Slovenija

Poudarki

  • Med udeleženci kongresa so tudi Igor Šoltes, Tanja Fajon (SD), Matjaž Han (SD), Darja Radić (Zares), Miran Goslar in minister za Slovence po svetu Gorazd Žmauc
Alenka Bratušek na kongresu svoje nove stranke ZaAB
Člani so brez glasu proti Alenko Bratušek potrdili za predsednico nove stranke ZaAB. Foto: BoBo
Alenka Bratušek na kongresu svoje nove stranke, ob njej Igor Šoltes
Alenka Bratušek se na kongresu svoje nove stranke pogovarja z Igorjem Šoltesom. Foto: BoBo
Kongres ZaAB
Prišlo je 250 članov stranke in nekaj povabljenih gostov. Foto: BoBo
Glasovanje na kongresu ZaAB
Glasovanje na kongresu ZaAB-ja. Foto: BoBo
VIDEO
Bratuškova dobila svojo s...

Dodaj v

"Želim, da ob dveh črkah ne vidite le mojega imena, ampak začetnici abecede"

Bratuškova je tudi uradno predsednica stranke
31. maj 2014 ob 11:01,
zadnji poseg: 31. maj 2014 ob 19:32
Ljubljana - MMC RTV SLO

V Stari mestni elektrarni v Ljubljani so udeleženci ustanovnega kongresa stranke Zavezništvo Alenke Bratušek, na kratko ZaAB, Bratuškovo tudi uradno in soglasno imenovali za predsednico stranke.

Udeleženci so brez težav in hitro najprej potrdili statut stranke, sledilo pa je imenovanje predsednice stranke, ki so jo potrdili soglasno, brez glasu proti. Bratuškova je v svojem govoru poudarila, da se zavezništvo rojeva z dobro energijo. "Da sem bila prva predsednica vlade, ni izkušnje nič olajšalo," je dejala. "Na takem mestu je ključno, da te ne odnese, in spoznanje, da nisi ti ta, ki je poseben, ker si na tem mestu, ampak je mesto posebno. Da te ne odnese, ampak ponese, je ključno spoznanje, da se da. Da so spremembe mogoče. Ne želim več tolikokrat slišati, da se ne da, ampak, tam jim je uspelo, to se da," je poudarila.

Po njenem mnenju Slovenija nikoli ni bila majhna, ko je šlo za resne stvari, nam je pa manjkalo skupnega dela. "V središče poslanstva dajemo sočutje in svobodomiselnost," je dodala. Prepričana je, da ji je leto vodenja vlade dalo to, da lahko velikopotezne načrte sooči z realnostjo. "Ne bom slepo vztrajala pri privatizaciji – a ne bom se odpovedala iskanju nujnega razvojnega kapitala za naša podjetja," je poudarila. Ob koncu govora si je prislužila stoječ aplavz.

Soglasno so potrdili tudi program in resolucijo stranke. Za konec pa so udeleženci kongresa izvolili še organe stranke. Podpredsedniki so tako postali Maša Kociper, Robert Golob in Peter Vilfan. Brez težav je potekalo tudi glasovanje za 20-članski svet stranke (člani so med drugim tudi Metod Dragonja, Roman Jakič, Jani Möderndorfer, Stojan Pelko …). V nadzorni odbor so bili izvoljeni Nika Poglajen, Tatjana Voj in Dejan Radunić.

Precej predstavnikov levice
Na povabilo Bratuškove so se očitno odzvale tudi druge stranke z levice, saj je bilo med udeleženci v prvi vrsti tako mogoče opaziti Matjaža Hana in Tanjo Fajon iz SD-ja, Darjo Radić iz Zaresa in Igorja Šoltesa iz društva Verjamem. Prav tako je med udeleženci Miran Goslar, t. i. oče Mercatorja, prišel pa je tudi DeSUS-ov minister za Slovence po svetu Gorazd Žmauc.

Malce pozneje se je kongresu pridružila še Angelika Mlinar, prva koroška Slovenka v avstrijskem parlamentu. Priti bi morali tudi predstavniki DL-ja, Piratske stranke in SMS-a Zeleni, a zaradi drugih obveznosti niso utegnili. Opravičila sta se tudi Miro Cerar in Janez Potočnik. Na kongresu je bilo prijavljenih 256 ljudi.

Kaj so povedali pred kongresom
Goslar je po poročanju STA-ja pred kongresom poudaril, da se tisti, ki jim je mar za napredek Slovenije, povezujejo v koalicijo, ki bi utegnila premagati desnosredinske stranke. Goslar se sicer, kot je zatrdil, ne bo dejavno vključil v delovanje stranke, pač pa bo le spremljal njeno delovanje.

Pozdravil je napoved Bratuškove za povezovanje na volitvah. Po njegovem mnenju bo levim strankam uspelo, čeprav bodo pogajanja težka, saj "vemo, kako so voditelji levih strank zaverovani sami vase". Idealna koalicija levih strank bi bila po njegovih besedah sestavljena iz čim več dobro mislečih, ki naj izberejo tudi prihodnjega premierja, ali po dogovoru ali iz stranke, ki bo dobila največ glasov na volitvah. "Ni nujno, da je to Bratuškova, to naj bo njihov enakopravni dogovor," je poudaril. Goslar, sicer nekdaj podpornik predsednika PS-ja Zorana Jankovića, je še zatrdil, da preskok k Bratuškovi ni bil težak.

Minister za kulturo v vladi Bratuškove, Uroš Grilc, je povedal, da se v stranko ni včlanil, ker ni strankarski človek. Je pa po njegovih besedah "brezzavorni" podpornik Zavezništva Alenke Bratušek. Po njegovem mnenju je namreč trenutno Bratuškova edini človek, ki lahko poveže progresivno levo politiko, ki se zavzema za ohranjanje socialne države in gospodarski razvoj ter to počne na uresničljiv način. Grilc je sicer na kongresu glasoval za Bratuškovo.

Minister za obrambo, ki opravlja tekoče posle, Roman Jakič pa pričakuje zavezništvo, ki bo združevalo. Kako oblikovati zavezništvo, na katero je Slovenija v tej tranziciji pozabila, je ena izmed rdečih niti, je povedal Jakič. O sodelovanju levih strank na skupni listi na volitvah ni bil konkreten. "Iniciativa je na mizi. Glede na to, da predsednica ne postavlja v ospredje niti svojega mandatarstva, pač pa je pripravljena najti kompromis, je to dobra popotnica," meni Jakič.

Visokoleteči načrti Bratuškove in njene ekipe
Iz programa je razvidno, da bodo "ustvarili pogoje za 60.000 novih delovnih mest", pri čemer naj bi bila ključna "podjetja z visoko dodano vrednostjo, obuditev gradbeništva s pomočjo energetske sanacije javnih in zasebnih stavb, ciljna vlaganja v infrastrukturne projekte z velikimi multiplikativnimi učinki in spodbujanje razvoja družinskih podjetij v turizmu ter kmetijstvu".

Načrtujejo tudi prenovo volilnega sistema, omenjajo možnost volitev prek e-pošte in spremembo državnega sveta v državljanski svet. Kakšna točno naj bi bila ta sprememba, ni navedeno. Prav tako napovedujejo hitrejši in učinkovitejši odvzem nezakonito pridobljenega premoženja, ki naj bi ga dosegli med drugim tudi prek avtomatičnega zajema podatkov o premoženju. Obljubljajo tudi spremembe zemljiškega dolga in izvršbe. "Ne bo milosti ne za sistemsko korupcijo ne za izigravanje osnovnega družbenega ferpleja," so odločni. Kociprova je pri tem napovedala, da bodo sledili premoženju in ne osebi.

Poleg tega napovedujejo še zeleni gospodarski zagon, zagotavljanje enakosti spolov, nov pristop k blažitvi posledic podnebnih sprememb in "nepopustljivost" pri zaščiti osnovnih človeških pravic.

Razkol s PS-jem
Bratuškova, sicer nekdanja vodja PS-ja, se je za ustanovitev stranke odločila po tem, ko jo je Janković pred dobrim mesecem na kongresu premagal in prevzel vodenje takrat še največje parlamentarne in vladne stranke. PS se je razklal na pol. Tako se bodo nekdaj združeni na predčasnih volitvah pomerili vsak zase, tudi med sabo.

Andrej Čebokli
Zavezništvo Alenke Bratušek
Zavezništvo Alenke Bratušek
Zavezništvo Alenke Bratušek
Alenka Bratušek na kongresu svoje nove stranke
Alenka Bratušek na kongresu svoje nove stranke
Alenka Bratušek na kongresu svoje nove stranke 2
Alenka Bratušek na kongresu svoje nove stranke, ob njej Igor Šoltes
lenka Bratušek na kongresu svoje nove stranke
Alenka Bratušek z družino na kongresu svoje nove stranke, ob njej Igor Šoltes
Kongres Zavezništva Alenke Bratušek
Roman Jakič, Tanja Fajon in Matjaž Han na kongresu nove stranke A. Bratušek
Alenka Bratušek na kongresu svoje nove stranke
Alenka Bratušek na kongresu svoje nove stranke, ob njej Igor Šoltes
Alenka Bratušek
Alenka Bratušek na kongresu svoje nove stranke ZaAB
Alenka Bratušek na kongresu svoje nove stranke ZaAB
Alenka Bratušek na kongresu svoje nove stranke ZaAB
Angelika Mlinar govori na ustanovnem kongresu nove stranke Zavezništvo Alenke Bratušek ZaAB
Igor Šoltes govori na ustanovnem kongresu nove stranke Zavezništvo Alenke Bratušek ZaAB
Igor Šoltes govori na ustanovnem kongresu nove stranke Zavezništvo Alenke Bratušek ZaAB
Tanja Fajon govori na ustanovnem kongresu nove stranke Zavezništvo Alenke Bratušek ZaAB
Glasovanje na kongresu ZaAB
Izvolitev Alenke Bratušek za predsednico stranke
Izvolitev Alenke Bratušek za predsednico stranke
Prijavi napako
Komentarji
No Remorse
# 31.05.2014 ob 11:06
A pogreb stranke po volitvah bo tudi v živo?
Politkomisar.
# 31.05.2014 ob 11:04
Še dobro, da so stranko ustanovili v muzeju, tam očitno tudi spada, hehe
No Remorse
# 31.05.2014 ob 11:10
Novi obrazi, pa vidmo samo čičote 80+. Težko si nov obraz če si star kot partija.
am shagar
# 31.05.2014 ob 11:07
kolegi forumaši a ustanovimo stranko forumašev. not bodo vsi od levih, desnih črnih, belih vijoličnih, lilapikčastih, zelenih, neporedeljenih itd.
trim
# 31.05.2014 ob 11:10
Še ena muha enodnevnica ... stranka ne bo imela nobene kredibilnosti, tako da je itak brezveze
daryankoff
# 31.05.2014 ob 11:06
Upam na še več strančic na "levici", da si med sabo poberejo glasove. Če bi vsaka osvojila 3,99% glasov, bi bilo idealno.
avidma6
# 31.05.2014 ob 11:04
polom
Kauko
# 31.05.2014 ob 11:19
da bi katere druge stranke imele toliko reklame kot te z novimi imeni in starimi obrazi...
TineB
# 31.05.2014 ob 11:41
V naslednjih dneh se strankam Nateg 1 do Nateg n prudružujejo še stranke Nateg n+1 (Zavezništvo AB), Nateg n+2 (Cerarjev seznam) in Nateg n+3 (Verjamem ... Igorju Šoletsu?).

Njihovi predvolilni slogani, čeprav jih vidite drugače, dejansko parvijo naslednje:

"Še več natega!"
"Mi vas bomo najbolj nategnili!"
"Ne oni, mi smo največji nateg!"
"Nategovanje - to je naša vrlina!"
"Nov obraz - nov nateg!"
"Bi bili radi nategnjeni? Volite nas!"
"Mi smo drugačni od sedanjih strank! Mi smo ... nateg!"
"Naš nateg boste zares občutili!"
"Ob našem nategu boste uživali!"

Itd
DejanD
# 31.05.2014 ob 11:21
Joj, kako ime stranke, sj mi gre na smeh, se ne morm zadrževat, haha.
No za to stranko že vem, da je ne bom volil, poleg nekaterih.
Penzic
# 31.05.2014 ob 11:08
Desnica pa si mane roke, ker vsaka nova stranka na levici in sredini pomeni samo še več glasov za desnico. Bravo Alenka.
Kerlc1
# 31.05.2014 ob 11:44
Ti ljudje (politiki) res nimajo občutka za dostojnost, kajti res je višek narcisizma, če politično stranko poimenuješ po sebi. Še posebej, če si svojo politično kariero ustvaril v pičlih dveh letih po spletu (ne)srečnih okoliščin.
JohnMichxx
# 31.05.2014 ob 11:05
Ne no.... Res jih NIČ ne izuči...pa sej niso tolk...... jaoo.......
TineB
# 31.05.2014 ob 12:45
Pa to je res noro, no ...

Še manj kot 14 dni je (če bo Pahor res volitve razpisal za 13. julija) časa do vložitve kandidatnih list.

In ena stranka komaj nastaja, ena bo nastala v ponedeljek, še ena mogoče tudi naslednji teden (ali pa nikoli ... toliko o verodostojnost Šoltesa, ki očitno blefira).

Sploh ne vemo, kaj so programi teh strank, za kaj se bodo zavzemali, kdo so njihovi kandidati ... 14 dni pred začetkom volilne kampanje!

Toliko o stanju slovenske strankarske sfere - sploh na levici. Ko nove in neznane stranke vzniknejo tik pred volitvami - kot gobe po dežju. Seveda s starimi obrazi, v novih strankah.

O stranki AB in njenemu programu ne vemo skoraj nič - le toliko, da so odpadla frakcija PS ... ljudje so od tam + program je večinoma sedanji vladni.
O Šoltesovi stranki vemo še manj (no, tam je vsaj že društvo Verjamem ustanovljeno in so neki ljudje tam in nek manifest).
O Cerarjevi stranki pa ne vemo še prav nič. Nič o manifestu, nič o programu, nič o ljudeh. 6 tednov pred volitvami.

In stranka, o kateri se še 6 tednov pred volitvami še nič ne ve - razen to, da jo bo vodil Cerar - je celo favoritka za zmago na volitvah!!!! Eh, samo v Sloveniji!!!!

In še Cerar ... ustvarili so ga mediji. In ga predstavljali kot odrešnika. In Šoltesa deloma tudi. In folk to kupi, čeprav nič ne ve konkretnega ne o teh ljudeh, ne o teh strankah, ne o programih. Klasično ustvarjanje javnega mnenja. Potem se postavi samo še vprašanje: kdo je boter vsega tega.
dimmukomun
# 31.05.2014 ob 11:07
Pufnt se jaz tud znam,samo da se pa od sredstev nič ne pozna, pa morš že bit talent.
mihatirs
# 31.05.2014 ob 11:39
60000 delovnih mest??? Od kje človek božji...tega ne bom nikol razumelll
jakosol
# 31.05.2014 ob 13:58
Isto sranje kot PS, samo brez Jankovića. To je tko, kot da bi Werner kupil nov sintesizer in zagotovil, da bo zdaj pa res dobra muska. ;)
bugykite
# 31.05.2014 ob 12:04
Stranka z rokom uporabe dva meseca :)
taprav gorenc
# 31.05.2014 ob 11:30
Anar Hija

# 31.05.2014 ob 11:09
Prijavi neprimerno vsebino stranka zavezništva z Angelo Merkel - to ji zamerim in je zaradi njene neoliberalne politike ne podpiram več. Sem jo pa in sem ji večno hvaležen, ker je pomagala zrušiti diktaturo IJJ-a!

TI RABIŠ NUJNO ENEGA PSIHIATRA KI JE SPECIALIST ZA RAZBREMENITEV OBSEDENOSTI Z JANEZOM JANŠO !!
rasputin
# 31.05.2014 ob 18:30
Kociprova: "Ne bo milosti ne za sistemsko korupcijo ne za izigravanje osnovnega družbenega ferpleja," so odločni. Kociprova je pri tem napovedala, da bodo sledili premoženju in ne osebi.

Ja sem videl kako ste sledili Jankoviču, v njegovem primeru niste sledili ne osebi niti premoženju.

Samo nakladanje
AlFe
# 31.05.2014 ob 16:44
AB je dokaz bolanosti naše družbe, da lahko ob akutnem pomanjkanju samokritičnosti prilezeš na kateri koli položaj.
mlamat
# 31.05.2014 ob 11:59
Še malo pa bo imel vsak poslanec svojo stranko.
Mr.Somebody
# 31.05.2014 ob 11:33
ziher se je za ta kongres zapufala do maximuma
toni66
# 31.05.2014 ob 12:13
1. Ali je bila tudi Piratska stranka deležna take medijske podpore javne televizije?
2. Če ne, zakaj? Ali je taprava piratka (ker nam z davki krade iz denarnic) več vredna kot ostali?
3. Na 10. sliki ima v 2. vrsti ženska z belimi lasmi zgornji del kompleta tajger. Krilo ima inžinirka.
4. Pa saj nima toliko članov stranka, da jih bo 60000 zaposlila. Bo zaposlovala v JS tudi tiste iz PS, LDS, Zares;?
5. Stranka Foskula nastaja, ali bo tudi njen pogreb tako spremljan v živo?
Mindmaster
# 31.05.2014 ob 11:47
V grobem imajo takšno politično paleto prepoznavnih strank (takšne, ki so bile ali imajo možnost priti v parlament) razvite demokracije:

1 socialistična stranka
1 socialdemokratska stranka
1 levo-sredinska stranka
1 sredinska stranka
1 desno-sredinska stranka
1 krščansko demokratska stranka
1 konzervativna stranka
1 ekološka stranka

Takšno politično paleto prepoznavnih strank imamo v Sloveniji:

2 socialistični stranki (Solidarnost + Združena levica)
2 socialdemokratski stranki (SD, PS)
4 levo-sredinske stranke (LDS, Zares, Bratušek, Šoltes, Cerar)
1 sredinska stranka (DL)
0 desno-sredinskih strank
1 krščansko demokratska stranka (NSi)
2 konzervativni stranki (SLS, SDS)
0 ekoloških strank
1 populistična stranka (Desus)

Ostale stranke ne dobijo enakovredne medijske pozornosti, da bi lahko predstavile svoje alternative.
Gorenc1
# 01.06.2014 ob 09:28
Jasno je, da stranka kot je ZaAB lahko išče volilce le v bazi glomaznega javnega sektorja, rdečih priviligirancev in priseljencev z juga. Tu pa nastopi težava, saj tam že ribarijo SD, LDS, ZARES, DESUS, DL, PS, pa tudi Šoltes in Cerar. Problem je tudi, da zmanjkuje mase iz katere se nagrajuje njihovo bazo. Sposojevanja v tujini bo kmalu konec, ravno tako pa tudi zmanjkuje denarja podeželju in realnem sektorju, katerega bi lahko bratuškovci z davčno politiko prerazporedili svojim. Nedvomno se bliža trd pristanek načinu vladanja Bratuškove, Pahorja, Jankoviča in ostalih. Škoda je le, da je ta politika zadolžila generacije za naslednjih 100 let.
paratrooper
# 31.05.2014 ob 20:16
Že debelo desetletje izražam svoje skromno mnenje na portalih naše banana republike.
Slovenijo reši le ena stvar: v Ustavo bo potrebno implementirati varovalni člen: državljan je za poslanca Državnega zbora lahko izvoljen največ dvakrat. Zakaj se ne najde ena poštena stranka, ki bi to predlagala? Takoj dobi moj glas! Gnusi se mi da živim v državi, ki jo na najvišji ravni šofirajo osebki, kot so: Pukšič, M'oderndorfer, Gorenak, Tanko, Vogrin, Vonta, Jerovšek, Kociprova in vsi ostali doštudirani in nedoštudirani železničarji, šivilje, skladiščniki, natakarji....
Gospa AB, ki je iz neekonomske, da ne rečem je iz šiviljske branže, je debelih 9 let bila glavna nadzornica državnega proračuna. Rezultat? Proračun je podoben crknjenemu konju. V tem času je zelo skrbno nadzirala še NKBM, ki je v podobnem stanju.
Ljudje božji! Pustimo ekonomistom naj rešujejo, kar je še ostalo od slovenske ekonomije. Spodimo te šarlatanske politikante iz hrama slovenske demokracije!

Btw.. Če smo že natančni, bodimo natančni do konca. Gospa AB je pozabila še tretjo črko abnecede (Alenka Bratušek Cvjetičanin).
jakosol
# 31.05.2014 ob 14:32
Jakič: ZSMS, Liberalna akademija, LDS, Zares, PS, Zavezništvo AB, kaj še sledi?
Lipoglav
# 31.05.2014 ob 11:28
Pozor! "V živo!" Zakaj je vedno tak medijski rompompom ko nastajajo levičarske stranke? Leve stranek nastajajo kot gobe po dežju, ki porpadejo v roku enega mandata...a ne morejo biti bolj očitni?
taprav gorenc
# 31.05.2014 ob 11:28
Ali imajo dovolj časa ? Po volitvah bodo dejali,da ga potrebujejo več ! AJ NID MOR TAJM!
TineB
# 31.05.2014 ob 14:58
Cerar ima kongres v ponedeljek ...
Ne vemo niti, kdo so ljudje okoli njega, ki operativno vodijo ustanavljanje stranke.
Ne vemo, kje je zbiral in zbral 200 podpisov za ustanovitev stranke.
Ne vemo, kje bo kongres.
Ne vemo, kak bo program.
Niti spletne strani še ni nobene - niti npr na Facebook-u.
Ne vemo, koliko članov bo stranka imela v ponedeljek.
Ne vemo, od kod bo stranka dobila sredstva za volilno kampanjo - sploh, če bo članov malo.

Ena velika enigma.

Iz Šoltesove stranke pa očitno ne bo nič ... On ima zdaj v žepu mandat evroposlnca za 5 let - z bajno plačo in nič odgovornosti. Osebno in v imenu irelevantnega društva Verjamem bo pa pred volitvami verjetno podprl ali Bratuškovo ali Cerarja.
foxhunt
# 31.05.2014 ob 12:04
V živo: Nastaja stranka Alenke Bratušek vauuuuuu, a so že poklicali discovery chanel. za nas navadne davkoplačevalce pa to pomeni: "So What"
Dr. Muc
# 31.05.2014 ob 11:39
zares verjamem v pozitivno zavezništvo združene levice :D KOMEDIJA!
daryankoff
# 31.05.2014 ob 11:29
PS: Zares verjamem v solidarnost žaab.
miskodl
# 31.05.2014 ob 11:26
Škoda vzazga € za to ceromonijo!
TineB
# 31.05.2014 ob 17:36
Zanimiva bo struktura soočenj na RTVSLO, kjer ločujejo oddaje na sočenja parlamenatrnih strank in soočenja neparlamentarnih strank.

Po pravilih RTVSLO so parlamentarne stranke tiste, ki imajo poslance v slovenskem ALI evropskem parlamentu.

To pomeni, da bodo v soočenju parlamentarnih strank sodelovale: SD, PS, Desus, SDS, SLS, NSi, ZaAB, DL in Verjamem.

Cerarjeva stranka, Združena levica, Solidarnost, SNS, Pirati, Zeleni in še preostale male obskurne stranke pa bodo imele povsem svoje soočenje - med seboj.

Kar pomeni, da npr debate med obstoječimi vodilnimi strankami in npr Solidarnostjo, Združeno levico in Cerarjevo stranko SPLOH NE BO.

POPTV in Planet TV takih bedastih pravil nimajo in samo vabijo na soočenja po lastni presoji.
frozen pingvin 2
# 31.05.2014 ob 17:20
kociper, moderendorfer, vonta, itd..... hahaha, zveni kot slana šala.
frozen pingvin 2
# 31.05.2014 ob 15:21
vsi za ZA-JE-Bi stranko..!!

marjan1953
# 31.05.2014 ob 13:35
Jaz ji zagotovo ne bom nasedel!
Ples
# 31.05.2014 ob 13:32
Hecno, da Šoltes sedi v prvi vrsti takoj ob AB ... Ugibam: sledil bo medijsko pokrit dogodek ustanavljanja stranke Verjamem, zatem pa še en medijsko pokrit dogodek združitve ZaAB+Verjamem in Šoltes bo za pet let šel v Bruselj.
Vitez
# 31.05.2014 ob 13:18
Lažnivi levičarji pred vsakimi volitvami ustanavljajo nove stranke s starimi ljudmi, to je prava komedija.
intelekt
# 31.05.2014 ob 12:55
Je pa pomenljiv tudi sedežni red - v prvo vrsto direktno poleg sebe je uvrstila Šoltesa. Gosta, ki v resnici z novo stranko nima nič. Torej ne tistih, ki jo podpirajo, ki so tam z njo in ustanavljajo stranko, ki se zaradi nje tudi izpostavljajo in ki so ji lojalni. Ne, poleg sebe je posedla tiste, "veljake", s katerimi se je lepo slikati, s pojavnostjo v družbi katerih se da nabirati poceni politične točke. Pomemben je torej spet torej videz - ne vsebina.
Saj ne rečem - nič ni narobe da jih je povabila - ampak v center pozornosti bi vendarle morala uvrstite svoje člane in podpornike novonastale stranke.
plexi
# 31.05.2014 ob 12:42
"Želim, da ob dveh črkah ne vidite le mojega imena, ampak začetnici abecede"

OK, ob tem stavku pa sem se nasmejal :) Čeprav je v resnici žalosten, saj kaže nivo in odnos levičarske garniture do nas "siromakov" - vsi ste neumni in polpismeni.

Pa kaj ona misli, da če je bila nekaj mesecev nastavljena predsednica vlade, da je sedaj neki faktor v slovenski politiki in da ima kak rating med Slovenci?

In ko je nekdo omenjal, kaj se naj napiše v njihov program - predlagam, da napišejo sledeče: "V obdobju od 2014 - 2018 bomo vsaj 5x spremenili ime našemu združenju, ki ji nekateri pravijo stranka."
Strepsils
# 31.05.2014 ob 12:30
Kot vas je že večina opazila, še neustanovljene stranke in nove stranke dobivajo mnogo večjo medisko podporo, kot pa stranke, ki so že nastale in so resnično nove (npr. Piratska stranka).
To je tista sistemska korupcija o kateri je toliko govora in to je tisti znak, da nekdo odloča koga se medisko promovira in koga ne.

Tako medisko podporo dobivajo samo tiste (novo nastale) stranke, ki se deklarirajo kot leve, socialne, z novimi obrazi (ki pa to v resnici niso). Točno tako zgodbo smo že videli pri stranki Zares in Pozitivna Slovenija.
martin112
# 31.05.2014 ob 12:21
"Želim, da ob dveh črkah ne vidite le mojega imena, ampak začetnici abecede"

A ona to resno?
svitos
# 31.05.2014 ob 11:46
Menopavza?
nikator
# 31.05.2014 ob 11:41
a cerar je princeska devica ki naj ostane nedotaknjena, dokler je ne doleti gang bang sindikatov, evrope, opozicije, zemljariča, kučana ...
ZBit
# 31.05.2014 ob 11:35
Kako originalno ime stranke ... bo treba te volit k majo take briljante iteje.

NOT !
gesan
# 31.05.2014 ob 11:13
JohnMichxx
# 31.05.2014 ob 11:05
Ne no.... Res jih NIČ ne izuči...pa sej niso tolk...... jaoo.......
--------------------

Saj janezekovih pa zokijevih tudi ne.
Kaj te čudi?
gesan
# 31.05.2014 ob 11:12
ki se bo imenovala Zavezništvo Alenke ali na kratko ZaAB.
.............................

To pa bo strmoglavljenje.
Že po naslovu stranke je jasno.

Pričakovat je, da bodo po tem vzoru ista zavezništva sedaj ustanavljali še drugi banditi v tej državi.
Kazalo