SMC se po letu dni še vedno drži na prvem mestu v javnomnenjskih anketah, a ji kaže precej slabše kot na začetku. Foto: BoBo
SMC se po letu dni še vedno drži na prvem mestu v javnomnenjskih anketah, a ji kaže precej slabše kot na začetku. Foto: BoBo

Na posvetu so poslanci predstavili delo v odborih, ki jih vodijo - za finance in monetarno politiko, gospodarstvo, zdravstvo, infrastrukturo, okolje in prostor, kmetijstvo, gozdarstvo in pravosodje -, pristojni ministri pa projekte na svojih področjih, so sporočili iz stranke.

Prednostne naloge so predstavili tudi posamezni ministri stranke. Minister za finance Dušan Mramor je izpostavil tri cilje, in sicer izboljšanje učinkovitosti pobiranja davkov, odpravo administrativnih ovir in prestrukturiranje davčnih obremenitev.

Tudi ministrica za zdravje Milojka Kolar Celarc je predstavila načrtovane spremembe in projekte in odgovarjala na vprašanja poslank in poslancev ter izpostavila najbolj aktualno temo – spremembe na področju nujne medicinske pomoči. Poudarila je, da se načrtuje prehodno obdobje petih let in spremljanje stanja na terenu. Minister za infrastrukturo Peter Gašperšič pa je napovedal prve projekte prenove stavb v državni lasti že letos. Pravosodni minister Goran Klemenčič pa namerava do konca leta 2016 povečati učinkovitost sodstva za 30 odstotkov.