Franc Križanič, ki je predlagal razrešitev, svoje odločitve ni želel komentirati. Foto:
Franc Križanič, ki je predlagal razrešitev, svoje odločitve ni želel komentirati. Foto:

Kot je na novinarski konferenci po seji vlade pojasnil premier Borut Pahor, se je minister za finance Franc Križanič za razrešitev Zadravec Caprirolove odločil zato, ker želi, da se v celoti posveti funkciji prve nadzornice NLB-ja. "Želimo namreč, da se stvari v NLB-ju stabilizirajo," je dejal Pahor.

Zadravec Caprirolova je bila na položaj generalne direktorice enega izmed direktoratov na finančnem ministrstvu imenovana 22. junija 2006 za dobo petih let. Kot pojasnjujejo na finančnem ministrstvu, "lahko funkcionar oziroma organ, pristojen za imenovanje, na predlog funkcionarja, pristojnega za predlaganje imenovanja, razreši generalnega direktorja v ministrstvu v enem letu od nastopa funkcije".

V. d. postal Boštjan Plešec
Na mesto v. d.-ja generalnega direktorja je bil imenovan Boštjan Plešec, ki dokončuje magistrski študij na ekonomski fakulteti. Poklicno pot je začel leta 1993 kot asistent na ekonomski fakulteti, pozneje je bil zaposlen na Uradu RS za makroekonomske analize in razvoj, od leta 2001 pa je zaposlen na ministrstvu za finance, kjer vodi sektor za upravljanje z dolgom državnega proračuna v direktoratu za zakladništvo.