Policija svoje tuje kolege obvešča o
Policija svoje tuje kolege obvešča o "operativno zanimivih osebah". Foto: BoBo
Bo tudi Slovenija zaostrila ukrepe?

Že v soboto popoldan je bil sklican sekretariat sveta za nacionalno varnost, na katerem so se člani seznanili z varnostnimi razmerami, sprejetimi ukrepi in oceno ogroženosti, so sporočili z urada vlade za komuniciranje.

Sekretariat je na seji zadolžil delovno skupino, da dopolni svojo redno oceno ogroženosti "na podlagi nekaterih elementov, ki so bili opredeljeni na seji", ki jo mora predložiti do 16. novembra. Če bo nova ocena sprejeta, bo to podlaga za morebitno spremembo stopnje ogroženosti in za dopolnitev določenih ukrepov in predlogov, ki jih je oblikoval sekretariat, so zapisali.

Po njihovih besedah slovenska policija pri preverjanju različnih podatkov, ki se pojavljajo, dejavno sodeluje s tujimi varnostnimi organi, in če bi preverbe pokazale varnostni zadržek, bi nemudoma ukrepali.

Ob tem so dodali, da je slovenska policija razvila tudi svoje metode za prepoznavanje takih primerov. "V ta namen se slovenska policija poslužuje različnih na mednarodni ravni vzpostavljenih platform za operativno izmenjavo informacij in ažurno medsebojno obveščanje, bodisi o operativno zanimivih osebah, bodisi o novih ugotovljenih trendih," so še pojasnili.

Bo tudi Slovenija zaostrila ukrepe?