niso bili odločilni glasovi ene stranke. Nepodpora zaupnici je bila izrazita, očitno nihče ni želel prevzeti odgovornosti za kakršen koli drugačen scenarij. Jutri bo streznitev, jutri bo racionalizacija stanja in bomo videli."

Darja Lavtižar Bebler (SD): "Na potezi so tisti, ki so sprožili glasovanje o zaupnici. Zaenkrat je dogovorjeno, da ne predlagamo mandatarja, ampak z gotovostjo vam tega ne morem povedati, SD se bo o tem moral odločiti. Zdaj, ko je prišlo do te odločitve danes, se bomo usedli in pogledali, kakšne so možnosti za naprej."

Vlačič: Mislim, da bomo šli na predčasne volitve
Minister za promet Patrick Vlačič: "Mislim, da bomo šli na predčasne volitve. Že danes zjutraj sem povedal, da se mi zdi, da vsakdo, ki bo vladal po teh volitvah in ne bi predlagal enakih ukrepov, ki smo jih mi, pokojnonske reforme in drugih, da volilcem ne bo povedal, kaj je v tej državi treba narediti."

Gregor Golobič (Zares): "Rezultat je pričakovan. Ni posledica današnjega glasovanja, ampak vrste neupoštevanja vrste predlogov, sugestij, kritik, analiz, ki so bile narejene in posredovane predsedniku vlade in koaliciji. Pred časom sem razburil javnost z izjavo, da ta vlada ne bo pripeljala Slovenije iz krize in tudi naslednja ne, in danes se nihče ne zmrduje več nad to izjavo. Vsi vedo, da je kriza resna, in z današnjim korakom se povečuje zavedanje tega, kako resna je situacija, ne politična ampak siceršnja."

Dodal je še: "Tisto, kar Slovenija potrebuje, niso volitve, te ne bodo rešile problemov, ki jih Slovenija ima. Vendar morajo to politika in ljudje čimprej spoznati, zato je prav, da se volitve čim prej zgodijo. Slovenija potrebuje premik, ampak ne na oblasti, ampak premik v glavah ljudi, v glavah politikov, in to upam, da bo prišlo na dnevni red v prihodnosti."

Kresalova: Mandatarja ne nameravamo iskati
Predsednica LDS-a Katarina Kresal: "Glede na to, da sta v koaliciji ostali samo še dve stranki, je bil današnji rezultat pričakovan. / ... / Mi bomo vsekakor igrali konstruktivno vlogo še naprej in poskušali sprejemati odločitve, ki bodo kar se da dobre za to državo. Mi do sedaj novega mandatarja nismo iskali in ga tudi ne nameravamo iskati. Neke aktivne vloge v tem postopku ne predvidevamo, če nas bo pa kdo vprašal za mnenje ali povabil k pogovoru, bomo seveda aktivni kot vedno do zdaj."

Radovan Žerjav (SLS): "Slovenija z današnjim dnem vsekakor dobiva novo priložnost za nov zagon. Jaz v tem ne vidim nobene drame, predvsem vidim veliko optimizma za to, da bomo z novimi ukrepi, z novimi spremembami prišli do tistega, kar Slovenija potrebuje, in upam, da bo pri tem čim manj zapletov. SLS je na vse to pripravljena, pripravljena na ukrepe in spremembe, ki zagotovo ne bodo enostavni. Upam, da kaj dosti zapletov na poti k predčasnim volitvam ne bo."

Bogdan Barovič (SNS): "Odrešili smo gospoda Pahorja vseh muk, ki so mu jih povzročili gospod Golobič, gospa Kresalova in še kdo. Oni so tri leta uživali, potem se je ladja začela potapljati in so zbežali tako kot podgane prve zbežijo z ladje." Izpostavil je še: "V tem trenutku nismo za predčasne volitve. Radi bi, da se sprejemejo tisti najnujnejši zakoni in da so volitve takrat, ko bodo, ne pa da se bomo zdaj 6 mesecev ukvarjali z volitvami. Volitve z nezaupnico vladi nimajo nobene veze."

Godec: Ne ukvarjamo se s tem, ali bi predlagali mandatarja
Joško Godec
(DeSUS): "Glede na to, kar se je dogajalo, je bil rezultat pričakovan. V DeSUS-u se zavedamo, da je v tem hipu nastopil nov politični moment. Zakonodaja je znana, tehnična vlada bo izvrševala tekoče posle, parlament bo normalno delal naprej, dokler ne bodo končani predpisani postopki za predčasne volitve. / ... / DeSUS se ta hip ne ukvarja s tem, ali bi predlagali mandatarja."

Dušan Kumer (SD): "Želim, da se karte premešajo, ker verjamem, da rezultat na volitvah ne bo takšen, kot nekateri pričakujejo. Za avtoritarneže v slovenskem političnem prostoru ni mesta, kjer bi dobili neko aboslutno večino na volitvah. / ... / Predvolilni boj se je začel že lansko leto poleti, ko se je intenzivno govorilo o predčasnih volitvah in o nesposobnosti te vlade, tako da traja že celo leto in bo zdaj še ta dva, tri mesece."

Zmago Jelinčič (SNS): "Verjetno bo kakšna stranka poskušala z novim mandatarjem, da se pridobi nekaj časa, da se kakšne zadeve poskrijejo, da se še kaj pobere, ker se da pobrati, da se kakšen dokaz še uniči. Bomo pa videli, kdo to bo." Na vprašanje, ali bi SNS podprl novega mandatarja, pa je odgovoril: "Edino, če bi bila predlagana Katarina Kresal."

Aleksander Kolednik, Gašper Petovar, Barbara Grm
Prijavi napako
Komentarji
262626
# 20.09.2011 ob 18:41
Dragi Janez,že če človek pogleda tvoj vedno cinični obraz , ti intuicija da vedeti,
da nisi pošten in iskren človek.
In sem prepričan ,da še zdaleč ne bo 50 +!
zemljemerec
# 20.09.2011 ob 18:36
Že res, da je Pahor izgubil, toda Janša se smeje prezgodaj !
Rejtas
# 20.09.2011 ob 18:31
Janez, Janez, kopal si jamo Borutu, vendar se ne zavedaš, da so se tudi ti, ki odhajajo nekaj naučili od tebe. Recept za rušenje vlade je referendum, še kako se ti bo kolcalo po opoziciji v kateri si lahko gobezdal takšne in drugačne neumnosti, vsakemu se slej kot prej vse povrne.
Ivo Lola
# 20.09.2011 ob 18:27
Super. Namesto vase zagledanega narciska bomo dobili proslulega trgovca z orožjem.
Coen
# 20.09.2011 ob 18:43
@mare3912,

zato, ker Janša, ko je država bila v razcvetu in se je po medijih velikoustil, kako imamo 7-odstotno gospodarsko rast, ni naredil popolnoma nič. Se je ta rast poznala tebi, meni, sosedu? Ne. Se ni. Kar niti ne bi bilo tako slabo, če se človek ne bi imel za nekega nadsposobnega veleuma in odrešenika vseh državljanov.......

Kar mi pa najbolje gre na živce, so pa volilci. Isti ljudje, ki so ga pred tremi leti pljuvali, ga ozmerjali, se z njega smejali, ga zdaj spet pozdravljajo. Pa to še ovce ne delajo!
ponudnik
# 20.09.2011 ob 18:30
Še ena neuspešna leva koalicija je predčasno zaključila mandat

Nikar ne pozabi omeniti tudi katastrofalne vlade iz 2004-2008!

Drugače pa res tragično če bodo Slovenci glasovali za nekoga, ki v svetu okoli sebe vidi zgolj in le zaroto in za nekoga, ki bi bil s sistemom zadovoljen šele ob 100% glasov za svojo stranko in prepovedi vseh ostalih. Ja, partijska dediščina je še kako močno prisotna pri Janši.
Dominator
# 20.09.2011 ob 18:43
Vedno bolj redki so risti, ki Janso vidijo kot alternativo. Tako, kot je ta vlada rusila levico, tako Jansa vztrajno rusi desnico.
diazepam
# 20.09.2011 ob 19:01
Tisti, ki ga boste volili se ne čudite :
- da bodo šli še preostali gozdovi cerkvi
- da bodo šli Mercator, Gorenje, Telekom, itd. po receptu Istrabenza in Pivovarne Laško k
tajkunom
- da bodo znova ribiške vojne v Piranskem zalivu
- da bomo kupovali orožje (kjer bo primaknil svoj pisker JJ) namesto gradili šole
- da bomo nižali davke bogatim
- da bomo 'privatizirali' šolstvo in zdravstvo kar ne pomeni prav nič dobrega za socialno šibke
- itd.

Narod si vedno piše sodbo sam in ima takšne voditelje kot si jih zasluži.
rooster
# 20.09.2011 ob 18:49
a JJ bo vladal kar iz zapora?? :D
Triptico
# 20.09.2011 ob 18:38
Uh, SDSovce so že aktivirale vse svoje uporabniške račune, veliki vodja je dal ukaz, za napad z minusi. Še dobro da ima vsak vsaj tri račune, da izgleda uravnoteženo. komujazerji_press
RedWrath
# 20.09.2011 ob 18:36
Ma ja Janez, prav imaš, ti si imel tudi recesijo in si jo preživu brez, da bi moral iti na glasovanje o zaupnici ... Oh wait:D
iufhdfewd
# 20.09.2011 ob 19:04
Sedanja vlada ni bila uspešna v reševanju problemov ,je pa zato toliko bolj bila opozicija uspešna v ustvarjanju problemov.
Mety
# 20.09.2011 ob 19:06
Nimamo se česa veseliti, dokler se bodo menjali vedno isti obrazi na vodilnih položajih. SDS ni nobena alternativa. SDS utegne s svojim vladanjem zabiti še zadnji žebelj v slovensko krsto.
boomslang
# 20.09.2011 ob 18:49
Hja Ivanček.... Šale je konec... Sedaj boš pa pakazal zares iz kakšnega testa si... In ne bo konjuktura, pač pa kriza, kot je Evropa od WWII, še ni doživela....V prejšnjem mandatu nisi pokazal popolnoma nič, upam,da bo sedaj bolje...p.s. Imam pa občutek, da s teboj ne bo hotel nihče več v vlado...Nekako, vedno za seboj puščaš le kadavre (NSI naprimer )...
manrose.
# 20.09.2011 ob 18:56
Od treh desnih koalicij je le 1 zakljucila mandat do kraja. Kaj bi rad povedal, Ivan?
tina_lj
# 20.09.2011 ob 18:47
Fuj Janša.
Jakob Mali
# 20.09.2011 ob 18:38
JJ boš mel kmal šanso pokazat kaj znaš...vendar tokrat mednarodno okolje ne bo tako mirno...
mk89
# 20.09.2011 ob 19:28
In že se NSi štuli. Kot mrhovinar, ki z daljave ugleda truplo :) nič novega...
jlmezed
# 20.09.2011 ob 19:14
janša že začel s šinfanjem...ja saj taki ste slovenci zato pa se vam tako dopade..
rooster
# 20.09.2011 ob 18:56
janša je pač v svojem mandatu pokazal, da ni nič kaj bolj sposoben kot teli nesposobni ta levi
sammys
# 20.09.2011 ob 18:42
ne vem če je to dobro, da so oni edini ostali skupaj ... mogoče pa imajo levičarji vseeno malo več samokritičnosti oz. znajo kritizirati tudi "svoje" in ne samo slediti kot ovčke prvi, največji stranki, ki počasi uničuje manjše
Coen
# 20.09.2011 ob 18:58
@ Rejtas,

zaradi takih zakompleksanih ljudi, kot ste vi, pa smo kjer smo. Medtem, ko se vi kregate z lastnimi sodržavljani in s prsti kažete na "izdajalce", "paradajzerje", "komuniste" in bogsigavedi kaj še vse, se politikom smeji, denar pa kar naprej odteka iz državne blagajne.
lony
# 20.09.2011 ob 19:10
Dokler ne bo v tej državi nekdo dojel, da je treba državo reševati skupaj, potem bo še naprej kot je. Opozicija je namesto, da bi podprla nekatere dobre in nujno potrebne zakone, raje metala polena pod noge in se grebla za oblast. Verjemite, da tako ne bomo nikamor prišli. Pa ne glede na to, kdo bo na oblasti.
Bivši uporabnik
# 20.09.2011 ob 19:08
Bravo Slovenci, iz sranja v še večje sranje. Zgleda nas prejšnje sranje ni nč naučil
Rejtas
# 20.09.2011 ob 18:54
@kralj matjaž

Daj ne nabijaj, dobro vemo, kdo je stal za temi referendumi, samo govedo tega ne vidi. Ti boš meni očital laganje instant jurišnik.
iufhdfewd
# 20.09.2011 ob 19:27
@stiba "Glede nato, da se splošna gospodarska slika v EU slabša se zna zgoditi, da bo Slovenija pod Janšo plavala proti toku in gospodarsko zelo rastla. "

Aha,tako kot je plavala proti toku ko je bila gospodarska slika v EU odlična.
Valentin57
# 20.09.2011 ob 19:27
Pri nas nikoli ne bo bolje, ne glede na barvo vlade. Opozicija vedno napada vlado z vsemi topovi, Njihov moto je: kolikor slabše za vlado, toliko bolje za nas. Slovenija je pa pri tem samo kolateralna žrtev.
SDS in Jelinčič sta to taktiko izpolnila do potankosti.
K_ris
# 20.09.2011 ob 19:04
In Janša seveda odgovarja v podobno spravljivem tonu, kot ga je Pahor uporabil v svojem poslovilnem govoru.
rooster
# 20.09.2011 ob 19:35
NSi: Pripravljeni smo prevzeti odgovornost

Aleksander Kolednik in NSi - najprej pridite sploh v parlament, pa se potem širokoustite
KmečkaPamet
# 20.09.2011 ob 19:45
Jo gorje nam če tale pošast iz rosupljega dobi naslednje volitve,gorje, dna še zdaleč nismo videli.

Mam pa že raje narcisnega, poštenega Borata kot pa pokvarjenega Janeza.
kolesar666a
# 20.09.2011 ob 19:07
bojim se, da bo nova kriza dala možnost orožarju ivanu priložnost, da besede pretvori v (uspešna) dejanja.
vemo pa, kako ga vidijo njegovi...najbolj slep je tisti, ki noče videti. tudi tega ne, da je ivan - star obraz.
Ivo Lola
# 20.09.2011 ob 18:38
@Triptico,

Pozabi na ata smrka. Edina rešitev je Chuck Norris! On je edini človek, ki je brcnil Kiklopa med oči.
bozz
# 20.09.2011 ob 22:42
Janša je na tiskovki napovedal, da se bo zavzemal za Slovenijo, v kateri bo veljala enakost vseh pred zakonom. Ironično pa je, da je ravno eden njegovih najtesnejših strankarskih kolegov (bivši klerikalec) na čelu gonje proti izenačitvi pravic homoseksualcev in heteroseksualcev. Toliko o Janševem boju za enakopravnost vseh.
Phoca
# 20.09.2011 ob 20:33
Hahaha, smešno je vse skupaj. Namesto da bi se ti ljudje ukvarjali s problemi, ki pestijo to državo, se ubadajo s tem kako bodo nekoga okoli prenesli, oblatili in poteptali, da bi prišli na oblast. Nič, NIČ konkretnega niso predlagali, ampak samo to, kako bodo zrušili sistem in prišli bližje skledi. In ko bodo prišli, bo še večje sranje kot je.
Ivan
# 20.09.2011 ob 20:09
Janez, tudi tvoja vlada bo leva. Ker si levak. ker si jokal, ko nisi bil izvoljen za predsednika ZSMJ, ker si edini, ki so ga brcnili iz ZKS, ker si končal kumrovško šolo.
In ti si najmanj poklican rovariti proti levim.
Želim ti pa veliko sreče na oblasti. in sedaj pokaži, če si takšen strateg tudi pri vodenju, ne samo prodaji pod mizo. Bomo videli kaj boš naredil, ko so razmere drugačne.
Srečo ti pa želim, ker želim sebi in otrokom bolje.
K_ris
# 20.09.2011 ob 19:38
NSi je kot edina stranka dobila poudarjen okvirček? Ai je to namig novinarja, kje naj bi bila naša prihodnost?
drnovsek
# 20.09.2011 ob 19:25
Potrebna je lustracija za uničenje lobijev. Kdor jo je pripravljen izpeljati, naj dobi mandat.
Clipper
# 20.09.2011 ob 20:08
Po tem glasovanju koalicija, ki jo je vodila SDS, ostaja edina, ki je ostala nespremenjena od začetka do kocna mandata kljub temu, da ni bila ideološko enobarvna, kot koalicija, ki ji je bila danes izglasovana nezaupnica

to, gospod Ivan je laž. Sicer pa je že čas za nove obraze. Ivan pa se bi lahko počasi poslovil ker je svojo nesposobnost!!!! večkrat dokazal.
Freestailo
# 20.09.2011 ob 19:48
Že sama zamisel da bi na volitvah obkrožil za SDS se mi gabi do amena. Pahor, še te bomo volili.
DRegos
# 20.09.2011 ob 19:44
HC85 ti si bedak :)...

tudi ti bi si kupil boljši televizor ko bi imel malo več denarja, ane ;)

Sploh pa je bilo čisto premalo vloženega v razvoj v času "blaginje" oz. nekega viška.... Da ne omenjam vlaganje v tehnološki razvoj... samo nekaj bonbončkov je padlo.. nič več ;)
kalopteriks
# 20.09.2011 ob 19:16
Golobček pismonoša odleti in odnesi pisemce, takšnih v Sloveniji ne rabimo!
perko84
# 20.09.2011 ob 22:24
A ni jasno: Če bo JJ dosegel uspeh in uspel obvladati javni dolg, povečati rast gospodarstva...bo narodni heroj, če mu to ne uspe (kar je 99%), bo pa vsega kriva prejšnja vlada...make sence :/

Spremenilo se ne bo popolnom nič. Prvič zaradi neugodnega stanja gospodarstva, drugič pa zato ker se v glavah politikov še vedno ni nič spremenilo. Tko pač je. in trenutno ne vidim pametne alternative ne Pahorju ne JJ ne...JE NI :/

Takle mamo ja....
rooster
# 20.09.2011 ob 20:09
drno... , dej preberi celotno stvar kar sem napisal , napisal sem vsaj na zunaj ukrepanja pri gospodarskem kriminalu (t.j. preiskave, itd...)

medtem, ko eden največjih gospodarskih kriminalcev tajkunov sedi zraven JJ na zborovanjih ...
robert91
# 20.09.2011 ob 23:16
Najbolj ironično bi bilo če bi Pahor zmagal na naslednjih volitvah, Janša bi verjetno kar zaprosil za državljanstvo v Vatikanu....
thepero
# 20.09.2011 ob 20:35
Mater mi gre ta Golobič na živce. Kaj sploh še dela in pametnjakoviči v politiki?
Globlje
# 20.09.2011 ob 20:44
Ne Janše z desne, ne novega mesije z leve. Potrebujemo streznitev.
http://globlje.blogspot.com/2011/07/ne-janse-z-desne-ne-novega-mesije-z.html
Aeda
# 20.09.2011 ob 20:34
HC85, kaj pa krediti vlade JJ za gradnjo avtocest , ki jih šele bomo plačevali?
In kaj menite o radodarni denacionalizaciji (Peterle se zadnjih 14 dni redno pojavlja v tiskanih medijih!) in KOLIKO NAS JE SPLOH STALA - in do kdaj bomo plačevali v odškodninski sklad?!
Pri pisanju o uspešnosti dosedanjih vladnih garnitur prosim upoštevajte primerjalno analizo vseh vlad po osamosvojitvi glede na POGOJE, ki so veljali v Evropi izupod peresa Janševega ministra J. Damjana...
K_ris
# 20.09.2011 ob 20:29
@HC85

Ne vem, kje naj bi jaz kaj bluzil.

Glede zunanjega dolga pa imaš prav. Kar smo v času Janševe vlade najemali, moramo zdaj plačati. Drugače povedano, v obodbju 2004-2008 smo trošili precej več, kot smo ustvarili. In vsaka gospodinja ve, da na dolgi rok to ne gre. Vsaka gospodinja to ve. Če s kreditom prideš do sredstev, da si lahko en mesec privoščiš več, kot si zaslužil, boš moral v naslednjih mesecih, ko boš kredit odplačeval, trošiti manj od svojega zaslužka. Zdaj pač plačujemo...
rooster
# 20.09.2011 ob 20:11
in ta tajkun je zdaj kot izgleda JJ največji frend
Miki_79
# 20.09.2011 ob 18:49
Janša po kok so Patrije?

Žalostno, da je po vsem tem edina izjava cinizem. Sedaj naj pa še državljani rečejo, da bodo začeli krasti kot Janša, pa bodo vse inštiucije tulile, da se to ne spodobi.
Kazalo