Simpatični Matic Osovnikar se je pred enim zadnjih treningov pred odhodom v Göteborg oglasil v spletni klepetalnici MMC-ja. Foto: RTV SLO
Simpatični Matic Osovnikar se je pred enim zadnjih treningov pred odhodom v Göteborg oglasil v spletni klepetalnici MMC-ja. Foto: RTV SLO
Matic Osovnikar
V soboto bo odpotoval v Skandinavijo, kjer ga v ponedeljek že čaka prvi nastop. Foto: RTV SLO

Matic Osovnikar je bil gost spletne klepetalnice MMC-ja. Največ vprašanj je bilo povezanih z magično mejo 10 sekund in evropskim prvenstvom, ki bo naslednji teden. Osovnikar že od jeseni trenira za Göteborg. Njegova paradna disciplina je 100 metrov. Ko je bil mlajši, je treniral tek čez ovire, pa je na neki tekmi padel na zadnji oviri. "Najboljša leta za šprinterja so med 26 in 30, vendar ni pravil, saj rekorde podirajo tudi mlajši," pravi.

Na evropskem prvenstvu bo nastopila tudi slovenska štafeta 4 x 100 metrov: "Realno je 5-6 štafet boljših od nas, tako da je cilj finale. Je pa štafeta verjetno najbolj nepredvidljiva disciplina, tako da ... sanjajmo malo."

26-letni Škofjeločan, z 10,15 slovenski rekorder na 100 metrov, je tudi razložil, zakaj so temnopolti atleti hitrejši in kako je njegov kolega s fakultete izračunal, da mu bo uspelo leta 2007 na sto metrov teči pod deset sekund. Najbolj duhovit je bil v ugotovitvi, da sta z Janom Žumrom letos hitrejša od vseh Kitajcev.

Izogniti se ni bilo mogoče niti večno aktualni tematiki v atletiki, dopingu. Prav pred dnevi so namreč na črni seznam uvrstili svetovnega in olimpijskega prvaka Justina Gatlina: "Ko izvem kaj takega, sem jezen in vesel hkrati. Vesel, ker se kaže, da je volja za izločitev tistih, ki goljufajo, je pa zelo verjetno, da še marsikdo goljufa, pa jih ne odkrijejo. In potem sem jezen, saj se res trudim na pošten način."