Slovenija

Poudarki

  • "Pod noge dobiva preveč polen"
  • Raje bi ga videla kot predsednika države
Iva Pahor Martelanc
"Čudim se, od kod jemlje ves ta pogum," razmišlja premierjeva mama. Foto: Primož Lavre/Reporter
Borut Pahor
Čeprav je Borut Pahor pozno spregovoril, je nato dobil veliko veselje do nastopanja, pravi njegova mama. Foto: Bobo

Dodaj v

Pahorjeva mama za predčasne volitve: Borut bi se rešil vsega skupaj

Govoricam ne verjame
17. januar 2011 ob 15:20
Ljubljana - MMC RTV SLO

"Prej ni bilo dobro, ker je bilo vse v rokah le Janeza Janše, a tudi zdaj ni, saj marsikdaj zamujajo," o stanju v državi pravi mama premierja Pahorja Iva Pahor Martelanc.

Na zadnji tiskovni konferenci pred novim letom je predsednik vlade Borut Pahor omenil svojo mamo in vzgojo, ki je je bil deležen: "Kot otrok sem svoji mami velikokrat zameril, ker me ni pohvalila, kadar sem kaj dobro naredil. To sem ji nato tudi omenil in mi je rekla, da je to, kar naredim dobro, samoumevno. Posvetiti pa se je treba težavam. Ko vlada dela dobro, je samoumevno, kritizira pa se, ko je kaj slabše. Hvaležen sem mami, da me je tako vzgojila. Ker le tako lahko nekdo vodi državo v tako težkih časih."

"Pod noge dobiva preveč polen"
In mama Iva Pahor Martelanc je bila teh besed vesela, čeprav ji je danes žal, da sina ni kdaj tudi pohvalila. S kritičnim očesom tudi zdaj gleda na njegovo delo in odločitve ter meni, da bi bilo morda bolje, če bi izvedli predčasne volitve.

V intervjuju za Reporter je dejala: "Mislim, da je zelo težko zagovarjati skupni interes, saj vsaka izmed štirih strank, ki so v koaliciji, vleče na svoj mlin. Za vse te reforme, še zlasti pokojninsko, bi morale vse stranke, tudi opozicijske, stopiti skupaj. Po vsem, kar se je dogajalo, bi bilo veliko bolje, če bi imeli predčasne volitve in bi se Borut rešil vsega skupaj. Pod noge dobiva preveč polen in prav nobena stvar ni več prav."

Raje bi ga videla kot predsednika države
Čeprav jo sinove govorniške sposobnosti še vedno navdušujejo, saj ji je veliko skrbi povzočil, ker do četrtega leta sploh ni govoril, pa ga je sama videla v diplomatskih in ne v vodstvenih funkcijah. Pravi, da bi se ji zdelo bolje, če bi se raje odločil za kandidaturo za predsednika države. "Danes bi bil gospod in prepričana sem, da ne bi bil nič slabši od sedanjega predsednika Danila Türka. Tako ne bi imel nad glavo vsega, kar ima danes. Strašno mi je hudo za vse, kar se mu godi."

Govoricam, da naj bi užival prepovedane droge, ne verjame, prav tako pa je prepričana, da so izmišljene tudi govorice, da naj bi bil homoseksualec. "V vse te govorice ne verjamem, mu pa verjamem, kadar mi sam pove, če naredi kar koli narobe. Vsak, ki dela, se tudi moti."

A. S.
Prijavi napako
Komentarji
ii
# 17.01.2011 ob 16:15
En sam smeh, na kaki ravni se vse skupaj odvija.
NoClue
# 17.01.2011 ob 16:16
Naj omenim, da nisem privrženec leve kot tudi desne politične opcije v Sloveniji, ker med njima ni razlik po usmeritvi, načinu vodenja itd itd. Naša domovina je kompletno zafurana in verjamem da je za določen del tudi kriva finančna "kriza", ki je stvar le poglobila in celotno zadevo še bolj poglobila. A to še zdaleč ni edini faktor...

Za današnjo situacijo ne krivim direktno Pahorja in ga v precejšni meri ne obsojam za današnje stanje. Obsojam pa njegov način spoprijemanja z nastalimi težavami. Skozi celoten mandat smo priča vse drugemu kot pa dejanskimi rezultati za izboljšanje življenjskih pogojev vseh nas.

V želji za večjim dobičkom smo zapirali tovarne in preseljevali proizvodnje na vzhod ( romunija, turčija, indija, kitajska,... ). To se dogaja že od samoosvojitve dalje in ne od leta 2008. Od kje nato nadomestiti delovna mesta ( za isto kvalifikacijo ljudi ) ?

Skozi celotno obdobje pa je država z politiki sprejemala zakone, ki so vedno bolj utesnjevali slovenskega delavca/ko. Služb ni več, tovarne so zaprte, ljudje na cesti. Naj mi kdo pove kam drugače kot v javno upravo in trgovino ter nekaj napredno tehnoloških podjetij z visoko kvalificirano delavno silo naj zbašemo 120.000+ brezposelnih ? Na trgu standardnih izdelkov nas povozi še manjša vas v Kitajski. Visokotehnološka podjetja v Sloveniji pa tudi preseljujejo svoje proizvodnje v druge države ( mislim da je lep primer Pipistel ), npr Italijo, kjer imajo boljše birokratske in predvstem davčne pogoje.

Pri svojim 27 letih vidim kako zafurana je naša država, tudi ljudje so vedno bolj sovražni, nezaupljivi in depresivni zaradi lastne nejasne prihodnosti in verjamem, da bomo morali začeti znova, da bodo ( če bo sreča ) lahko naši otroci pobirali naše sadove, kako drugače kot z lastninjenjem in managerskimi odkupi.

Če nas zgodovina ni še nič naučila,
upam da se nekega dne,
francoska revolucija na Slovenskem bo zgodila !

Pa lep dan vsem.
Skunex
# 17.01.2011 ob 16:00
Pravi, da bi se ji zdelo bolje, če bi se raje odločil za kandidaturo za predsednika države

To bi bilo bolje za vse nas, ampak na žalost so ga takrat na levici prisilili da se je odpovedal kandidaturi ker so vedeli da je edini, ki lahko premaga JJ.
Tunček
# 17.01.2011 ob 17:08
Je bil Borut poreden, pa so mamo klicali v šolo.
abria
# 17.01.2011 ob 16:05
Tunizija je zelo blizu.
Poleg tega Pahor nima nobenih govorniških sposobnosti.
Je vaški nadutež, važič, nakladač. ki veliko govori in malo naredi. Prav takšne imajo rade zakompleksane ženske, ki raje verjamejo pravljicam, da so princeske.
_tschlovek_
# 17.01.2011 ob 16:51
Mama je ena sama! :)
diazepam
# 17.01.2011 ob 16:18
Osebno mi je škoda, da je Pahor moral uleteti ravno v največjo gospodarsko krizo v zgodovini, ki je ni skuhal, mora pa pojesti ves gnev pri nas, ki iz tega izhaja.
Žal sam ne more dosti pomagati, saj smo lupinica sredi morja.
Mislim pa, da je eden redkih top politikov pri nas, ki ni neposredno povezan niti z eno afero, poleg tega pa ima zdrave nazore glede družbenega razvoja in se osebno angažira v reševanju veliekga števila problemov.
Tako, da lahko rečem le, bad timing Borut.
celjan2
# 17.01.2011 ob 15:56
Nizko smo padli,da moramo sedaj brati članke o mamah itd....
gregori
# 17.01.2011 ob 17:22
Tud mama ga ne reši več
bernr
# 17.01.2011 ob 19:02
To bi bilo bolje za vse nas, ampak na žalost so ga takrat na levici prisilili da se je odpovedal kandidaturi ker so vedeli da je edini, ki lahko premaga JJ.

Zdaj mu pa levica zabija nož v hrbet in ga izkorišča za interese posameznikov.
Dvomim da je Pahor vedel v kaj so ga namočili.
fur80
# 17.01.2011 ob 16:28
Ma škoda, bogi sinček mamin, smo ga izvolili ni sposoben pa naj spoka, mater ej, a zej bomo pa mame poslušali pa kak je bogi pa, da ne more več, pa saj on bi samo,... Plačujemo jih oni pa zaj mame vun mečeje, kak je bogi, mater ej, a naj jaz na šiht mamo pripelem, da bo govorila, da sem bogi? Zato so boži pa prazniki, ki pa so že mimo, spokaj enkrat, pa gremo dalje !!!
JohnMichxx
# 17.01.2011 ob 16:27
OMG! Kaj je zdej to? A to oni resno?
Nekdopac
# 17.01.2011 ob 16:03
Do česa smo prišli sedaj, da je Pahor v bistvu mamim sinček in ničesar ni sposoben storiti sam?!?
BlueTec
# 17.01.2011 ob 16:53
Je mama kar prav povedala, še koalicija se ne zna uskladit, pa naj ti držijo smer izgubljene barke sredi morja?!
Pahorju verjamem in vem, da ni lahko, samo tako pač ne gre in mislim da bi bilo res najbolje, da prepusti vajeti v druge(upam, da bolj spretne) roke.
BeliStrojan
# 17.01.2011 ob 15:49
Križana gora, kaj vsem "moram" prebrati na MMCju.
veza
# 17.01.2011 ob 23:45
Kučan je kriv, da 2004 Pahor ni šel v koalicijo z Janšo in postal zunanji minister, imeli bi uravnoteženo vlado, ki bi rešila "vojne" zakone, bolje gospodarila in lažje vodila EU. Kučan pa ga je potreboval , ker je vedel, da edino Pahor v danem trenutku lahko porazi Janšo, sedaj pa ima, kar je zakuhal in govori o nekakšni rehabilitaciji slovenske politike.
Sam naj se rehabilitira tako, da se umakne iz Pahorjevega življenja, kjer igra vlogo manjkajočega očeta, Pahor naj bolj posluša mamo, ki je sicer bila preveč skrbniška do njega, a kljub temu mu pušča več samostojnosti in tudi rada ga ima in mu hoče samo dobro!
Pahor dragi, reši se Kučanovega vpliva!
sinica
# 17.01.2011 ob 23:06
Iz celotnega intervjuja v reporterju se vidi, da ima naš predsednik vlade pametno, prijetno in preprosto mamo, ki kljub temu, da ga ima rada kot sina, vidi tudi njegove napake in napake trenutne vlade.
Povsem se strinjam z njo, da bi bil Pahor precej boljši predsednik države kakor vlade ... še več: bil bi boljši, strpnejši, bolj povezovalen in predvsem veliko bolj predsednik VSEH Slovencev kakor Danilo Turk.
ecco
# 17.01.2011 ob 18:34
Meni Pahor ni slab politik. Je kulturen in na nivoju, ampak z našimi balkanskimi politiki ne moreš plesati po Evropsko.
chicago
# 17.01.2011 ob 18:09
Borat se poslavlja!
Zatarra
# 17.01.2011 ob 17:33
Pogovora v Reporterju sicer še nisem utegnil v celoti prebrati, vendar lahko z gotovostjo trdim, da je gospa Iva Pahor Martelanc očitno zelo pozitivna oseba! Kar je danes redkost, morda še toliko bolj pri razno raznih sorodnikih mnogih politikov.

Z njo se tudi popolnoma strinjam glede (zamujene) možnosti Boruta za mesto predsednika države. Vprašanje je, če bi si ga ljudje po vsem debaklu, ki se z vodenjem in (ne-)delovanjem obstoječe Vlade še vedno dogaja pred našimi očmi, sploh še želeli na tem mestu. Nedvomno pa bi mu bila vloga daleč bolj pisana na kožo, kot je drugorazrednemu Türku, čeprav bi se tudi tu moral potruditi!
celjan2
# 17.01.2011 ob 15:57
problemov pa vsak dan več...ah pa saj bo
Bivši uporabnik
# 17.01.2011 ob 15:50
Glede na to, da še s tremi jurji neto plače komaj skozi mesec pride resnično dvomim, da bo šel za par 100 ojrov manj v opozicijo sedet. pa menda ja ne bo lačen pol, ko se bo slovenija končno lahko začela futrat
tupamaross
# 18.01.2011 ob 08:44
Tudi meni ni všeč, da se je v to zadevo pritegnilo njegovo
mamo. Mama je vedno mama pa od kogarkoli že.
Teolin
# 17.01.2011 ob 20:29
Po vsem, kar se je dogajalo, bi bilo veliko bolje, če bi imeli predčasne volitve in bi se Borut rešil vsega skupaj.

Mama prav imaš. Tudi meni se Borut smili. Ni slab človek, je pa slab predsednik vlade.
high fidelity
# 17.01.2011 ob 18:42
"Čudim se, od kod jemlje ves ta pogum," razmišlja premierjeva mama.

Z enim stavkom je vse povedala...
rea
# 17.01.2011 ob 17:31
Jao, MMC, kam padate? Iz Reporterja povzemate "Jana-style" intervju s Pahorjevo materjo, a v isti številki tednika je intervju s Klemenčičem (protikorupcijska komisija), ki je res vreden objave, saj je njegova vsebina bistveno bolj pomembna za državljane (govori o Dimic, SCT, NPU, politično-kapitalskih elitah, itd).

Ne samo to - SDS v DZ predlaga poenostavitev davčnega postopka, v Slovenj Gradcu danes odpirajo skupni urgentni center, Delo objavlja "naj bi" podatke o kovčkih gotovine iz Avstrije, ministrstvo za pravosodje in vrhovno tožilstvo debatirajo o novem zakonu o tožilstvu, ... Vsaj 10 bolj pomembnih stvari se je danes zgodilo o katerih na vašem portalu ničesar. Samo, da je Pahorjeva mama :) (in še ona je povedala bolj zanimive stvari kot to, kar povzemate)
mihas
# 17.01.2011 ob 17:07
Kod bil bral Jano ali pa Lady....
erru
# 17.01.2011 ob 19:43
Ah, ste nespoštljivi - do obeh. On mamo vsaj še ima. Nekateri pol mlajši od Boruta smo že dolgo brez.
zemljemerec
# 18.01.2011 ob 08:03
Ha,ha,ha čakam na cuker še od erjavčeve mame !
Janko1973
# 18.01.2011 ob 07:59
Angelca Likovič bi najbrž takšno osebo označila za mamona...
Paulaner
# 17.01.2011 ob 23:53
Se strinjam z Boratovo mamo, tud jst trpim ko ga gledam ....,
zakaj se je pa pustil prepričat Kučanu, in ostalim sivim
eminencam da so ga pregovoril, da ni kandidiral za predsednika,
za kar se mi zdi kar pravi kandidat, za premierja je žal
premalo odločen. Upam na vlado SDS-SD, brez Zaheca, LDS-a in
Erjavca, ki bo vsakomur povzročal probleme.
Trinajstic
# 17.01.2011 ob 22:55
Poslušaj mamo, Borut!
kimi12345
# 17.01.2011 ob 19:31
"V želji za večjim dobičkom smo zapirali tovarne in preseljevali proizvodnje na vzhod ( romunija, turčija, indija, kitajska,... ). To se dogaja že od samoosvojitve dalje in ne od leta 2008. Od kje nato nadomestiti delovna mesta ( za isto kvalifikacijo ljudi ) ?"

Odgovor je enostaven. Ljudje in država se niso prilagodili na nove trende. Zaposleni bi se morali bolj vključiti v različne programe usposabljanj, došolanj,.... Država pa bi morala tudi spodbujati tako delavce kot delodajalce da uvedejo take programe. Prav tako bi morali sindikati kot v drugih zahodno evropskih državah izbojevati pri delodajalcih, da morajo nujno poslat delavce na dodatna izobraževanja,... No tudi če bi to izvedli bi se pa večina delavcev z vsemi štirimi branila tega. Pač tipična mentaliteta povprečnega Slovenca.

"Služb ni več, tovarne so zaprte, ljudje na cesti. Naj mi kdo pove kam drugače kot v javno upravo in trgovino ter nekaj napredno tehnoloških podjetij z visoko kvalificirano delavno silo naj zbašemo 120.000+ brezposelnih ? Na trgu standardnih izdelkov nas povozi še manjša vas v Kitajski. Visokotehnološka podjetja v Sloveniji pa tudi preseljujejo svoje proizvodnje v druge države ( mislim da je lep primer Pipistel ), npr Italijo, kjer imajo boljše birokratske in predvstem davčne pogoje."
Storitve so v Sloveniji že dve desetletji glavni nosilec BDP (predstavljajo med 60-70% BDP) med storitve se pa šteje tako trgovina, kot tudi razne druge storitve, kot je turizem, polaganje ploščic, knjigovodstvo, in razne druge stvari. Da Slovenci nismo tehnološko napredni se ne bi strinjal, pač smo v neki zlati sredi EU. Bolj nas tepe to da teh inovacij ne znamo izkoristiti. Poleg tega pa tudi z neumno davčno zakonodajo in plačilno uravnilovko destimuliramo različne raziskovalce in inovatorje in res visoko kvalificirano delovno silo. Kar nas tepe in nas še bo. Tudi problemi z birokracijo so, vendar se jih da če si na pravi strani oz. z dovolj vezami hitro obiti, kar kaže več primerov, ko nekateri čakajo celo večnost na razna dovoljenja drugi pa dobijo čez noč.

Po mojem mnenju je potreben premik v glavi večine ljudi, ker večina razmišlja samo kako se bo najlažje šlepala na drugih.
Jan1983
# 17.01.2011 ob 18:50
Dimicevo si je sam izbral... to ni stvar koalicijskih zadev. Pač se dobro počuti v družbi takšnih ljudi. Njegov in predvsem naš problem...
XXI
# 17.01.2011 ob 16:58
Prej ni bilo dobro, ker je bilo vse v rokah le Janeza Janše

prav tako pa je prepričana, da so izmišljene tudi govorice, da naj bi bil homoseksualec. "V vse te govorice ne verjamem, mu pa verjamem, kadar mi sam pove, če naredi kar koli narobe. Vsak, ki dela, se tudi moti."

Prav lepa zmes demoniziranja JJ in homofobije!
rebelrebel
# 18.01.2011 ob 09:25
Borat posluši svojo mamo!!!!
Eska
# 18.01.2011 ob 09:05
Borči hitro domov, preden ti ne spodrsne
tupamaross
# 18.01.2011 ob 08:46
Moram pa priznati, da je zelo lepa in šarmantna gospa. Že zaradi
tega mogoče niti ni napačno, da ste jo prikazali.

Ctrl+alt,
dobro vgotovitev si navedel. Fant si je z tem predsedovanjem
naši vladi po mojem izgubil sleherno možnost za predsednika.
JohnMichxx
# 18.01.2011 ob 06:51
Men bi blo mal (ogromno) narodno če bi mojo politično kariero zagovarjala mati.
Socialniradikal
# 17.01.2011 ob 23:56
Imam skoraj enako mnenje Paulaner !!!
Socialniradikal
# 17.01.2011 ob 23:50
In bravo MAMA !!! Zdaj pa še rečite svojemu sinu, da ali naj udari po mizi in naredi mega cunami v vladi ali pa naj odstopi !!! Ker to, da social demokrati zagovarjajo neoliberalne vrednote ne vodi nikamor !!! Ali je on predsednik ali navadna barbika ???
Tomaks
# 17.01.2011 ob 23:14
Pahorju gre očitno tako dobro da mu je na pomoč proiskočila še mama. Pa o mami vse najboljše
Nekdopac
# 17.01.2011 ob 22:38
Morda pa hoče vlada na ta način zgolj propagirati družinske vrednote (ker vemo da so dokaj šibki na tem področju; swingerji, prešuštniki itd.) :P
mušica
# 17.01.2011 ob 22:28
Kam gre ta država!
Kluzo
# 17.01.2011 ob 18:07
mam, skrij prašek
milan3milan3
# 18.01.2011 ob 08:46
Se mi zdi, da je bil tudi tale >Borat brezmadezno spoceto detece - le kje je tisti angel ??
ribi
# 18.01.2011 ob 08:26
saj je vseeno če ne zna vladat, važno je da je premagal JJ

to je slog iz preteklih 45 let vladavine kumunistov
Janko1973
# 18.01.2011 ob 07:58
Nekdo ga pač mora zagovarjati, ker že ptički na vejah čivkajo, da je nesrečni Borut pod absolutno kontrolo Katarine in Gregorja.
edelweis
# 18.01.2011 ob 07:11
Pridi domov k mamici,ti bom joto skuhala.Pusti barabe, pridi domov.
Janko1973
# 18.01.2011 ob 07:10
Ja mamca, ja...
Kazalo