Urad za mladino bo za sofinanciranje programov, ki so namenjenim mladim od 15. do dopolnjenega 29. leta, namenil 2,4 milijona evrov. Foto: BoBo
Urad za mladino bo za sofinanciranje programov, ki so namenjenim mladim od 15. do dopolnjenega 29. leta, namenil 2,4 milijona evrov. Foto: BoBo

Urad za mladino poziva k prijavi predlogov dveletnih programov organizacije v mladinskem sektorju, ki so namenjeni mladim od 15. do dopolnjenega 29. leta. Javni poziv spodbuja predvsem programe s področja mladinskega dela, ki prispevajo k zastopanosti in udeležbi mladih, spodbujanju ustanavljanja in razvoja organizacij v mladinskem sektorju, razvoja ključnih področij mladinskega sektorja ter zagotavljanje delovanja neorganizirane mladine, spodbujanju vključevanja v mednarodno mladinsko delo in učno mobilnost v mladinskem delu in k spodbujanju prostovoljstva med mladimi.

Katere pogoje je treba izpolnjevati?
Prijavitelji morajo izpolnjevati tudi nekaj pogojev, med drugim do razpisovalca ne smejo imeti neizpoljenih pogodbenih obveznosti, za izvajanje programa pa morajo zagotoviti najmanj 50-odstotni delež sofinanciranja iz drugih virov. Vrednost prijavljenega programa sme znašati minimalno 20.000 evrov in maksimalno 150.000 evrov.

Sredstva bodo določali tudi na podlagi števila članov organizacije, članstva v mednarodnih organizacijah, kakovosti in izvedljivosti programa, števila udeležencev načrtovanega programa, pomembna pa bo tudi vključenost mladih z manj priložnostmi.

Izvajalec mora razpisni obrazec za kandidiranje na javnem pozivu izpolniti s prijavo v spletno aplikacijo, ki je dostopna tudi na spletni strani urada, natisnjeno prijavo, ki ji priloži zahtevana dokazila, pa mora poslati najpozneje do 12. januarja prihodnje leto. Razpisna komisija bo prijave odprla 19. januarja, izvajalci bodo o izidu obveščeni v 60 dneh po koncu odpiranja.