Vlado Krejač je bil dolga leta steber Odmevov. Foto: BoBo
Vlado Krejač je bil dolga leta steber Odmevov. Foto: BoBo
false
Vlado Krejač je bil nepogrešljivi del Odmevov vse od začetka oddaje leta 1997. Foto: MMC RTV SLO
Poslovil se je Vlado Krejač

V svoji dolgoletni karieri je bil med drugim sedem let dopisnik iz Nove Gorice, zadnja štiri leta pred razpadom Jugoslavije je bil dopisnik iz Beograda, potem pa je dolga leta delal v Ljubljani in rodnem Mariboru. Bil je del ekipe, ki je leta 1997 zasnovala oddajo Odmevi, katere urednik je bil dolga leta. Odmevi so po njegovih besedah nastali z namenom dodati dodano vrednost informativnim oddajam.

Kot poročevalec s Kosova je doživel vse burne demonstracije nacionalizma v Srbiji, iz Beograda pa je kot dopisnik odšel, preden je slovenska delegacija zapustila sejo CK ZK Jugoslavije. Med osamosvajanjem Slovenije je bil v Mariboru v posebnem položaju – ponoči, med barikadami. Več let je vodil TV Dnevnik, bodisi sam ali skupaj z Nado Lavrič. To je bilo stresno obdobje, polno peklenskega tempa, a tudi koristnih izkušenj. Je kolektivni dobitnik devetih viktorjev za Odmeve, je pisalo v utemeljitvi ob prejemu priznanja RTV Slovenija za izjemne dosežke v daljšem delovnem obdobju, ki ga je prejel pretekli teden.

"Posebnost televizije je slika, pri radiu pa zvok. Je pa res, da sem bil po svetu skoraj 30 let. Delal sem v Ljubljani, Novi Gorici in v Beogradu, potem pa sem se tudi zaradi želje po ustalitvi vrnil v Maribor, tako rekoč domov. Seveda pa ostaja nekaj nostalgije po delu na televiziji," je dejal pred leti, ko je postal odgvorni urednik Radia Maribor.

Svoj prosti čas je rad preživljal na belih strminah in bil tudi dolgoletni predsednik kluba novinarjev smučarjev. "Ta šport te prisili iti na zrak, sicer pa je smučanje preostanek dejavnosti, za katere se ne pustim prikrajšati."

Spodaj si lahko ogledate prispevek Vlada Krejača iz leta 1990, ko je bil dopisnik iz Beograda.

Poslovil se je Vlado Krejač