Slovenija
()

Poudarki

  • Joras: Slovensko sodišče je tudi evropsko
  • Starman: Sklep sodišča pomeni napredek
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 4.6 od 21 glasov Ocenite to novico!
Cvetlična korita
Hrvaška ima možnost za pritožbo na sklep, zato namerava Joras z odstranjevanjem korit počakati še kakšen teden. Foto: MMC RTV SLO

Dodaj v

Joras lahko odstrani korita

"Od države pričakujem prej oviranje kot pomoč"
17. april 2008 ob 09:11
Ljubljana - MMC RTV SLO

Joško Joras je za MMC potrdil, da je dobil sklep piranskega sodišča, po katerem ima pravico sam odstraniti cvetlična korita.

Kot je poudaril Joras, je korita, ki ovirajo dostop do njegove hiše, postavila Hrvaška in jih je dolžna tudi umakniti. Zato namerava počakati kakšen teden, saj ima hrvaška stran med tem tudi čas za pritožbo. Če pa Hrvaška sklepa ne bo upoštevala, se bo odstranjevanja korit lotil sam, je napovedal. Videli bomo, ali bo hrvaška stran spoštovala evropsko sodišče, saj je slovensko sodišče tudi evropsko, ali pa bodo nadaljevali balkansko politiko, je dodal Joras. Marjan Podobnik pa je medtem člane Zavoda 25. junij že pozval, da naj se odstranitve korit udeležijo prihajajoči četrtek.

Joras kritičen tudi do naše države
Pri tem upa na pomoč notranjega ministrstva, ki se po njegovih besedah do zdaj sicer ni posebej izkazalo pri tem, da bi mu olajšalo življenje. Od slovenske politike pričakujem prej oviranje in metanje polen pod noge kot pomoč, je poudaril Joras. Kljub temu pa je notranje ministrstvo po njegovem dolžno, da mu pomaga.

Jorasov odvetnik Danijel Starman pa sklep sodišča, ki je sicer še nepravnomočen, razume kot napredek glede na prejšnji sklep, ki je Hrvaški nalagal le denarno kazen.

E. S.

Prijavi napako
Komentarji
Ta novica trenutno še nima komentarjev.
Kazalo