Slovenija
()

Poudarki

  • Türk od Srbije zahteva, da čim prej najdejo storilce
  • Posvetovanja glede priznanja Kosova še potekajo
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 3.9 od 49 glasov Ocenite to novico!
Danilo Türk
Danilo Türk pričakuje, da bodo srbske oblasti ustrezno ukrepale zoper tiste, ki so razdejali slovensko veleposlaništvo. Foto: EPA
VIDEO
Türk obsodil napad na vel...

Dodaj v

Türk zahteva opravičilo in odškodnino

Od Tadića je dobil pismo, a ga še ni preučil
18. februar 2008 ob 19:08
Ljubljana - MMC RTV SLO

Razdejanje slovenskega veleposlaništva je obsodil tudi predsednik države Danilo Türk in od srbskih oblasti zahteval, da takoj ukrepajo.

Predsednik republike Danilo Türk je ostro obsodil nedeljske dogodke po razglasitvi neodvisnosti Kosova, ko so protestniki v Beogradu razdejali stavbo slovenskega veleposlaništva v Srbiji. Türk od srbskih oblasti za razdejanje veleposlaništva pričakuje ustrezno ukrepanje zoper storilce, opravičilo in odškodnino.

"Obsojam to ravnanje, ki je privedlo do razdejanja slovenskega veleposlaništva in do sramotitve državnih simbolov Republike Slovenije in EU. Ta opustitev zaščite slovenskega veleposlaništva predstavlja resno kršitev mednarodnega prava," pravi Türk.

Posvetovanja glede priznanja Kosova še potekajo
Glede slovenskega priznanja Kosova je Türk dejal, da v tem trenutku še potekajo potrebna posvetovanja in da so danes zasedali tudi zunanji ministri EU-ja. "Vlada bo preučila vse vidike tega vprašanja, vključno z vidiki, ki zadevajo stabilnost in mir v tej regiji in bo po ustreznem postopku tudi sprejela ustrezne sklepe."

Predsednik republike je še dejal, da od razglasitve kosovske neodvisnosti ni govoril niti s srbskimi niti s kosovskimi oblastmi, da pa je danes od srbskega predsednika Borisa Tadića dobil pismo, ki ga bo še preučil.

Prijavi napako
Komentarji
Ta novica trenutno še nima komentarjev.
Kazalo