Dušan Keber se od politike ne poslavlja, čeprav še nima načrtov za prihodnost. Pripravljen je sodelovati s stranko, katere program bo zvest levi usmeritvi. Foto: RTV  SLO
Dušan Keber se od politike ne poslavlja, čeprav še nima načrtov za prihodnost. Pripravljen je sodelovati s stranko, katere program bo zvest levi usmeritvi. Foto: RTV SLO
Keber izstopil iz LDS-a

Za MMC je Keber povedal, da izstop ne pomeni njegovega odhoda iz politike, saj to ni v njegovi naravi, ampak je zatrdil, da se bo zagotovo še politično udejstvoval, ko bo našel stranko, ki bo sledila politiki levice. Dejal je, da imamo stranke, ki se deklarirajo kot leve, a se javno manifestirajo drugače.

Možna tudi vrnitev v LDS
Keber ne izključuje vrnitve v LDS, če se bo le-ta vrnila k svojemu poslanstvu. Na vprašanje ali ima v mislih katero od strank na trenutni levici, je Keber za MMC dejal, da še ni prebral programov, da pa bi o tem razmislil, če bi njihov program ustrezal njegovi filozofiji in če bi tudi stranka ocenila, da lahko s svojim znanjem in sposobnostmi, kaj doprinese.

Keber je kot minister za zdravje predstavil belo knjigo zdravstvene reforme in je avtor socialnih programov LDS-a.

Kacin: Keber je intelektualec v žlahtnem pomenu besede
Jelko Kacin je na tiskovni konferenci v zvezi z odhodom Dušana Kebra dejal, da gre za njegovo osebno držo in da je tudi v prihodnje pripravljen na sodelovanje z njim. Jožef Školč pa je ocenil, da je razlog za izstop Kebrov dvom v izbiro kandidatke za predsednico stranke. Poleg Kebra je stranko sredi tedna zapustil tudi Janez Kopač.

Keber izstopil iz LDS-a